Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Dead Man Walking

#45676 Re: Premijer liga BiH

Post by Dead Man Walking »

jeza u ledja wrote:
mali_milojica wrote:Jos nista nije gotovo,bez opustanja. Ima jos igrati. Najmanje nam odgovara pobjeda Sarajeva u Mostaru. X bi bio idealan.
Dobro je da oni igraju kup,igraju sa Zrinjskim u subotu. Mi landaramo do nedjelje,znat cemo na cemu smo prije utakmice.
Svaka cast igracima,Slavku,navijacima.
Noc za 10 8-)
Hm znaci Zrinjskom samo sve 3 pobjede igraju, a da bi prestigli vas trebalo bi vam da u tom slucaju vi uzmete manje od 6 bodova, sto mi zvuci vrlo malo moguce. Onda ostaje nama nada da se nece nesto truditi protiv nas. :D
Ne znaci, ako Zrinjski uzme sve nama igra jedna pobjeda i dva remija i opet smo prvi. Sta da ti kazem, dzaba kalkulises. :D
SmokingMan

#45677 Re: Premijer liga BiH

Post by SmokingMan »

Često kažem:Bit će onako kako bude.
Awakened

#45678 Re: Premijer liga BiH

Post by Awakened »

Nije mi jasno da ovdje iko moze racunati na sigurnih 6 bodova, a kamoli 9. U ovom odmjeru snaga, nijedan od prva 3 tima ne moze reci da ce sigurno dobiti Krupu, Radnika, ili Slobodu. Na primjer, lako bi se moglo desiti da vec sljedece kolo sve 3 utakmice zavrse nerijeseno.
jeza u ledja

#45679 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:
jeza u ledja wrote:
Hm znaci Zrinjskom samo sve 3 pobjede igraju, a da bi prestigli vas trebalo bi vam da u tom slucaju vi uzmete manje od 6 bodova, sto mi zvuci vrlo malo moguce. Onda ostaje nama nada da se nece nesto truditi protiv nas. :D
Ne znaci, ako Zrinjski uzme sve nama igra jedna pobjeda i dva remija i opet smo prvi. Sta da ti kazem, dzaba kalkulises. :D
Ne kontam koji dio od "Zrinjskom samo 3 pobjede odgovaraju" nisi shvatio?
Isto si napisao sto i ja. Zrinjski je maltene aut iz igre, osim ako im se mnogo stvari ne poklopi. No to onda znaci da bi mogli vec odustati od borbe. No evo gledam sad, posto si spomenuo ranije, sljedece kolo se ne igra u isto vrijeme. Nidze veze. Mi igramo u subotu, a vi u nedjelju, sto vama odgovara.

Na kraju, bez nekih kalkulacija ali mi ako uzmemo sve 3 do kraja - mi smo sigurno prvaci. Sad jedno su zelje drugo su pozdravi. :skoljka:
Last edited by jeza u ledja on 07/05/2017 00:07, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#45680 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Awakened wrote:Nije mi jasno da ovdje iko moze racunati na sigurnih 6 bodova, a kamoli 9. U ovom odmjeru snaga, nijedan od prva 3 tima ne moze reci da ce sigurno dobiti Krupu, Radnika, ili Slobodu. Na primjer, lako bi se moglo desiti da vec sljedece kolo sve 3 utakmice zavrse nerijeseno.
Ovisi cak i od sutrasnje utakmice Radnik-Krupa.
vryzas

#45681 Re: Premijer liga BiH

Post by vryzas »

Qoom wrote:Izvinjavam se ženskom dijelu forumskog puka na seksističko-desktriptivnoj prognozi.

Utakmica je na TV-u i nema navlačenja ko u ranijim utakmicama. Navijam večeras za x, jer to nas ostavlja u kakvoj takvoj utrci za titulu, ali sve su prilike da će novosarajevski klub večeras rezultatski biti jeban.

Dobar si prognozer nema sta...prvo uzmi sapun da malo isperes usta zbog poganog jezika, a nakon sapuna uzmi cuclu i sisi lagano....kmeeeeeeeeeeeeeee
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#45682 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Nadam se da ce kone otkinuti bod u Mostaru,pa da nakon pobjede u Krupi zajedno na Kosevu proslavimo trofeje. Mi titulu,a oni Kup :D
jeza u ledja

#45683 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Da, ako mi ne uzmemo 3 boda u Mostaru, a vi uzmete Krupu, manje-vise je sve gotovo.

Al bilo bi interesantno da bas derbi direktno odlucuje o prvaku.
Dead Man Walking

#45684 Re: Premijer liga BiH

jeza u ledja wrote:
Dead Man Walking wrote:
jeza u ledja wrote:
Ne kontam koji dio od "Zrinjskom samo 3 pobjede odgovaraju" nisi shvatio?
Isto si napisao sto i ja. Zrinjski je maltene aut iz igre, osim ako im se mnogo stvari ne poklopi. No to onda znaci da bi mogli vec odustati od borbe. No evo gledam sad, posto si spomenuo ranije, sljedece kolo se ne igra u isto vrijeme. Nidze veze. Mi igramo u subotu, a vi u nedjelju, sto vama odgovara.

Na kraju, bez nekih kalkulacija ali mi ako uzmemo sve 3 do kraja - mi smo sigurno prvaci. Sad jedno su zelje drugo su pozdravi. :skoljka:
Dio koji nije tacan, onaj u kojem mi sa manje od 6 bodova ostajemo bez titule ukoliko oni sve dobiju.
Šibicar

#45685 Re: Premijer liga BiH

Post by Šibicar »

jeza u ledja wrote:Da, ako mi ne uzmemo 3 boda u Mostaru, a vi uzmete Krupu, manje-vise je sve gotovo.

Al bilo bi interesantno da bas derbi direktno odlucuje o prvaku.

Nemoj zivota ti da derbi ista odlucuje,pa oni i ove sto trebaju za raju igrati igraju u grcu i strahu,a taj sto bi nesto odlucivao bi bio najgori u istoriji....
rage_guy

#45686 Re: Premijer liga BiH

Post by rage_guy »

Ma derbi ce 0-0 zavrsit. Slavko ce sigurno na X igrat. Jedino ako Sarajevo bas navali da pobijedi pa se otvore, mozda tad bude golova. :D
UnKnownBA

#45687 Re: Premijer liga BiH

Post by UnKnownBA »

Ajmo realno, kako ćete vi uzeti tri boda u Mostaru i kada ste to vi uzeli tri boda u Mostaru zadnji put? Realno, iskreno, ne vjerujem ni da ste toliko kvalitetni i da ste odmorni, ali onako slomljeni i umorni između tekme kupa male su šanse. Zrinjski uz sve to obraz mora sačuvati, ima da grize ... i da opet budem iskren ne bi ni trebali pokušavati, trebate drugi tim izvesti, odmoriti ekipu i udariti na kup. Šanse su male definitivno, i da ih dobijete, opet morate onako premoreni dobiti Želju. Šanse postoje ali su mizerno male.
jeza u ledja

#45688 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:
Dio koji nije tacan, onaj u kojem mi sa manje od 6 bodova ostajemo bez titule ukoliko oni sve dobiju.
Aha, ali to ne mijenja poentu onoga sto sam rekao, a to je da bi manje od 6 bodova za vas bilo nerealno. Napisao sam da mi zvuci vrlo malo moguce da cete uzeti manje od 6 bodova, sto onda logicno znaci da bi manje od 5 bilo jos manje realno. To onda dalje ide u korist mojoj tvrdnji da je Zrinjski skoro pa ispao iz trke - sto i nama takodje ide u korist.
jeza u ledja

#45689 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

UnKnownBA wrote:Ajmo realno, kako ćete vi uzeti tri boda u Mostaru i kada ste to vi uzeli tri boda u Mostaru zadnji put? Realno, iskreno, ne vjerujem ni da ste toliko kvalitetni i da ste odmorni, ali onako slomljeni i umorni između tekme kupa male su šanse. Zrinjski uz sve to obraz mora sačuvati, ima da grize ... i da opet budem iskren ne bi ni trebali pokušavati, trebate drugi tim izvesti, odmoriti ekipu i udariti na kup. Šanse su male definitivno, i da ih dobijete, opet morate onako premoreni dobiti Želju. Šanse postoje ali su mizerno male.
Ma znam, ali eto. :D
Morate i vi igrati dvije druge utakmice uostalom.
Dead Man Walking

#45690 Re: Premijer liga BiH

Zrinjski je ispao, ostajemo mi i vi sa nekom
mizernom sansom. :)
jeza u ledja

#45691 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Onda nek nas Zrinjski fino pusti u Mostaru, pa ce ta mizerna sansa postati znatno veca. :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#45692 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Ma ispao je djavola.
Ko nama garantuje da cemo dobiti Krupu. Ako ih Zrinjski potplati,zajedno sa konama,da igraju maksimalno tesko cemo do bodova. Jos ako budu u igri za evropu,sto je veoma moguce.
Sljedeca na Kosevu,opet najrealniji X. Eto ti Zrinjskog na vratu,bare bare.
UnKnownBA

#45693 Re: Premijer liga BiH

Post by UnKnownBA »

Opet će biti mala jer čete biti premoreni, igrate tri utakmice u sedam dana i četvrtu igrate derbi, ako nas dobijete mi i ja lično možemo samo kapu da vam skinemo i čestitamo, Šta drugo ...
Charuga
Globalni moderator

#45694 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Awakened wrote:Nije mi jasno da ovdje iko moze racunati na sigurnih 6 bodova, a kamoli 9. U ovom odmjeru snaga, nijedan od prva 3 tima ne moze reci da ce sigurno dobiti Krupu, Radnika, ili Slobodu. Na primjer, lako bi se moglo desiti da vec sljedece kolo sve 3 utakmice zavrse nerijeseno.
Upravo tako. Toliko je izjednačeno da svako kolo donosi promjene i nove računice.
Logovan

#45695 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Zanimljivo kako se mi konstantno otpisujemo. :D

A još zanimljivije je kako se ovdje plakalo nakon što je Zrinjski povećao prednost na +10. Mnogi im već dali titulu. :mrgreen:
Grean

#45696 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

Nije neka kritika ali Cala je ovo prokockao na Grbavici zadnjih 15 minuta.

Zicerasluk bez opravdanja.
UnKnownBA

#45697 Re: Premijer liga BiH

Post by UnKnownBA »

MOSALJOZE wrote:A ima nešto više od pobjede,a to je optimizam kona

:pisnuo:
Opet moram čovjeka citirati, zamjeriće mi.
jeza u ledja

#45698 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Lika raduje optimizam komsija vise nego pobjeda. :lol:

A neko rece ranije nemoj da derbi odlucuje o tituli, pa ako nama bude trebala pobjeda, a vama remi onda ce se mozda prici malo drukcije.
UnKnownBA

#45699 Re: Premijer liga BiH

Post by UnKnownBA »

Upravo si potvrdio ono što pokušavam reći, OPTIMIZAM , samo se vi držite njega, daleko ćete dogurati. Nama je ispao digitron iz ruku nakon sudijskog zviždula na kraju utakmice, sad vi računajte. :izet: U prevodu, mi sada zavisimo od sebe, ako ne budemo znali nismo je ni zaslužili, iskreno.
jeza u ledja

#45700 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Svaka cast ako tebe raduje nas optimizam. :thumbup:

A i mi isto tako ovisimo samo od sebe.
Locked