Ignorisi zato sto se radi o liku kojem je ovo najmanje 20-ti acc. i koji je psovao i prijetio administraciji. Ignorisi zato sto lik trola i zacatava temu. Ignorisi zato sto lik nema kapaciteta za normalnu i zdravu diskusiju. Ignorisi jer je jedini nacin da raspravljas sa njim da se spustis na njegov nivo, a onda si tu donji jer on na tom nivou ima puno vise iskustva. Ignorisi jer...Rugafet wrote:Ignorisi u smislu covjek iznosi lazi pa tako provocira ili ignorisi onako reda radi?
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
mirza_15
#45626 Re: BHTelecom All About
- supercali
#45627 Re: BHTelecom All About
Zasto ignorisati ako je istina ovo sto pise
Siguran sam da bi bhtcom imao dosta bolju ponudu kad bi samo izbacili onu stavku naknade za radnike itd gdje cifre dosezu 25 miliona cini mi se
Za 25 miliona mozes napraviti mrezu ili akciju da poljuljas I vodafone a kamoli obe karanane eru I mtel
Siguran sam da bi bhtcom imao dosta bolju ponudu kad bi samo izbacili onu stavku naknade za radnike itd gdje cifre dosezu 25 miliona cini mi se
Za 25 miliona mozes napraviti mrezu ili akciju da poljuljas I vodafone a kamoli obe karanane eru I mtel
-
mirza_15
#45628 Re: BHTelecom All About
Jel ti ozbiljno mislis da vrijedi raspravljati sa ovakvim likom? Pa covjek ne zna pdv obracunati (obracunava ga dva puta). Iz stavke gdje je ukupno u BiH cca 160k-170k mobilnih prikljucaka manje on izvuce zakljucak da je bhtelecom izgubio 150.000 iako je bh telecom povecao trzisni udio. Lik sa svih 20-tak acc. koje je imao na ovom forumu uopste nema namjeru da normalno komunicira. On samo pljuje. Rijecnik mu je ko u zadnjeg kocijasa, a sama cinjenica da mu je 20 acc-a banovano valjda dovoljno govori. Pokusao sam normalno komunicirati sa njim, ali nakon sto sam shvatio ko je i koliki su mu kapaciteti jednostavno mi vrijedja inteligenciju uopste ulaziti u raspravu sa njim. O tim rezultatima mogu sa nekim drugim. Mozemo i porediti sa drugim operaterima. Sa njim necu sigurno. To je trosenje vremena i energije uzalud.supercali wrote:Zasto ignorisati ako je istina ovo sto pise
- supercali
#45629 Re: BHTelecom All About
Pusti sad tog likamirza_15 wrote:Jel ti ozbiljno mislis da vrijedi raspravljati sa ovakvim likom? Pa covjek ne zna pdv obracunati (obracunava ga dva puta). Iz stavke gdje je ukupno u BiH cca 160k-170k mobilnih prikljucaka manje on izvuce zakljucak da je bhtelecom izgubio 150.000 iako je bh telecom povecao trzisni udio. Lik sa svih 20-tak acc. koje je imao na ovom forumu uopste nema namjeru da normalno komunicira. On samo pljuje. Rijecnik mu je ko u zadnjeg kocijasa, a sama cinjenica da mu je 20 acc-a banovano valjda dovoljno govori. Pokusao sam normalno komunicirati sa njim, ali nakon sto sam shvatio ko je i koliki su mu kapaciteti jednostavno mi vrijedja inteligenciju uopste ulaziti u raspravu sa njim. O tim rezultatima mogu sa nekim drugim. Mozemo i porediti sa drugim operaterima. Sa njim necu sigurno. To je trosenje vremena i energije uzalud.supercali wrote:Zasto ignorisati ako je istina ovo sto pise
Ajmo malo raspravljati o ovome sto je poceo
Jel vas ima viska
Jel smatras da su cifre koje pisu na onom papiru nerealne
Jel smatras da bez mnogih uhljeba I mnogih tih naknada koje se isplacuji za bog zna stosta bi tcom poslovao bolje?
-
mirza_15
#45630 Re: BHTelecom All About
1. Jesi li vidio da su naknade za plate manje nego godinu prije?supercali wrote: Pusti sad tog lika
Ajmo malo raspravljati o ovome sto je poceo
Jel vas ima viska
Jel smatras da su cifre koje pisu na onom papiru nerealne
Jel smatras da bez mnogih uhljeba I mnogih tih naknada koje se isplacuji za bog zna stosta bi tcom poslovao bolje?
2. Jesi li vidio da je 100 uposlenika manje nego prethodne godine?
3. Znas li za sta idu te naknade? Evo ja ne znam, ali mozda je tu topli obrok, karta, jubilarne nagrade, naknade za prijevremeni odlazak u penziju?
4. Jesi li primjetio da je bh telecom povecao dobit upravo kresanjem troskova?
5. Jesi li gledao izvjestaje drugih operatera gdje je bh telecom najbolje poslovao? Eno ti na m:telo oj stranici izvjestaj o prvom kvartalu ove godine. Ocajni rezultati. Slobodan pad. Eronet isto tako zabiljezio smanjenje dobiti prosle godine. Jedino je bh telecom povecao dobit.
6. On kao argument navodi podatak gdje se bh telecom najbolje snasao. Procentualno je izgubi najmanje korisnika sto je za pohvalu a ne za pljuvanje kako on to radi.
Znam ja da je u modi pljunuti na bh telecom, ali sto je previse, previse je.
Edit: sada vidim. To sto ti spominjes je i topli obrok. Oko 100 miliona su plate plus ovih oko 25 miliona je zajedno ona cifra od oko 128 miliona.
- supercali
#45631 Re: BHTelecom All About
Koliki je topli obrok?
Opet ti kesi vidio kod drugih operatera
Tema je bhtcom I drugi me ne zanimaju kao kad vi to kazete onima koji.pocnu sa ponudom drugih operatera
Manje radnika u odnosu na ukupan visak je?
Plata manja kome? Mozda salterasima I cistacicama ovim guzonjama u vrhi tesko
Tema je bhtcom I drugi me ne zanimaju kao kad vi to kazete onima koji.pocnu sa ponudom drugih operatera
- bosnian batman
#45632 Re: BHTelecom All About
mtel ima 2.000 zaposlenih sa sličnom infrastrukturom i skoro istim brojem korisnika
kod njih ti i čistačica i portir imaju neto 1.000 KM
što je više od prosječne plate u državi koja je 830 KM
to nigdje u svijetu ne postoji ni u jendoj državi, da državni telekom operater djeli takve plate
@Mirza
kad si tako pametan i kad je sve tako bajno i sjajno što se opirete i bojite privatizacije ??
zato što bi vas pola, koji jeste prekobrojni i nepotrebni, dobilo nogu u guzicu
pa da vidiš kako privatnik reže troškove jarane
kod njih ti i čistačica i portir imaju neto 1.000 KM
što je više od prosječne plate u državi koja je 830 KM
to nigdje u svijetu ne postoji ni u jendoj državi, da državni telekom operater djeli takve plate
@Mirza
kad si tako pametan i kad je sve tako bajno i sjajno što se opirete i bojite privatizacije ??
zato što bi vas pola, koji jeste prekobrojni i nepotrebni, dobilo nogu u guzicu
pa da vidiš kako privatnik reže troškove jarane
-
mirza_15
#45633 Re: BHTelecom All About
Pa radi poredjenja. Kako ces znati kako je poslovao bh telecom ako ga ne poredis sa ukupnim stanjem? Kazes izgubi bh telecom dio korisnika. Onda vidis da je to opsti trend i da se bh telecom tu dobro snasao.supercali wrote:Koliki je topli obrok?
Reci mi sta ti predlazes? Da se otpuste radnici koji imaju 30 godina staza jer se ne snalaze bas najbolje sa novim tehnologijama? Moje kolege inzinjeri odlaze vani. Tvoj je prijedlog da se plate jos smanje? Mozda da rade za kikiriki? Pricamo o telekomunikacijama. Ne pricamo o piljari. U hrvatskoj je plata u sektoru telekomunikacija duplo veca od prosjecne. To je sasvim normalno. To sto neko misli da inzinjer u bh telecomu treba da radi za 500 KM je druga stvar.
- bosnian batman
#45634 Re: BHTelecom All About
sve će to privatnik kad se privatizuje dovest u red, ne brini se ti ništa i ne pametuj
kao što je u mtelu
kao što je u mtelu
-
vade_mecum
#45635 Re: BHTelecom All About
u hrvatskoj je sve i jedan telekom operater u privatnom vlasnistvu ali nastavi, krenulo temirza_15 wrote:Pa radi poredjenja. Kako ces znati kako je poslovao bh telecom ako ga ne poredis sa ukupnim stanjem? Kazes izgubi bh telecom dio korisnika. Onda vidis da je to opsti trend i da se bh telecom tu dobro snasao.supercali wrote:Koliki je topli obrok?
Reci mi sta ti predlazes? Da se otpuste radnici koji imaju 30 godina staza jer se ne snalaze bas najbolje sa novim tehnologijama? Moje kolege inzinjeri odlaze vani. Tvoj je prijedlog da se plate jos smanje? Mozda da rade za kikiriki? Pricamo o telekomunikacijama. Ne pricamo o piljari. U hrvatskoj je plata u sektoru telekomunikacija duplo veca od prosjecne. To je sasvim normalno. To sto neko misli da inzinjer u bh telecomu treba da radi za 500 KM je druga stvar.
-
mirza_15
#45636 Re: BHTelecom All About
To je argument meni u korist. Znaci plte u bh telecomu nisu vece nego sto bi trebale biti.vade_mecum wrote:u hrvatskoj je sve i jedan telekom operater u privatnom vlasnistvu ali nastavi, krenulo temirza_15 wrote:
-
vade_mecum
#45637 Re: BHTelecom All About
ni blizu da ti ide u korist jer u npr. hrvatskom telecomu ili vip-u plata moze biti 100x veca od prosjeka, nebitno je jer ljudi posluju u skroz drugim uvjetima nego bh telecom.mirza_15 wrote:To je argument meni u korist. Znaci plte u bh telecomu nisu vece nego sto bi trebale biti.vade_mecum wrote:u hrvatskoj je sve i jedan telekom operater u privatnom vlasnistvu ali nastavi, krenulo temirza_15 wrote:
- bosnian batman
#45638 Re: BHTelecom All About
to i jeste poenta koju on ne konta, privatnik neka da i 100 puta veću platu od prosječne ako misli da tako treba, a tržište ce pokazat da li je bio upravu ili ne kada opstane ili propadne, za razliku od ovih javnih koje i kad ne posluju dobro ne. mogu da propadnu kao sto bi trebali, jer tu je drzava da im pokriva gubitke na račun svih nas kao sto su uhljebi u željeznicama ili GRASU ili vodovodu kojih se nakamaralo tri puta više nego i treba slično kao i bhtelekomu
ali naravno da administrativno politička banda na vlasti neće da privatizuje takva preduzeća jer će da izgubi glasačko tijelo koje su pozapošljavali i od kojih konstantno i redovno dobijaju glasove i održavaju se na vlasti, a ovi onda održavaju njih i tako je začarani krug savršeno zatvoren
ali naravno da administrativno politička banda na vlasti neće da privatizuje takva preduzeća jer će da izgubi glasačko tijelo koje su pozapošljavali i od kojih konstantno i redovno dobijaju glasove i održavaju se na vlasti, a ovi onda održavaju njih i tako je začarani krug savršeno zatvoren
Last edited by bosnian batman on 18/06/2016 16:58, edited 1 time in total.
-
mirza_15
#45639 Re: BHTelecom All About
Ha? Hajmo ovako. Kolika plata inzinjera u bh telecomu treba da bude? Da li bi bilo puno 500 KM? Lupate gluposti. Plate u bh telecomu uopste nisu velike kada se uzme u obzir djelatnost kojom se bh telecom bavi.vade_mecum wrote:ni blizu da ti ide u korist jer u npr. hrvatskom telecomu ili vip-u plata moze biti 100x veca od prosjeka, nebitno je jer ljudi posluju u skroz drugim uvjetima nego bh telecom.mirza_15 wrote:
To je argument meni u korist. Znaci plte u bh telecomu nisu vece nego sto bi trebale biti.
-
smartXL
#45640 Re: BHTelecom All About
Pa jarane ne rade samo inzenjeri u telekomu. Takvih je najmanje. Logicno da inzenjer ne moze imat platu kao oni na salteru il oni po kancelarijama sto nista ne rade.
- bosnian batman
#45641 Re: BHTelecom All About
ne pametuj ti bolan kolika će biti, sve će to nevidljiva ruka kapitalizma da reguliše, samo da vas što prrije privatizuju, akobogda
-
mirza_15
#45642 Re: BHTelecom All About
A sto su navalili korisnici drugih provajdera na ovu temu. Jedno vrijeme se bilo iscistilo, ali predvodjeni vodjom sismisom-6576546-ti nick oni ponovo napadaju 
-
radiostar
#45643 Re: BHTelecom All About
meni je samo sega sto navodi m:tel kao primjer dobre poslovne politike i kao privatnik ih doveo u red

- supercali
#45644 Re: BHTelecom All About
Ja sam korisnik bhtcom-amirza_15 wrote:A sto su navalili korisnici drugih provajdera na ovu temu. Jedno vrijeme se bilo iscistilo, ali predvodjeni vodjom sismisom-6576546-ti nick oni ponovo napadaju
Jel ni ja ne smijem pisati o ovim stvarima
-
mirza_15
#45645 Re: BHTelecom All About
Ja ba. Ljudi u slobodnom padu. Dobit prosle godine u prvom kvartalu im bila preko 20 miliona. Ove godine pala na 11.radiostar wrote:meni je samo sega sto navodi m:tel kao primjer dobre poslovne politike i kao privatnik ih doveo u red![]()
-
mirza_15
#45646 Re: BHTelecom All About
Nisam ja nikome napisao da smije ili ne smije pisati, ali primjecujem da je opet pocelo skupljanje korisnika drugih operatera na ovoj temi.supercali wrote:Ja sam korisnik bhtcom-amirza_15 wrote:A sto su navalili korisnici drugih provajdera na ovu temu. Jedno vrijeme se bilo iscistilo, ali predvodjeni vodjom sismisom-6576546-ti nick oni ponovo napadaju
- supercali
#45647 Re: BHTelecom All About
Pa kad I ti pricas o drugim operaterimamirza_15 wrote:Nisam ja nikome napisao da smije ili ne smije pisati, ali primjecujem da je opet pocelo skupljanje korisnika drugih operatera na ovoj temi.supercali wrote:Ja sam korisnik bhtcom-amirza_15 wrote:A sto su navalili korisnici drugih provajdera na ovu temu. Jedno vrijeme se bilo iscistilo, ali predvodjeni vodjom sismisom-6576546-ti nick oni ponovo napadaju
Izmedju ostalog zasto ja ako sam korisnik xy operatera ne bi mogao pisati?
Mozda zelim preci na isti ili sl
Evo ja recimo pratim sada eronet jer kontam je li mi povoljnije tamo ici na super 35 ili kako se vec zove ili ostati na midi 30
Glup rezon do bola tipa ne koristis ovo nemas pravo ni doci na temu
-
radiostar
#45648 Re: BHTelecom All About
ja koristim i bhtelecom i m:tel
vise puta sam dosao u iskusenje da telefon u kojem mi je mtel kartica razbijem, signal se gubi jesam li se malo mak'o iz centra
a i poznajem izvjestan broj ljudi koji rade u mtelu, tako da znam sta je i kako je
ne kazem da je u bhtelecomu sjajno i bajno, ali mtel sigurno nije reper za poredjenje u nekom pozitivnom smislu
vise puta sam dosao u iskusenje da telefon u kojem mi je mtel kartica razbijem, signal se gubi jesam li se malo mak'o iz centra
a i poznajem izvjestan broj ljudi koji rade u mtelu, tako da znam sta je i kako je
ne kazem da je u bhtelecomu sjajno i bajno, ali mtel sigurno nije reper za poredjenje u nekom pozitivnom smislu
-
mirza_15
#45649 Re: BHTelecom All About
Nije on dosao da pita ili da se informise. On je dosao da pljune i otvara oci.supercali wrote: Pa kad I ti pricas o drugim operaterima
Izmedju ostalog zasto ja ako sam korisnik xy operatera ne bi mogao pisati?
Mozda zelim preci na isti ili sl
Evo ja recimo pratim sada eronet jer kontam je li mi povoljnije tamo ici na super 35 ili kako se vec zove ili ostati na midi 30
Glup rezon do bola tipa ne koristis ovo nemas pravo ni doci na temu
- bosnian batman
#45650 Re: BHTelecom All About
naravno, imaš šta protiv onih koji su vas odjebali i zadovoljni drugim operaterommirza_15 wrote:Nisam ja nikome napisao da smije ili ne smije pisati, ali primjecujem da je opet pocelo skupljanje korisnika drugih operatera na ovoj temi.supercali wrote:Ja sam korisnik bhtcom-amirza_15 wrote:A sto su navalili korisnici drugih provajdera na ovu temu. Jedno vrijeme se bilo iscistilo, ali predvodjeni vodjom sismisom-6576546-ti nick oni ponovo napadaju
ja sam bio korisnik samo ultre od kako postoji od 2000.g. kad ti nisi ni znao šta je mobitel, i ovihh 15 godina bio ovca, doduse nije ni bilo alternative, ali svemu dođe kraj, prosle godine sam vas odjebo i sa fiksnog i ADSL i konačno i sa ultre prenijevši broj, i sad šega... imam ultra broj od prije 16 godina a nisam na bht.... milina