Ima nas koji se stidimo rektalnog alpinizma SDA minderpuza koji nas predstavljaju prema turskoj vlasti. A ovaj tekst vrlo lijepo opisuje zašto je to toliko odvratno i jadno.Stari_demagog wrote:
Kakva hrpa gluposti
SDP
- cadburry
#45651 Re: SDP
- ultima_palabra
#45652 Re: SDP
Gotivim Pamuka, ali realno ne znam kakve veze ima sa Sarajevom.
-
Stari_demagog
#45653 Re: SDP
Ni SDP nije rekao ne dajite nikakve nagrade Turcima nego se pitaju zasto se nagrade ne daju njihovim Turcima (politickim i ideoloskim ljevicarima ili Gulenovcima) tako da ti je ovakva spika takodje minderaska.cadburry wrote:Ima nas koji se stidimo rektalnog alpinizma SDA minderpuza koji nas predstavljaju prema turskoj vlasti. A ovaj tekst vrlo lijepo opisuje zašto je to toliko odvratno i jadno.Stari_demagog wrote:
Kakva hrpa gluposti
- johntra
#45655 Re: SDP
Pa što ne bi dali Pamuku nagradu počasnog građanina, je li to Pamuk četnik? Je li pobio milione ljudi ko što su Turci pobili milione Armenaca? Problem je što iznosi istinu o tome kako su Turci pobili Kurce i Armene isto kao što su četnici ovdje rokali nas...ali vi iz SDA svakako cijenite saradnju sa četnicima, kako u ratu, tako i u miru...Stari_demagog wrote:
Ni SDP nije rekao ne dajite nikakve nagrade Turcima nego se pitaju zasto se nagrade ne daju njihovim Turcima (politickim i ideoloskim ljevicarima ili Gulenovcima) tako da ti je ovakva spika takodje minderaska.
Haj sad nastavi da viriš iz Erdoganovog dupeta...
- Ned071
#45656 Re: SDP
moze li mi iko, al bez zajebancije, objasniti sta je to tacno pamuk uradio za sarajevo? sta je uradio sto je u skladu sa propisanim pravilima koja treba neko ispuniti, da dobije ovu nagradu? da se nadje u drustvu, recimo, trojice ljudi iz barcelone?
- cyprus
#45657 Re: SDP

Iskren da budem, ne vidim razlog zbog čega bi Pamuk bio počasni građanin Sarajeva... Iako ga jako cijenim
- arzuhal
#45658 Re: SDP
Ja bi radije da Stephen King dobije nagradu počasnog građanina Sarajeva, al' ja se ne pitam... 
-
putokaz1
#45659 Re: SDP
ALMEDIN MILADIN ipak čovjek je zaslužio Nagraducyprus wrote:
![]()
Iskren da budem, ne vidim razlog zbog čega bi Pamuk bio počasni građanin Sarajeva... Iako ga jako cijenim
- Ned071
- Lakat Jebić
#45661 Re: SDP
Pamuk odbijen iz istog razloga sto je i predlozen. Ne voli ga erdogan
- Ned071
#45662 Re: SDP
nije tacno... ne ispunjava nijedan od uslova da dobije nagraduLakat Jebić wrote:Pamuk odbijen iz istog razloga sto je i predlozen. Ne voli ga erdogan
- Lakat Jebić
#45663 Re: SDP
Nisi skontoNed071 wrote:nije tacno... ne ispunjava nijedan od uslova da dobije nagraduLakat Jebić wrote:Pamuk odbijen iz istog razloga sto je i predlozen. Ne voli ga erdogan
- Banksy
#45665 Re: SDP
To je pitanje za gradsku (SDA) Komisiju.Ned071 wrote:
moze li mi iko, al bez zajebancije, objasniti sta je to tacno pamuk uradio za sarajevo? sta je uradio sto je u skladu sa propisanim pravilima koja treba neko ispuniti, da dobije ovu nagradu? da se nadje u drustvu, recimo, trojice ljudi iz barcelone?
Je li ovaj ispod ispunjavao uslove?
Nakon što je Komisija za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Sarajeva jednoglasno odlučila da Pamuka proglasi počasnim građaninom...
Ovo nije usamljen primjer, 2016. je Komisija odlučila da Aliju Lafciogluu da Plaketu Grada Sarajeva, a potom je iz Gradske upravo stigao dopis da mu se to priznanje oduzme“, kaže Fazlić i pita se koja je donja granica političkog obzira ili bolje reći straha od zamjeranja stranim političkim moćnicima.
Podsjećamo, Ali Lafcioglu je profesor Bosna Sema obrazovnih institucija zahvaljujući čijem su prosvjetno-pedagoškom radu učenici tih institucija, mladi Bosanci i Hercegovci, njih desetine, ostvarili zavidne uspjehe na međunarodnim takmičenjima iz matematike i fizike, uključujući i svjetske olimpijade. Plaketa mu je oduzeta zbog sumnje da su Bosna Sema institucije tada bile u vlasništvu Erdoganovog političkog protivnika Fethulaha Gulena, osumnjičenog za pokušaj državnog udara u Turskoj.
- Ned071
#45666 Re: SDP
koje to od ovih uslova obojica ispunjavaju?
Počasni građanin Grada Sarajeva je priznanje koje se dodjeljuje građanima Bosne i Hercegovine koji su se naročito istakli u razvoju Grada, unaprijeđenju međunarodne saradnje i očuvanju mira u zemlji i inostranstvu ili stranim državljanima koji su ostvarili naročit doprinos razvoju i afitrmaciji Grada te razvoju međunarodnih i međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti, humanosti i tolerancije među ljudima.[1]
Počasni građanin Grada Sarajeva je priznanje koje se dodjeljuje građanima Bosne i Hercegovine koji su se naročito istakli u razvoju Grada, unaprijeđenju međunarodne saradnje i očuvanju mira u zemlji i inostranstvu ili stranim državljanima koji su ostvarili naročit doprinos razvoju i afitrmaciji Grada te razvoju međunarodnih i međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti, humanosti i tolerancije među ljudima.[1]
-
putokaz1
#45667 Re: SDP
Počasni građanin Grada Sarajeva je priznanje koje se dodjeljuje građanima Bosne i Hercegovine koji su se naročito istakli u razvoju Grada, unaprijeđenju međunarodne saradnje i očuvanju mira u zemlji i inostranstvu ili stranim državljanima koji su ostvarili naročit doprinos razvoju i afitrmaciji Grada te razvoju međunarodnih i međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti, humanosti i tolerancije među ljudima.[1][/quote]
Bandić dobio
Bandić dobio
- Ned071
#45668 Re: SDP
I oduzeto mu... Jos niko da kaze cime je Pamuk zaduzio Sarajevo
-
zippoo87
#45669 Re: SDP
morate shvatiti da je kmapanja uveliko pocela i da svako za sebe trazi "5 minuta slave"
evo i SDP se aktivirao zadnja dva mjeseca...svaki dan neko saopstenje,rat sa SDA i tako
obzirom da ni SDP ni SDA nemaju sta ponuditi biracima,bitno je iskoristiti medijski prostor dok jos nije "guzva u sesnaestercu"
i ovo oko Pamuka nema veze sa nagradom i zaslugama Pamuka prema Sarajevu...nego ide na prepucavanje ko je za Erdogana a ko za onog drugog Gulena
po meni,potpuno nebitna tema
evo i SDP se aktivirao zadnja dva mjeseca...svaki dan neko saopstenje,rat sa SDA i tako
obzirom da ni SDP ni SDA nemaju sta ponuditi biracima,bitno je iskoristiti medijski prostor dok jos nije "guzva u sesnaestercu"
i ovo oko Pamuka nema veze sa nagradom i zaslugama Pamuka prema Sarajevu...nego ide na prepucavanje ko je za Erdogana a ko za onog drugog Gulena
po meni,potpuno nebitna tema
-
putokaz1
#45670 Re: SDP
Nemaju ponuditi mnogo ali imaju Infrastrukturu
-Standardno biračko tijelo
-''Bugarski voz''
-8 Načelnika
-Glume TZV ''Opoziciju''
-Raspad DF koji ide na ruku i SDP i GS i NS a na neki način i SDA jer dio bivših DF neće izaći NIKAKO
Promjena sa Bakira na Nermina je kao ''S Magarca na Jarca'' ali opet Narodu je SDA dojadila ,dojadila i Bogu i Narodu pa će Uglavnom u Gradovima tražiti nešto novo u Vidu Raznih oblika Ljevice ili Nezavisnih
-Standardno biračko tijelo
-''Bugarski voz''
-8 Načelnika
-Glume TZV ''Opoziciju''
-Raspad DF koji ide na ruku i SDP i GS i NS a na neki način i SDA jer dio bivših DF neće izaći NIKAKO
Promjena sa Bakira na Nermina je kao ''S Magarca na Jarca'' ali opet Narodu je SDA dojadila ,dojadila i Bogu i Narodu pa će Uglavnom u Gradovima tražiti nešto novo u Vidu Raznih oblika Ljevice ili Nezavisnih
- drug_profi
#45671 Re: SDP
Zato će se glasovi opet rasuti po 1000 stranaka, a jedino SDA skuplja svoje klijentelističke glasove.
Ja ne mogu da vjerujem da iko za njih glasa ko nema direktan interes u vidu familije na položaju, ili radnog mjesta u državnoj službi.
Znači vjerujem da je takvim odlično i da ne žele ništa mijenjati. Ko god glasa za njih iz drugih razloga dabogda mu bilo još gore.
Zato je tragično da opozicija nije bila u stanju da napravi predibzborni blok da pokupi sve te glasove nezadovoljnih ljudi u jedan mandat i da se odmah dan nakon izbora zna i ko je novi premijer i koji je njegov program sa rokovima.
Ja ne mogu da vjerujem da iko za njih glasa ko nema direktan interes u vidu familije na položaju, ili radnog mjesta u državnoj službi.
Znači vjerujem da je takvim odlično i da ne žele ništa mijenjati. Ko god glasa za njih iz drugih razloga dabogda mu bilo još gore.
Zato je tragično da opozicija nije bila u stanju da napravi predibzborni blok da pokupi sve te glasove nezadovoljnih ljudi u jedan mandat i da se odmah dan nakon izbora zna i ko je novi premijer i koji je njegov program sa rokovima.
-
zbiljovski
#45672 Re: SDP
Vjeruj da sam i ja razmišljao u kontekstu drugog dijela tvog posta, ali u ovom trenutku je to nebitno, mislim da i Međunarodna zajednica vuče SDP-u ( konstantne posjete SDP-a od strane predstavnika međunarodne zajednice ) , a koliko mogu primjetiti i dobar dio građana se približava SDP-u, tako da već sad možemo reći da će taj neki blok 2018. nakon izbora činiti SDP. Po meni apsolutno nezasluženo, imali su priliku, ali realno DF-a ni na mapi, Šepić uzima nezadovoljne iz SDA, GS i NS su lokalne stranke, tako da SDP dođe kao neko "prihvatljivo" i logično rješenje. Izbori su daleko, no, u ovom trenutku mislim da SDA žestoko pada, kao nikad dosad, a SDP će jedini rasti u odnosu na 2014. i 2016. godinu, ostali će imati neku vrstu stagnaciju, blagog pada i totalnog kraha ( DF i SBB ).drugi profil wrote:Zato će se glasovi opet rasuti po 1000 stranaka, a jedino SDA skuplja svoje klijentelističke glasove.
- Ned071
#45673 Re: SDP
mozete vi kalkulirat kako god hocete. moze se nesto promijeniti u opcinama i slicno... al sda uvijek ima između 20-25 posto...
-
pemanapemani
#45674 Re: SDP
Ko u dobra stara vremena, dođe ferman iz Istanbula i ti bez pogovora ispunjavaš sadržaj fermana.Ned071 wrote:I oduzeto mu... Jos niko da kaze cime je Pamuk zaduzio Sarajevo
Pamuk je trebao Sarajevu kao svojevrsna reklama grada. Puno veći gradovi od Sarajeva bi bili počašćeni da Pamuk bude počasni građanin grada.
Velika većina građana BiH ne zaslužuje državu, nego uvlakački robovlasnički sistem sa voždom/sultanom/knezom/kraljem koji će im određivati i kada će ići piškiti i kakiti.
Ovdje je bilo više samostalne države 1996. godine, nego danas.
-
putokaz1
#45675 Re: SDP
To je i Problem je rnijedna druga nema ni 10-15%Ned071 wrote:mozete vi kalkulirat kako god hocete. moze se nesto promijeniti u opcinama i slicno... al sda uvijek ima između 20-25 posto...