iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Saka

#4551 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Koga briga? Tih servisa ima milion i sigurno jeftinije nego preko tebe koji si se ugradio.
Vidis da cura ima AT&T.
EUROBIH

#4552 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

EUROBIH wrote:možemo da uradimo sve ove dole navedene :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
fabrički otključani :thumbup:

3 Denmark Iphone Unlocking within 24 Hours
3 Hutchinson UK IPhone 3G 3GS 4 4s within 7 Days
Apple IPad Factory Unlock For Orange UK within 2 Days
Apple IPad Factory Unlock For Tmobile UK within 2 Days
Apple IPad Factory Unlock For Vodafone UK within 10 Days
Crna Gora T-mobile IPhone 3,4,4S Unlock within 24 Hours
HR IPhone 3,3g,3gs,4,4s (Vip, T-mobile) within 3 Days :wink:
IPhone 2G-3G-3Gs Tesco UK Full Unlock within 10 Days
IPhone 3g 3gs Orange UK Full Unlock within 7 Days
IPhone 3g 3gs Vodafone UK Full Unlock within 14 Days
IPhone 3g-3gs O2 Ireland Full Unlock within 7 Days
IPhone 3g-3gs O2 UK Full Unlock within 10 Days
IPhone 4 O2 Ireland Full Unlock within 7 Days
IPhone 4 O2 UK Full Unlock within 10 Days
IPhone 4 Orange UK Full Unlock within 5 Days
IPhone 4 Tesco UK Full Unlock within 10 Days
IPhone 4 Vodafone UK Full Unlock within 14 Days
IPhone 4S - O2 UK within 10 Days
IPhone 4S - Orange UK within 3 Days
IPhone 4S - T Mobile UK within 3 Days
IPhone 4S - Vodafone UK within 10 Days
Iphone Halebop Sweden Full Unlock within 5 Days
Iphone Movistar Spain Unlock within 4 Days
Iphone Network Check Tool within 4 Hours
Iphone Orange France Unlock Code within 4 Days
Iphone Orange Poland Unlock within 5 Days
IPhone T-Mobile UK Full Unlock within 7 Days
IPhone Telia Sweden Full Unlock within 5 Days
IPhone Vodafone Ireland Full Unlock within 7 Days
Norway Netcom Iphones within 24 Hours
Optus Australia - IPhone 2G 3G 3GS 4 within 5 Days
T-Mobile Netherlands - IPhone 2G 3G 3GS 4 within 5 Days
Telenor Denmark - IPhone 2G 3G 3GS 4 within 5 Days
Telenor Norway - IPhone 3G/3GS/4 within 24 Hours
Telia Hutchison Denmark - IPhone 2G 3G 3GS 4 within 5 Days
Telstra Australia - IPhone 2G 3G 3GS 4 within 5 Days
Test8 within 24 Hours
Viettel Vietnam - IPhone 2G 3G 3GS 4 within 8 Days
Virgin Australia - IPhone 2G 3G 3GS 4 within 5 Days
Vodafone Romania - IPhone 3G/3GS/4 within 72 Hours
Vodafone Australia (iphone) within 2 Days
da ne bi svakome pojedinačno objasnjavao o tome kako će se znati koji je operater,koliko još ugovor traje i slično..
....ima free program

How check iphone 4 operater free with proof and gueidness.

1st, open Itools software! Region u showing but carrier not showing ,

2nd, click view detaile, but u not showing operater,

3rd, after open view detail,s u disconnect the iphone, And again attached the iphone, Again itools show information,this time u not click view detail,s.

4th,Important step, itools showing information After 15 sec u click the view detail,s ur operater 110% show.

iTools 2011 Beta 1119 Released:

What's New:
1. Supports devices: iPhone 1,3G,3GS,4,4S iPad 1,2 iPod touch 1,2,3,4
2. Supports iOS versions: iOS 1, 2, 3, 4, 5
3. Works with both Jailbreaked & unJailbreaked devices.
4. Applications management.Supports install, uninstall, backup, update.
5. Media Files management.
a. Supports Music, Video, Ringtone, Podcast, iTunes U, TV Shows Audio books, Music Video & Voice memos
b. Imports & exports media files from computer to devices
c. Transforms mp3 into m4r when drop mp3 files into Ringtone.
d. Transfroms video files into mp4 when drop into Video
e. Searchs lyrics & covers from internet.(iOS 5 not support yet)
f. Plays mp3 files on the device
6. iBooks Supports: Imports and exports PDFs/Epubs.
7. Photos and Ablums management : Imports and exports.
8. Manages docking & desktop by mouse.
a. Smart classify supports automatic classify icons into folders named by system category.
b. Docking & desktop Folders and positions backup and restore.
9. Filesystem managmenets
a. plist file editor
b. Favorite
c. Cydia & installous
d. Storage
10. Personal Information Managments(Contacts, Message, Notes, Safari bookmarks, Callhistory)
a. Imports & exports into csv/outlook :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
b. Personal inforbackup & restore.
11. System Tools:
a. SSH Tunnel
b. Clean up
c. System logs

http://itools.hk/tscms/index.php?a=webpage&pid=12
dugmee

#4553 Re: iPhone - All about

Post by dugmee »

Neka provjerena aplikacija za panoramsko slikanje? :)
Chuckie

#4554 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

dugmee wrote:Neka provjerena aplikacija za panoramsko slikanje? :)
Pogledaj na Installousu Photo&Video sekciju, tona ih je. :thumbup:
Saka

#4555 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

dugmee wrote:Neka provjerena aplikacija za panoramsko slikanje? :)
Photosynth od Microsofta, razvaljuje a i besplatna.
karanana

#4556 Re: iPhone - All about

Post by karanana »

nov sam sa iphonom pa su mi pitanja vjerovatno glupa ali evo, imam problem:

skino sam ovaj instalous i reda radi skino par igrica da testiram rade li i rade.
onda sam se spojio na itunes sa kablom i izaslo mi upozorenje da trebam backup uraditi novih aplikacija, pretpostavljam ovih igrica. i kliknem da uradi back up, ali te se igrice ne pojave nigdje na mojoj itunes stranici. onda skinem neku aplikaciju preko itunesa i hocu da je prebacim na iphone, kliknem apply i onda mi da upozorenje da posto nisam uradio backup sa tim igricama da ce one biti izbrisane sa mog iphona.
razumijete li sta sam napisao?
kako mogu da sacuvam ove igrice koje sam skino preko instalousa da se tokom synca ne izbrisu a da u isto vrijeme i preko itunesa prebacim na telefon neke aplikacije?
Saka

#4557 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Ja zato ne koristim nikako instalous već skinem fajl na kompjuter i ubacim u iTunes, a da bi ih mogao syncati treba ti samo AppSync sa Cydije.
Duge

#4558 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

karanana wrote:nov sam sa iphonom pa su mi pitanja vjerovatno glupa ali evo, imam problem:

skino sam ovaj instalous i reda radi skino par igrica da testiram rade li i rade.
onda sam se spojio na itunes sa kablom i izaslo mi upozorenje da trebam backup uraditi novih aplikacija, pretpostavljam ovih igrica. i kliknem da uradi back up, ali te se igrice ne pojave nigdje na mojoj itunes stranici. onda skinem neku aplikaciju preko itunesa i hocu da je prebacim na iphone, kliknem apply i onda mi da upozorenje da posto nisam uradio backup sa tim igricama da ce one biti izbrisane sa mog iphona.
kako mogu da sacuvam ove igrice koje sam skino preko instalousa da se tokom synca ne izbrisu a da u isto vrijeme i preko itunesa prebacim na telefon neke aplikacije?
Ma samo desni klik na iPhone i transfer purchases
BaDa

#4559 Re: iPhone - All about

Post by BaDa »

ako nije vec bilo evo stigao je jailbreak za iphone 4s

http://greenpois0n.com/?page_id=18
karanana

#4560 Re: iPhone - All about

Post by karanana »

Duge wrote:
karanana wrote:nov sam sa iphonom pa su mi pitanja vjerovatno glupa ali evo, imam problem:

nista. fol transferuje, ali kad zavrsi odem da vidim i nema toga sto sam skino preko instalousa.
Ady88

#4561 iPhone - All about

Post by Ady88 »

karanana wrote:
Duge wrote:

nista. fol transferuje, ali kad zavrsi odem da vidim i nema toga sto sam skino preko instalousa.
Skini iTools oko 4 Mb, extra stvar da se ne zahebajes sa iTunes, dozvoljava ti da radis sta hoces sa iPhona a jako jednostavno. Instaliras sta hoces, brises sta hoces, prebacujes, ma sve :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
karanana

#4562 Re: iPhone - All about

Post by karanana »

evo skino sam. dobra stvar na prvi pogled. lagana, nema shtopanja, brz sunc. samo, jeli i dalje idem na itunes da downloadam appse ili idem na ove druge jailbreak programe da ih skidam?
Ady88

#4563 iPhone - All about

Post by Ady88 »

Ja ne skidam nista preko iTunes odavno, imas u telefonu App Store i skidas direktno na telefon ove besplatne aplikacije a preko Installusa sve "krekovane". Mada mozes skidati i sa apptracker.org i onda ubacis pomocu iTools.

Sent from my iPhone using Tapatalk
DYD666

#4564 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

karanana wrote: onda sam se spojio na itunes sa kablom i izaslo mi upozorenje da trebam backup uraditi novih aplikacija, pretpostavljam ovih igrica. i kliknem da uradi back up, ali te se igrice ne pojave nigdje na mojoj itunes stranici.
Ne mozes tako, jer skinuo si crackovane, a da onda lijepis oficijelni update kroz iTunes\AppStore, nece ici. Za stvari skinute sa Installousa, ignorisi updates koje ti bilo koji drugi Apple servis javlja. Bilo iTunes na racunaru, bilo AppStore app na telefonu. Za te stvari postoji "updates" opcija u samom Installousu, kad se pojave crackovani updates, on ce ti ih naci. Uz uslov da linkovi za download budu OK, jer nekad nisu i treba cekati.
karanana wrote:onda skinem neku aplikaciju preko itunesa i hocu da je prebacim na iphone, kliknem apply i onda mi da upozorenje da posto nisam uradio backup sa tim igricama da ce one biti izbrisane sa mog iphona.
Razumijem sta si napisao ali, u isto vrijeme, nikako. Vec tako sto ces 1; nakon si instalirao nesto sa Installousom, pri prvom spajanju sa Tunes reci "transfer purchased" kako ti je neko i napisao. Nakon cega ce se crackovane aplikacije pojaviti u library zajedno sa ostalima. 2; tek onda druge aplikacije sa iTunesa syncovati regularno.
DYD666

#4565 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

karanana wrote:
Duge wrote: Ma samo desni klik na iPhone i transfer purchases
Nemoguce. Ili nisi sacekao da sve fino prebaci ili ne gledas gdje treba...
dugmee

#4566 Re: iPhone - All about

Post by dugmee »

Saka wrote: Photosynth od Microsofta, razvaljuje a i besplatna.
Probala sad, jako dobra na prvi put. Hvala!
Ady88

#4567 Re: iPhone - All about

Post by Ady88 »

Jako dobra stvar, ja tek kad sam drugi put usao skontao je ovo panorama koja snima 360 stepeni. :mrgreen:

DYD666

#4568 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Dobio haver 4S fabricki otkljcan.
Nisam u toku oko novijih modela, u smislu sta sad sa Cydiom? Jer treba zbog crackovanih apps.
Kako i cime da mu je nabacim? (ako uopšte to bude htio) - a da mu eventualno taj jailbreak ne zezne to što je fab. otključan?

Zahvalan.
iSwagga

#4569 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

DYD666 wrote:Dobio haver 4S fabricki otkljcan.
Nisam u toku oko novijih modela, u smislu sta sad sa Cydiom? Jer treba zbog crackovanih apps.
Kako i cime da mu je nabacim? (ako uopšte to bude htio) - a da mu eventualno taj jailbreak ne zezne to što je fab. otključan?

Zahvalan.
nece ti jailbreak zeznuti mrezu.. uvijek ga mozes fabricki restore i opet biti otkljucan. .jailbreak uradi sa Absinthe-om.. http://greenpois0n.com/
shalla

#4570 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Ady88 wrote:Jako dobra stvar, ja tek kad sam drugi put usao skontao je ovo panorama koja snima 360 stepeni. :mrgreen:

Ja moćne aplikacije jbt, ne mogu da vjerujem :mrgreen:
Maloprije sam ko debil 10 minuta ispred zgrade gdje radim stajao, okretao se oko sebe i isprobavao aplikaciju.
Uglavnom :thumbup:
shalla

#4571 iPhone - All about

Post by shalla »

Ovako, zadnjih 10-ak dana mi se desava da se iphone jednostavno ugasi, ja onda kliknem gore on/off, on se regularno upali ali bez onog "unlock sim" tj u taskbaru vidim da ta aplikacija koja je bila pokrenuta i dalje stoji upaljena, dakle isto kao da se samo ugasio ekran (a nije jer kad ga upalim pojavi se jabucica, dakle kao da ga tek palim)...
Ne znam kolko ste me skontali, evo npr pokrenem ovaj photosynth, on se ugasi i kad ga upalim i kliknem double-klick na home dugme stoji da je photosynth pokrenut, tj kao da sam samo izasao iz photosyntha...
Mislio sam da mi je do baterije jer mi se to desavalo kad je baterija na 20-ak % al evo sad se ugasio a baterija je na 70%...
Nisam u zadnjih par mjeseci nista instalirao sa cydije ali doduse nisam ni updateovao cydiju, da nije mozda do toga. Aplikacije mahom skidam sa installousa ali evo photosynth i viber sam skinuo sa app storea pa se i na njima rusi...

Hvala unaprijed

Sent from my Siemens C-25 using Tapatalk
Duge

#4572 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Uradi update na cydia-i nista te ne kosta i onda jos hard reset. Ako ne bude ok restore ti ne gine :D
stevan2712

#4573 Re: iPhone - All about

Post by stevan2712 »

Imam ogromne probleme sa novim iPhoneom, pa bi zamolio iskusnije kolege da pomognu...

Danas sam iz Amerike dobio iPhone 3G 8GB. Nikako ne mogu da napravim akaunt na iTunesu jer mi trazi onu kreditnu karticu a ja je nemam. Jel postoji drugi nacin? Ne mogu da skinem nijednu aplikaciju.
Druga stvar, Na njemu je verzija 3.1.3 iOSa . Telefon je nov. Ja mislim da je on otkljucavan sa mreze ali nisam siguran a za neke aplikacije mi je potreban iOS 4.0 pa ne znam kako da to uradim? Ako se updatam ne 4.0 i nije SIM FREE hoce li mi onda biti zakljucan? Daj ljudi pomozite sta da radim... Kako da provjerim je li SIM FREE ili je sa at&t... na ovoj kutiji mu pise sa donje strane at&t... i jos nesto. u izborniku imam Cydia jel to znaci da je JB? A nov je...valjda je samo otkljucan koliko sam ja shvatio....

Pozdrav
amidzazeher

#4574 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

stevan2712 wrote:Imam ogromne probleme sa novim iPhoneom, pa bi zamolio iskusnije kolege da pomognu...

Danas sam iz Amerike dobio iPhone 3G 8GB. Nikako ne mogu da napravim akaunt na iTunesu jer mi trazi onu kreditnu karticu a ja je nemam. Jel postoji drugi nacin? Ne mogu da skinem nijednu aplikaciju.
Druga stvar, Na njemu je verzija 3.1.3 iOSa . Telefon je nov. Ja mislim da je on otkljucavan sa mreze ali nisam siguran a za neke aplikacije mi je potreban iOS 4.0 pa ne znam kako da to uradim? Ako se updatam ne 4.0 i nije SIM FREE hoce li mi onda biti zakljucan? Daj ljudi pomozite sta da radim... Kako da provjerim je li SIM FREE ili je sa at&t... na ovoj kutiji mu pise sa donje strane at&t... i jos nesto. u izborniku imam Cydia jel to znaci da je JB? A nov je...valjda je samo otkljucan koliko sam ja shvatio....

Pozdrav
Nov je al u Q....u!
Imas Cydia znaci da je JB a sigurno i otkljucan preko nje. Ako napravis regularni update garant ce ti se zakljucati i podici BB na 05.15 i onda si tek u problemima jer ja mislim ide ona zezancija sa iPad bb itd.
Googlaj sta da radis ili cekaj ovdje da ti neko odgovori, ja nesto ne bih da me spominjes ;)

Sto se tice kartice mozes napraviti nalog u iTunes i onda mozes skidati samo free aplikacije, tako sto ces naci neku free i onda kliknuti na download, i kada ti ponudi nacin placanja izaberes ono "none" znaci nemas kartice i skidas. Sve to naravno uz napomenu da otvoris neki nalog na americkom iTunesu, ne znam kako je za hrvatski imaju i oni vecinu aplikacija. To znas valjda kako se otvara nalog sa laznom adresom i sl.
Kao sto rece vecina aplikacija zahtjeva 4.0 tako da ces prvo morati rijesiti problem updatea i otkljucavanja telefona ;)
stevan2712

#4575 Re: iPhone - All about

Post by stevan2712 »

Da, otkljucan je preko Cydia. I sad kad bi updateao software zakljucao bi mi se :(
Ali moja tetka isto ima ovaj otkljucan i isti softver i kaze da ima aplikaciju za twitter i fb i tako neke... a ja kada idem search ne mogu instalirati jer mi treba 4.0 ili vise... :( Sta predlazete da radim? Ona je vjerovatno davno to instalirala kada nisu bili ovi veliki updajti mogu li ja to naci gdje i kako instalirati??
Post Reply