FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#4551 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by ultima_palabra »

Revolucionar ★ wrote:Steven Gerard ; post-match comments/livegoals : " We are very happy, here at Merseyside, that we are going to evade Sarajevo in play-offs, definetely toughest team we could get. Only one match remains and we surely had luck when Sarajevo failed to pass this stage "

8-)
Još ako se rika bude činila po Anfieldu :lol:
SmokingMan

#4552 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by SmokingMan »

dino84 wrote:Malog Suljica prodati vani sto prije,u neki klub gdje ce se jos dodatno fizicki razviti,ojacati,udeblajti se,ma sve...Moze mali dosta postici ako bude pametan,najopasniji igrac Sarajeva.
Kako nije stid bilo koga ko govori Jovicu odlazi,koji je to mentalni sklop,jedne sedmice majstor,druge sedmice karina i fataj se noge.Koja smo mi pogan i stoka od naroda.

Jos je ovo frisko,sutra kad prenoci cu nadam se nesto napisati,mada mi je ovo sve nevjerovatno.Ovakav protivnik,brojnost na gostovanju,dominacija na terenu,neshvatljivo.Sjebani smo kao narod,drzava,bukvalno sve.Mentalitet nula bodova,cestitke na tome sto ste dogurali do ove faze ali ova Zeta je bukvalno tim koji se mogao i morao proci sto se kaze.

p.s.Hajduk me odusevio veceras,onako da nam nasa ekipa nekada sa mudima vani odigra,ma sve bi ima oprostio godinu unaprijed.
Jedno neko reče:"Karanana mentalitet",tako je to kod nas,lahko ćemo... 8)
cyprus

#4553 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by cyprus »

Hoćemo li ikad više naučit da se ne dižemo bezveze više nego što treba :sad:
jalijas74

#4554 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by jalijas74 »

Pusti to "Karanana mentalitet".
Hocu krivca za ispadanje, neko je kriv i neka snosi odgovornost.
Logovan

#4555 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

Tuga....

Nemam snage da nešto napišem.... :( :( :( :( :( :(
palermo

#4556 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by palermo »

cyprus wrote:Hoćemo li ikad više naučit da se ne dižemo bezveze više nego što treba :sad:
Pa jebo ga ja, zar je nerealno očekivati da se Zeta eliminiše. Pa u našoj ligi ne bi bili među prvih osam ekipa.

Ne pregoni...
Smail Aga

#4557 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Smail Aga »

jalijas74 wrote:Pusti to "Karanana mentalitet".
Ja,koliko se sjecam a to je lako i provjeriti ,ti si bio jedan od najvecih euforicara. A euforicari ,to jeste nerealna procjena vlastitih mogunosti i sposobnosti je jedan od glavnih uzroka svakoga neuspjeha .
karakondzula

#4558 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by karakondzula »

jalijas74 wrote:Pusti to "Karanana mentalitet".
To je taj mentalitet koji nam treba :thumbup:
karakondzula

#4559 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by karakondzula »

cyprus wrote:Hoćemo li ikad više naučit da se ne dižemo bezveze više nego što treba :sad:
To sto ti pises vodi ka inferiornom mentalitetu, a inferiorni mentalitet nikad nista nije napravio.
Smail Aga

#4560 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Smail Aga »

palermo wrote:
Pa jebo ga ja, zar je nerealno očekivati da se Zeta eliminiše. Pa u našoj ligi ne bi bili među prvih osam ekipa.

Ne pregoni...
Poslije blijede igre na Kosevu i rezultata 2-1 ,naravno da je nerealno,osim toga mi hladno gubimo u prvenstvu od klubova koji su 14-15 na tabeli,zasto pominjati one medzu prvih osam.
Muhamed Đakmić

#4561 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Muhamed Đakmić »

karakondzula wrote:
To sto ti pises vodi ka inferiornom mentalitetu, a inferiorni mentalitet nikad nista nije napravio.
Ne, nije istina. Pristup utakmicama protiv Zete i Levskog, razlika ko nebo i zemlja, a trebalo se jednako pristupiti. Primili smo gol koji dokazuje da smo se potcjenjivački prema njima postavili, kao da nam ne mogu ništa pa ne zaslužuju da se ikako branimo.
cyprus

#4562 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by cyprus »

palermo wrote:

Ne pregoni...
Nije nerealno... Ali je nerealno postavit se kao da smo Barcelona i nerealno je unaprijed ubilježiti prolaz...

Citiram Marijana Mijajlovića (u toku utakmice sa Levski): večeras se odlučuje putnik u četvrto pretkolo, jer, ne želim da se iko uvrijedi, ali ni Jyvaskyla ni Zeta nisu ozbiljan protivnik Sarajevu... :-)

Citiram Alena Avdića (na poluvremenu prve utakmice): Ko je ta Zeta? Ja mislim da 80% ljudi na stadionu nije ni čulo za nju... Zeta je NEDOSTOJAN (da, to je rekao) protivnik Sarajevu i Sarajevo sigurno ide dalje... :-)

Izvuko sam ova dva citata među hiljadama drugih poznatih i nepoznatih osoba, jer su mi najviše ostala u pamćenju... Siguran sam da je ovako razmišljanje djelomično i dovelo do ovakvog ishoda... Činjenica je da smo oba gola primili zato što smo ih potcjenili, tj. mislili smo da ne znaju zabit iz slobodnog i da ne znaju istrčat kontru...
Last edited by cyprus on 10/08/2012 00:49, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#4563 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Muhamed Đakmić »

I naš stručni štab je najavljivao siguran prolaz, kao da igraju protiv ekipe koja će se prvi put u životu sastati.
van helsing

#4564 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by van helsing »

Lahko je biti general poslije bitke,ali definitivno moj zeludac me nikada nije iznevjerio,jer od prve utakmice sa ovom Zetom sam imao nekakav ruzan osjecaj u zeludcu. Potajno sam se nadao da se varam,ali nazalost,moje crne prognoze su ispale tacne. I ne mogu da vjerujem jos uvijek da smo ispali od ekipe kakva je Zeta. I nije mi jasno da uoci ovako vazne utakmice,ne samo za klub,nego i BiH fudbal,nismo trazili da se odgodi utakmica protiv Celika,ali zato jesmo trazili odgodu protiv Rudara. Koja je tu logika ne znam,kao i prodati ili raskinuti ugovor sa pojedinim igracima dok igras na Euro sceni. Nevjerovatno. Hvala im za utakmice protiv Levskog,ali za ove golubovce..nemam rijeci...sramota.

Sent from my MB200 using Tapatalk 2
Last edited by van helsing on 10/08/2012 01:01, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

#4565 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by valterbranisarajevo »

Krivaca je puno i nisu svi u M.Tita 38. :oops:
karakondzula

#4566 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by karakondzula »

Sarajevo1946 wrote:
karakondzula wrote:
Ne, nije istina. Pristup utakmicama protiv Zete i Levskog, razlika ko nebo i zemlja, a trebalo se jednako pristupiti. Primili smo gol koji dokazuje da smo se potcjenjivački prema njima postavili, kao da nam ne mogu ništa pa ne zaslužuju da se ikako branimo.
Upravo je ovako kako pisem, nama je vrh bio proci levskog, pa onda sta bude nek bude, zacrtani ciljevi su ispunjeni levski je predjen, sad igramo sa zetom pa sta bude nek bude. Nego bavimo se posljedicama sta je uzrok? Nema rezultata u nestabilnoj drzavi ma kakvim talentima da ona raspolaze. Jedan gore rece da suljica prodamo nekom pa da ga taj neko uhrani... non-sens, znaci i ono sto imamo daj da prodamo a sledece godine ni prvo pretkolo necemo moci proci...
cyprus

#4567 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by cyprus »

karakondzula wrote:
Ja recimo mislim da nam je inferiorni mentalitet donio daleko više uspjeha nego superiorni... Ili ako hoćeš ovako, većina nije ni vjerovala da se Levski može proć, a protiv Zete se već razmišljalo o Liverpoolu... Epilozi poznati...
poznanik

#4568 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by poznanik »

cyprus wrote:...nerealno je postavit se kao da smo Barcelona i nerealno je unaprijed ubilježiti prolaz...

... Siguran sam da je ovako razmišljanje djelomično i dovelo do ovakvog ishoda... Činjenica je da smo oba gola primili zato što smo ih potcjenili, tj. mislili smo da ne znaju zabit iz slobodnog i da ne znaju istrčat kontru...

Jović i Selimović trebali su otkazati prvenstvenu utakmicu sa Čelikom, i odvesti igrače u karantin: sačuvali bi prijeko potrebnu kondiciju i imali više snage za podgoričku klimu, i bili bi mnogo više motivirani i prisebniji na utakmici.

Doduše, ni taktika na obje utakmice nije bila neka pobjednička, al' jebajije sada, igrači su veći krivci za poraz.
Hedg

#4569 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Hedg »

Odakle da se počne.. Pobjeda na Koševu 2:1, neka dominacija, onoliki broj navijača, optimizam, sve to je držalo moj stav da će Sarajevo u revanš utakmici bukvalno razvaliti "Zećane".. Bio sam uvjeren da prolazimo dalje, gdje nas čekaju velike ekipe u Play Off-u!

Ipak, mašta me upropasti, ali mislim da nije mašta, igrači su to sve upropastili, i Dragana J. zajedno.. Onolika podrška sa tribina, momci prešli toliko dug put, na ovoj vrućini, nadajući se da će naš tim ponuditi dobru igru, da će raznijeti Zetu, nadajući se pobjedi.. Sve je to utihnulo nakon zvižduka u 90+4.. Zamisli sad.. Izbaci te klub koji prvi put igra treće pretkolo, koji nema svoje navijače, ali imaju srce, imaju snagu i imaju VOLJU!.. Mi kao da smo na Koševu izgubili 0:2, pa smo onako ofanzivno od prve minute počeli utakmicu.. Tatomirović, Šunjevarić, Zlatković, Čomor, Hadžić, Husejnović.. Pa ljudi jeste vi uopšte igrali ovu utakmicu.. Je li vam imalo ofirno, je li vas stid vratiti se u Sarajevo poslije ovoga? Imate li obraza? Očigledno da nemate, jer da ga imate, ne biste ovo dopustili. Ne znam, ne znam.. Nemam riječi više od ovoga, jedva skupih snage i volje da i ovo napišem. Jadno od Sarajeva, od trenera, od igrača, od svega..

Kao pravi navijač neću sad početi da mrzim nekoga od tih igrača, naprotiv, ako nisu napravili u Evropi nešto, možemo valjda titulu sa ovakvim timom da osvojimo, jer da smo prošli u Play Off, ne bih mogao gledati nekog od nosioca kako nas razbija na terenu.. na tribini sigurno ne bi, svaka čast samo Hordama što su uvijek tu za Sarajevo, što navijaju srcem i što vole klub! Sretno nam svima u BHT Premier ligi i da osvojimo titulu ako Bog da! :)
Smail Aga

#4570 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Smail Aga »

cyprus wrote:
karakondzula wrote:
Ja recimo mislim da nam je inferiorni mentalitet donio daleko više uspjeha nego superiorni... Ili ako hoćeš ovako, većina nije ni vjerovala da se Levski može proć, a protiv Zete se već razmišljalo o Liverpoolu... Epilozi poznati...
Previse se opterecujete mentalitetima. Fudbal je sport,vazna je snaga,brzina,skocnost,preciznost,borbenost,talenat,tehnika ako toga nema mozes ti mentalisati do vjecnosti. Naravno,vazna je realna i tacna procjena vlastite sposobnosti,nivoa i spremnosti,kao i istih osobina kod protivnika,da bi se postavila odgovarajuca taktika.
karakondzula

#4571 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by karakondzula »

cyprus wrote:
karakondzula wrote:
Nekad se i na inferiornom mentalitetu moze desit cudo, al je to rijedak izuzetak, ali dugorocno stabilna reprezentacija ili klub se ne moze gradit na taj nacin. Pogledaj recimo neke reprezentacije bljesnu jednu godinu drugu godinu vecina postave se izmjeni ali i ta nova generacija na krilima slave ostvare odlican rezultat. Pobjednicki mentalitet je onaj njemacki ili turski kad ginu do zadnje sekunde utakmice...
jalijas74

#4572 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by jalijas74 »

Smail Aga wrote:Ja,koliko se sjecam a to je lako i provjeriti ,ti si bio jedan od najvecih euforicara. A euforicari ,to jeste nerealna procjena vlastitih mogunosti i sposobnosti je jedan od glavnih uzroka svakoga neuspjeha .
Da jesam i stojim iza toga, pokazali su da mogu i na tome se zasnivala moja euforija, zasto to veceras nisu ponovili nikada mi nece biti jasno. Zelim krivca za to a to je u ovom momentu prije svega gospodin Providni.
Igracki nisu nista bolji od nas to je bila jasno kao dan, mi nismo odigrali punom snagom imali smo losu taktiku i selo je izbacilo grad. Da smo nadigrani i izgubili 2:0 ili 3:0 ok mogao bi se pomiriti sa tim ali ovako ispasti je zalosno. Dosta se vise skrivati od odgovornosti za ovo veceras neko treba da odgovara.
Smail Aga

#4573 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Smail Aga »

Hedg wrote:Odakle da se počne.. Pobjeda na Koševu 2:1, neka dominacija, onoliki broj navijača, optimizam, sve to je držalo moj stav da će Sarajevo u revanš utakmici bukvalno razvaliti "Zećane".. Bio sam uvjeren da prolazimo dalje, gdje nas čekaju velike ekipe u Play Off-u!

Ipak, mašta me upropasti, ali mislim da nije mašta, igrači su to sve upropastili, i Dragana J. zajedno.. Onolika podrška sa tribina, momci prešli toliko dug put, na ovoj vrućini, nadajući se da će naš tim ponuditi dobru igru, da će raznijeti Zetu, nadajući se pobjedi.. Sve je to utihnulo nakon zvižduka u 90+4.. Zamisli sad.. Izbaci te klub koji prvi put igra treće pretkolo, koji nema svoje navijače, ali imaju srce, imaju snagu i imaju VOLJU!.. Mi kao da smo na Koševu izgubili 0:2, pa smo onako ofanzivno od prve minute počeli utakmicu.. Tatomirović, Šunjevarić, Zlatković, Čomor, Hadžić, Husejnović.. Pa ljudi jeste vi uopšte igrali ovu utakmicu.. Je li vam imalo ofirno, je li vas stid vratiti se u Sarajevo poslije ovoga? Imate li obraza? Očigledno da nemate, jer da ga imate, ne biste ovo dopustili. Ne znam, ne znam.. Nemam riječi više od ovoga, jedva skupih snage i volje da i ovo napišem. Jadno od Sarajeva, od trenera, od igrača, od svega..

Kao pravi navijač neću sad početi da mrzim nekoga od tih igrača, naprotiv, ako nisu napravili u Evropi nešto, možemo valjda titulu sa ovakvim timom da osvojimo, jer da smo prošli u Play Off, ne bih mogao gledati nekog od nosioca kako nas razbija na terenu.. na tribini sigurno ne bi, svaka čast samo Hordama što su uvijek tu za Sarajevo, što navijaju srcem i što vole klub! Sretno nam svima u BHT Premier ligi i da osvojimo titulu ako Bog da! :)
Suluda euforija Vol II :D :D :D :D
Ako budemo cetvrti u prvenstvu ,treba sve da se nogom u dupe udaramo od srece.
cyprus

#4574 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by cyprus »

karakondzula wrote:
cyprus wrote:Ja recimo mislim da nam je inferiorni mentalitet donio daleko više uspjeha nego superiorni... Ili ako hoćeš ovako, većina nije ni vjerovala da se Levski može proć, a protiv Zete se već razmišljalo o Liverpoolu... Epilozi poznati...
Nekad se i na inferiornom mentalitetu moze desit cudo, al je to rijedak izuzetak, ali dugorocno stabilna reprezentacija ili klub se ne moze gradit na taj nacin. Pogledaj recimo neke reprezentacije bljesnu jednu godinu drugu godinu vecina postave se izmjeni ali i ta nova generacija na krilima slave ostvare odlican rezultat. Pobjednicki mentalitet je onaj njemacki ili turski kad ginu do zadnje sekunde utakmice...
Drugo su Turci i Njemci... Ja, međutim, od 1996. godine nisam vidio da je euforija, nekakva samouvjerenost ili osjećaj superiornosti nešto dobro donijela Bosancima i Hercegovcima u sportu (ako je i bilo drugačijih primjera, to su puki izuzeci)... Mi imamo tu neku mentalnu barijeru, gdje hoćemo na silu da smo neko i nešto, da smo veliki, i ne treba nam puno da se stvarno i uvjerimo u to... A onda obavezno slijedi pad na glavu... I tako skoro trocifreni broj puta...
just principe

#4575 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by just principe »

vazno je u jeku utakmica prodati zapravo bukvalno nabiti nogom napadaca a pri tome nijednog na vrijeme ne dovesti. Onaj ko je mislio da cemo proci ove sabane sa jednim napadacem kao i bez adekvatne zamjene u nastavku uveliko se prevario ( iznenadio ). Nazalost, nas luzersko-podcjenjivacko-ismijavacki mentalitet je ponovo stupio na scenu i umjesto da na planini medju finom stokom provedemo treninge nasi igraci se umjesto toga slikaju po gradu, teferice po RSG-u ( kojem usput receno nabijem na q ), zatim u stilu velikih zvijezda potpisuju se na dresove i izjavljuju po medijima kako smo vec prosli, kako smo nesretno primili gol, kako bi razvalili protivnika u nastavku da nije hebenog slobodnjaka i sudijskog vremena itd i itblize. S druge strane navijaci vode 'rat' po forumima oko Skore. Neki su za, neki ga ne zele jer ne daju svoj ponos :-). Pored toga svi smo ubjedjeni u play off dok ne dodje jebena kontra u kojoj se sve srusilo.

Zatim ovi portali prije svih Klix prije revansa zovu razne Bolice, Konjice, Hallihodzice i sl koji ce nam reci kako smo mi favoriti kako smo vec prosli, kako cemo ih nabiti u uzvratu i vidite sta se dogodi na kraju. Mislim wtf :shock: Volio bih ponovo cuti iste likove, sta imaju za reci nakon utakmice
Smijali su/smo se a ispali smo smijesni
Last edited by just principe on 10/08/2012 01:12, edited 1 time in total.
Post Reply