Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moze li sad jedno strucno pitanje: Koliko vama (normalna voznja) treba vremena od Tarcina do Mostara?
Odnosno, da skratim, koliko bi otprilike trebalo vremena Mostar - Zenica kad se komplet zavrsi dionica Tarcin-Zenica.
Pitam zato sto predvidjam da bi nam to moglo biti sve, jer sumnjam da ce se nakon zavrsetka ove dionice ubrzo dalje graditi prema Mostaru... posto SDP gubi vlast, a kao sto znamo, autoput se gradi jedino kad je SDP na vlasti )
Mozda se ponavlja ovo pitanje i naravno preambiciozno je ocekivati tacan datum ali...
Posto se otvara ovaj dionice SA-Zaobilaznice veceras mene interesuje kada ce se "otvoriti" dio autoceste Zenica-Sarajevo ukljucujuci tunel 1.mart? Spominjao se 1.jul nekad....Posebno gledano sa aspekta ljudi koji uskoro dolazi u BiH iz raznih zemalja EU-a....
Šta vrijedi što otvaraju ovaj dio autoputa, tj. zaobilaznicu, kad nemaš normalan priključak na cestu za jug. Koje lud da makadamom vozi do uključenja na cestu za jug? Tako da će opet večina voziti preko Rajlovca.
Better Man wrote:Šta vrijedi što otvaraju ovaj dio autoputa, tj. zaobilaznicu, kad nemaš normalan priključak na cestu za jug. Koje lud da makadamom vozi do uključenja na cestu za jug? Tako da će opet večina voziti preko Rajlovca.
Better Man wrote:Šta vrijedi što otvaraju ovaj dio autoputa, tj. zaobilaznicu, kad nemaš normalan priključak na cestu za jug. Koje lud da makadamom vozi do uključenja na cestu za jug? Tako da će opet večina voziti preko Rajlovca.
Ti idi gdje je tebi komotno niko te ne tjera.
Ne znam šta je smiješno. Tebi ako ne smeta da uništavaš auto po makadamu, slobodno vozi, ja neću. Baš ćemo vidjeti što će se gužve smanjiti.
Ti idi gdje je tebi komotno niko te ne tjera.
Ne znam šta je smiješno. Tebi ako ne smeta da uništavaš auto po makadamu, slobodno vozi, ja neću. Baš ćemo vidjeti što će se gužve smanjiti.
Kako nije smijesno? Ako je kroz Vlakovo makadam, onda se podloga kroz Brijesce ne moze nazvati ni zemljanom..Pa ti deri auto po livadi
Better Man wrote:
Nema šta nije smiješno na ovom forumu ali pogotovo ova diskusija.
Zna li iko kada mozemo ocekivati otvaranje petlje Butila (izlaz sa zaobilaznice prema Stupu)? Predpostavljam kada se petlja završi i nadam se kroz koji mjesec.. Je li tu problem kojeg pravi ilidzanski kabadahija Memić, ili negdje drugo?
Bez te petlje, kao i normalne petlje na Vlakovu, ova zaobilaznica ne vrijedi puno..
Mene zanima kako oni iz Hadzica idu na Vlakovo, ili kako ce oni na obilaznicu da ne idu u grad? Generalno nisam skonto to, iz pravca Hadzica kako na Vlakovo, a sad ni za Zenicu, a da ne ulaze u grad...
Qler wrote:Mene zanima kako oni iz Hadzica idu na Vlakovo, ili kako ce oni na obilaznicu da ne idu u grad? Generalno nisam skonto to, iz pravca Hadzica kako na Vlakovo, a sad ni za Zenicu, a da ne ulaze u grad...
nikako.
jedino gore na stari ilidzanski put pa se kod crkve okrenut i nazad na vlakovo.
Qler wrote:Mene zanima kako oni iz Hadzica idu na Vlakovo, ili kako ce oni na obilaznicu da ne idu u grad? Generalno nisam skonto to, iz pravca Hadzica kako na Vlakovo, a sad ni za Zenicu, a da ne ulaze u grad...
nikako.
jedino gore na stari ilidzanski put pa se kod crkve okrenut i nazad na vlakovo.
Ima varijanta krenuti prema Kiseljaku pa negdje oko Promingove pumpe ima neka veza za kruzni u Vlakovu... ma zapravo zaboravi, vozi po starom!
Znaci ako sam dobro razumio situacija je sljedeca:
- sidjes sa autoputa Zenica - Sarajevo i ukljucis se na zaobilaznicu
- prvi i jedini izlaz je na Vlakovu???
- Spoj Vlakovo - M17 je nekim makadamom???
WTF!!!!
Kad se planira zavrsetak petlje Butile?
Da li ce se kraj zaobilaznice spajati sa Mostarskim i da li se to uopce sada gradi? Kada je to planirano?
Ovo je nevidjeno predizborno zamazivanje ociju. Po mojoj procjeni od danas ce biti kilometarske kolone u Vlakovu.
petlja Butile je zavrsena ima 3 godine, kao i spojna cesta Butile-Brijesce....ceka se na gradnju kruznog toka i petlje Brijesce koji nisu ni zapoceti i zavrsetak nekih 300 m nadvoznjaka Brijesce.
Prethodni izvodjac otisao pod stecaj, ceka se na izbor novog. Kad bi sad poceli trebalo bi im vjerovatno pola godine. Kako je krenulo, pocet ce nekad iduce proljece, a posto ce u medjuvremenu biti i izbori mozda ne krene ni na proljece..
Ovaj jucerasnji cirkus nije nista drugo do proslava diplome nakon upisa trece godine. Jos jedna u nizu politickih manifestacija kojima nas prave budalama. Treba nekoga da ljubimo u guzicu sto je napravio nesto od NASIH para sa jedno 5 godina zakasnjenja! A i to polovicno!
jutros od rajlovca (robot) do otoke za manje od 10min, a inace je trebalo 30-40min... ova obilaznica je prilicno smanjila guzvu u ovom pravcu... iz pravca brijesca kolona... kakogod okrenes, rajlovac cep, sve dok se ne uradi petlja u brijescu...