Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
friskyoreo wrote:Ima li neko iskustva sa Lagunom II. Vidim da su u posljednje vrijeme cijene na pik-u jako niske. jesu li bas one toliko lose?
Vise su pregazeene nego sto su lose.. Ali si upravu... Dosta su jeftinije recimo od megana iste generacije...
hmmm moje iskustvo, tj iskustvo bliskih ljudi, jedna Laguna kupljena NOVA, od 20 000 km predjenih krecu muke, svako malo neko njesra, ulaganja non stop, stalno gorivo loseg kvaliteta, ovo ono...druga polovna, stara 6 godina, solidna, udobna jako, jedini problem bio sa karticom/kljucem, rijeseno...kako se zalomi ocito
friskyoreo wrote:Ima li neko iskustva sa Lagunom II. Vidim da su u posljednje vrijeme cijene na pik-u jako niske. jesu li bas one toliko lose?
Vise su pregazeene nego sto su lose.. Ali si upravu... Dosta su jeftinije recimo od megana iste generacije...
hmmm moje iskustvo, tj iskustvo bliskih ljudi, jedna Laguna kupljena NOVA, od 20 000 km predjenih krecu muke, svako malo neko njesra, ulaganja non stop, stalno gorivo loseg kvaliteta, ovo ono...druga polovna, stara 6 godina, solidna, udobna jako, jedini problem bio sa karticom/kljucem, rijeseno...kako se zalomi ocito
Ne vidim zasto bi bila manje kvalitetna od megana iste generacije... Jedino sto je ipak laguna limuzina, vjerovatno je mnogo vise vozana i unistena... Mada kad pogledas po piku da valja moras i za lagunu dati 5500-6000 KM... Ono sto ti gledas od 3000 do 4000 KM su uglavnom grobovi pred dzenazu...
Danas radio mali servis i kako nisam imao vremena od posla buraz mi odvuce auto kod halilovica i zove kaze fali jos 260 KM a ja mu dao 3 glave.... pa reko sta je to riknulo kaze on nosac motora (180KM) i nista vise kaze i mali servis... zovem njih gore reko mozete li mi reci sta je to toliko? ...krenu mlada specijalno ulje ... i tu ja spustim slusalicu
Ljudi jel moguce da je mali servis za lagunu 3 380KM???
Fakat od posla ne stizem ni da spavam i nisam imao vremena trazit ponude jer znam da su inace razlike u max 50KM a kod Halilovica prije ovog auta sam megana 5 godina servisirao i nikad me ovako nisu pocastili...
Sutra cu dobit fakturu kad odnese mali ostatk kesa pa jedva cekam da vidim sta su to radili...
DoradO wrote:Danas radio mali servis i kako nisam imao vremena od posla buraz mi odvuce auto kod halilovica i zove kaze fali jos 260 KM a ja mu dao 3 glave.... pa reko sta je to riknulo kaze on nosac motora (180KM) i nista vise kaze i mali servis... zovem njih gore reko mozete li mi reci sta je to toliko? ...krenu mlada specijalno ulje ... i tu ja spustim slusalicu
Fakat od posla ne stizem ni da spavam i nisam imao vremena trazit ponude jer znam da su inace razlike u max 50KM a kod Halilovica prije ovog auta sam megana 5 godina servisirao i nikad me ovako nisu pocastili...
Sutra cu dobit fakturu kad odnese mali ostatk kesa pa jedva cekam da vidim sta su to radili...
DoradO wrote:Danas radio mali servis i kako nisam imao vremena od posla buraz mi odvuce auto kod halilovica i zove kaze fali jos 260 KM a ja mu dao 3 glave.... pa reko sta je to riknulo kaze on nosac motora (180KM) i nista vise kaze i mali servis... zovem njih gore reko mozete li mi reci sta je to toliko? ...krenu mlada specijalno ulje ... i tu ja spustim slusalicu
Sad gledam na stranici od GUMAM,
Podlošku, - Filter ulja, - Motorno ulje, - Filter zraka, - Filter klime, - Filter goriva - Rad. 207 KM za tvoje auto ako je 1.5 dci
Motrio ulje i zamjenski dijelovi, ako su kod tebe bili original dijelovi i "specijalno ulje" vrlo moguce, mene za Megane dodje 165 KM ovo gore navedeno i mjenjam svako 10000 km
Dijelovi jesu skupi ali 40 KM za ruke za ulje i 4 filtera nije puno za ovlasteni, dapacke, cak je i premalo jer ni jedan majstor koji radi u svojoj avliji (i naravno ne izdaje racun) ako imalo cijeni svoj rad to nece uraditi ispod 30 KM.
Mislim da za 308 HDI u Bloku izadje oko 300, bez filtera goriva.
ovi su iz Banja Luke , ovi u Sarajevu su jeftiniji skoro 200KM
izgubio sam povjerenje i ne idem vise nikom , gdje moram kljuceve ostavit i otic(ovlasteni , unitrade , actech) ,ne dam nikom, nema toga vise , barem dok ga ja vozim
samo Bitanga
Last edited by amar1994 on 02/06/2017 10:55, edited 2 times in total.
ado-šampion wrote:
Mislim da za 308 HDI u Bloku izadje oko 300, bez filtera goriva.
ABC 1968 Sarajevo, 1.6 HDI 68KW
Filter ulja.........................................................................................................................22,00 KM sa uračunatim PDV-om 17%.
Filter goriva....................................................................................................................61,00 KM sa uračunatim PDV-om 17%.
Filter zraka......................................................................................................................42,40 KM sa uračunatim PDV-om 17%.
Filter polen (aktivni ugljik) ............................................................................................48,00 KM sa uračunatim PDV-om 17%.
Total First 0w30 4L.........................................................................................................80,00 KM sa uračunatim PDV-om 17%.
Servis vozila sa pregledom i elektronskom dijagnostikom.........................................81,90 KM sa uračunatim PDV-om 17%.
U Bloku Sarajevo 354 KM (ulje Ineo ECS)
Ovnak Vitez (ulje Ineo ECS)
Dijelovi prva ugradnja Peugeot..................................................................346,10 KM
Dijelovi Eurorepar(dijelovi za PSA vozila starija od tri godine)................285,90 KM
Last edited by ElRe on 02/06/2017 11:08, edited 1 time in total.