Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Point.

#4551 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Hafis wrote: A jeste. Činili su gotovo 40% u ukupnom broju posavskog stanovništa1992. godine
Ali tadašnja mlada RBiH nije za njih učinila ništa....nije htjela il' nije smjela to da čini...vrag bi je znao. A padale su nad Mostarom svu noć neke modre kiše...Ona je bila.....ups! odnese me na poeziju.....A da, i prepustila ih je drugoj državi da ih brani. A tuđa kost znaš i sam da ne brine, kao što rođena mater brine. i.
Cuo sam da tad mlada RBiH nije mogla o sebi brinuti, kamoli o posavskim Hrvatima. Jebiga, kad te napadaju sa svih strana tako ti je. No, nacuo sam isto tako o nekim hrvatskim generalima i naredbama za povlacenje, neispunjenim obecanjima i tako to. Ako laze onaj iz HOS-a, lazem i ja. Covjek bio tamo, ja nisam.
Alfons Kauders

#4552 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Point. wrote:
Hafis wrote: A to. Pa ne bilo loše i nekakav TV kanalčić, od viška glava ne boli, mada slabo gledam TV.
A treći. Rečeno ti je - Hrvatima u Hercegovini nije potreban treći da bi se zaštitili, jer realno ovo je ipak beton. Ni mnogo jače države kroz povjest nisu uspjele a ne da će ova današnja moći nešto posebno nauditi. Međutim nisu svi Hrvati samo u Hercegovini.
Cuo sam da ih je bilo hejbet u Posavini prije.
A jeste. Činili su gotovo 40% u ukupnom broju posavskog stanovništa1992. godine
Ali tadašnja mlada RBiH nije za njih učinila ništa....nije htjela il' nije smjela to da čini...vrag bi je znao. A padale su nad Mostarom svu noć neke modre kiše...Ona je bila.....ups! odnese me na poeziju.....A da, i prepustila ih je drugoj državi da ih brani. A tuđa kost znaš i sam da ne brine, kao što rođena mater brine. i.
Mi smo u akciji "Koridor" izgubili nekoliko stotina ljudi. Najskuplja operacija na tim prostorima ikad, u smislu gubitaka na obje strane.

Kada kazem "mi", mislim na jedinice ARBiH, HVO, HOS i MUP-a koje su zajednicki drzale polozaje do kraja rata (mada se HOS utopio u HVO i ARBiH).

Stoga te molim da ne koristis tu katastrofu za prepucavanje na forumu, iz postovanja prema zrtvama.
sinuhe

#4553 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sinuhe »

Alfonse zasto Hrvati u Tuzli glasaju za HDZ?
U Sarajevu kao da su blizi katolickoj crkvi, Napretku i drugim izvedenicama.
Obi Wan Bosnian

#4554 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Lincoln-Burrows wrote: Ajde ba Drvosječa kako netko može nasjest da je Treći entitet velikosrpski projekt a podržava ga većina Hrvata.
Zato što bilo kakvo dijeljenje BiH odgovara jedino velikosrpskim planovima. Treći entitet bi doveo do raspada BiH a to nikako ne odgovara Hrvatskoj (a samim tim ni hrvatskom narodu jer velika većina tog naroda živi u Hrvatskoj). Dakle treći entitet je velikosrpski projekt u potpunosti. To što su BH Hrvati zagrizli tu udicu ne znači da ribar nije iz Beograda.
Lincoln-Burrows

#4555 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

Obi Wan Bosnian wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Ajde ba Drvosječa kako netko može nasjest da je Treći entitet velikosrpski projekt a podržava ga većina Hrvata.
Zato što bilo kakvo dijeljenje BiH odgovara jedino velikosrpskim planovima. Treći entitet bi doveo do raspada BiH a to nikako ne odgovara Hrvatskoj (a samim tim ni hrvatskom narodu jer velika većina tog naroda živi u Hrvatskoj). Dakle treći entitet je velikosrpski projekt u potpunosti. To što su BH Hrvati zagrizli tu udicu ne znači da ribar nije iz Beograda.
Tanko je to sa kvaziargumentom 'raspast će se'.
Obi Wan Bosnian

#4556 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Lincoln-Burrows wrote: Tanko je to sa kvaziargumentom 'raspast će se'.
Pa šta misliš zašto se Dodik zalaže za treći? Zbog ljubavi prema Hrvatima garant :lol:
Kolinda

#4557 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Lincoln-Burrows wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Treći entitet u okviru BiH bi bio još veća garancija njenog opstanka ,kako bi se to odcijepilo nešto što nema kontinuitet teritorije i rascjepkano je na cca.5 dijelova ...
Ali treći će prestati biti tema čim hrvatsko pučanstvo ne bude imalo problema s tim da će im se nametati Fejzić i Komšići tj.kad se dogodi situacija da Hrvati sami izaberu Fejzića i Komšića kao one koji najbolje zastupaju njihove stavove . Sva ostala priča je pucanj u prazno...
Lincoln-Burrows

#4558 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Obi Wan Bosnian wrote:
Pa šta misliš zašto se Dodik zalaže za treći? Zbog ljubavi prema Hrvatima garant :lol:
Dodik ima svoje razloge a ti njegovi razlozi
nisu isti kao što su razlozi hrvatskog naroda.
Lincoln-Burrows

#4559 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Kolinda wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Treći entitet u okviru BiH bi bio još veća garancija njenog opstanka ,kako bi se to odcijepilo nešto što nema kontinuitet teritorije i rascjepkano je na cca.5 dijelova ...
Ali treći će prestati biti tema čim hrvatsko pučanstvo ne bude imalo problema s tim da će im se nametati Fejzić i Komšići tj.kad se dogodi situacija da Hrvati sami izaberu Fejzića i Komšića kao one koji najbolje zastupaju njihove stavove . Sva ostala priča je pucanj u prazno...
Ma jasno je to meni i još tu njih par samo imaš gomilu
forumaša koji ne mogu smislit bilo što hrvatsko, grb im smeta čak i dotle to ide.
GeeTnT

#4560 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Lincoln-Burrows wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Ima naravno...akreditivi i otvaranje predstavnistva, kao u Izraelu. Bas mi vas nesto zao sto taj film necete vidjeti...
Obi Wan Bosnian

#4561 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Lincoln-Burrows wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Koji su Dodikovi razlozi po tvom skromnom mišljenju?
Kolinda

#4562 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Lincoln-Burrows wrote:
Kolinda wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
forumaša koji ne mogu smislit bilo što hrvatsko, grb im smeta čak i dotle to ide.
Naravno da znaš nego sam pokušao ovim koji ne žele znati nacrtao kako to izgleda uz tvoju asistenciju 8-)
BAK-eV

#4563 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Lincoln-Burrows wrote:
Kolinda wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Prvo kad Hrvati skinu isključivo šahovnice sa javnih ustanova gdje su većina ili dozvole uz njih i ljiljane i četiri S., onda se može ta šahovnica drugačije doživljavati.
zenit dozic

#4564 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

Kakav treci entitet :-)
Dobit mogu samo cunu ko i u ratu.
Cuj UZP da dobije treci :lol:
Moze ako ce i srbi u hrvatskoj dobit svoj entitet a bosnje u srbiji i crnoj gori :zzzz:
Ne znam sto o tome uopce rasprava sa ovim likovima :zjev:
Kolinda

#4565 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

zenit dozic wrote:Kakav treci entitet :-)
Moze ako ce i srbi u hrvatskoj dobit svoj entitet a bosnje u srbiji i crnoj gori :zzzz:
Gdje si Boško Buha nisam te prepoznao, šta ima osim što "bombe" bacaš po forumu.
zenit dozic

#4566 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

Kolinda wrote:
Gdje si Boško Buha nisam te prepoznao, šta ima osim što "bombe" bacaš po forumu.
Kolinda baci sisu da se igramo :lol:
Kolinda

#4567 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

zenit dozic wrote:
Kolinda wrote:
Kolinda baci sisu da se igramo :lol:
Dojenčad su u današnje vrijeme obično na cuci i boci....Sisa je samo za odrasle tako da otpadaš.... 8-)
Lincoln-Burrows

#4568 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Obi Wan Bosnian wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Koji su Dodikovi razlozi po tvom skromnom mišljenju?
Separatistički, pa on to i ne krije.
BAK-eV

#4569 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Da Srbi mogu, davno bi se odvojili. Ako ništa kao na Kosovu. Ali znaju, da mogu samo Bijeljinu i dio Podrinja drzati. Ostalo bi bila ratna zona. A Dodikova kuća linija razdvajanja. Realno.
Obi Wan Bosnian

#4570 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Lincoln-Burrows wrote:
Dakle Dodik vidi stvaranje trećeg kao korak ka odcjepljenju RS-a. Je li tako?
Kolinda

#4571 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Obi Wan Bosnian wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
OK znam da se ne obraćaš meni ali odgovori mi kako bi ti odvojio treći pa čak i da imaš cijeli svijet iza sebe ?????
Obi Wan Bosnian

#4572 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Kolinda wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
OK znam da se ne obraćaš meni ali odgovori mi kako bi ti odvojio treći pa čak i da imaš cijeli svijet iza sebe ?????
Ja ga ne bih ni pravio. A ako bi nekada i bio napravljen sigurno ne bi imao neke enklavice nepovezane. A ako bi i imao neke enlavice imao bi ih samo da ne izgubi te glasače iz tih enklavica a kad dođe vrijeme za raspad zemlje ona dva dijela što graniče sa Hrvatskom bi svojim putem a enklavicama kako bog da.
Lincoln-Burrows

#4573 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Obi Wan Bosnian wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
On odcjepljenje RS ima u planu sa i bez Trećeg,
nije mi jasan otpor prema izbornoj jedinici za Hrvate,
ovako se samo stvara neprijateljstvo i nekakva neprirodna savezništva.
Obi Wan Bosnian

#4574 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Lincoln-Burrows wrote: On odcjepljenje RS ima u planu sa i bez Trećeg
Ali Dodik se bori i zalaže za stvaranje trećeg. Dakle, Dodik smatra da će se RS lakše odcjepiti ako se stvori treći. A Dodik nije glup i ne priča samo svoj stav već stav Beograda koji isto tako smatra da će stvaranje trećeg pomoći odcjepljenju RS-a.

I u pravu su. Sve dok postoji multietnički entitet (Federacija BiH) velikosrpska politika neće moći potegnuti projekat odcjepljenja RS-a jer taj posao je moguće uraditi samo ako svaki od konstitutivnih naroda teritorijalizuje svoju konstitutivnost to jest prenese je sa naroda na entitet.

Danas je svaki narod konstititutivan na cijelom teritoriju BiH isključivo zbog postojanja Federacije BiH. Uostalom, i ti to znaš jer jasno je i tebi da bi stvaranjem trećeg entiteta prestala potreba za kvotama kao elementima zaštite konstitutivnih naroda. Time bi prestala i upotreba institucije "pripadnika" kao instrumenta konstitutivnosti. Ili što bi vi rekli "može biti Mujo Mujić (ne mora biti Hrvat) ali da je naš predstavnik". I zaista bi tako bilo. Kvote bi se eliminisale i imali bi tri građanska entiteta pri čemu bi entiteti preuzeli konstitutivnost od naroda. A ako su entiteti konstitutivni onda dobijamo situaciju iz Jugoslavije gdje su republike bile konstitutivne i na osnovu toga dobile nezavisnost.

Dakle, da ti pojednostavim i skratim: Cilj Dodika je stvaranje trećeg čime bi konstitutivnost sa naroda prešla na entitete koji bi time bili u boljoj poziciji da se odcjepe.
GeeTnT

#4575 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Lincoln-Burrows wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
On odcjepljenje RS ima u planu sa i bez Trećeg,
nije mi jasan otpor prema izbornoj jedinici za Hrvate,
ovako se samo stvara neprijateljstvo i nekakva neprirodna savezništva.
..a kada je vladalo prijateljstvo sa tih prostora? Bas bi volio da znam...
Post Reply