BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
klej1

#45676 Re: BHTelecom All About

Post by klej1 »

sencobih wrote:
klej1 wrote:valjda ce neko, u masi ovih nebuloznih rasprava, primjetiti ovaj upit i odgovoriti. je li jos nekome, na mojatv, povremeno (bas pocesto) usporena slika? kod mene se to, toliko cesto, desava da postaje iritirajuce. kako sam pratio, do usporenja obicno dolazi prilikom promjene kadra i potraje 2-3-4 sekunde.
Na svim kanalima ili samo na ovim tzv hd tipa face ili elta?
na svim kanalima se to desava.
mirza_15

#45677 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

klej1 wrote:
sencobih wrote:
klej1 wrote:valjda ce neko, u masi ovih nebuloznih rasprava, primjetiti ovaj upit i odgovoriti. je li jos nekome, na mojatv, povremeno (bas pocesto) usporena slika? kod mene se to, toliko cesto, desava da postaje iritirajuce. kako sam pratio, do usporenja obicno dolazi prilikom promjene kadra i potraje 2-3-4 sekunde.
Na svim kanalima ili samo na ovim tzv hd tipa face ili elta?
na svim kanalima se to desava.
Nije generalni problem. Meni radi bez problema. Prijavi to kao smetnju.
klej1

#45678 Re: BHTelecom All About

Post by klej1 »

Na svim kanalima ili samo na ovim tzv hd tipa face ili elta?[/quote]

na svim kanalima se to desava.[/quote]

Nije generalni problem. Meni radi bez problema. Prijavi to kao smetnju.[/quote]

ok, hvala. inace, imam dva stb i na oba je ista stvar. kad sam ubacivao drugi stb, pustili su mi vdsl sa inbox-om. da li si ti u mogucnosti vidjeti parametre, pa donijeti neki zakljucak sta bi moglo biti u pitanju?
jarobot

#45679 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Pitanje za mirza_15 ?
Moja Tv Net korisnik sam od 06.06 .
U modemu ZTE H...i neki broj
SNR 16,7 - 10,2 up/down
Attenuation 10,5 - 16,5 up/down
trenutno je
klix Rate (Up/Down) 829/12025 kbps
Znači sa upaljeni jednim STB_om je oko 7,7 Mb/s
A sa ugašenim nešto malo preko 10 Mb/s
Može li ovo da se malo podeblja..
Zanimljivo da kad spojim svo modem D-Link na konekciji 8/60 pokazuje oko 11,5 Mb/s ....
mirza_15

#45680 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Imate pp obojica.
seoBIH

#45681 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Mojatv phone, dva STB. Na prvom spratu sve uredno radi, na drugom ne, ova poruka

Image

Ako odnesem STB s prvog sprata dole, sve radi :D Moze li neka pomoc? Monteri su samo ostavili opremu za drugi STB i nisu testirali.
prelivoda

#45682 Re: BHTelecom All About

Post by prelivoda »

Možda si mrežni kabl uštekao u pogrešan port na routeru. Pokušaj u isti, na kojem ti radi u prizemlju. Ako ne radi, onda ti mrežni kabl nije OK.
ing-ecc

#45683 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

seoBIH wrote:Mojatv phone, dva STB. Na prvom spratu sve uredno radi, na drugom ne, ova poruka

http://image.prntscr.com/image/85b02652 ... db57c3.png

Ako odnesem STB s prvog sprata dole, sve radi :D Moze li neka pomoc? Monteri su samo ostavili opremu za drugi STB i nisu testirali.
prelivoda wrote:Možda si mrežni kabl uštekao u pogrešan port na routeru. Pokušaj u isti, na kojem ti radi u prizemlju. Ako ne radi, onda ti mrežni kabl nije OK.
Da, imas problem na fizickoj vezi, bilo da si port fulio ili da uopste nije konfigurisan a mozda je problem i sa UTP kablom i mikroutikacima.
Svijetli li ti na modemu da je aktivan taj port na koji ukljucujes kabal i svijetle li ti zeleno/narandzaste lampice na ulazu u STB??
ing-ecc

#45684 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Za Barbu :D
mirza_15 wrote:
BarbaDue wrote:
BarbaDue wrote: OK, možeš li mi to objasniti?

Sklopi mi paket koji je preko 86 km i pokaži mi kolike će mi biti olakšice za kupovinu mobilnih telefona!?
Pošto izgleda @ing-ecc-a nema može li objasniti neko od prisutnih telekomovaca?

Edit: Niko ništa!? razumljiva šutnja jer se ne može dokazati bolji popusti koji se spominju. Naprotiv, nimalo ne privlače da se sklapaju "Moj izbor" paketi!
Za sada imas popust na midi 30 npr. i popust na full posebno. Kada se saberu ti popusti izadje lijep ukupni popust. Bilo je govora da ce se taj popust moci objediniti u jedan jedinstven i vjerovatno je ing mislio da vec moze. Za sada to nije moguce. Ako bude moguce objediniti oba popusta u jedan popust na kupovinu uredjaja mozes izracunati tako sto ces otici na jedan uredjaj, pogledati cijenu bez obaveznog odnosa, uzmes onda midi 30 i pogledas koliko kosta taj aparat na dvije godine i kolika je razlika. To isto uradis za full, saberes razlike i vidis koliko ce otprilike kostati taj aparat kada i ako bude moguce uzeti jedan uredjaj, a vezati se za obije usluge. Za sada ne moze, ali ce u nekom narednom periodu mozda moci.
Prica o popustima na Moj izbor je svedena na to da se omoguci kupovina uredjaja na svaku komponentu, znaci vise razlicitih uredjaja.
Preovladava misljenje da tako i ostane jer tako traze korisnici mada ima i onih koji su navikli na Premi pa bi im odgovaralo da uzimaju jedan uredjaj sa vecim popustom. Znaci ipak ce biti recimo 100+200 (dva popusta za dva uredjaja) nego jednom 300 km kao popust za jedan uredjaj.
skupljac_zeljeza

#45685 Re: BHTelecom All About

Post by skupljac_zeljeza »

Ne kontam onih 5 KM, po paketu ili broju? Da ne zovem 1444.
3 mobilna prepaid priključka (Ultra)****

****Mjesečna naknada za pridruženi Ultra broj iznosi 5 KM. Ista se u punom iznosu prebacuje na bonus račun Ultra korisnika i može se trošiti na pozive i poruke u mreži BH Telecoma, kao i na naknadu za uspostavu poziva ostvarenih unutar grupe.
doktor78

#45686 Re: BHTelecom All About

Post by doktor78 »

Kad ce se brzina povecavati? Maj bio i prosao, juni evo ide kraju, a u mene i dalje 5 Mb/s, pa ni toliko cesto ne bude. Bitno je da je naknada povecana na 49 KM :twisted:
Je li treba kakav zahtjev podnositi?
irac300

#45687 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

doktor78 wrote:Kad ce se brzina povecavati? Maj bio i prosao, juni evo ide kraju, a u mene i dalje 5 Mb/s, pa ni toliko cesto ne bude. Bitno je da je naknada povecana na 49 KM :twisted:
Je li treba kakav zahtjev podnositi?
Dobrodošao u klub. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#45688 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

koja je opcija 3 stb
za tri televizora jer kontam neke pregrade zidati :D
zippoo87

#45689 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

reklamirajte racune,zovit i prijavljujte kvarove,zovite da pitate jesu li spustili nalog na lokani nivo i tako
jbga nekada treba malo i zagalamiti i pritisnuti i biti dosadan
nikako nije ok da mjesec ipo nisu povecane brzine ali zovi i trazi povecanje i trazi reklamaciju i reci da nisi dobio onaj minimum brzine koji reklamiraju
Rugafet

#45690 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Jeste. Ako je potrebno i koju cvoku kome opalit, slobodno opali
BarbaDue

#45691 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

ing-ecc wrote:Za Barbu :D

Prica o popustima na Moj izbor je svedena na to da se omoguci kupovina uredjaja na svaku komponentu, znaci vise razlicitih uredjaja.
Preovladava misljenje da tako i ostane jer tako traze korisnici mada ima i onih koji su navikli na Premi pa bi im odgovaralo da uzimaju jedan uredjaj sa vecim popustom. Znaci ipak ce biti recimo 100+200 (dva popusta za dva uredjaja) nego jednom 300 km kao popust za jedan uredjaj.
Dobra vam je priča :wink:
I kako vi znate da preovladava tako mišljenje? Pitali ste korisnike? Daj ba ingec, amateri ste žešći! 8-)
jarobot

#45692 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

zippoo87 wrote:reklamirajte racune,zovit i prijavljujte kvarove,zovite da pitate jesu li spustili nalog na lokani nivo i tako
nikako nije ok da mjesec ipo nisu povecane brzine ali zovi i trazi povecanje i trazi reklamaciju i reci da nisi dobio onaj minimum brzine koji reklamiraju
Ja sam prošlog mjeseca prijavio moja tv net do tad imao flat 10. Poslije 2 dana napravili novi profil i spustil mi brrzinu na 5Mb/s a nisu odmah priključili moja tv. ja sam bio uporan zavo 4-5 puta u 15 dana da prijavim smetnju pisao mailove i na kraju reklamaciju na račun i dobio sam zvanično da mi umanjuju račun za 8 KM zato što mi je bila umanjena brzina interneta..
I sad mi je brzina sa ugašenim stb_om 10 Mb/s a sa upaljenim oko 7 Mb/s mada po očitanjima u modemu može više siguran sam , pa sam opet pisao i zvao a i poznati forumaš mi je obećao pomoći ako bude mogao. ja sigurno neću odustati dok ne dobijem ono što je moguće.... :D
pepeljara

#45693 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

@Mirza,

imal mi sta za ono ? :D da odradim
Rugafet

#45694 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

jarobot wrote:
zippoo87 wrote:reklamirajte racune,zovit i prijavljujte kvarove,zovite da pitate jesu li spustili nalog na lokani nivo i tako
Ja sam prošlog mjeseca prijavio moja tv net do tad imao flat 10. Poslije 2 dana napravili novi profil i spustil mi brrzinu na 5Mb/s a nisu odmah priključili moja tv. ja sam bio uporan zavo 4-5 puta u 15 dana da prijavim smetnju pisao mailove i na kraju reklamaciju na račun i dobio sam zvanično da mi umanjuju račun za 8 KM zato što mi je bila umanjena brzina interneta..
I sad mi je brzina sa ugašenim stb_om 10 Mb/s a sa upaljenim oko 7 Mb/s mada po očitanjima u modemu može više siguran sam , pa sam opet pisao i zvao a i poznati forumaš mi je obećao pomoći ako bude mogao. ja sigurno neću odustati dok ne dobijem ono što je moguće.... :D
Bas tako...Samo biti uporan zvati, pisati i dosadjivati, uzeti i godisnji/bolovanje ako treba ali da se brzine izvedu na cistac...Ma ne ide vise ovako. Ako je potrebno i po dvije hiljade trista seset osam mailova dnevno slati, slacemo. Daj da se organizujemo i zavrsimo vise sa time majka mu stara, pa ima nas Cvorovica koliko hoces. Je li treba i servere papagajkama obarat, obarat cemo, samo da se vise situacija rijesi. Dajte ljud stanje je krajnje alarmantno, manite se zafrkancije, svi modeme, kablove i stb ove u ruke i pravac u upravu klempe dijelit, neko za ovo situaciju mora debelo odgovarat
made_in_sarajevo

#45695 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

cujem pricu sad za koji mjesec hoce sistematizaciju radnih mjesta,priprema papira i svih cuda za prodaju, sljedece godine telekom je u fazonu "pocetna cijena 2KM, da vidimo ko nudi 3KM,imamo 5KM,imamo 10KM, 10KM jednom,10KM dva puta i sjajno imamo 50KM,50KM jednom,dva puta,tri puta,telekom je prodat"
jarobot

#45696 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

made_in_sarajevo wrote:cujem pricu sad za koji mjesec hoce sistematizaciju radnih mjesta,priprema papira i svih cuda za prodaju, sljedece godine telekom je u fazonu "pocetna cijena 2KM, da vidimo ko nudi 3KM,imamo 5KM,imamo 10KM, 10KM jednom,10KM dva puta i sjajno imamo 50KM,50KM jednom,dva puta,tri puta,telekom je prodat"
I šta kad porodaju telekom . Nema Prenosa Eura2020, nema prenosa svjetskog 2018 , nema sponzorstva raznim reprezentacijama. Boliće novog vlasnika racku za BiH bitno je izvući profit iz zemlje.....
Najbolje bi bilo da sad telekom a i druge firme imaju po 10.000 zaposlenih sa velikim platama eto velikih doprinaosa za penziono zdravstveno itd i boljeg života za druge kategorije.
Plitko je zazmišljati da je bolje platiti strancu 95 feninga nego domaćem 1 km , na kraju od tih 90 feninga samo 30 ostaje u državi a od one markice barem 80 fenninga ostaje u državi...
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
made_in_sarajevo

#45697 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

jos prosle godine nekad mislim receno mi je da ce ostat elektroprivreda,namjenska industrija i rudnici cini mi se, ostalo sve na prodaju ide sto ima veze sa drzavom. tako evropa i svijet trazi i tako ce biti,mi imamo pravo 3 firme zadrzati kao drzavne i ovi se odlucili na ove 3. ne znam uostalom sta se cudite i sta pola raje pjeni za telekom ne treba se prodati,a ljudi koji nam kao vode drzavu sjebali firme koje bi progutale telekom u sekundi. eto sad nam je prilika da je telekom pored elektroprivrede i distrubicije jedna od najvecih firmi u drzavi,a u istoj toj firmi sjede glupani gdje je primjer elektricaru na odrzavaju sef diplomirani pravnik,a u cijelom kantonu sarajevu je jedan elektricar za odrzavanje pa tako dalje i tako dalje. nije samo telekom takav,nego svaka firma koja ima dodir sa drzavom je takva. kad se prije pomirite da su idioti sjebali energoinvest, unioninvest,zgp,vranica i tako dalje, pa od privatnih firmi koje su bukvalno giganti bili da ne nabrajam koje su sve pale kad je preko noci kriza dosla i cudite se sto hoce telekom da prodaju i sto u telekomu i raznim drugim "telekomima" sto drzava kontrolise sjedi hrpa glupana koja ne zna ni sta radi tu. koliko ih ima sto uopste ne dolazi tu na posao,a prima platu. ha jebiga, stranka te prati, stranka ima velike planove s tobom :D
bosnian batman

#45698 Re: BHTelecom All About

Post by bosnian batman »

prodat nego šta, nema se ru šta pametovat, telekom sektor je u privatnim rukama u EU u koju se toliko kunu iz dna duše, a boga mole da ostane socijalistički javašluk, a sva javna preduzeća su BASTIONI tog javašluka
i boli me kita sto neće bit. prenosa ovoga, onoga, sponzorstva raznik quraca palaca, zna se na kojim kapitalističkim principima se bazira sponzorstvo, a ne na socijalnim davanjima i jaranstvu
i elektroprivredu treba privatizovat

bankarski sektor je doiveden u red i najbolje funcioniše u državi upravo jer je privatni i sa stranim kapitalom, pa tako tu neki majmun u politici ne može zaposlit stranačig jarana, ženu mu, dajdžića, amidžićaa švalerku.... kao što se to masovno radi u javnim preduzećima i ustanovama
pepeljara

#45699 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

made_in_sarajevo wrote:jos prosle godine nekad mislim receno mi je da ce ostat elektroprivreda,namjenska industrija i rudnici cini mi se, ostalo sve na prodaju ide sto ima veze sa drzavom. tako evropa i svijet trazi i tako ce biti,mi imamo pravo 3 firme zadrzati kao drzavne i ovi se odlucili na ove 3. ne znam uostalom sta se cudite i sta pola raje pjeni za telekom ne treba se prodati,a ljudi koji nam kao vode drzavu sjebali firme koje bi progutale telekom u sekundi. eto sad nam je prilika da je telekom pored elektroprivrede i distrubicije jedna od najvecih firmi u drzavi,a u istoj toj firmi sjede glupani gdje je primjer elektricaru na odrzavaju sef diplomirani pravnik,a u cijelom kantonu sarajevu je jedan elektricar za odrzavanje pa tako dalje i tako dalje. nije samo telekom takav,nego svaka firma koja ima dodir sa drzavom je takva. kad se prije pomirite da su idioti sjebali energoinvest, unioninvest,zgp,vranica i tako dalje, pa od privatnih firmi koje su bukvalno giganti bili da ne nabrajam koje su sve pale kad je preko noci kriza dosla i cudite se sto hoce telekom da prodaju i sto u telekomu i raznim drugim "telekomima" sto drzava kontrolise sjedi hrpa glupana koja ne zna ni sta radi tu. koliko ih ima sto uopste ne dolazi tu na posao,a prima platu. ha jebiga, stranka te prati, stranka ima velike planove s tobom :D

Ja se za te uhljebe ne sikiram, oni su zgrnuli para i para, napravili vikendica, djecu poslali vani na skolovanja, sve na racun drzave, a takvih je vjerujem hiljade..
jarobot

#45700 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

bosnian batman wrote: bankarski sektor je doiveden u red i najbolje funcioniše u državi upravo jer je privatni i sa stranim kapitalom,
A jes doveden u red sa 10-15 % kamate varijabilne na sve vrste usluga dok recimo te iste banke na istu vrstu usluga imaju kamatu na godišnjem nivo u od 1,5 pa najviše do 3 %...e tako je strani kapital lijepo uredio da dere pametnog Bosanca, al to nije tema ovdje...
Locked