Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Norm

#4551 Re: Zeničani

Post by Norm »

Strasno, pet zivota... basun sagolsun i iskreno saucesce porodicama...
Casual's

#4552 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Image
N.N.

#4553 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Jel` neko imao iskustva sa onom prodavnicom telefona Halooo u gradu ?
Preko puta Centrotransa gore :)

Jesu li sigurni, kakvi su uredjaji, garancija i to :-D
Oi

#4554 Re: Zeničani

Post by Oi »

N.N. wrote:Jel` neko imao iskustva sa onom prodavnicom telefona Halooo u gradu ?
Preko puta Centrotransa gore :)

Jesu li sigurni, kakvi su uredjaji, garancija i to :-D
od mene sve pohvale, od prodaje uredjaja do servisiranja i sl.
Casual's

#4555 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Zajednička dženaza rudarima biti će klanjana na platou Kamberovića Polja kod autopijace u 14 sati.
ljuspica

#4556 Re: Zeničani

Post by ljuspica »

Moja komsinica na dan zalosti evo na drugom spratu odvrnula muziku do daske. Sram je bilo!
Eborg

#4557 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Meni i dalje nije jasno zašto se diže ovolika halabuka oko poginulih rudara. Da se razumijemo, strašna tragedija, ali mislim da je fokus javnosti otišao u sasvim krivom smjeru. Nažalost, svaki mjesec skoro imamo automobilske nesreće gdje nastrada 3-5 osoba, ponekad i kompletne porodice pa se to završi u jednoj novinskoj rubrici. Ovako, priča o rudarima već prelazi u neko izdrkavanje usahle informacije bez konkretno naučene lekcije.

Naši divni novinari (jeb'o vam Express mater i fakultet koji ste kao završavali da nešto naučite) više vremena potroše na takve priče, recikliranje stoput rečenog i teoretisanja umjesto da se pozabave posljedicom. Zašto prokleta Vlada FBiH na toj famoznoj vanrednoj sjednici nije donijela odluku da kao većinski vlasnik Elektroprivrede pokrene istragu i napravi detaljan elaborat o sigurnosti SVIH jama koje ista koristi za svoje potrebe?

Ovako su svi "zadovoljni" što imamo dan žalosti. Jebo te dan žalosti, bio-ne bio, problem se nije riješio. Hoćemo li onda i za poplave opet tako, da kupimo cvijeća i zastava i proglašavamo danove žalosti kada nam ustreba a nećemo razmišljati kako spriječiti da opet dođe do istih?
pumica

#4558 Re: Zeničani

Post by pumica »

Eborg wrote:Meni i dalje nije jasno zašto se diže ovolika halabuka oko poginulih rudara. Da se razumijemo, strašna tragedija, ali mislim da je fokus javnosti otišao u sasvim krivom smjeru. Nažalost, svaki mjesec skoro imamo automobilske nesreće gdje nastrada 3-5 osoba, ponekad i kompletne porodice pa se to završi u jednoj novinskoj rubrici. Ovako, priča o rudarima već prelazi u neko izdrkavanje usahle informacije bez konkretno naučene lekcije.

Naši divni novinari (jeb'o vam Express mater i fakultet koji ste kao završavali da nešto naučite) više vremena potroše na takve priče, recikliranje stoput rečenog i teoretisanja umjesto da se pozabave posljedicom. Zašto prokleta Vlada FBiH na toj famoznoj vanrednoj sjednici nije donijela odluku da kao većinski vlasnik Elektroprivrede pokrene istragu i napravi detaljan elaborat o sigurnosti SVIH jama koje ista koristi za svoje potrebe?

Ovako su svi "zadovoljni" što imamo dan žalosti. Jebo te dan žalosti, bio-ne bio, problem se nije riješio. Hoćemo li onda i za poplave opet tako, da kupimo cvijeća i zastava i proglašavamo danove žalosti kada nam ustreba a nećemo razmišljati kako spriječiti da opet dođe do istih?
Sve fino napisano, ali...premijer vlade SDP a direktor EP opet SDP...ovo s rudnikom ih zanima tek toliko sto im je poremetilo otvaranje nove zgrade EP i slikanje i sijecenje vrpce i ostala predizborna sranja o trosku naroda...

Takodjer...dan zalosti...koja predstava za narod i porodice poginulih...koja korist od tog dana zalosti?
Treba biti dan zalosti pa da meni i svima bude zao?!
Eborg

#4559 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Pa da su upravo izveli tu studiju, pa neka traje pola godine-godinu, sigurno bi dobili "političkih poena" i na tome, čak i kratkoročno da je objavljeno da se ide s tim. Ali ovako imamo dan žalosti, da postavimo koji Facebook status i riješen problem.

Sve je to nama naša borba dala, da postavljamo podobne a ne sposobne. Više ni glavni portir ni čistačica ne možeš biti bez stranke.

Jebem te narode.
pumica

#4560 Re: Zeničani

Post by pumica »

Ma sad su potrebni "brzi" politicki poeni...ovaj gorski udar im je sve poremetio...hajd neka i korist od njega.
I nema tu poena, ovo su davno trebali rijesiti...osigurati rudare. Ovo je minus ko kuca al naravno je*eni narod opet ce to "previdjeti" kad bude glasao i opet ista go*na cemo gledati a gorski udari prolaze...

Bolan bolan...cuj svecano otvorenje nove zgrade...joj jbt!
Norm

#4561 Re: Zeničani

Post by Norm »

Eborg wrote:Pa da su upravo izveli tu studiju, pa neka traje pola godine-godinu, sigurno bi dobili "političkih poena" i na tome, čak i kratkoročno da je objavljeno da se ide s tim. Ali ovako imamo dan žalosti, da postavimo koji Facebook status i riješen problem.

Sve je to nama naša borba dala, da postavljamo podobne a ne sposobne. Više ni glavni portir ni čistačica ne možeš biti bez stranke.

Jebem te narode.
:thumbup:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#4562 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Dosta ljudi trenutno ide ka Kamberoviću...
http://zenica.tv/index.php/zenica-live/ ... opa-zenica
Kralj Tvrtko I.

#4563 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

aha...pravo guzva :(
Amagon

#4564 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Pozdrav svima! Može li mi neko nabrojati zeničke građevine, kuće i eventualno vile, sagrađene u austro-ugarskom period? Pri tome, ne mislim na KPZ, željezaru... Ima li neki izvor na internetu, sa slikama?

Hvala unaprijed!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4565 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Amagon

#4566 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Odlično! Zahvalan :)
dert

#4567 Re: Zeničani

Post by dert »

Sta bude sa cukama kada je utakmica na BP.......pobjegnu negdje, grizu navijace :?
cenecimoveocino

#4568 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Kod mene upravo nestalo vode,Radakovo

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Amagon

#4569 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Koji je to momak izvršio samoubistvo? Sad mi prijateljica reče neki Amir, prerezao vene zbog djevojke :( Može li neko potvrditi I priužiti informaciju vise?
kakavdanakneiskustvu

#4570 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Amagon wrote:Koji je to momak izvršio samoubistvo? Sad mi prijateljica reče neki Amir, prerezao vene zbog djevojke :( Može li neko potvrditi I priužiti informaciju vise?

istina,jusufi ili neko slično prezime
ljuspica

#4571 Re: Zeničani

Post by ljuspica »

Zenica smrdi na kerove, posebno sad kad je pala kisa....jeste li procitali odluku Vlade KS?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#4572 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Amagon wrote:Koji je to momak izvršio samoubistvo? Sad mi prijateljica reče neki Amir, prerezao vene zbog djevojke :( Može li neko potvrditi I priužiti informaciju vise?
Da, momak 30 god, nestao 04. septembra, nadjen 09.-og tek, navodno zbog neke djevojke, danas bila dženaza u Tetovu...
Amagon

#4573 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Evo saznadoh, znao sam ga iz viđenja :sad: Amir Jusufi, nekad prije je visio u starom Rocku i Muhi. Kažu presjekao sebi vene. Tuga. Zenica je ovih dana i previše tužan grad...

Amir Jusufi R.I.P.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4574 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Slutim da ce biti belaja ovdje u Sa, sa ovom odlukom Vlade KS da aktivira kafilerijsku sluzbu. Evo zapazanje jednog forumasa:
Otkako su mediji prenijeli danas da se šintori i kafilerije ponovo aktiviraju u komšiluku je nastala panika. Udruženim snagama gerijatrija, vječite djevice i LGBT populacija kupi cuke i guraju u ih u haustore, podrume i stanove.

Zabilježano u Vogošći...
Ne sumnjam da bi i kod nas Šape, Glas Nevinih, i ostale također krenule u akciju. :D :run:
Mustang1

#4575 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Mogu oni gurati u haustore ali ima neko ko ce gurati iz haustora :D
Post Reply