Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
60061
#4551 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Postovani forumasi pozivam vas da ispunite obrazac Anketa sa tekstom uputstva za popunjavanje. Da biste ga ispunili, idite na:
https://docs.google.com/forms/d/1CddR7n ... M/viewform
Upitnik je anoniman, te Vas molim da na sva pitanja odgovorite iskreno, jer će dobiveni podaci biti isključivo korišteni za potrebe izrade magistarskog rada "Mogućnosti i načini samootkrivanja u internet-komunikaciji". Vrijeme nije ograničeno, pa Vam je zbog toga data mogućnost da pravilno odaberete tvrdnju koju Vi smatrate relevantnom u Vašem slučaju.
HVALA NA ULOŽENOM TRUDU I IZDVOJENOM VREMENU
https://docs.google.com/forms/d/1CddR7n ... M/viewform
Upitnik je anoniman, te Vas molim da na sva pitanja odgovorite iskreno, jer će dobiveni podaci biti isključivo korišteni za potrebe izrade magistarskog rada "Mogućnosti i načini samootkrivanja u internet-komunikaciji". Vrijeme nije ograničeno, pa Vam je zbog toga data mogućnost da pravilno odaberete tvrdnju koju Vi smatrate relevantnom u Vašem slučaju.
HVALA NA ULOŽENOM TRUDU I IZDVOJENOM VREMENU
-
pahuljicaaa25
-
AlmedinaM
#4554 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Čula sam da ako se prijavim za redovne, a ne budem primljena, mogu da pišem molbu da me prime u SF... Zna li neko nešto o tome? 
- P308
#4555 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ako me sjecanje dobro sluzi, ukoliko ne zadovoljis za redovne, oni te sami smjeste na spisak SF, a onda ti ili pristanes ili ne pristanesAlmedinaM wrote:Ako se prijavim za redovne, a ne budem primljena, mogu li da pišem molbu da me prime u SF?
-
AlmedinaM
#4556 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Cura koja mi je rekla ovo, rekla mi je ¸da oni sami ne premještaju, osim ako zaokružim i R. i SF,ali ako bih tako uradila onda bi me i bez gledanja uspjeha odmah stavili u SF... Ali ako je tako kao što kažeš,onda superrr..P308 wrote:Ako me sjecanje dobro sluzi, ukoliko ne zadovoljis za redovne, oni te sami smjeste na spisak SF, a onda ti ili pristanes ili ne pristanesAlmedinaM wrote:Ako se prijavim za redovne, a ne budem primljena, mogu li da pišem molbu da me prime u SF?
- Individualism18
#4557 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ne zaokružuješ ti ništa. Ako nemaš dovoljan broj bodova za redovne, onda si na listi za samofinansirajuće i onda ti trebaš potvrditi da to želiš ili odbiti ako ti ne odgovara.
-
AlmedinaM
#4558 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Super onda..! Hvala..Individualism18 wrote:Ne zaokružuješ ti ništa. Ako nemaš dovoljan broj bodova za redovne, onda si na listi za samofinansirajuće i onda ti trebaš potvrditi da to želiš ili odbiti ako ti ne odgovara.
- seoBIH
#4559 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nije u potpunosti tako, vec npr:Individualism18 wrote:Ne zaokružuješ ti ništa. Ako nemaš dovoljan broj bodova za redovne, onda si na listi za samofinansirajuće i onda ti trebaš potvrditi da to želiš ili odbiti ako ti ne odgovara.
"Kandidati od rednog broja 1 pa do 5 su stekli pravo upisa u statusu redovnog studenta"
pa onda
"Kandidati od rednog broja 6 pa do 8 su stekli pravo upisa u statusu redovnog-samofinasnirajuceg studenta"
i na kraju
"kandidati od rednog broja 8 pa do XX nisu stekli pravo upisa".
- Individualism18
#4560 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
A šta sam ja napisala drugačije od tebe? I ti si isto napisao/la samo što imaš primjer...123456789 wrote:Nije u potpunosti tako, vec npr:Individualism18 wrote:Ne zaokružuješ ti ništa. Ako nemaš dovoljan broj bodova za redovne, onda si na listi za samofinansirajuće i onda ti trebaš potvrditi da to želiš ili odbiti ako ti ne odgovara.
"Kandidati od rednog broja 1 pa do 5 su stekli pravo upisa u statusu redovnog studenta"
pa onda
"Kandidati od rednog broja 6 pa do 8 su stekli pravo upisa u statusu redovnog-samofinasnirajuceg studenta"
i na kraju
- P308
#4561 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Individualism18 wrote:A šta sam ja napisala drugačije od tebe? I ti si isto napisao/la samo što imaš primjer...123456789 wrote:Nije u potpunosti tako, vec npr:Individualism18 wrote:Ne zaokružuješ ti ništa. Ako nemaš dovoljan broj bodova za redovne, onda si na listi za samofinansirajuće i onda ti trebaš potvrditi da to želiš ili odbiti ako ti ne odgovara.
pa onda
i na kraju
pa i ja sam rekao isto sto i ti, pa si ti ponovila na drugaciji nacin
-
krvavamerii
#4562 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
e koliko ja znam npr.prosle godine na psihlogiju prijavilo se 34 na samofinansirajuci, 40r/40sf
i prvih 6 koji su bili se prijavili u redovne a bili su ispod 40 njima je ponudjeno da predju u samof. tz. da ti mozes birati
i prvih 6 koji su bili se prijavili u redovne a bili su ispod 40 njima je ponudjeno da predju u samof. tz. da ti mozes birati
- seoBIH
#4563 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Da, ali gledaj ovo, ukoliko na SF ima 10 mjesta, prijavi se 15 i prime 10, oni kojma je iz redovnih ponudjeno da predju u SF NECE MOCI PRECI U SF jer je kvota vec ispunjena i mjesta za njih nema. Jest da se ovo moze "sredit s studentskom", no nece svih 5 uspjeti 
- Individualism18
#4564 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nije u potpunosti tako, vec npr:
pa onda
i na kraju
"kandidati od rednog broja 8 pa do XX nisu stekli pravo upisa".[/quote]
A šta sam ja napisala drugačije od tebe? I ti si isto napisao/la samo što imaš primjer...[/quote]
[/quote]
Hahhahahah.
Izvinjavam se, ja sam to samo malo ljepše sročila. 
pa onda
i na kraju
"kandidati od rednog broja 8 pa do XX nisu stekli pravo upisa".[/quote]
A šta sam ja napisala drugačije od tebe? I ti si isto napisao/la samo što imaš primjer...[/quote]
Hahhahahah.
- Individualism18
#4565 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Da, ali koliko se ja sjećam na sf se ne možeš prijaviti. Mjesto na sf se ponudi onima koji budu izvan upisne kvote za redovne studente i naravno ne svima, jer ima kvota i za sf...123456789 wrote:Da, ali gledaj ovo, ukoliko na SF ima 10 mjesta, prijavi se 15 i prime 10, oni kojma je iz redovnih ponudjeno da predju u SF NECE MOCI PRECI U SF jer je kvota vec ispunjena i mjesta za njih nema. Jest da se ovo moze "sredit s studentskom", no nece svih 5 uspjeti
Hajde nije ni bitno, možda sada možeš birati hoćeš li u redovne ili sf, znam da nije moglo kad sam se ja upisivala...
-
misaoni
#4566 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zna li ko kako se tačno vrsi racunanje svih bodova na osnovu ocjena.
Jasno je kako ide na ukupan prosjek ocjena, a koji se poslije pomnoži sa 4.
A šta znači računanje bodova na osnovu bitnih predmeta za određeni studij?
Šta ako je učenik imao neki predmet u 3. i 4. razredu ali ne i u 1. i 2.?
Da li se ocjenjuje maturski rad i ispiti?
- Individualism18
#4567 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Maturski rad se ne boduje...misaoni wrote:Zna li ko kako se tačno vrsi racunanje svih bodova na osnovu ocjena.
Ovo za ostale bodove nisam sigurna jer sam ja imala maksimalan broj bodova iz svih relevantnih predmeta pa nisam baš sigurna kako ti ide kad imaš samo dvije godine neki predmet.
-
anothersoul
#4568 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zanima me da li se mogu upisati na redovan studij anglistike, s obzirom da sam 4 godine bila odlicna ucenica. Prosjek u prvom razredu mi je bio: 4,5 , u drugom razredu: 4,5, u trecem: 4,8 , i u cetvrtom: 4,9. Tokom ove cetri godine imala sam sve petice iz predmeta jezika? Hvala lijepo
- Mračajski proto
#4569 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Koji prosjek treba biti za stipendiju, minimalan? 
- Afanasi_94
#4570 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Hoću jaDuende wrote:Hoće li još neko upisivati književnost naroda BiH i bhs ove godine?
- Mračajski proto
#4571 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Samo stavite Odsjek za književnosti naroda BiH pod a). 
- Kemal Malovčić
#4572 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
trebala bianothersoul wrote:Zanima me da li se mogu upisati na redovan studij anglistike, s obzirom da sam 4 godine bila odlicna ucenica. Prosjek u prvom razredu mi je bio: 4,5 , u drugom razredu: 4,5, u trecem: 4,8 , i u cetvrtom: 4,9. Tokom ove cetri godine imala sam sve petice iz predmeta jezika? Hvala lijepo
-
Balaševićka
#4573 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ako si imala u 3. i 4. razredu neki predmet, prosjek te ocjene će ti upisati kao ocjenu za 1. i 2.. Ja imam takvu situaciju s historijom, i rekli su mi da se tako radi, čisto da se ne gube bodovimisaoni wrote:Zna li ko kako se tačno vrsi racunanje svih bodova na osnovu ocjena.
- Kemal Malovčić
#4574 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ali ko god hoće upisati filozofski neka o tome dobro dobro razmisli
- Afanasi_94
#4575 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Malo je reć da to svi preporučujuSarajevo_Grad wrote:Samo stavite Odsjek za književnosti naroda BiH pod a).