Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- ferratilis
#45651 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tako je. Daleko je bitnije isjeci funkcionalnu igru na sto komada i onda ih prodavati kao DLC sljedecih deset godina.
- Tito_i_Partija
#45652 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije to poenta, jeb'o ga ti. FPS ti je samo jedan simptom jednog ogromnog problema koji se zove pohlepa.
Znači izbaci igru samo da raja plati, a za ostalo ćemo vidjet' nekad u budućnosti. Dalje, čak i sa izvanrednim specovima ova igra laufa k'o karina, bez obzira da li ti je fps važan ili ne:Cities Skylines 2 PC performance does not meet the targets and benchmarks that publisher Paradox expected, but the game will be released on schedule anyway, with improvements set to follow in the “coming months” after launch. Cities Skylines 2 mods will also have a “basic framework” on release, that, again, will be iterated on throughout CS2’s post-launch lifetime.
The Cities Skylines 2 release date is almost upon us, with the city building game sequel expected to improve every fundamental feature from the landmark 2015 original. From Cities Skylines 2 maps to Cities Skylines 2 DLC, we know a lot about CS2 already. However, Paradox says that the Cities Skylines 2 PC performance is not in line with original expectations and benchmarks, but “for the long-term of the project,” launching the game on schedule is still “the best way forward.”
https://www.reddit.com/r/CitiesSkylines ... rformance/
https://www.reddit.com/r/CitiesSkylines ... s_like_an/
Znači, o kakvim prioritetima ti pričaš jarane? Ako imaš najbolji GPU na svijetu a igra i dalje puca po šavovima k'o Kerbal Space Program 2, valjda je jasno da su totalno usrali motku i da zaslužuju svako pljuvanje koje im se trenutno upućuje.
- Averus
#45653 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne kontam pravdanje, jer odavno je 60fps postao standard u gamingu i samo još na handheld konzolama prolazi niži framerate lock.
Još pogotovo kod Cities Skylines ne možeš to komentarisati jer ima onaj zoom-in da gledaš haman kao da si na ulici s NPC građanima jbt, zamisli imaš monitor 100+ hz i gledaš to u 30fps
Epilepsija zagarantovana
Još pogotovo kod Cities Skylines ne možeš to komentarisati jer ima onaj zoom-in da gledaš haman kao da si na ulici s NPC građanima jbt, zamisli imaš monitor 100+ hz i gledaš to u 30fps
Epilepsija zagarantovana
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#45654 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Problem kod city building igara je što većom gustoćom grada, zahtjevi postaju sve veći.
Prvi CS treba biti do neba zahvalan zajednici koja je pravila fantastične modove.
Prvi CS treba biti do neba zahvalan zajednici koja je pravila fantastične modove.
- geralt
#45655 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Slazem se kada su pitanju igre u kojima postoji neka real-time akcija. Simulator cu zumirati jednom ili dvaput da kazem "vau dobre grafike", i onda cu ostatak igre provesti na maksimalnom zoom-out nivou, tako da meni licno u tom tipu igara 60fps ne treba. Dzaba mi graficka trosi struju.Averus wrote: ↑20/10/2023 18:09 Ne kontam pravdanje, jer odavno je 60fps postao standard u gamingu i samo još na handheld konzolama prolazi niži framerate lock.
Još pogotovo kod Cities Skylines ne možeš to komentarisati jer ima onaj zoom-in da gledaš haman kao da si na ulici s NPC građanima jbt, zamisli imaš monitor 100+ hz i gledaš to u 30fps![]()
Epilepsija zagarantovana
- Averus
#45656 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Podsjeti me sad na onog s teme što je čuvao grafičku, pa sve igrao na 720p
Niđe ga
Niđe ga
-
DonieBrasco
#45657 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Uvijek se moze skinuti jos VRAM za graficke ne vidim problem.

- ferratilis
#45658 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Josh mi je vjerovatno najdrazi dizajner, ali je i idiot.
https://www.pcgamer.com/josh-sawyer-wou ... ed-budget/
https://www.pcgamer.com/josh-sawyer-wou ... ed-budget/
Josh Sawyer would like to make Pillars of Eternity 3, but only if he got a Baldur's Gate 3-sized budget
By Andy Chalk
published about 23 hours ago
Obsidian's studio design director also said he might want to return to Pentiment someday, but not anytime soon.
- vaučer
#45659 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sad je svima budžet isprika.
Dobra fora.
Dobra fora.
- Tito_i_Partija
#45660 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa baš smo imali raspravu oko toga neki dan. Sawyer je jedan od prvih koji je se počeo vadit' na foru budžeta, a sad je to postala moda među developerima.
K'o da ti je GOTY zagarantovan ako imaš što veći budžet.
Dobra lista igara koje su imale ogroman budžet a bili komercijalni flopovi:
https://screenrant.com/most-expensive-v ... t-flopped/
K'o da ti je GOTY zagarantovan ako imaš što veći budžet.
Dobra lista igara koje su imale ogroman budžet a bili komercijalni flopovi:
https://screenrant.com/most-expensive-v ... t-flopped/
-
NecuVise
#45661 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hajd sad koliko vas je pročitalo tačno šta je on rekao pa na osnovu toga komentarišete a koliko vas je pročitalo samo naslov i udarilo po njemu?
- ferratilis
#45662 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja, i? Procitao sam cijeli intervju na Touch Arcade, poenta je da mu Microsoft nece odobrit ni daleko manji buzdet, kamoli ono sto on zeli.
- Tito_i_Partija
#45663 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@ferratilis Ovo se čeka. Novi trailer izaš'o.
https://www.pcgamer.com/warhammer-40000 ... m-sort-of/
Meni je Warhammer 40K univerzum baš gotivan, tako da jedva čekam ovo.
Meni je Warhammer 40K univerzum baš gotivan, tako da jedva čekam ovo.
- ferratilis
#45664 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dobro to, ali ja cekam da Wrathfinder bude kompletan, a izgleda necu docekat u ovom zivotu. Zelim zapoceti comletionist run, ali ne prije nego sto izadje Citadel DLC, finalni, koji ce zaokruzit sve sporedne price s kompanjonima i sluziti kao pravi epilog igre.Tito_i_Partija wrote: ↑20/10/2023 22:55 @ferratilis Ovo se čeka. Novi trailer izaš'o.![]()
Meni je Warhammer 40K univerzum baš gotivan, tako da jedva čekam ovo.![]()
- Tito_i_Partija
#45665 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jesi li već isplanir'o build za completionist run?ferratilis wrote: ↑20/10/2023 23:29Dobro to, ali ja cekam da Wrathfinder bude kompletan, a izgleda necu docekat u ovom zivotu. Zelim zapoceti comletionist run, ali ne prije nego sto izadje Citadel DLC, finalni, koji ce zaokruzit sve sporedne price s kompanjonima i sluziti kao pravi epilog igre.Tito_i_Partija wrote: ↑20/10/2023 22:55 @ferratilis Ovo se čeka. Novi trailer izaš'o.![]()
Meni je Warhammer 40K univerzum baš gotivan, tako da jedva čekam ovo.![]()
![]()
- ferratilis
#45666 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Znam samo da ce mythic path biti Angel, jer najvise contenta ima za Angel. Najvise bi volio igrat kao Angel Oracle, jer je jedan od jacih castera i jako zanimljiv koncept. A inace ne igram kao caster.
Ma dzaba lazem, na kraju cu opet biti neki Paladin ili Fighter, dok cu spellove ostaviti za kompanjone kao Ember, Nenio, ili Dearan. Prejaki su.
- Tito_i_Partija
#45667 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Čitam da Oracle Angel grmi. Čak i za solo je navodno jedan od jačih buildova. Al' džaba je kad ti nisi Chad Magic Enjoyer.
Dokle li je @vaučer doš'o sa njegovim Kingmaker igranjem?
Dokle li je @vaučer doš'o sa njegovim Kingmaker igranjem?
- ferratilis
#45668 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
U zadnja 24 sata, Lords of the Fallen je dobio cetiri patcha, svaki po gigu tezak. Svaki dan od izlaska izadje barem jedan. Nisam nikad vidio da developer ovoliko radi na popravkama, a i vidi se, performanse su sve bolje. Samo me nervira sto svaki put kad izadje patch, resetuje se shader cache, zato cu cekat da se malo smiri situacija, jer zasluzuje punu paznju.
- vaučer
#45669 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ni počeo još nažalost. Zakucao me posao.
Uspio youtubati malo o klasama itd, dovoljno da vidim da ću imati bar 2-3 test savea dok se ne aklimatiziram.
- Averus
#45670 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja i dalje igram ogromni AC:Origins, oko 50 sati do sad. Rjesavam sve upitnike, regiju po regiju, pa onda "otkrivam" sljedecu i sve tako. Vec sam tri Phylakes ubio 
Shvatam da ljudi imaju prigovor na ovako veliku world map, ali brate kapa do poda kako je lijep level design
Fun fact: Veliku piramidu u Gizi su uradili skoro identicno kakva je in real life, sa svim otkrivenim prolazima, komorama itd., s tim da su naravno prilagodili vremenu desavanja igre (pa nema nekih ostecenja, oranjanja itd). Nice detail
Shvatam da ljudi imaju prigovor na ovako veliku world map, ali brate kapa do poda kako je lijep level design
Fun fact: Veliku piramidu u Gizi su uradili skoro identicno kakva je in real life, sa svim otkrivenim prolazima, komorama itd., s tim da su naravno prilagodili vremenu desavanja igre (pa nema nekih ostecenja, oranjanja itd). Nice detail
Last edited by Averus on 21/10/2023 21:22, edited 1 time in total.
- ferratilis
#45671 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Probao sam Super Mario Wonder. Mozda i najbolji Mario jos od Worlda. Nisam nikad volio 3d naslove, ovo je povratak korijenima uz mnostvo novih zanimljivih mehanika. Odlican platformer.
Ide na 1440p 60fps bez problema na Ryujinxu.

Ide na 1440p 60fps bez problema na Ryujinxu.

-
Titanium009
#45672 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Evo nešto i naše što kreiram u svoje slobodno vrijeme. Roll the Ball dolazi uskoro na Steam. Pogledajte novi trailer, i ako vam se svidi, dodajte ga na svoju listu želja na Steamu!
Ranije sam dijelio videozapise iz mobilne verzije, ali sada sam odlučio proširiti i objaviti je i na Steamu. Uključuje brojna poboljšanja i ažuriranja, kao što su unaprijeđeni efekti i grafika, dodatni game modeovi, poboljšane kontrole, podršku za gamepad i mnogo više!
https://store.steampowered.com/app/2641 ... _the_Ball/
Ranije sam dijelio videozapise iz mobilne verzije, ali sada sam odlučio proširiti i objaviti je i na Steamu. Uključuje brojna poboljšanja i ažuriranja, kao što su unaprijeđeni efekti i grafika, dodatni game modeovi, poboljšane kontrole, podršku za gamepad i mnogo više!
https://store.steampowered.com/app/2641 ... _the_Ball/
- Tito_i_Partija
#45673 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da, ova igra zahtijeva vremena za pripremu, meni pogotovo jer sam picajzla oko buildova, al' zato daje u zabavi puno, puno više.
Ovo ti je odlična stranica za sve vezano za PK. Imaš listu dobrih buildova za tvoj karakter i za kompanjone, walkthrough, loot tables, i još svašta nešto.
https://www.neoseeker.com/pathfinder-ki ... _Character
- Tito_i_Partija
#45674 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Titanium009 čestitam, baš lijepo izgleda. Nice touch sa BiH zastavom iznad djetetovog kreveta.

- Tito_i_Partija
#45675 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Evo jedno pitanje za gejmerske kolege: koliko igara imate na wishlisti trenutno?
Ja imam tačno 101.
Ja imam tačno 101.