BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
seoBIH

#45651 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Pa ako si odjebao, isto tako uradi od teme. Ne kontam, sta ces postici? Biti ce ti veci ego ako pises ovde kako je lose? Napisi jednom, upozori ostale i nemoj spamati. Ne znam sta mislis da ces postici?
mirza_15

#45652 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ali koliko lik zudi za mojom paznjom to je prosto nevjerovatno :lol: Citira me, odgovara na moje komentare, trudi se da privuce paznju, a ja ga konstatno ignorisem. Ali on ne odustaje. Zarko zeli da udje u pljuni-opsuj pricu sa mnom. Ne konta lik da ja necu da komuniciram na tom nivou.
supercali

#45653 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

mirza_15 wrote:
supercali wrote: Pa kad I ti pricas o drugim operaterima
Izmedju ostalog zasto ja ako sam korisnik xy operatera ne bi mogao pisati?
Mozda zelim preci na isti ili sl

Evo ja recimo pratim sada eronet jer kontam je li mi povoljnije tamo ici na super 35 ili kako se vec zove ili ostati na midi 30

Glup rezon do bola tipa ne koristis ovo nemas pravo ni doci na temu
Nije on dosao da pita ili da se informise. On je dosao da pljune i otvara oci.
Otvorio je oci sa argumentom tj dokazom ne vidim problem
Vidim problem u telecomu koja placa I cistacice I portire I salteriste I inzinjere skoro isto
I onda ti dodjea sa pricom inzinjer ima malu platu sta hoces da ima jos manju

E vidis da nisu lopovi cistacicama I ostalom takvom osoblju bi smanjili a inzinjeru koji donosi pare povecali pa me bi bjezao iz firme
febo_acm

#45654 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

Ti izvjestaji ne znace mnogo... Ti izvjestaji nisu nikakvo mjerilo kvalitetnog rada uprave i menadzmenta. Kakvu god ponudu BHT imao on ce uvijek biti "najveci" jer je "nas", a ostali su "njihovi". Da cobani sjede u direkciji BHT bi imao slicne rezultate.
Gospodo u BHT vas 90% nema pojma o poslu i struci, vi se priuceni stranacki kadar. Vas 90%.
Ponuda vam je odron, cijene su vam odron i usluga vam je odron.
10% ljudi se trudi da ispravi katastrofu u koju spada 90% ljudi. Ja samo kad vidim kakav lik ke menadzer velikih kupaca i koji radi sa mojom firmom meni se place. Lik ima sigurno 2 milje platu i nesposoban je do bola.
Sa druge strane imam druga koji je magistar ETF-a i lik sada radi za cijeli odjel uhljeba, a svi imaju vecu platu od njega.
Ja znam da privatizacija nije neka sreca, ali u slucaju BHT je nuzna i neophodna. Ali ova ponuda je klasicni dogovor operatera, jer kad se pogleda ponuda u okruzenju jasno je gdje smo. Danas sam se vratio sa puta iz BG i u VIP-u je 4 GB manje od 8 KM, a kod nas je zna se koliko... da ne pricam o drugim i povoljnijim operaterima. Svaka cast ovom mirzi i ing koji se trude da pomognu, ali situacija u BHT je ocajna. Jel istina da su ukinuli neogranicene pozive na fiksne na MojaTV? Jucer mi stara govori da joj je dosao racun 60KM.
skupljac_zeljeza

#45655 Re: BHTelecom All About

Post by skupljac_zeljeza »

bosnian batman wrote: ja sam bio korisnik samo ultre od kako postoji od 2000.g.
Ja sam korisnik telekomovog broja mobitela od 2001., a nešto se ne mogu sjetiti da je tada u ponudi bila Ultra. Možda je i bila, a da mi nisu rekli.
mirza_15

#45656 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

supercali wrote: Otvorio je oci sa argumentom tj dokazom ne vidim problem
Vidim problem u telecomu koja placa I cistacice I portire I salteriste I inzinjere skoro isto

E vidis da nisu lopovi cistacicama I ostalom takvom osoblju bi smanjili a inzinjeru koji donosi pare povecali pa me bi bjezao iz firme
Na osnovu cega si izvukao zakljucak da svi imaju isto? On napisao a ti mu povjerovao? Pa vidis da lik ne zna dva obicna broja sabrati.

VSS ima oko 1800
VI stepen oko 1500
VKV (V stepen) oko 1200
SSS oko 1000
KV (3 stepen je oko prosjecne plate FBiH)
Niskokvalifikovana radna snaga poput cistacica ima manje.

Na ovo ide staz (0,6%, a uskoro vjerovatno 0,4%), topli, karta i regres. Naravno, ima i visih pozicija.

Lupate gluposti i na osnovu njih izvodite pogresne zakljucke.
vade_mecum

#45657 Re: BHTelecom All About

Post by vade_mecum »

febo_acm wrote:Ponuda vam je odron, cijene su vam odron i usluga vam je odron.
i marketing vam je odron odrona. "telefončić...fiksni" :-)
mirza_15

#45658 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

febo_acm wrote:Jel istina da su ukinuli neogranicene pozive na fiksne na MojaTV? Jucer mi stara govori da joj je dosao racun 60KM.
Ako si imao full paket vjerovatno ti je po defaultu ukljucen i paket 100 (100 minuta prema bh mobile za 10 km) umjesto onih 10 KM prema bh mobile po cijenama za minutu.

Umjesto neogranicenog saobracaja prema brojevima bh telecoma imas 1500 minuta prema svima.
supercali

#45659 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

mirza_15 wrote:

Na osnovu cega si izvukao zakljucak da svi imaju isto? On napisao a ti mu povjerovao? Pa vidis da lik ne zna dva obicna broja sabrati.

VSS ima oko 1800
VI stepen oko 1500
VKV (V stepen) oko 1200
SSS oko 1000

Na ovo ide staz (0,6%, a uskoro vjerovatno 0,4%), topli, karta i regres. Naravno, ima i visih pozicija.

Pa izvukao sam zaklkucak iz tvog posta ne njegovog
Eto zar nije sramotno tako mala razlika izmedju inzinjera I nekoga ko ima trgovacku?

Znaci do.menadzmenta je al sto oni ovom platom od 1000 kupuju socijalni mir zarad stranke to njih i.mnoge boli neka stvar
mirza_15

#45660 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

vade_mecum wrote:
Dok si ti to upamtio reklama je dobra.
vade_mecum

#45661 Re: BHTelecom All About

Post by vade_mecum »

mirza_15 wrote:
vade_mecum wrote:
Dok si ti to upamtio reklama je dobra.
reklama me ne bi mogla motivisati da prstom mrdnem, a kamoli da se preselim na telecomove usluge.
Radar71

#45662 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

skupljac_zeljeza wrote:
Ja sam korisnik telekomovog broja mobitela od 2001., a nešto se ne mogu sjetiti da je tada u ponudi bila Ultra. Možda je i bila, a da mi nisu rekli.
Oktobar 2000 god
gidra

#45663 Re: BHTelecom All About

Post by gidra »

mirza_15 wrote:

VSS ima oko 1800
VI stepen oko 1500
VKV (V stepen) oko 1200
SSS oko 1000

To vam je i najveci problem firme. Sto vam ljudi inzenjeri koji nose firmu imaju istu platu kao oni sto su zavrsili socijalni rad, pravnici, oni sa Travnickih fakulteta itd..
Svi ste svrstani pod jednu kategoriju VSS i imate platu 1800 + cca 400(topli i prevoz) pa i vise kad se doda minuli rad, sto je 2200 neto. Ali takva je situacija i u ostalom drzavnom sektoru.
supercali

#45664 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

To je posebna prica ovaj sss sa 1000 ode u travnik na cevape I dobiju platu od 1800 kad se vrate a rade isti posao
mirza_15

#45665 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

gidra wrote: To vam je i najveci problem firme. Sto vam ljudi inzenjeri koji nose firmu imaju istu platu kao oni sto su zavrsili socijalni rad, pravnici, oni sa Travnickih fakulteta itd..
Svi ste svrstani pod jednu kategoriju VSS i imate platu 1800 + cca 400(topli i prevoz) pa i vise kad se doda minuli rad, sto je 2200 neto. Ali takva je situacija i u ostalom drzavnom sektoru.
To je vec razumna primjedba.
mirza_15

#45666 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

supercali wrote:To je posebna prica ovaj sss sa 1000 ode u travnik na cevape I dobiju platu od 1800 kad se vrate a rade isti posao
Travnik nije nikome priznat. Inzinjeri su uglavnom sa etf-a i sa saobracajnog.
supercali

#45667 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

mirza_15 wrote:
supercali wrote:To je posebna prica ovaj sss sa 1000 ode u travnik na cevape I dobiju platu od 1800 kad se vrate a rade isti posao
A pravnici I ostali vss?
Ako nije travvnik je li priznat kiseljak siroki sokolac?
mirza_15

#45668 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

supercali wrote:
mirza_15 wrote:
A pravnici I ostali vss?
Ako nije travvnik je li priznat kiseljak siroki sokolac?
Nista od toga. Sarajevo, Mostar (oba univerziteta), Tuzla, mislim Bihac, Ganic, moguce Banja Luka... Mozda jos jedan, dva koje sam zaboravio. Ovo ostalo mislim da nikome nije priznato. Znam da je ekonomista sa travnickog upisao master na ekonomiji u sarajevu da bi mu bilo priznato. Jos uvijek studira.
febo_acm

#45669 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

mirza_15 wrote:
febo_acm wrote:Jel istina da su ukinuli neogranicene pozive na fiksne na MojaTV? Jucer mi stara govori da joj je dosao racun 60KM.
Ako si imao full paket vjerovatno ti je po defaultu ukljucen i paket 100 (100 minuta prema bh mobile za 10 km) umjesto onih 10 KM prema bh mobile po cijenama za minutu.

Umjesto neogranicenog saobracaja prema brojevima bh telecoma imas 1500 minuta prema svima.
MojaTV paket ovaj od 29.25 KM, sada ima oko 25h mjesecno na fiksne u BIH? Mislim uvela je zbog tog neograničenog saobraćaja unutar BHT mreze i sada belaj...
mirza_15

#45670 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

febo_acm wrote:
mirza_15 wrote:
MojaTV paket ovaj od 29.25 KM, sada ima oko 25h mjesecno na fiksne u BIH? Mislim uvela je zbog tog neograničenog saobraćaja unutar BHT mreze i sada belaj...
1.500 minuta prema svima s tim sto je uspostava poziva 0,03 za brojeve koji nisu bh telecom.
bosnian batman

#45671 Re: BHTelecom All About

Post by bosnian batman »

skupljac_zeljeza wrote:
tvoje nesejćanje govori upravo o tebi
prve ultra kartice, među kojima sam, OKTOBRA 2000.g.
hoš sken računa :oops:
bosnian batman

#45672 Re: BHTelecom All About

Post by bosnian batman »

gidra wrote:
mirza_15 wrote:

VSS ima oko 1800
VI stepen oko 1500
VKV (V stepen) oko 1200
SSS oko 1000

To vam je i najveci problem firme. Sto vam ljudi inzenjeri koji nose firmu imaju istu platu kao oni sto su zavrsili socijalni rad, pravnici, oni sa Travnickih fakulteta itd..
pa klasična socijalistička firma, oni odnosi znaš VS 7 sprram SSS 4
nema veze ko koliko radi i doprinosi, važna je stručna sprema a ne radno mjesto
zato je privatnik Bog, čistačici i portiru će dat 4 stoje, inženjeru koji mu nosi firmu 4 milje
klej1

#45673 Re: BHTelecom All About

Post by klej1 »

valjda ce neko, u masi ovih nebuloznih rasprava, primjetiti ovaj upit i odgovoriti. je li jos nekome, na mojatv, povremeno (bas pocesto) usporena slika? kod mene se to, toliko cesto, desava da postaje iritirajuce. kako sam pratio, do usporenja obicno dolazi prilikom promjene kadra i potraje 2-3-4 sekunde.
sencobih

#45674 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

klej1 wrote:valjda ce neko, u masi ovih nebuloznih rasprava, primjetiti ovaj upit i odgovoriti. je li jos nekome, na mojatv, povremeno (bas pocesto) usporena slika? kod mene se to, toliko cesto, desava da postaje iritirajuce. kako sam pratio, do usporenja obicno dolazi prilikom promjene kadra i potraje 2-3-4 sekunde.
Na svim kanalima ili samo na ovim tzv hd tipa face ili elta?
skupljac_zeljeza

#45675 Re: BHTelecom All About

Post by skupljac_zeljeza »

bosnian batman wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
tvoje nesejćanje govori upravo o tebi
prve ultra kartice, među kojima sam, OKTOBRA 2000.g.
hoš sken računa :oops:
Ma jok, pitam samo jer stvarno se ne sjećam. Sjećam se tamo nekada poslije da su bile nekakvi zeleni omoti u kojima su dolazile kartice za Ultru. Moje okruženje je svo bilo na postpaidu, a na šalteru mi kada sam tražio broj nisu ni rekli za opciju pa i ne znam kada su tačno počele.
Locked