Da nije bilo onog slucaja u Zurich-u, koji je najozbiljniji, i jedini se moze podvesti pod ozbiljne situacije, ovo ostalo ni "novinarima" ne bi bilo interesantno... Avion nije poletio jer guma-dihtung na vratima ne dihtuje, avion se vratio nazad jer je upaljen signal otvorenog gepeka, pa se utvrdi na zemlji da je signal lazan, povratak na kontrolu jer su udarili pticu nakon poletanja... Stvari koje su neugodne putnicima jer donose kasnjenja, promjene aviona, nocenje koje nisu planirali ponekad, ali nisu same od sebe potencijalno po zivot opasne...
Ono sto sam ja nekada naucio od pametnijih je da tamo gdje avion ide, pilot prvi stize, pa samim time ima direktan stimulans da stigne u komadu... A od njih zavisi najvise...
RodneyMcKay wrote:drndalo wrote:Sta ? Pokvario se avion, i zbog kvara ga nisu ni pustili da poleti, dok ne poprave ? Bas opasno...
Pokvari ti se auto, i ne ides na put s njim dok ga ne popravis iako po gradu do servisa moze da se dokotrlja...
Kako dobro blatiš BHairlines, eh sada si me razočarao baš sam se nadao da ćeš jedan dobar sočan post sklepat i za Croatia Arilines pošto si u tome PRO.
Ma ovo je samo loša sedmica u Croatia Airlines mislim da su sada medijski pokriveni i svaki kvar ili problem izađe u medije to je više manje standardno.
Ne brini, operem ja i njih jako... Svima prema zaslugama... Ako si primjetio, kod BH Airlinesa me najvise boli apsolutni nedostatak vizije, strategije, taktike, svega... Tu su najmanje krivi sljakeri, posade, tehnika, cak i operativa za planiranje, jer kada te vrh bez vizije zavali, nema toga ko te moze izvaditi bez oziljaka...
Sto se lose sedmice tice, moje misljenje je slicno, zato i ne komentarisem zajedljivo, jer su ljudi od kojih je zavisilo da sve to dobro zavrsi uradili posao kako treba, i pokazali da valjaju... Za razliku od uprave iste Croatia-e, koja se sada super slika sa posadom, pilotima i domacicama, koje je do jucer u novinama prozivala zbog strajka, nerealnih zahtjeva, najvecih plata u HR itd... Sta ces, svi vole pobjednike, pa i slikanje sa dojucerasnjim ljutim neprijateljem direktorima odlicno dodje, kad vec u firmi nemaju sta ekonomski pozitivno prijaviti... A sto Q400 inace ima nekih bubica, u Croatia-i i previse, vidjecemo, saznace se kad-tad... Vjerovatno kombinacija konstrukcije, odrzavanja, ljudi, i stednje koju svi forsiraju na silu... Sjetimo se kakve je probleme SAS imao sa Q400, pa necemo reci da su skandinavci neozbiljni ljudi inace...? Ali u kombinaciji 5-6 faktora zajedno, desi se svasta...
Jucer na FCO (Rim) Alitalia-in A320 sletio bez otvorenog desnog glavnog stajnog trapa, u junu ove godine, Wizz sa A320 sletio isto na FCO bez otvorenog lijevog glavnog stajnog trapa...