Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
dustaban

#4552 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dustaban »

Moze li sad jedno strucno pitanje: Koliko vama (normalna voznja) treba vremena od Tarcina do Mostara?
Odnosno, da skratim, koliko bi otprilike trebalo vremena Mostar - Zenica kad se komplet zavrsi dionica Tarcin-Zenica.

Pitam zato sto predvidjam da bi nam to moglo biti sve, jer sumnjam da ce se nakon zavrsetka ove dionice ubrzo dalje graditi prema Mostaru... posto SDP gubi vlast, a kao sto znamo, autoput se gradi jedino kad je SDP na vlasti :mrgreen: )
dadoka84

#4553 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dadoka84 »

Sarajevo od stupa do konjica 43 minute.
Sarajevo mostar 1:45 min. i to neke manje vise normalne voznje.

Vjerujem da ce autoput ubrzati put do konjica za 10-15minuta.
aCme

#4554 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by aCme »

Ovo izgleda pravo sesi :mrgreen:
aCme

#4555 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by aCme »

Image
m a c a n

#4556 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by m a c a n »

virtuelno se provozajte zaobilaznicom
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ekskluzi ... 0625065#14

obala

#4557 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by obala »

Mozda se ponavlja ovo pitanje i naravno preambiciozno je ocekivati tacan datum ali...

Posto se otvara ovaj dionice SA-Zaobilaznice veceras mene interesuje kada ce se "otvoriti" dio autoceste Zenica-Sarajevo ukljucujuci tunel 1.mart? Spominjao se 1.jul nekad....Posebno gledano sa aspekta ljudi koji uskoro dolazi u BiH iz raznih zemalja EU-a....
Better Man

#4558 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Better Man »

Šta vrijedi što otvaraju ovaj dio autoputa, tj. zaobilaznicu, kad nemaš normalan priključak na cestu za jug. Koje lud da makadamom vozi do uključenja na cestu za jug? Tako da će opet večina voziti preko Rajlovca.
tec

#4559 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Better Man wrote:Šta vrijedi što otvaraju ovaj dio autoputa, tj. zaobilaznicu, kad nemaš normalan priključak na cestu za jug. Koje lud da makadamom vozi do uključenja na cestu za jug? Tako da će opet večina voziti preko Rajlovca.
:lol: Ti idi gdje je tebi komotno niko te ne tjera.
Better Man

#4560 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Better Man »

tec wrote:
Better Man wrote:Šta vrijedi što otvaraju ovaj dio autoputa, tj. zaobilaznicu, kad nemaš normalan priključak na cestu za jug. Koje lud da makadamom vozi do uključenja na cestu za jug? Tako da će opet večina voziti preko Rajlovca.
Ne znam šta je smiješno. Tebi ako ne smeta da uništavaš auto po makadamu, slobodno vozi, ja neću. Baš ćemo vidjeti što će se gužve smanjiti.
neki

#4561 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by neki »

Better Man wrote:
tec wrote:
Ne znam šta je smiješno. Tebi ako ne smeta da uništavaš auto po makadamu, slobodno vozi, ja neću. Baš ćemo vidjeti što će se gužve smanjiti.
Kako nije smijesno? Ako je kroz Vlakovo makadam, onda se podloga kroz Brijesce ne moze nazvati ni zemljanom..Pa ti deri auto po livadi
Ripicipi

#4562 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Ripicipi »

Maloprije prosao, zaista vrhunski odradjeno, nemas osjecaj da si u Bosni, tuneli :thumbup:
i P h o ne

#4563 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by i P h o ne »

Kakav je taj put od Vlakova do izlaza na m 17
Ličil bar i na šta

Sent from my iPhone ZMAJ
tec

#4564 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Better Man wrote: Ne znam šta je smiješno. Tebi ako ne smeta da uništavaš auto po makadamu, slobodno vozi, ja neću. Baš ćemo vidjeti što će se gužve smanjiti.
Nema šta nije smiješno na ovom forumu ali pogotovo ova diskusija. :thumbup:
dustaban

#4565 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dustaban »

i P h o ne wrote:Kakav je taj put od Vlakova do izlaza na m 17
Ličil bar i na šta
Ovo sto su danas pustili ce izgleda samo ubrzati sahrane u Vlakovu !
:roll:
Last edited by dustaban on 26/06/2014 22:56, edited 1 time in total.
Animal

#4566 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Animal »

Zna li iko kada mozemo ocekivati otvaranje petlje Butila (izlaz sa zaobilaznice prema Stupu)? Predpostavljam kada se petlja završi i nadam se kroz koji mjesec.. Je li tu problem kojeg pravi ilidzanski kabadahija Memić, ili negdje drugo?

Bez te petlje, kao i normalne petlje na Vlakovu, ova zaobilaznica ne vrijedi puno..
dječak sa šibicama

#4567 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dječak sa šibicama »

i P h o ne wrote:Kakav je taj put od Vlakova do izlaza na m 17
Ličil bar i na šta

Sent from my iPhone ZMAJ
A eno asfaltiraju ga, ne znam sto ga ne prosire, tu ce biti zagusenja samo tako.

Ne znam ni kontaju li praviti kakav prikljucak u Blazuju, nece valjda ostaviti onako, ko prvi njemu cesta.
Qler

#4568 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Qler »

Mene zanima kako oni iz Hadzica idu na Vlakovo, ili kako ce oni na obilaznicu da ne idu u grad? Generalno nisam skonto to, iz pravca Hadzica kako na Vlakovo, a sad ni za Zenicu, a da ne ulaze u grad...
karanana

#4569 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by karanana »

Qler wrote:Mene zanima kako oni iz Hadzica idu na Vlakovo, ili kako ce oni na obilaznicu da ne idu u grad? Generalno nisam skonto to, iz pravca Hadzica kako na Vlakovo, a sad ni za Zenicu, a da ne ulaze u grad...
nikako.
jedino gore na stari ilidzanski put pa se kod crkve okrenut i nazad na vlakovo.
dustaban

#4570 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dustaban »

karanana wrote:
Qler wrote:Mene zanima kako oni iz Hadzica idu na Vlakovo, ili kako ce oni na obilaznicu da ne idu u grad? Generalno nisam skonto to, iz pravca Hadzica kako na Vlakovo, a sad ni za Zenicu, a da ne ulaze u grad...
nikako.
jedino gore na stari ilidzanski put pa se kod crkve okrenut i nazad na vlakovo.
Ima varijanta krenuti prema Kiseljaku pa negdje oko Promingove pumpe ima neka veza za kruzni u Vlakovu... ma zapravo zaboravi, vozi po starom!
:-)
mayab

#4571 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by mayab »

Od ovih krvopija na vlasti je dobro ako naprave i ovako nesto polovicno, mada opet, sve mi to krvavo plaćamo :run:
Forumerrer

#4572 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Forumerrer »

Znaci ako sam dobro razumio situacija je sljedeca:
- sidjes sa autoputa Zenica - Sarajevo i ukljucis se na zaobilaznicu
- prvi i jedini izlaz je na Vlakovu???
- Spoj Vlakovo - M17 je nekim makadamom???

WTF!!!!

Kad se planira zavrsetak petlje Butile?
Da li ce se kraj zaobilaznice spajati sa Mostarskim i da li se to uopce sada gradi? Kada je to planirano?

Ovo je nevidjeno predizborno zamazivanje ociju. Po mojoj procjeni od danas ce biti kilometarske kolone u Vlakovu.
neki

#4573 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by neki »

petlja Butile je zavrsena ima 3 godine, kao i spojna cesta Butile-Brijesce....ceka se na gradnju kruznog toka i petlje Brijesce koji nisu ni zapoceti i zavrsetak nekih 300 m nadvoznjaka Brijesce.
Prethodni izvodjac otisao pod stecaj, ceka se na izbor novog. Kad bi sad poceli trebalo bi im vjerovatno pola godine. Kako je krenulo, pocet ce nekad iduce proljece, a posto ce u medjuvremenu biti i izbori mozda ne krene ni na proljece..
dustaban

#4574 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dustaban »

Ovaj jucerasnji cirkus nije nista drugo do proslava diplome nakon upisa trece godine. Jos jedna u nizu politickih manifestacija kojima nas prave budalama. Treba nekoga da ljubimo u guzicu sto je napravio nesto od NASIH para sa jedno 5 godina zakasnjenja! A i to polovicno!

Ama yebite nas kad mozete...
holowey

#4575 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by holowey »

jutros od rajlovca (robot) do otoke za manje od 10min, a inace je trebalo 30-40min... ova obilaznica je prilicno smanjila guzvu u ovom pravcu... iz pravca brijesca kolona... kakogod okrenes, rajlovac cep, sve dok se ne uradi petlja u brijescu...
Post Reply