SDA-All about

Post Reply
Chisum

#4551 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Shahab wrote:...nije bitno..to je tvoje pravo i ne želim da ulazim u pakao i beznađe arogantnog cinika....
Odlicno delegat - onda sjashi, svega ti, peglash... boli te kurac sta ja pisem.
Shahab wrote:....ali zašto svodiš ovaj lijepi forum na nivo uličarskih uvreda i provokacija...?
Kazu, opesjeli me dzini na putu od tacke A do tacke B. Moze li ovo? Nema druge.

P.S. Nastavi i dalje da peres ove podrumase i dezertere, mozda hajrujes sta nakon izbora 2014. Kakvu gibiru.

Ostalima se izvinjavam sto sam uvrijedio St. Brankovica. :lol: Ne gine mi vatra do beskraja.
evo mene

#4552 Re: SDA-All about

Post by evo mene »

Evo kako to rade licemjeri iz SDA!!! Fahro ih napadne http://www.avaz.ba/vijesti/teme/koldzin ... -milion-km a onda oni reklamu u Avaz (KOLDŽO - AMKO). FUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ
kiky

#4553 Re: SDA-All about

Post by kiky »

genjac ...
lik & djelo ...
:lol:
bogumila

#4554 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

Man of steel wrote:Predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić izjavio je kako su dva HDZ-a učinili sve kako bi se postigao dogovor i kompromis da ne dođe do smjene ministara iz SDA.

Dodao je kako se SDA usprotivila prijedologu dva HDZ-a o izmjenama Ustava iIizbornoh zakona, kako bi se implementirala presuda Suda u Strasbourgu u Predmetu Sejdić- Finci, koji osigurava da Hrvati mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH, te da konstitutivni narodi i ostali budu predstavljeni u Domovima naroda.

-Taj naš prijedlog podržali su SDP i SBB, kazao je Ljubić.

- Osobno sam od gospodina Tihića tražio da se odrekne partnerstva sa strankama ( HSP i NsRZB, op. at) koji nemaju legitimitet predstavljati Hrvate u vlasti Federacije BiH. On mi je rekao da to ne može, izjavio je Ljubić, pojašnjavajući koji su to razlozi opredjelili delegate dva HDZ-a da glasuju za smjenu ministara iz SDA.

Zbog ovog je Komšić podnio ostavku iz SDP-a i zbog ovog je SDA istjeran iz vlasti!

Lagumdžija i Radončić zarad interesa stranke i fotelja uvode treći entitet na mala vrata.
:thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4555 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

bogumila wrote:
Man of steel wrote:Predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić izjavio je kako su dva HDZ-a učinili sve kako bi se postigao dogovor i kompromis da ne dođe do smjene ministara iz SDA.

Dodao je kako se SDA usprotivila prijedologu dva HDZ-a o izmjenama Ustava iIizbornoh zakona, kako bi se implementirala presuda Suda u Strasbourgu u Predmetu Sejdić- Finci, koji osigurava da Hrvati mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH, te da konstitutivni narodi i ostali budu predstavljeni u Domovima naroda.

-Taj naš prijedlog podržali su SDP i SBB, kazao je Ljubić.

- Osobno sam od gospodina Tihića tražio da se odrekne partnerstva sa strankama ( HSP i NsRZB, op. at) koji nemaju legitimitet predstavljati Hrvate u vlasti Federacije BiH. On mi je rekao da to ne može, izjavio je Ljubić, pojašnjavajući koji su to razlozi opredjelili delegate dva HDZ-a da glasuju za smjenu ministara iz SDA.

Zbog ovog je Komšić podnio ostavku iz SDP-a i zbog ovog je SDA istjeran iz vlasti!

Lagumdžija i Radončić zarad interesa stranke i fotelja uvode treći entitet na mala vrata.

Ko o cemu, SDA o Trecem

rekoh ja jucer, vise bi se Trecem obradovali SDAovci nego Hercegovci
valterbranisarajevo

#4556 Re: SDA-All about

Post by valterbranisarajevo »

Bestseleri:

Ljubljano ja sin sam tvoj by Džemaludin Latić i

Italija nikada neće biti Италија by Denis Zvizdić i Arzija Mahmutović

toplo preporučujem!
bogumila

#4557 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

plain vanilla wrote: Ko o cemu, SDA o Trecem

rece ti na osnovu cega
plain vanilla

#4558 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

bogumila wrote:
plain vanilla wrote: Ko o cemu, SDA o Trecem

rece ti na osnovu cega
na osnovu postova pristalica SDA
mrsko mi kopat, al eto i u citiranom...
bogumila

#4559 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

plain vanilla wrote:
ne znam fakat na sta mislis. komsic je otisao iz sdp zbog zlatkovog sporazuma sa hdz koji je sve osim za gradjansku drzavu, i sve osim dobar za bih. sda je za isto bila pitana 20 godina, i nikad nije pristala. uikljucivo sad po cijenu "fotelja".
plain vanilla

#4560 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

bogumila wrote:
plain vanilla wrote:
ne znam fakat na sta mislis. komsic je otisao iz sdp zbog zlatkovog sporazuma sa hdz koji je sve osim za gradjansku drzavu, i sve osim dobar za bih. sda je za isto bila pitana 20 godina, i nikad nije pristala. uikljucivo sad po cijenu "fotelja".
za pitanja fotelja SDA se dogovorila s Covicem, a Covic ih izradio
to cak i Suljo kaze

zato nemojte iskrivljivati cinjenice da biste pokazali da je SDA na braniku domovine
SDA je jucer popushila, a ne odustala iz nekih principa
bogumila

#4561 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

niko ne kaze da nije bio dogovor, koji je "izradjen", ili eto, ako bas hoces, jest sda "ispu..."

poenta je da bilo kakav dogovor sa sda NE MOZE sadrzavati stetne gluposti na kakve pristaje zlatko. sda je mogla ostati uvlasti da je to htjela, pocev od pristajanja na budzet pa sve dalje do ovog danas.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4562 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

valterbranisarajevo wrote:Bestseleri:

toplo preporučujem!

O Stambole čaršijo moja by Senaid Memić and Muhamed Čengić
ultima_palabra

#4563 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

bogumila wrote:
plain vanilla wrote:
Tačno da nije dobar i da je Komšić otišao zato što je principijelan.

A zašto SDA nije pristala... zato što SDP jeste, i zato što im je to bila dobra municija da malo glume patriote pred izbore.
bogumila

#4564 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

de ba palavra pa ti si bar ozbiljan, ili ozbiljniji od vecine ovdje. vec sam rekla da je taj "deal" sda-u nudjen 20 godina, i u vremenima kad je imala "apsolutnu" vlast i nikad nije pristala. niti ce.
plain vanilla

#4565 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

bogumila wrote:niko ne kaze da nije bio dogovor, koji je "izradjen", ili eto, ako bas hoces, jest sda "ispu..."

poenta je da bilo kakav dogovor sa sda NE MOZE sadrzavati stetne gluposti na kakve pristaje zlatko. sda je mogla ostati uvlasti da je to htjela, pocev od pristajanja na budzet pa sve dalje do ovog danas.
a mi to kao znamo sta je Suljo dogovorio

uspio se dogovoriti s Miletom i Covicem, nije im sgurno cevape nudio
ali ga je Covic izradio...sta li je to on ponudio Miletu kad je Mile stao na njegovu stranu? jedinstvnu BiH? de ba

zato ne predstavljajte SDA kao heroje nake
jazzer

#4566 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

toplo preporučujem!
Za bh kokuze, omiljeno stivo:

Kako zaraditi prvi milion by Hasan Cengic :)
Shahab

#4567 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Antibosanski politbiro koji je zasjedao u Laktašima dogovorio je egzekuciju i izbacivanje SDA iz vlasti. Nesposobni i nedorasli Tihić još u nedjelju je tvrdio kako ima čvrsti dogovor i ugovor sa Dodikom.. :lol: :lol: ..kakvo javno poniženje i sramota za SDA. I od takvog čovjeka ste poušali napraviti karizmatičnog lidera..Ako se SDA ne reformiše i ne zaslužuje da opstane. Uđe li u slijedeće izbore sa Tihićem i njegovim nespoosbnim saradnicima slijedi potpuni kolaps... Sada slijedi egzekucija i na federalnom nivou i predaja direktorskih pozicija koje drži SDA, u ruke novom koalicionom partneru SBB-u. sada će proraditi šumski mentalitet kod Tihićevih kadrova koji će rukama i nogama grabiti da pređu u SBB. To je dobar razvoj situacije za SDA, ali samo ukoliko se nađu unutarnje snage koje će imati kapaciteta da zaustave promašenu Tihićevu politiku...zajedno sa koruptokracijom koju je stvorio za vrijeme svoje vladavine...Biće mi izuzetno zadovoljstvo gledati kako se urušava Tihićeva koruptokracija... :bih:
VjecitiStudent

#4568 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

toplo preporučujem!
Kako bjese onaj cuveni citat o patriotizmu i huljama?
Chuckie

#4569 Re: SDA-All about

Post by Chuckie »

Sta veli Amir Zukic na sve ovo?
Chisum

#4570 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

JoseMujica wrote:

toplo preporučujem!

O Stambole čaršijo moja by Senaid Memić and Muhamed Čengić
Ipak nema smisla ne pomenuti Amira Zukica i njegovu bestseller "Demokratski izbori u BiH 1990. - 2010."... Covjek im gard i nastup piljara i prolazi kroz porodjajne muke kada mora sastaviti recenicu sa dva ili vise predikata... ali zato, kazu, kada sjedne za pisaci sto i uzme pero u sake - nema mu ravna.

U centrali ga zovu Borhes.
ultima_palabra

#4571 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

bogumila wrote:de ba palavra pa ti si bar ozbiljan, ili ozbiljniji od vecine ovdje. vec sam rekla da je taj "deal" sda-u nudjen 20 godina, i u vremenima kad je imala "apsolutnu" vlast i nikad nije pristala. niti ce.
Kako je to nuđen?

Za vrijeme decenija čvrstog zagrljaja SDA-HDZ nije bilo potrebe za pisanim dogovorima, jer su se nepisani jako dobro poštovali. Svako krade svoje. Dok nije došao Komšić, pa onda i Platforma, HDZ-u nije na pamet palo da se može desiti da nisu u vlasti.
Opetja033

#4572 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Ovo sto se desilo je dobro iz dva razloga:
1) Konacno rijesenje trakavice oko vlasti se blizi kraju.
2) SDP-u i SDP-ovcima se i konacno izbija iz ruku argument o tome kako oni ne koaliraju sa nacionalistickim/nacionalnim strankama. U ove dvije godine uspjeli su koalirati sa HSP-om, SDA, HDZ-ovima, SDS-om i SNSD-om. Dakle nikada vise u buducnosti nijedan od njih nece moci doci sa ovim licemjernim argumentom. Upravo zahvaljujuci glasovima HDZ-ova i SDS-a uspjeli su smijeniti ministre iz reda SDA. Napokon su sami sebi zacepili usta za sva vremena.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4573 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

jazzer wrote:

toplo preporučujem!
Za bh kokuze, omiljeno stivo:

Kako zaraditi prvi milion by Hasan Cengic :)
ili top ljetni disco hit "Sred pušaka i bajoneta" u izvedbi grupe "Organizatori otpora" (Senad Šahinpašić Šaja & Senaid Memić)
Innovation

#4574 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

valterbranisarajevo wrote: Italija nikada neće biti Италија by Denis Zvizdić
Da li znate kakve veze ima G. Zvizdic sa Italijom?

[quote=
"Chisum"]Ipak nema smisla ne pomenuti Amira Zukica i njegovu bestseller "Demokratski izbori u BiH 1990. - 2010."... Covjek im gard i nastup piljara i prolazi kroz porodjajne muke kada mora sastaviti recenicu sa dva ili vise predikata... ali zato, kazu, kada sjedne za pisaci sto i uzme pero u sake - nema mu ravna.[/quote]

Da li znate zasto g. Zukic malo teze govori?

Ne valja se nikome rugati, ako ne znas razlog zasto je to tako. :(
Chisum

#4575 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Znas ti dobro o cemu ja govorim. Ne govori on teze, nego govori kao da ga je neko juce svuk'o sa taxi standa. To sto je vama sasvim normalno da kompletan SDA kadar ima gard i nastup pijacara, bolje reci - sto kompletna politicka scena kao da je sad skupljena na nekom seoskom vasaru - to je druga prica.
Post Reply