Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
joeaziz

#4551 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz »

s crnim vragom moze, s fahrom ne moze.
nikad_vise

#4552 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

ultima_palabra wrote: Dobil' ti išta para za to? 8-)

Ma ispisa ti svašta nešto, al suština ostaje da nemate ni 30.000 članova, a teško da će se to povećavati s obzirom na oslabljenju finansijsku snagu utemeljitelja.

A po ovim kricima Mileta i Čove se vidi da im nedostaje treći... a bili su tako blizu :oops:
Naravno da sam dobio..ipak je politika interes i normalno da sam naplatio uredno :D
da neko nebi uskocio s pljuvanjem svakako da je interes drzave na prvom mjestu al takodje mora se od neceg zivjeti..

a kako zivota ti sad sustina osta da nemamo ni 30 000 clanova :) pa samo sto ti nisam nacrtao gore bemu misa :mrgreen:

sto se tice mileta i cove..more bit bidne more bit ne bidne :D
1gorstak

#4553 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

joeaziz wrote:s crnim vragom moze, s fahrom ne moze.
Upravo tako. Mefistofel je mala maca za Keljmendijevog pajtosa.
mesihtrko

#4554 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mesihtrko »

joeaziz wrote:
mahalik wrote:šta Faro SDP nudi omjer 80:20 za SDP a Tihić od Zlaje traži 50-50

dzaba fantaziras. nece niko sa fahrom ni u isti autobus.
griješiš hoće Dodik .
Zanimljivo da se obadvojica slažu oko Pruda,Aprilskog i Butmirskog paketa.
L@BuD

#4555 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by L@BuD »

Taj Prud da nevalja nebi ga danas Dodik odbacivao pogotovo SDS.Četiri teritorjalne jedinice bi sigurno morale zadirati i u RS ovako oni imaju pola države a nama valja sa hercegovcima se podkusurivati.Druga stvar Prud je svakako mrtav, osim Brčkog ništa se nije rješilo tako da mi je smiješno pominjanje istog.Država je svakako podjeljena Prud nije nikakav bauk.
Naslov u avaz-u "Prudski sporazum je omogućavao stabilnost RS, a uništavanje FBiH".Stabilnost RS-a je omogućena obaranjem aprilskog paketa Prud nema nikakve veze sa tim obično obmanjivanje javnosti.Tamo je naglašeno da država bude u četiri teritorjalne jedinice nigdje nije napisano da je RS u današnjim granicama jedna od njih.
ultima_palabra

#4556 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Šta ono FahrA danas radi, išao na konsultacije sa Štabom?
Alfa_Ze

#4557 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa_Ze »

ultima_palabra wrote:Šta ono FahrA danas radi, išao na konsultacije sa Štabom?
''Centrala'' je ulozila puno KerMa u SBB projekat, bice da nisu zadovoljni !! :lol: :lol:
nikad_vise

#4558 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

ev prvo da prilozimo reagovanje na tihiceve nebuloze :D
Kreator Pruda, Tihić, svjesno se upleo u kolo trojne i vjerske podjele BiH

Povodom izjave predsjednika SDA Sulejmana Tihića na TV OBN u emisiji „Telering“ o tome da je SBB BiH, navodno, stranka koja želi „bošnjačku, muslimansku BiH“, SBB BiH saopćava:

Političar na čelu SDA koji je predvodio najveću izbornu pljačku i šef stranke koja je za osam godina kontinuirane vlasti ekonomski i politički uništila BiH i dalje tone u prepoznatljivom nemoralu i lažima, kao prvo SBB BiH baštini politiku suverenosti, multietničnosti i nedjeljivosti BiH.
Uostalom, nisu kadrovi SBB-a, koji je formiran tek prije godinu, učestvovali u tajnim podjelama BiH, počevši od Bošnjačkog sabora 1993. godine do Pruda. Stalni cilj dijela SDA je pravljenje muslimanske državice na način da ispadne da su za to isključivi krivci Srbi i Hrvati, a ne čelni ljudi SDA.

SDA je provela islamizaciju Armije BiH, a oficiri koji su je realizirali danas su na čelu političkih savjeta SDA. Da se ne govori o tome kako su se i na minulim izborima šefovi SDA bavili prljavim kampanjama unutar vjerskih objekata i kroz poslaničke liste praktično vratili cijelu ratnu političku strukturu u nove sazive parlamenata od kantonalnog do državnog nivoa. Niko od kadrova SBB-a nije kao oficir ili neka siva eminencija učestvovao u ubijanju Srba i Hrvata po Sarajevu, Zenici i drugdje, već su to radili ili su za to znali Tihićevi prvi saradnici.

Zato je nacionalističko i ekstremističko djelovanje unutar Bošnjaka isključivi kontinuitet SDA i stoga nema dileme da se kreator Pruda Tihić svjesno upleo u kolo trojne i vjerske podjele BiH koju, u svom lažljivom maniru, želi da podmetne drugima.

Pres-centar SBB BiH
takodje sastanak sa Dodijem na visokom nivou :D
24. novembar 2010. godine

Sastanak Dodika i Radončića: Prudski sporazum je mrtav

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik sastao se danas u Banjoj Luci sa predsjednikom Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinom Radončićem.

Tokom susreta Dodik je istakao da je Prudski sporazum "mrtav" i da ne može predstavljati bilo kakvu osnovu za buduće razgovore o bilo kom pitanju, kao ni butmirski i aprilski paketi.

"Svi budući razgovori moraju da kreću od naše pretpostavke da se može uspostaviti konsenzus", rekao je Dodik.

Predsjednik SNSD-a je kazao i da su se ove dvije stranke usaglasile da na nivou BiH treba što prije formirati vlast, koja bi mogla da počne stabilno i brzo rješavanje otvorenih pitanja, kao što su državna imovina, popis stanovništva, prilagođavanje Ustava BiH odluci Suda u Strazburu u slučaju “Sejdić – Finci” .

"Uvjereni smo da je to moguće i namjeravamo nastaviti razgovore o tome", istaknuo je Dodik i dodao da će u skorije vrijeme razgovarati i sa liderima ostalih stranaka iz Federacije BiH.

On je kazao da je Savez za bolju budućnost BiH postigao ozbiljan i važan rezultat na izborima, te da je današnji sastanak nastavak konsultacija njega i Radončića u vezi sa političkim dešavanjima i mogućim razvojem u okviru BiH.

Radončić je istaknuo da je Prudski sporazum za njegovu stranku "bio takav dokument koji omogućava potpunu stabilnost Republike Srpske, a uništavanje FBiH".

"Zato danas sa radošću mogu da kažem da mi je ova vijest draga, a Sulejmanu Tihiću, kao kreatoru `Pruda`, izjavljujem saučešće", rekao je Radončić.

On je dodao da je razgovor sa Dodikom protekao u najboljem interesu što bržeg konstituisanja vlasti na nivou BiH i pravljenja takve parlamentarne većine koja će omogućiti ekonomski i svaki drugi razvoj BiH, javile su agencije.
nikad_vise

#4559 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

Alfa_Ze wrote:
ultima_palabra wrote:Šta ono FahrA danas radi, išao na konsultacije sa Štabom?
''Centrala'' je ulozila puno KerMa u SBB projekat, bice da nisu zadovoljni !! :lol: :lol:
mojne se ti puno brinuti za fahru..on bar moze otici bez nekih problema a ne kao pojedini cijelo vrijeme pljuju dodija a sad tim istim valja njemu na noge da pregovaraju :D fahrudin makar nije pljuvao na neki primitivni nivo dodika i sad bez problema moze otici u Banjaluku..iako je avaz veoma cesto znao kritikovati dodika i njegovu politiku al fahrudin kao politicar nije ;)
nikad_vise

#4560 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

e sad bi se osvrnuo na fenomen sa-x..i uopste stanje forumasa pogotov ovih "socijaldemokrata" :D
na ovoj temi mozemo naci na desetine komentara u kojim se fahrudin direktno naziva reketasem,mafijasem i slicno..naravno sve bi to bilo uredu da pojedini imaju ikakvu argumentaciju zasnovanu na presudi,dokaznom materijalu i slicno.na drugoj strani imamo sitvaciju na temi "reker sdp-a"gdje na audio zapisu vidimo jasno kako funkcionise sam vrh stranke SDP-a i svi se pozivaju na neku presudu i slicno..znaci bio bi zahvalan ako bi ubuduce bili isti kriteriji za sve ako vec tezimo nekoj objektivnosti..

druga stvar..prije izbora kad je fahrudin osnovao stranku i poceo je promovisati pod parolom da su bosnjacki politicari nama samim najvise krivi i da mi ne mozemo kriviti RS zbog ovako katastrofalnog stanja u federaciji,da se trebamo okrenuti prije svega da ojacamo federaciju i sto bolje izgradimo,i tad su se javljali mnogi analiticari i strucnjaci koji su odmah napali radoncica da izlazi u susret velikosrbima i da hoce neki bosnjakistan,da rusi drzavu i slicno..e onda opet imamo paralelnu sitvaciju u kojoj zlatko pokupi fahrudinovu ideju i onda je prospe u vidu istocne i zapadne njemacke..i da se treba prvenstveno fokusirati na federaciju..onda idu hvalospjevi na "walterov" racun i velicanje njegovog kapaciteta :D i vecina forumasa to prihvati kao jednu jako pametnu ideju..:D

treca stvar..prije izbora je fahrudin obecao da ce svaki kandidat koji udje u vlast na bilo kojem nivou morati da stipendira po jednog studenta i to je obecanje odrzano..isto tako sve ove brojne posjete memorijalnim centrima i sve akcije koje je poduzeo SBB u vidu pomaganja ugrozenim porodicama prije i poslije izbora,ni jedan forumas se nije udostojio da pohvali dobar potez i lijep gest SBB-a a svi su redovni pljuvaci kad god se ima neka prilika..

et toliko za sad ima tu jos stvari al ostavit cemo da ih elaboriramo drugom prilikom :D
na kraju dragi moji Bosanci i Hercegovci...
Sretan Dan državnosti svim bh. građanima

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Savez za bolju budućnost BiH upućuje iskrene čestitke svim građanima u domovini i dijaspori.
Control panel

#4561 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Control panel »

[quote="nikad_vise"]e sad bi se osvrnuo na fenomen sa-x..i uopste stanje forumasa pogotov ovih "socijaldemokrata" :D
na ovoj temi mozemo naci na desetine komentara u kojim se fahrudin direktno naziva reketasem,mafijasem i slicno..naravno sve bi to bilo uredu da pojedini imaju ikakvu argumentaciju zasnovanu na presudi,dokaznom materijalu i slicno.na drugoj strani imamo sitvaciju na temi "reker sdp-a"gdje na audio zapisu vidimo jasno kako funkcionise sam vrh stranke SDP-a i svi se pozivaju na neku presudu i slicno..znaci bio bi zahvalan ako bi ubuduce bili isti kriteriji za sve ako vec tezimo nekoj objektivnosti..

druga stvar..prije izbora kad je fahrudin osnovao stranku i poceo je promovisati pod parolom da su bosnjacki politicari nama samim najvise krivi i da mi ne mozemo kriviti RS zbog ovako katastrofalnog stanja u federaciji,da se trebamo okrenuti prije svega da ojacamo federaciju i sto bolje izgradimo,i tad su se javljali mnogi analiticari i strucnjaci koji su odmah napali radoncica da izlazi u susret velikosrbima i da hoce neki bosnjakistan,da rusi drzavu i slicno..e onda opet imamo paralelnu sitvaciju u kojoj zlatko pokupi fahrudinovu ideju i onda je prospe u vidu istocne i zapadne njemacke..i da se treba prvenstveno fokusirati na federaciju..onda idu hvalospjevi na "walterov" racun i velicanje njegovog kapaciteta :D i vecina forumasa to prihvati kao jednu jako pametnu ideju..:D

treca stvar..prije izbora je fahrudin obecao da ce svaki kandidat koji udje u vlast na bilo kojem nivou morati da stipendira po jednog studenta i to je obecanje odrzano..isto tako sve ove brojne posjete memorijalnim centrima i sve akcije koje je poduzeo SBB u vidu pomaganja ugrozenim porodicama prije i poslije izbora,ni jedan forumas se nije udostojio da pohvali dobar potez i lijep gest SBB-a a svi su redovni pljuvaci kad god se ima neka prilika..

et toliko za sad ima tu jos stvari al ostavit cemo da ih elaboriramo drugom prilikom :D
na kraju dragi moji Bosanci i Hercegovci...
[quote]

poselami mi fahru :-)
nikad_vise

#4562 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

Control panel wrote: poselami mi fahru :-)
e covjece nisam ni bacio mamac ti se uhvatio :D ev jedan se nasao ajmo dalje :D cekamo zornbila,respa,i ostalu kompaniju :D

p.s.sellam prenesen upravo citamo zajedno tvoj post :D pozz sa zadnjeg sprata :D
tranquil

#4563 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by tranquil »

We come in peace!

Image
mesihtrko

#4564 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mesihtrko »

Zamislite ironije Fahro sa onim ko negira Bosnu ( Dodik ) se slaže da ni prud ni aprilski paket a ni butmirski nemogu biti osnova za ustavne promjene . Fahro nadalje kaže kako je ovo poraz Tihića a nezna da ono što Dodik pakuje sa SDS-om nije poraz Tihića već poraz BiH
Na kraju svega da zaključim Radončić malo mjenja teze .Dali namjerno ili slučajno ostake da se vidi.
Jedno je sigurno Bosnu više može voljet onaj ko se u njoj rodio a ne onio što su stigli 91 ili 93.
Meni ovo liči da su isti na zadatku .
Mojne Fahro nam ti pravit BiH ona je postojala mnogo godina prije tebe.
zonbirile

#4565 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

i dr. Kabil dobio nogu.
extraordinary

#4566 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by extraordinary »

Ne znam zašto je uopšte ulazio, respektovao sam ga prije toga.
zonbirile

#4567 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

pa valjda pucao za ministra zdravstva
joeaziz

#4568 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz »

mesihtrko wrote:Zamislite ironije Fahro sa onim ko negira Bosnu ( Dodik ) se slaže da ni prud ni aprilski paket a ni butmirski nemogu biti osnova za ustavne promjene . Fahro nadalje kaže kako je ovo poraz Tihića a nezna da ono što Dodik pakuje sa SDS-om nije poraz Tihića već poraz BiH
Na kraju svega da zaključim Radončić malo mjenja teze .Dali namjerno ili slučajno ostake da se vidi.
Jedno je sigurno Bosnu više može voljet onaj ko se u njoj rodio a ne onio što su stigli 91 ili 93.
Meni ovo liči da su isti na zadatku .
Mojne Fahro nam ti pravit BiH ona je postojala mnogo godina prije tebe.
ne kaze se stigli, nego šljegli.
joeaziz

#4569 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz »

zonbirile wrote:i dr. Kabil dobio nogu.
kako dobio nogu?

istjerali ga ili ih je on napustio?
nikad_vise

#4570 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

Dr. Emir Kabil nije napustio Stranku za bolju budućnost!

Neulazak dr. Emira Kabila u Glavni odbor Stranke za bolju budućnost, iznenadilo je mnoge, s obzirom da je direktor Centra za srce iz Tuzle na minulim izborima dobio najviše glasova u ovoj stranci, istovremeno sebi obezbjedivši mjesto u parlamentu BiH.Ova informamcija potakla je ćaršijske priče prema kojima je dr. Kabil napustio ovu stranku i u Parlamentu će biti nezavisni poslanik.No, ćaršijska naklapanja o kojima se ponešto moglo čuti na mnogim mjestima u gradu, demantovao je sam dr. Kabil, s kojim smo razgovarali danas predveče.Ne znam odakle su krenule takve glasine, ali ništa od toga nije tačno – izjavio je ugledni tuzlanski hirurg. (tl)
ja nemam informacija da je kabil napustio SBB al ako je to istina i ja cu je napustiti..kabil je gromada koja je probila ovu stranku na TK uopste..
joeaziz

#4571 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz »

nemoj ti napustati. ti si izabrao, deklarisao se i sad kusaj to sto ste zakuhali. samo nemoj napustati ili ne daj boze mijenjati dres.

ovi me stalno banuju pa se ne mogu slikovito izraziti vezano za osnivacevu glavu, veliku nuzdu, krušku, uriniranje, clonstvo i glosacko tijelo.
stecak

#4572 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by stecak »

ćaršijske priče, ćaršijska naklapanja :o :run:
Been

#4573 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Been »

nikad_vise wrote:
Dr. Emir Kabil nije napustio Stranku za bolju budućnost!

Neulazak dr. Emira Kabila u Glavni odbor Stranke za bolju budućnost, iznenadilo je mnoge, s obzirom da je direktor Centra za srce iz Tuzle na minulim izborima dobio najviše glasova u ovoj stranci, istovremeno sebi obezbjedivši mjesto u parlamentu BiH.Ova informamcija potakla je ćaršijske priče prema kojima je dr. Kabil napustio ovu stranku i u Parlamentu će biti nezavisni poslanik.No, ćaršijska naklapanja o kojima se ponešto moglo čuti na mnogim mjestima u gradu, demantovao je sam dr. Kabil, s kojim smo razgovarali danas predveče.Ne znam odakle su krenule takve glasine, ali ništa od toga nije tačno – izjavio je ugledni tuzlanski hirurg. (tl)
ja nemam informacija da je kabil napustio SBB al ako je to istina i ja cu je napustiti..kabil je gromada koja je probila ovu stranku na TK uopste..
da pogađam, Dnevni Avaz ??
bogumil-8

#4574 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bogumil-8 »

F. Radončića procjenjujem i ocjenjujem na osnovu uređivačke politike "Dnevnog avaza". Žao mi je uglednih građana Tuzle koji su se uključili u Fahrinu (Reisovu) stranku.
Alfa_Ze

#4575 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa_Ze »

AVAZOV Komentar dana :
26.Novembar 2010.Fadil Mandal

Nasukan na Prudu

Sahranom sporazuma koji je dijelio BiH i učvršćivao RS Radončić je predsjedniku SDA demonstrirao kako se efikasno vodi državotvorna politika

U samo petnaestak dana Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost BiH, najprije u susretu sa Zlatkom Lagumdžijom, a onda i s Miloradom Dodikom, dobio je njihovu podršku u misiji definitivne sahrane sporazuma koji je dijelio BiH, učvršćivao RS i razbijao Federaciju na bošnjački i hrvatski dio.

Korak po korak, Tihić je tako sveden na svoju realnu mjeru.

Radončić je na primjeru Pruda demonstrirao predsjedniku SDA kako se državotvorna i odgovorna politika može efikasno voditi na ravnopravnoj razini, bez pognute glave i bez trgovine nacionalnim interesima radi osobne političke promocije.

Susretom prvih ljudi SNSD-a i SBB-a u Banjoj Luci ugašena je i Tihićeva ambicija da se u ovdašnjoj javnosti nametne kao nezaobilazna persona i svojevrsni ekskluzivac u kontaktima bošnjačke strane s vodećim srpskim političarima u RS.
24.12.2008. 00:48

Predsjedništvo SDP BIH odbilo je ponudu za ulazak u vlast u zamjenu za podršku Prudskom sporazumu. Prema izvorima bliskim ovoj stranci, Predsjedništvo SDP BiH je jednoglasno odbilo ponudu za ulazak u vlast. SDP je za danas najavio konferenciju o ovoj temi. Podsjećamo, u ponedjeljak je od strane Prudske trojke (SDA, HDZBiH, SNSD), lideru SDP-a BiH ponuđeno učešće u vlasti u zamjenu za podršku sporazumu iz Pruda, koji je Lagumdžija u samom startu oštro odbacio
DODIK ODUSTAJE OD PRUDSKOG DOGOVORA?
Objavljeno: 03. April 2009. 06:04:05
Silajdžić: "Na sceni je revitalizacija definitivne etničke podjele BiH"
17. 06. 2009. • 07:53

"U svrhu realizacije ovih ciljeva poslužio je Prudski sporazum", kaže Silajdžić.
"Stranka za BiH, zato, odbacuje rješenja postignuta kroz političke dogovore čiji format ne priliči modernim demokratskim principima jer se već određeno vrijeme vode tajno, mimo institucija države, mimo javnosti i uz učešće pojedinih političkih stranaka i lidera", dodao je Sijaldžić
SNSD i SDS postigli dogovor o zajedničkom djelovanju na nivou BiH
Srijeda, 03 Studeni / Novembar 2010

U platformi se ističe da stranke ne prihvataju da promjene Ustava BiH zadiru u dejtonske nadležnosti RS i mehanizme zaštite njenih interesa, te naglašavaju da dosadašnji prijedlozi poput "aprilskog paketa", "butmirskog paketa" i "prudskog sporazuma", ne mogu biti polazna osnova za buduće razgovore
I onda nakon susreta Dodika i Radoncica, ‘’utemeljitelj’’ u svom stranackom biltenu, POKOPA jos jednom VEC POKOPANI ''Prudski sporazum'' i slavodobitno izjavi :
DNEVNI AVAZ
Redakcija 24/11/2010 15:28:00
- Zato danas sa radošću mogu da kažem da mi je ova vijest draga, a Sulejmanu Tihiću, kao kreatoru “Pruda”, izjavljujem saučešće, rekao je Radončić.
Post Reply