Bodkin wrote:LBVIEW wrote:Bodkin wrote:
pa kako bi majku mu da je ruski ili kineski

Pa ucili bi u skolama i pisali of course, al' na tim plocama, na sta ja znam zgradi MUP-a, Opcine i sl. i vjerovatno tog pisma ne bi ni bilo.

Inace, sve ovo je kolosalna glupost hrvatskih vlasti u cilju "priblizavanja europskim vrijednostima"

, jer se moglo pretopostaviti kako ce hrvatsko stanovnistvo u Vukovaru na to reagirati. Necemo se sad praviti naivni i zaboravni - svi znamo kako se to pismo nametalo drugima 90-tih. Hajmo biti malo iskreni i priznati kako bi mi reagirali u slicnoj situaciji. Evo npr. vecina Bosnjaka( u tu skupinu ubrajam i moju malenkost, svjeze popisan nego sta

) koje poznajem grozi se na sve srpske simbole, od zastave s ocilima, kokardi pa do slava na kojima se pjevuse kojekakve doskocice koje slave zlocine/rugaju se Bosnjacima.Mozemo mi sad do sutra raspravljati kako su nacionalni simboli zloupotrebljeni od pojedinaca i sl., ali dzaba je,a da ne pricam kako se i nakon 20 godina radi isto.
naravno da bi i na tablama bilo. te evropske vrijednosti su jedina normalna smjernica kojom bi se plemena na balkanu trebala voditi.
dalje, po tvojoj logici se poslije WW2 trebalo je ne samo ukinuti hrvatski jezik nego i drzava

a i da ti iskren budem ne zanima me puno sto se ti ili ti tvoji bosnjaci grozite na srpske ili hrvatske simbole ( btw one koje ja znam se ne groze

). znaci isto koliko me ne tangira plakanje srba oko gubitka kosova. radi se o elementarnim pravima.
i na kraju, jel to fakat sad i rs postala standard za poredjenje i pozivanje? ukidanje djeci u konjevic polju prava? to je taj standard sa kojim se uporedjuje drzava clanica eu?
Kao sto sam i pretpostavljao, kad vam se fino predoci kako se preko svega onog sto se u ime srpstva ovdje 90-tih radilo ne moze tek tako preci, odmah se posegne za argumentom svih argumenata- WW2. Koliko znam, ta idelogija koja je za sve ono zlo 40-tih odgovorna je pobijedena, a zlocinci-propagatori iste lovljeni po citavom svijetu. U razracunavanju s istom ucestvovao je znacajan dio(pored drugih) hrvatskog naroda i 50 godina smo imali sistem koji nije bastnio zlocinacke tekovine te tvorevine. Sto se za velikosrpsku i deologiju nikako ne moze reci, od sumske gdje su kojekavi zlocinacki pokreti sponzorirani od vlasti, gdje pr'cednik parama poreskih obveznika voza genocidne babe i gdje se svako malo desavaju smotre srpskog folkora na kojima se prijeti novim pokoljima, pa do Srbije gdje vedre i oblace Toma-grobar i Aleksandar Vucic.

Sto se tice bosnjackog zgrazavanja srpskim simbolima , to ti je, drugar cinjenica, odgovaralo to tebi ili ne, nemoj misliti kako je neko zaboravio pod kojim obiljezjima su zlocinci cinili svoje zlocine.
A sumska nije postala standard, ne daj Boze, medutim ta kuknjava o nepravdi prema "nejaci" koja dolazi od salonske ekipe ovdje uz vec poslovicno minimiziranje,opravdavanje i relativiziranje sumskog aparthejda je dosadila svakome.Inace, Srbi u Hrvatskoj uce srpski jezik u skolama, dok se u sumskoj to Bosnjacima isto ne dozvoljava, naturaju im se srpske slave i saranje jaja. Btw., zar nisi upravo ti kad god se ukazivalo na bahatost i bezobrazluk sumskih politicara pozivao na prihvatanje "realnosti na terenu" i sl. floskulla, zato me postedi patetike i laznog moraliziranja .