Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#4551 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Matijevic_Vlado »

sta je danas ovoj raji? maRmun u kruznom, ide lijevom trakom, u kruzni u desnu udje kamion koji je prespor jer je pretezak. eh maRmun je pored kamiona a ja iza maRmuna i umjesto da ga prodjemo ubacimo se ispred kamiona i izadjemo iz kruznog, on naglo po kocnici i skroz stade da kamion prodje. sviram mu, on po gasu i prodje kamion, ubaci se ispred njeg i izadje iz kruznog a ja ostadoh. morao sam crtati da ne bude Vlado smotan
Auto skola izlazi iz Joze Penave (kod Brace Mujic) na "glavnu", tu na izlazu je pretice nestrpljiva maRmunica sa bijelom KIA kanticom i zeli u srednju traku al predje sa pola auta u lijevu kojom sam ja vozio. naravno koci, sviraj al ona gleda desno vjerovatno kontajuci da joj auto skola svira.
mozda je to sve ispravno sto maRmuni rade, samo im se treba prilagoditi :mrgreen:
BadBoy

#4552 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

hizo ramidovic wrote:mene naj vise nervira kad mi neko svira kad ja preticem kolonu evo bas prije godinu dvije ja i umenemi hanuma bili ugradu malo na kahfi malo nacevapima i vracamose kuci i hoce mo skrenut prema dobrinji kad vidim ja kolona uonoj traki stose skrece i ja normalno ko i svak sto radi polahko produzim do navrh kolone i obadzem hin sviju i dadnem migavac i uvalimse na celo kolone odma ispod semafora kad pocese svirat okrenemse da vidim kometo sviraju kad ono meni nista mi ni je bilo jasno i pocnem him ija svirat eto to mene nervira znaci jasam sve uradijo po propisima polahko proso dao migavac al dzaba ope oni na svirenu i haj sto sviraju oni zboljim autima vec se naso neki jado uonom sexo citrojenu dami svira a umene golf dvica td novi model sa senon svijetlima i sreca pasam ija pritisko svirenu pa oni malo ohanuse kadsu vidijeli da samnom ne ma zajebancije eto nek malo mozda i mup skrene paznju ovim sto bespotrebe sviraju
Najjači troll account na klixu! Tako se to radi, svaka čast na trudu :D
BadBoy

#4553 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Naslovnica wrote:Ko je bio u Njemačkoj i učestvavao u saobraćaju, bilo kao vozač ili kao pješak, zna šta je saobraćajna kultura i koliko smo mi zaostali u odnosu na njih.
Izgleda da mi više težimo arapskom svijetu.
Najsmiješnije mi je (normalno da se žmigavac kod arapa ne koristi), kada vozač ispruži ruku kroz prozor i pokaže da skreće lijevo ili desno. Kakav žmigavac, kakvi qrtzi-palci, rukama se to pokazuje, k'o na biciklu. :lol: :roll:
Da se malo "pofalim" dže sam i ja bio i vidio svijeta :D
Prije par godina u Beču, dobro se sjećam, ponedjeljak, osam sati, jutarnja špica glavna. Vozimo se mi onom nekom glavnom džadom iz nekog becirka u neki drugi, pored ceste biciklistička staza uredno obilježena, i u jednom dijelu se ta ista biciklistička staza "uliva" na glavnu cestu, jer se na tom dijelu kolovoz sužava na samo po jednu traku iz oba pravca. Vozi tako dedo biciklo polako jedno 5-10 km/h, iza njega kolona od jedno 15-tak auta u jutarnjoj gužvi i svi mirno i polako voze za njim. Niko ni jednom nije ni svirnuo niti psovao niti išta.

Eh to je za nas naučna fantastika. Ovdje bi bio oboren i zalijepljen za asfalt u roku od 5 minuta.
Ned071

#4554 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

ne bi. nase dede nemaju za kifle, manta im se od gladi a kamoli da biciklo vozaju...
mayab

#4555 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mayab »

BadBoy wrote:
hizo ramidovic wrote:mene naj vise nervira kad mi neko svira kad ja preticem kolonu evo bas prije godinu dvije ja i umenemi hanuma bili ugradu malo na kahfi malo nacevapima i vracamose kuci i hoce mo skrenut prema dobrinji kad vidim ja kolona uonoj traki stose skrece i ja normalno ko i svak sto radi polahko produzim do navrh kolone i obadzem hin sviju i dadnem migavac i uvalimse na celo kolone odma ispod semafora kad pocese svirat okrenemse da vidim kometo sviraju kad ono meni nista mi ni je bilo jasno i pocnem him ija svirat eto to mene nervira znaci jasam sve uradijo po propisima polahko proso dao migavac al dzaba ope oni na svirenu i haj sto sviraju oni zboljim autima vec se naso neki jado uonom sexo citrojenu dami svira a umene golf dvica td novi model sa senon svijetlima i sreca pasam ija pritisko svirenu pa oni malo ohanuse kadsu vidijeli da samnom ne ma zajebancije eto nek malo mozda i mup skrene paznju ovim sto bespotrebe sviraju
Najjači troll account na klixu! Tako se to radi, svaka čast na trudu :D
KRALJ, ŠAH :lol: :lol:
Rimad

#4556 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rimad »

BadBoy wrote: Vozi tako dedo biciklo polako jedno 5-10 km/h, iza njega kolona od jedno 15-tak auta .
Vama se konstatno mora ponavljati da biciklista nema pravo da krši saobraćajne propise. Ako si ti na biciklu sada imaš pravo za....ti koga hoćeš. Biciklista treba da vozi što bliže rubu ceste, ne smije da ometa saobraćaj, čak i vozač motornog vozila ne smije da vozi sporo, ako ometa saobraćaj. Nije problem naći saobraćajne propise, pa se malo edukujte.
holowey

#4557 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

Rimad wrote:
BadBoy wrote: Vozi tako dedo biciklo polako jedno 5-10 km/h, iza njega kolona od jedno 15-tak auta .
Vama se konstatno mora ponavljati da biciklista nema pravo da krši saobraćajne propise. Ako si ti na biciklu sada imaš pravo za....ti koga hoćeš. Biciklista treba da vozi što bliže rubu ceste, ne smije da ometa saobraćaj, čak i vozač motornog vozila ne smije da vozi sporo, ako ometa saobraćaj. Nije problem naći saobraćajne propise, pa se malo edukujte.
haj'mo malo racunati, biciklist mora voziti uz desni rub, najvise 1m udaljen od ruba...vozac mv mora zaobici biciklistu udaljen od njega najmanje 1,5m...to vec znaci da vozac pri zaobilasku bicikliste, ako ce postovati propise, mora preci u suprotnu traku... i svabo, postujuci propise (puna linija, saobracaj iz suprotnog smjera), napravi kolonu...bosnjo u takvoj situaciji hladno zgura biciklistu sa ceste...
Rimad

#4558 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rimad »

@holowey
http://bihamk.ba/dokumenti/zakoni/Zakon ... racaja.pdf

Član/Članak 99.
"(2) Voza~ bicikla i voza~ bicikla s motorom ako je pokretan snagom voza~a
du`ni su se kretati {to bli`e desnoj ivici/rubu kolovoza/kolnika, a ako postoji bi-
ciklisti~ka staza, po biciklisti~koj stazi, odnosno traci/traku."

Član/Članak 100.
"Voza~ bicikla, bicikla s motorom, lakog motocikla i motocikla treba uprav-
ljati vozilom na na~in kojim se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometaju drugi
u~esnici/sudionici u saobra}aju/prometu
, a naro~ito ne smije skidati ruke s
upravlja~a, pridr`avati se za drugo vozilo, prevoziti, vu}i ili gurati predmete ko-
ji ga mogu ometati u upravljanju vozilom, ili ugro`avati druge u~esnike/sudioni-
ke u saobra}aju/prometu."

Član/Članak 100.
2) Voza~ ne smije smanjiti brzinu kretanja vozila do te mjere da njegovo
vozilo predstavlja smetnju normalnom odvijanju saobra}aja/prometa.

Pošto ja nisam uspio naći, gdje je taj član koji govori o 1m i 1.5m?
quarterback

#4559 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

Rimad wrote:
dodji da vidis i drugu stranu price

http://www.mtb.ba/druga-kriticna-masa-u ... -8-5-2015/
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4560 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

vozac dugog TIRanina barem 2 dužine od crvenog svjetla prolazi kroz crveno na ilidzi i ne usporava tek koci kad je vidio renola kako iz raskrsnice krece
onda ga je propustio ali je nastavio voziti da je drugi i treći automobil morao stati na svoje zeleno

uglavnom mlad neki vozač
pretpostavljam primitivne svijesti i sirovina
Rimad

#4561 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rimad »

quarterback wrote:
Rimad wrote:
dodji da vidis i drugu stranu price

http://www.mtb.ba/druga-kriticna-masa-u ... -8-5-2015/
Nemojte me pogrešno razumjeti, čim mognem do posla doći biciklom kupujem ga, ali do tada neću da rizikujem život. Ali, ne može biciklista da bude terorista na cesti.
quarterback

#4562 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

biciklista koji je terorista ne cesti moze biti

1. pijan
2. balavac
3. budala

svi drugi biciklisti su svjesni da im zivot dok su na cesti uvijek visi o koncu i zavisi od toga da li je onaj ko je iza volana normalan ili mozda i nije

kao neko ko je 90% biciklista i 10% vozac uveo bih obavezu da se svaki vozac prije nego sto dobije vozacku natjera da biciklom prodje s kraja na kraj grada u kojem polaze, cisto da vidi kako izgleda kada ti auto prodje na 20 centimetara od volana a dodje ti s ledja pa uopste nisi spreman za to, garantujem da bi nakon tog iskustva zaobilazili bicikle sa najmanje metar odstojanja i pri tome usporavali

licno nikada ne guram biciklistu u stranu nego cekam da se oslobodi traka da ga mogu preteci kao da zauzima punu sirinu svoje trake iako to nije tako

posebna je stvar kada biciklisti idu uz brdo, mi smo prije jako cesto isli preko krupca na bjelasnicu i igman, sada to skoro da niko (od iskusnih) vise ne radi

razlog za to je sto tu imamo 12 kilometara uspona koji je uglavnom ravna cesta, na usponima nasa brzina je 6/7 na sat ako govorimo o mtb, a pored nas kabadahije prolijecu sa 100+ na sat na udaljenostima cesto oko 1m, znate li kako izgleda auto koje prodje sa 100 na sat na 1m od vas a vi pokusavate da drzite ravnotezu i neminovno malo idete lijevo desno jer je tako na biciklu?

takodje smo prije jako cesto isli na trebevic i radnim danima i vikendima, sada sve rjedje, razlog je sto milioni auta idu gore od kako se otvorio restoran na brusu a cesta je uska, kao rezultat imamo to da stalno moramo gledati hoce li nas neko pokupiti jer malo ljudi pretice biciklistu, uglavnom ga gura u "stranu" vozeci pri tome oko 60 na sat posto na toj cesti ima krivina a nema dovoljne sirine...

barice i cavljak vikendom - samoubistvo, radije idemo preko RSa jer tamo nema auta pa se spustimo odozgo, preko bukovika...

radi svega toga biciklisti u zadnje vrijeme idu iskljucivo sumskim putevima (ako govorimo o mtbu) odnosno putevima gdje auti ne mogu brzo ici pa se na igman ide ratnim putem kroz sumu ili preko hadzica a na trebevic se ide samo radnim danima ili vikendima samo ako su vece grupe biciklista, sve to zahvaljujuci dragim i brizljivim vozacima na 4 tocka
BadBoy

#4563 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Rimad wrote:
Ovo je bilo u Beču. Za razliku od našeg zaostalog mentaliteta, na zapadu biciklistima se preporučuje da voze sredinom trake kako bi izbjegli parkirana auta sa strane, kako bi imali bolji pregled ceste i kako bi i njih ostali učesnici u saobraćaju bolje vidjeli. Kroz više studija je dokazano da su tu najsigurniji.

Naš propis o vožnji uz rub se ne primjenjuje u Austriji u Beču gdje sam ja vidio dedu na biciklu.
tempuser

#4564 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

quarterback wrote:biciklista koji je terorista ne cesti moze biti

1. pijan
2. balavac
3. budala

svi drugi biciklisti su svjesni da im zivot dok su na cesti uvijek visi o koncu i zavisi od toga da li je onaj ko je iza volana normalan ili mozda i nije

kao neko ko je 90% biciklista i 10% vozac uveo bih obavezu da se svaki vozac prije nego sto dobije vozacku natjera da biciklom prodje s kraja na kraj grada u kojem polaze, cisto da vidi kako izgleda kada ti auto prodje na 20 centimetara od volana a dodje ti s ledja pa uopste nisi spreman za to, garantujem da bi nakon tog iskustva zaobilazili bicikle sa najmanje metar odstojanja i pri tome usporavali
Zbog manje racionalnih i pobrojanih ali svejedno prisutnih biciklista te vrste na cesti predlazem isto i za bicikliste, tj kao pjesaci po trotoaru s kraja na kraj grada, sumnjam da bi zakljucak i savjesnih bio drugaciji.

Pozzz
quarterback

#4565 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

slazem se, i mene nerviraju biciklisti kreteni, i kada sam ja na bajku a i kada sam pjesak
pozz
GAU8

#4566 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by GAU8 »

Niste vi vidjeli bickliste u Holandiji.... zaštićeniji su od svetih krava i iznad su kako pješaka, tako i auta :D
Naslovnica

#4567 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

quarterback wrote:slazem se, i mene nerviraju biciklisti kreteni, i kada sam ja na bajku a i kada sam pjesak
pozz
Jučer hipsterski debil na biciklu pravo glavnom džadom od TV-a prema Alipašinom mostu, krajnjom desnom, a ljudi napravili stazu za bicikle, vidi se iz svemira.
Uber debil.
quarterback

#4568 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

jebiga, ima u zakonu da je obavezan da vozi stazom ako je ima, eto je sada ima...

murija treba pucati po dzepu i nas isto kao i vozace (a treba i pjesake)...
Hemera

#4569 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Hemera »

Jutros idem sa autom ulicom Dž.Bijedića prema Ilidži,i ide biciklistkinja mrtva hladna u kontra smjeru uz ivičnjak,nekakav ispred mene je ludački trubio,kontam u sebi ne trubi,hoćel od straha meni pod auto odletiti,vidim u retrovizoru nastavila glat na proširenje se voziti kod stometarke,kontam kakvog kondora u glavi ima pored toliko širokog trotoara ona se uključila i ponaša mimo svih pravila...prava idiotkinja.
quarterback

#4570 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

takve idiote vidjam i na vilsonovom, voze cestom prema ilidzi u vrijeme dok idu auta...
to sve u ludnicu treba strpati...

btw
Image
topcam
Vozim: uzbrdo

#4571 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

Maloprije se nakva hamsa ubaci na mjesto gdje sam htio parkirati u rikverc.
Kaze mi poslije nije vidjela zmigavac. I ako zelite mozemo se mjenjati. :-)

Hajd´ mozda je sunce zaslijepilo ili sta.
dobar osjecaj

#4572 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dobar osjecaj »

Ne nosim svesku da upisujem kvakice svaki put kad auto naleti na mene na pjesackom prelazu ali u 90% situacija ako na mene nije naletio taksista jeste zena.

Mrzim zene za volanom koje na pjesackom kroz masu pjesaka pritisnu gas i onda okrenu pogled u stranu kao da ne postojimo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4573 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

to sam i ja primijetio samo je postotak veći... jednostavno što naume tako će i biti a mrsko im mijenjati brzine
klasika
O'zone
Globalni moderator

#4574 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by O'zone »

Ja sam prije par dana očistio desnu stranu Pežoa 308 jednoj finoj djevojci koja je skretala sa Vrbanje na Zagrebačku a ja prelazio na moje zeleno. Ona duša mamina priča sa drugaricom na suvozačkom sjedištu okrenula skroz glavu od ceste digla ruke i nešto grana, objašnjava :-) Elem očeša me čitavom dužinom vozila i nastavi dalje :lol:
Hemera

#4575 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Hemera »

jučer kad je bio šlus na semaforu na čvili,ne rade,hanuma telefon u uho,iz sporedne ulijece ko mahnita u raskrsnicu nije ni pogledala lijevo i samo produzi pored onolikih auta,dobro nije udes napravila svemirskih razmjera,neki novi pežo veliki...
pa da to pogleda ma jok,a jesu fakat nekad ove mlade novokomponovane vozačice bahate,niti koga puštaju pogotovo pješake kad se skreće a imaju prednost i sl...samo znaju granati rukama i blejati ko tele u šarena vrata kad im neš kažeš :roll:
Post Reply