Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Black swan wrote:posto sam superbošnjo
osim moje tv ( TV fixni i internet) te 2 mobitela na pretplati
ja sam prešao na pretplatu
15 midi
samo 100 mb interneta
sasvim dovoljno da po jednom dnevno ucitas klix forum
i tako 30 dana u mjesecu
ne znam sta ti vise treba
učitao sam od utorka do četvrtka samo viber...po 5 minuta npr svakih nekoliko sati
i ode 26 mb
15 midi
samo 100 mb interneta
sasvim dovoljno da po jednom dnevno ucitas klix forum
i tako 30 dana u mjesecu
ne znam sta ti vise treba
učitao sam od utorka do četvrtka samo viber...po 5 minuta npr svakih nekoliko sati
i ode 26 mb
vjerojatno nešto ždere memoriju
vrem prognoza?
Pa mozes vidjeti na pregledu potrosnje ako je Android u pitanju...
15 midi
samo 100 mb interneta
super, doplati slobodno i 14 KM za 1 GB
onih 3.500 uhljeba u bht telekomu se veseli takvima, jer im omogućavaju da spiskaju 128 miliona KM samo na plate (izvod dole iz bilansa) što je znači ni manje ni više nego 36.000 KM godišnje po svakom uposlenom, odnosno 3.000 KM mjesečno
a gdje su "ostali" troškovi isplate zaposlenima od 25 miliona !!!
Konačno se pokrenuo postupak oko uvođenja MojaTV, nešto su skontali da se ne gubi usluga dok se sve ne zamijeni, pa valjda će uskoro biti gotovo sve (7-14 dana), a.B.d.!
Astrix wrote:jarane nisi ti sekunde dobar, šta si ba navalio ko sivonja, kao da te plaćaju za to što radiš, ohani malo.
nisi ti dobar,
sta si se TI našo prozvan, da nisi jedan od ovih 3500 uhljeba sto mlate godisnje 36.000 KM pa si se nasao uvredjen i iznenadjen sto te neko otkrio kako lagodno živiš zahvaljujući naivcima koji koriste bht usluge
Astrix wrote:jarane nisi ti sekunde dobar, šta si ba navalio ko sivonja, kao da te plaćaju za to što radiš, ohani malo.
nisi ti dobar,
sta si se TI našo prozvan, da nisi jedan od ovih 3500 uhljeba sto mlate godisnje 36.000 KM pa si se nasao uvredjen i iznenadjen sto te neko otkrio kako lagodno živiš zahvaljujući naivcima koji koriste bht usluge
Bilo bi lijepo za momke kao sto je npr. Mirza da imaju godišnja primanja koja pominješ, nažalost to ti je bruto primanje sa svim doprinosima i dažbinama državi. To je jedan od velikih razloga zašto u Telecomu ne mogu zadržati kvalitetne kadrove.
Pitanje za telekomovce. Može li se prebaciti jedan korisnički račun na drugog, žive u istom stanu? Mati mi nije baš najbolja na nogama pa bi htjela na buraza prebacit.
tzipiripi wrote:Pitanje za telekomovce. Može li se prebaciti jedan korisnički račun na drugog, žive u istom stanu? Mati mi nije baš najbolja na nogama pa bi htjela na buraza prebacit.
Nisam telekomovac ali iz iskustva znam da može i to besplatno, a ako buraz ima već neku pretplatu na svoje ime onda mu treba samo lična karta, u protivnom treba još nekih papira.
tzipiripi wrote:Pitanje za telekomovce. Može li se prebaciti jedan korisnički račun na drugog, žive u istom stanu? Mati mi nije baš najbolja na nogama pa bi htjela na buraza prebacit.
Nisam telekomovac ali iz iskustva znam da može i to besplatno, a ako buraz ima već neku pretplatu na svoje ime onda mu treba samo lična karta, u protivnom treba još nekih papira.
Trebat će mu lična katra, cips i čini mi se rodni list, al opet nek provjeri na šalteru, uglavnom nije smetnja ni ako je osoba pod ugovorom sa obveznaim trajanjem, jer osoba na koju usluga prelazi preuzima sve obaveze na sebe.
Del_Boy1 wrote:Trebat će mu lična katra, cips i čini mi se rodni list, al opet nek provjeri na šalteru, uglavnom nije smetnja ni ako je osoba pod ugovorom sa obveznaim trajanjem, jer osoba na koju usluga prelazi preuzima sve obaveze na sebe.
black_noke wrote:Ima li kakva prednost za korisnike koji imaju moja tv vec najmanje 4 godine? Mogu li se uredaji dobiti jeftinije?
Svi koji nisu pod obaveznim trajanjem ugovora imaju popust na kupovinu uredjaja. Pogledaj na stranici sta te interesuje. Na full je npr. popust 250 KM sa potpisom na dvije godine u odnosu na cijenu bez obaveznog trajanja ugovora.
nisi ti dobar,
nisam se nasao prozvan, nego si dosadan ko kakva baba, ja radim kod privatnika za pet stoja ako te bas zanima. Otkrio si me nema sta, svaka ti cast...
Svi znaju racunati i razmisljati, ne trebas im ti da im kazes sta je dobro a sta ne...
ako radiš kod privatnika i to za te pare, onda stvarno nisi dobar braneći ovu povlaštenu kastu
Dady wrote:
bosnian batman wrote:
nisi ti dobar,
Bilo bi lijepo za momke kao sto je npr. Mirza da imaju godišnja primanja koja pominješ, nažalost to ti je bruto primanje sa svim doprinosima i dažbinama državi. To je jedan od velikih razloga zašto u Telecomu ne mogu zadržati kvalitetne kadrove.
naravno da je bruto, a iz bruto ide i uplata za penziono, a to uplaćuju sebi opet
da bi i penziju imali milju, dakle opet je u njihovu korist,pa kako god okreneš nezasluženo su povlaštena kasta
a vi im i dalje rokajte dopune i pretplate
Astrix wrote:
nisam se nasao prozvan, nego si dosadan ko kakva baba, ja radim kod privatnika za pet stoja ako te bas zanima. Otkrio si me nema sta, svaka ti cast...
Svi znaju racunati i razmisljati, ne trebas im ti da im kazes sta je dobro a sta ne...
ignorisanje u smislu kako radi državno politička banda na vlasti kada slično CCI iznosi informacije o njihovim platama, prekobrojno zaposlenim i svim ostalim nelogičnostima koji ukazuju da su admisnitrativno-budžetski paraziti takođe povlaštena kasta baš kao i ovi telekmci, a i jesu u sprezi jer te uhljebe i zapošljavaju oni iz vlasti, a evo slično se i ponašaju
Officer Crabtree wrote:pa i sa doprinosima to je više od milju i po
To izgleda puno kad gledas iz tvoje perspektive.
Poznajem trziste rada u tom segmentu i odgovorno cu reci da ce ti se kvalitetan inzinjer koji firmi moze donijeti korist nasmijati na platu od 1700 neto koliko mu BH Telecom moze ponuditi.
Narocito ako je alternativa 3500 EUR u Njemackoj - Telecom ima problem sa odlivom kadrova i zapravo je inzinjera poprilicno malo u cjelokupnoj strukturi, kvalitetnih pogotovo...