Operisali ga ovi plasticari sto su tajno iz Bgd dosli na KCUS!kakavdanakneiskustvu wrote:Altsa wrote:kakavdanakneiskustvu wrote: Prosao metak kroz obraz. pogledati bolje vidi se oziljak na licu.
da,vidjeh to kasnije,godinu kasnije nikakvog oziljka na licu
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
tempuser
#45576 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- strongmen
#45577 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
preporučujem znači sviih 330 filmova iz kolekcije koju sam sakupio i držim na externom disku
link
filmovi su razvrstani i po žanrovima (listati po sheets)
link
filmovi su razvrstani i po žanrovima (listati po sheets)
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#45578 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
EH ! kad se sjetim All My Moviesa (koji je krahirao svako malo) pa pazljivog dodavana i redovnog updata...hobi pravi. dosao do neke hiljade i nesto i isfuralo sta li....ehh!strongmen wrote:preporučujem znači sviih 330 filmova iz kolekcije koju sam sakupio i držim na externom disku
link
filmovi su razvrstani i žanrovima (listati po sheets)
- johnnykola
#45579 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Pošalju ih u pozivni centar kad nešto gadno zabrljaju, uglavnom, i sad čupaj tamo dijabolične situacije i ljude.

Dječko, mikrofon i slušalica, a vrlo dobar film. Prikazan je u okviru Kinoscope programa ovogodišnjeg SFF-a. Iz kataloga festivala:

Zasad nema našeg prevoda pa možete onu verziju s engleskim titlom skucanim (subbed) skinuti.
Film na TV-u
Last edited by johnnykola on 06/11/2018 07:44, edited 1 time in total.
- strongmen
#45580 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
pa sve te nelegalne stranice kad tad budu kaput, a neki poput vlasnika filmovite završiše i u zatvorumarkioni wrote:EH ! kad se sjetim All My Moviesa (koji je krahirao svako malo) pa pazljivog dodavana i redovnog updata...hobi pravi. dosao do neke hiljade i nesto i isfuralo sta li....ehh!strongmen wrote:preporučujem znači sviih 330 filmova iz kolekcije koju sam sakupio i držim na externom disku
link
ovako, lijepo imam svoju kolekciju, a i titlove apsolutno usklađene i na bosanski prepravljene, a ne da mi izvlači ekavicu ili novokomponovani hrvatski za koji sam moro rječnik s prevodom pravit
evo neke od riječi na koje sam naletio u hrvatskim titlovima
blagavaona
bojna
bojnik
hiniti
isprika
kalež
kovina
ložnica
naboj
nadnevak
nadzornik
natuknica
nekoć
opetovano
ophodnja
osti
otponac
oroz
ovitak
pačati
perivoj
pozornik
porta
predstojnik
priziv
prigoda
puce
rajčica
rist
satnik
skanjivati se
skrbnik
smočnica
snishodljivost
sraz
stega
tlapnja
tuliti
zajutrak
zapešće
zatomiti
zdvajati
značajka
žnirance
- johnnykola
#45581 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
95% tih riječi uopće nisu novokompovane. Dobar prevod filma znači mnogo jer je to posebna disciplina za sebe.strongmen wrote:pa sve te nelegalne stranice kad tad budu kaput, a neki poput vlasnika filmovite završiše i u zatvorumarkioni wrote:EH ! kad se sjetim All My Moviesa (koji je krahirao svako malo) pa pazljivog dodavana i redovnog updata...hobi pravi. dosao do neke hiljade i nesto i isfuralo sta li....ehh!strongmen wrote:preporučujem znači sviih 330 filmova iz kolekcije koju sam sakupio i držim na externom disku
link
ovako, lijepo imam svoju kolekciju, a i titlove apsolutno usklađene i na bosanski prepravljene, a ne da mi izvlači ekavicu ili novokomponovani hrvatski za koji sam moro rječnik s prevodom pravit
blagavaona
bojna
bojnik
hiniti
isprika
kalež
kovina
ložnica
naboj
nadnevak
nadzornik
natuknica
nekoć
opetovano
ophodnja
osti
otponac
oroz
ovitak
pačati
perivoj
pozornik
porta
predstojnik
priziv
prigoda
puce
rajčica
rist
satnik
skanjivati se
skrbnik
smočnica
snishodljivost
sraz
stega
tlapnja
tuliti
zajutrak
zapešće
zatomiti
zdvajati
značajka
žnirance
Zato je dobro filmove gledati na javnim televizijama jer to rade stručni ljudi. Ne prevodi se uvijek i sve. Kad s titlovi.com
skineš titl prevede ih neko ala mojmir333.
Last edited by johnnykola on 06/11/2018 07:49, edited 2 times in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#45582 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
morao si traziti prevod za riječ rajčica??
- strongmen
#45583 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
uglavnom skidam s titlovi.com ali i opensubtitles.orgjohnnykola wrote:95% tih riječi uopće nisu novokompovane. Dobar prevod filma znači mnogo jer je to posebna disciplina za sebe.strongmen wrote:pa sve te nelegalne stranice kad tad budu kaput, a neki poput vlasnika filmovite završiše i u zatvorumarkioni wrote:
EH ! kad se sjetim All My Moviesa (koji je krahirao svako malo) pa pazljivog dodavana i redovnog updata...hobi pravi. dosao do neke hiljade i nesto i isfuralo sta li....ehh!
blagavaona
bojna
bojnik
hiniti
isprika
kalež
kovina
ložnica
naboj
nadnevak
nadzornik
natuknica
nekoć
opetovano
ophodnja
osti
otponac
oroz
ovitak
pačati
perivoj
pozornik
porta
predstojnik
priziv
prigoda
puce
rajčica
rist
satnik
skanjivati se
skrbnik
smočnica
snishodljivost
sraz
stega
tlapnja
tuliti
zajutrak
zapešće
zatomiti
zdvajati
značajka
žnirance
Zato je dobro filmove gledati na javnim televizijama jer to rade stručni ljudi. Ne prevodi se uvijek i sve. Kad s titlovi.com
skineš titl prevede ih neko ala mojmir333.
ne znam ima li još koji dobar site sa prevodima
neki su prevodi katastrofa, fali rećenica, gramatičkih grešaka milion, netačnih prevoda, da ne govorim o nesinhronizovanosti sa zvukom
antoniok ima npr. dobre titlove
neke sam morao detaljno preradit
ali zato je sad sve po PSu
by the way
upravo nastojim i uspjevam da je titl sličan onome koji gledamo po TVu
- johnnykola
#45584 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Možeš nastojati, ali ti nikad titl ne može biti kao na javnim TV kućama. Za to, npr., treba završiti komparativnu
književnost pa znati udariti paralele argentinskih, španskih, tajlandskih kultura pa prevesti dijelove
filma tako da imaju isto ili ublizu isto značenje kao u našoj kulturi(ama). S tim u vezi šta imamo
dalje pričati kad nisi čuo za riječi rajčica, porta, isprika, hiniti, naboj, nekoć (hej, nekoć! - takorekuć, akne nisu kao nekoć:ppp
imaš recimo stih u dronsonje i baljdozea (znaš li šta je baljdoze na albanskom jeziku?)), natuknica, opodnja, sraz, prigoda, puce, skrbnik, smočnica, zapešće, zatomiti, značajka, tlapnja, stega, sraz... Mislim, ono.
književnost pa znati udariti paralele argentinskih, španskih, tajlandskih kultura pa prevesti dijelove
filma tako da imaju isto ili ublizu isto značenje kao u našoj kulturi(ama). S tim u vezi šta imamo
dalje pričati kad nisi čuo za riječi rajčica, porta, isprika, hiniti, naboj, nekoć (hej, nekoć! - takorekuć, akne nisu kao nekoć:ppp
imaš recimo stih u dronsonje i baljdozea (znaš li šta je baljdoze na albanskom jeziku?)), natuknica, opodnja, sraz, prigoda, puce, skrbnik, smočnica, zapešće, zatomiti, značajka, tlapnja, stega, sraz... Mislim, ono.
-
John Cleese
- strongmen
#45586 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ni na TVu nekad ne ubodu pravi smisao rečenice, tako da time nisam opterećen, više sam mislio na sam izgled titla i sinhronizovanostjohnnykola wrote:Možeš nastojati, ali ti nikad titl ne može biti kao na javnim TV kućama. Za to, npr., treba završiti komparativnu
šta ću jebiga, nisam rvat ko ti da razumijem
ono, nije poenta da ne mogu skužit šta znači "nekoć" ali u Bosni to niko ne govori svakodnevno, riječ koja se koristi je "nekad"
ovo takođe ide na prepravku na bosanski
tko, što, kamo, onamo, tomu, osobno, tijekom, natrag, točan, tjedan, obitelj, ljekarna, tisuća, uvjet, sustav, razina, stupanj, tlak, milijun, kat, kut,, dizalo, gumb, jamčiti, jamac, lisnica, uhititi, ubojstvo, isprika, ispričavati se, potpora, čavli, gospodarstvo, knjižnica, kazalište, znanost, sveučilište, ravnatelj, jednadžba, svjedožba, opseg, postaja, rabiti, rabljeni, tajnica, tajnik, odvjetnik, dužnosnik, časnik, vojarna, bojna, bojovnik, zapovjednik, zapovjest, ophodnja, županija, zrakoplov, izvješće, pričuva, spremnik, udruga, žarulja, žbuka, stube, skrb, pjenušac, diljem, ručnik, strop....
apropo titlova
ko želi dobre titlove na bosanskom sa tačnim prevodima, apsolutno sinhronizivan, i prilagođen za lako praćenje, jednom riječi da je maximalno dobar
nek skida na stranici
https://www.opensubtitles.org/hr/search ... vie-540288
i traži.prevode od "pošiljatelja" Kulin ban
Last edited by strongmen on 11/11/2018 19:28, edited 1 time in total.
-
John Cleese
#45587 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne bih znao kakvo formalno obrazovanje imaju ljudi koji se time bave i ko ih i kako zaposljava, ali katkad (zapravo i prilicno cesto) me fasciniraju do nevjerice debilnim prevodima. (Ne mogu si pomoci - kad se pojave ta sitna slovca, vrag me natjera da procitam...)johnnykola wrote:Možeš nastojati, ali ti nikad titl ne može biti kao na javnim TV kućama. Za to, npr., treba završiti komparativnu književnost pa znati udariti paralele argentinskih, španskih, tajlandskih kultura pa prevesti dijelove filma tako da imaju isto ili ublizu isto značenje kao u našoj kulturi(ama).
Na primjer... u dijalogu neko pomene prijatelje s kojima redovito igra bridz, a "strucnjak" prevodi - "prijatelji s mosta"
Pamtim da me jedan i nasmijao, no taj se, uvjeren sam, zajebavao - bilo mu dosadno samo prevodit
- johnnykola
#45588 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Tvoje legitimno pravo, ali i pravo svakog drugog da govori trinidadskotobagoanski, klingonski, njemački pa i hrvatski jezik.strongmen wrote:ni na TVu nekad ne ubodu pravi smisao rečenice, tako da time nisam opterećen, više sam mislio na sam izgled titla i sinhronizovanostjohnnykola wrote:Možeš nastojati, ali ti nikad titl ne može biti kao na javnim TV kućama. Za to, npr., treba završiti komparativnu
ono, nije poenta da ne mogu skužit šta znači "nekoć" ali u Bosni to niko ne govori svakodnevno, riječ koja se koristi je "nekad"
tko, što, kamo, onamo, tomu, osobno, tijekom, natrag, točan, tjedan, obitelj, ljekarna, tisuća, uvjet, sustav, razina, stupanj, tlak, milijun, kat, kut,, dizalo, gumb, jamčiti, jamac, lisnica, uhititi, ubojstvo, isprika, ispričavati se, potpora, čavli, gospodarstvo, knjižnica, kazalište, znanost, sveučilište, ravnatelj, jednadžba, svjedožba, opseg, postaja, rabiti, rabljeni, tajnica, tajnik, odvjetnik, dužnosnik, časnik, vojarna, bojna, bojovnik, zapovjednik, zapovjest, ophodnja, županija, zrakoplov, izvješće, pričuva, spremnik, udruga, žarulja, žbuka, stube, skrb, pjenušac, diljem, ručnik, strop....
Bogatiji si akd znaš i te riječi, razumiješ kad ti se neko obrati i s tim riječima. Ako ne, tvoj gubitak. Simple as that. A dodatno, na tvoju žalost, najvjerojatnije, sve te riječi si i naučio jer si ih išao prevoditi.
Last edited by johnnykola on 06/11/2018 10:38, edited 1 time in total.
- johnnykola
#45589 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Vrlo mala je vjerovatnoća da je to bilo na javnoj televiziji, ali nije isključeno.John Cleese wrote:Ne bih znao kakvo formalno obrazovanje imaju ljudi koji se time bave i ko ih i kako zaposljava, ali katkad (zapravo i prilicno cesto) me fasciniraju do nevjerice debilnim prevodima. (Ne mogu si pomoci - kad se pojave ta sitna slovca, vrag me natjera da procitam...)johnnykola wrote:Možeš nastojati, ali ti nikad titl ne može biti kao na javnim TV kućama. Za to, npr., treba završiti komparativnu književnost pa znati udariti paralele argentinskih, španskih, tajlandskih kultura pa prevesti dijelove filma tako da imaju isto ili ublizu isto značenje kao u našoj kulturi(ama).
Na primjer... u dijalogu neko pomene prijatelje s kojima redovito igra bridz, a "strucnjak" prevodi - "prijatelji s mosta"
Pamtim da me jedan i nasmijao, no taj se, uvjeren sam, zajebavao - bilo mu dosadno samo prevodit
- strongmen
#45590 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
profulo si poAntujohnnykola wrote:Tvoje legitimno pravo, ali i pravo svakog drugog da govori trinidadskotobagoanski, klingonski, njemački pa i hrvatski jezik.strongmen wrote:ni na TVu nekad ne ubodu pravi smisao rečenice, tako da time nisam opterećen, više sam mislio na sam izgled titla i sinhronizovanostjohnnykola wrote:Možeš nastojati, ali ti nikad titl ne može biti kao na javnim TV kućama. Za to, npr., treba završiti komparativnu
Bogatiji si akd znaš i te riječi, razumiješ kad ti se neko obrati i s tim riječima. Ako ne, tvoj gubitak. Simple as that. A dodatno, na tvoju žalost, najvjerojatnije, sve te riječi si i naučio jer si ih išao prevoditi.
a lijepo je naglasio
nego se koriste sljedećeono, nije poenta da ne mogu skužit šta znači "nekoć" ali u Bosni to niko ne govori svakodnevno, riječ koja se koristi je "nekad"
ko, štA, kuda, tamo, tome, lično, tokom, nazad, tAčan, sedmica, porodica, apoteka, hiljada, uslov, sistem, nivo, stepen, pritisak, miliON, sprat, ugao, lift, dugme, garantovati, žirant, novčanik, uhapsiti, ubIstvo, izvinjenje, podrška, ekseri, ekonomija, biblioteka, pozorište, nauka, univerzitet, direktor, jednačina, svjedočanstvo, obim, stanica, koristiti, polovan, sekretarica, advokat, funkcioner, oficir, kasarna, brigada, vojnik, komandant, komanda, patrola, kanton, avion, izvještaj, rezerva, rezervoar, udruženje, sijalica, malter, stepenište, briga, šampanjac, širom, peškir, plafon,
vrlo mi je drago što je na bosanskom većina riječi slična izvornim engleskim, a ne neko izmiśljanje riječi
sto bi ja govorio nogomet kad će me kad kažrm fudbal razumjet pola planete
ili policajac a ne pozornik !! koja glupa riječ, šta..pozira nešto
- johnnykola
#45591 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Jaranko, nažalost, ti si fulio poentu, a to je da jezik kojemu težiš mrziti ga razumiješ puno bolje od onih koji ga govore iz razloga toga što se ubijaš prevodeći ga. Kontaš.
-
kakavdanakneiskustvu
#45592 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
strongmen wrote:ni na TVu nekad ne ubodu pravi smisao rečenice, tako da time nisam opterećen, više sam mislio na sam izgled titla i sinhronizovanostjohnnykola wrote:Možeš nastojati, ali ti nikad titl ne može biti kao na javnim TV kućama. Za to, npr., treba završiti komparativnu
da budem maliciozan,mozda ne govori niko u bosni riječ nekoć, samo mozda,ali gle čuda,mozda govore u hercegovini?
- johnnykola
#45593 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nemoj tako, Danko, Hercegovina nije dio Bosne i Hercegovine. 
-
kakavdanakneiskustvu
#45594 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
odosmo od teme
- johnnykola
#45595 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pa ti si načeo podtemu.kakavdanakneiskustvu wrote:odosmo od teme
- strongmen
#45596 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
poanta je da nit ga mrzim, nit me kurac, isprika, pimpek, zaboli za njimjohnnykola wrote:Jaranko, nažalost, ti si fulio poentu, a to je da jezik kojemu težiš mrziti ga razumiješ puno bolje od onih koji ga govore iz razloga toga što se ubijaš prevodeći ga. Kontaš.
jednostavno ne želim da ga čitam u titlu film jer mi je neprirodan sa svakodnevnicom u kojoj se takav ne upotrebljava, te stoga titlove i prepravljam
odgovor i onom drugom, možda u zapadnoj Hercegovini !!! među hrvatskim pučanstvom, ne ?
ih zaboravi "pučanstvo" na spisak stavit
- beni-bu-man
#45597 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Gledaj sa srpskom titlu i mirna bosnastrongmen wrote:poanta je da nit ga mrzim, nit me kurac, isprika, pimpek, zaboli za njimjohnnykola wrote:Jaranko, nažalost, ti si fulio poentu, a to je da jezik kojemu težiš mrziti ga razumiješ puno bolje od onih koji ga govore iz razloga toga što se ubijaš prevodeći ga. Kontaš.
jednostavno ne želim da ga čitam u titlu film jer mi je neprirodan sa svakodnevnicom u kojoj se takav ne upotrebljava, te stoga titlove i prepravljam
odgovor i onom drugom, možda u zapadnoj Hercegovini !!! među hrvatskim pučanstvom, ne ?
ih zaboravi "pučanstvo" na spisak stavit
- strongmen
#45598 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ne mere, još gore
ekavica
ekavica
- beni-bu-man
#45599 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
a da bez titla gledas ko svak normalanstrongmen wrote:ne mere, još gore
ekavica
-
kakavdanakneiskustvu
#45600 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
johnnykola wrote:Pa ti si načeo podtemu.kakavdanakneiskustvu wrote:odosmo od teme
da,da krenemo o jezicima ovde ili da se manemo corava posla?