Sredio im Blatter.area51 wrote:A na koji je onda fazon Švajcarska nosilac na SP ?
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#4551 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
-
north
- fantom slobode
#4553 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Neka. Jos da se nama potrefi da budemo u grupi gdje su oni i super.jeza u ledja wrote:Sredio im Blatter.area51 wrote:A na koji je onda fazon Švajcarska nosilac na SP ?
- Jack Be Nimble
#4554 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Najgore
BiH
Hrvatska
Srbija
Najbolje
BiH
Madjarska
Norveska
BiH
Hrvatska
Srbija
Najbolje
BiH
Madjarska
Norveska
- Logovan
#4555 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovo kad bi se desilo, ja mislim da bi oni iz uefe poništili izvlačenje i organizovali novo.Jack Be Nimble wrote:Najgore
BiH
Hrvatska
Srbija
-
mistek
#4556 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
E nek' sam dočekao da smo i mi prvi šešir, pa makar i samo ovaj put
Najbolje:
BiH, Mađarska, Slovenija, Estonija, Sjeverna Irska, San Marino.
Najgore:
BiH, Francuska, Srbija, Poljska, Bjelorusija, Kazahstan.
Najbolje:
BiH, Mađarska, Slovenija, Estonija, Sjeverna Irska, San Marino.
Najgore:
BiH, Francuska, Srbija, Poljska, Bjelorusija, Kazahstan.
- fantom slobode
#4557 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja ne mislim da je to najgore. Tu jedino steta sto bi prosla samo jedna reprezentacija od tri iz ex YU. No nema veze, u ovom momentu smo najjaci, nase je da igramo svoju igru, reprezentacija nam je u usponu. Stice sve vise i vise iskustva.Logovan wrote:Ovo kad bi se desilo, ja mislim da bi oni iz uefe poništili izvlačenje i organizovali novo.Jack Be Nimble wrote:Najgore
BiH
Hrvatska
Srbija
-
mistek
#4558 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Prolaze 2 reprezentacije direktno, i najbolja trećeplasirana. Ostale trećeplasirane idu u baraž 
- Logovan
#4559 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisam uopšte mislio na kvalitete reprezentacija, ko je jači i tako to, nego iz razloga koji nemaju veze sa fudbalom.fantom slobode wrote: Ja ne mislim da je to najgore. Tu jedino steta sto bi prosla samo jedna reprezentacija od tri iz ex YU. No nema veze, u ovom momentu smo najjaci, nase je da igramo svoju igru, reprezentacija nam je u usponu. Stice sve vise i vise iskustva.
- fantom slobode
#4560 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne mislim da bi i to trebao biti problem...tu je stvar odluke vlasti. Da li zeli da dopusti ili ne. Imaju snage reda i mira za to. A imaju i kazne za to. Pa ko voli neka izvoli. Osim toga mislim da se putem medija moze ukazati na sve negativnosti i tako uticati da navijaci ne prave sranja. Ukazati sta reprezentacija gubi ponasanjem koje se ne tolerira. Jedno je navijanje, a drugo je pravljenje nereda.Logovan wrote:Nisam uopšte mislio na kvalitete reprezentacija, ko je jači i tako to, nego iz razloga koji nemaju veze sa fudbalom.fantom slobode wrote: Ja ne mislim da je to najgore. Tu jedino steta sto bi prosla samo jedna reprezentacija od tri iz ex YU. No nema veze, u ovom momentu smo najjaci, nase je da igramo svoju igru, reprezentacija nam je u usponu. Stice sve vise i vise iskustva.
- Jack Be Nimble
#4561 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kontam utakmica BiH v Srbija/Hrvatska mogla bi se odigrati bez gostovanja, samo je i to komplikovano izvesti u Bosni. Najbolje je da nas ne stavljaju u istu grupu ili ako moraju bolje HRV nego Srbija.
Al sto se tice fudbala to bi bila najbolja grupa za gledati.
- drug_profi
#4562 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma treba se nadati da cemo izbjeci komsije u grupi. Ne trebaju nam te tenzije. Tu ima previse vanfudbalskih faktora i to nikako ne bi bilo dobro za gledati jer ni igraci ne bi ostali imuni na to.Jack Be Nimble wrote:Kontam utakmica BiH v Srbija/Hrvatska mogla bi se odigrati bez gostovanja, samo je i to komplikovano izvesti u Bosni. Najbolje je da nas ne stavljaju u istu grupu ili ako moraju bolje HRV nego Srbija.
A nakon svega bi osato samo gorak ukus.
- area51
#4563 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
mistek wrote:Prolaze 2 reprezentacije direktno, i najbolja trećeplasirana. Ostale trećeplasirane idu u baraž
Ovo će još malo postati ko u košarci,50 ekipa će biti na prvenstvu a 4-5 neće
- limeni
#4564 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
izvlacenje za sp 2014 je 6. decembra ove godine ali kada je izvlacenje za grupe kvalifikacije 2016?
- limeni
#4565 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
hvala majstore.imamo sansu da dugorocno budemo u vrhu i da idemo na nekoliko sp-a i ep-a zaredom.
kad bi mi jos prije 4-5 godina ovo rekli kada je bio bojkot proglasio bi ga budalom
kad bi mi jos prije 4-5 godina ovo rekli kada je bio bojkot proglasio bi ga budalom
-
Eborg
#4566 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mislim da u sve te skorove ulaze još i baraž (koji nećemo igrati) te prijateljske utakmice (gdje ćemo teško dobiti Argentinu) tako je realno očekivati pad na svim listama jer će konkurenti dobiti bodove a mi ne, teško da ćemo biti u prvom šeširu.
Da imamo zakazanu utakmicu sa nekim protiv koga je realno razmišljati o pobjedi a da nije levat (recimo Danska, Norveška, Turska, Meksiko itd.) onda bismo mogli skupiti bodove i održati se u tom prvom šeširu.
Da imamo zakazanu utakmicu sa nekim protiv koga je realno razmišljati o pobjedi a da nije levat (recimo Danska, Norveška, Turska, Meksiko itd.) onda bismo mogli skupiti bodove i održati se u tom prvom šeširu.
- Muhamed Đakmić
#4567 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Prijateljske ne ulaze na Uefinu. Ali baraž ulazi.Eborg wrote:Mislim da u sve te skorove ulaze još i baraž (koji nećemo igrati) te prijateljske utakmice (gdje ćemo teško dobiti Argentinu) tako je realno očekivati pad na svim listama jer će konkurenti dobiti bodove a mi ne, teško da ćemo biti u prvom šeširu.
-
Eborg
#4568 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Onda prijateljske ulaze u FIFA-inu listu. U svakom slučaju velike su šanse da nas neki preskoče, rekao bih i izvjesne.
- Muhamed Đakmić
#4569 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa možemo i mi dobiti Argentinu, nikad se ne znaEborg wrote:Onda prijateljske ulaze u FIFA-inu listu. U svakom slučaju velike su šanse da nas neki preskoče, rekao bih i izvjesne.
Fifina nam je trenutno irelevantna, a po Uefinoj bi nam odgovaralo da ovi lošije rangirani prođu, a i da bude što je više moguće remija, valjda.
-
Ripicipi
#4570 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mozemo li u slucaju pobjede nad Argentinom upasti u pot.1 za SP?
- Muhamed Đakmić
#4571 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne možemo, sve i da odigramo deset utakmica protiv Argentine do kraja godine i sve pobijedimo.Ripicipi wrote:Mozemo li u slucaju pobjede nad Argentinom upasti u pot.1 za SP?
Posljednji datum za rankinga za potove je 17.10.
-
Ripicipi
#4572 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Steta jer cemo im yebati nanu nanulicuMuhamed Đakmić wrote:Ne možemo, sve i da odigramo deset utakmica protiv Argentine do kraja godine i sve pobijedimo.Ripicipi wrote:Mozemo li u slucaju pobjede nad Argentinom upasti u pot.1 za SP?
Posljednji datum za rankinga za potove je 17.10.
- nKrkan
#4573 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Imal i jedan igrač u našoj repki da liči na Ronalda ?
- DonVitoni
#4574 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kakav pot. 1 a protiv Argentine je prijateljska dobijes manje bodova, manje gubis..Ripicipi wrote:Mozemo li u slucaju pobjede nad Argentinom upasti u pot.1 za SP?
- Muhamed Đakmić
#4575 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Šta mi zapravo gubimo? Tada smo imali dva poraza protiv Portugala u baražu, sada možemo imati jedan poraz maksimalno. Ali bitniji je baraž nego prijateljska. Mrsko mi računati, ako neko zna nek objasni ovdjeDonVitoni wrote:Kakav pot. 1 a protiv Argentine je prijateljska dobijes manje bodova, manje gubis..Ripicipi wrote:Mozemo li u slucaju pobjede nad Argentinom upasti u pot.1 za SP?