FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BSn
#4551 Re: FK Zeljeznicar
Uprava i strucni stsb su, na pocetku sezone, rekli da na polu-sezoni zele biti 5. kako bi se na proljece mogli prikljuciti borbi za Evropu. - Za sada to izgleda realno i ostvarljivo.
- ultima_palabra
#4552 Re: FK Zeljeznicar
Ma ne mogu toliko zamjeriti igračima, s obzirom na važnost utakmice, igrali su ok, stvorili 4-5 dobrih šansi, od malenih nije prijetila nikakva opasnost čitavu utakmicu, osim one jedne šanse Škore iskosa. Da je ušla ona prva šansa Stanića, bili su zreli za tricu. U drugom su također bili spremni za uzimanje, ali onda nam pomoćni prekida 3-4 dobre akcije, i kao kruna svega gol iz ofsajda od 2 metra (bio sam u ravni, na jugoistoku). Vratiće se to, uvijek se vrate ovakve stvari
Ostaje nam da stisnemo zube, obezbjedimo prolaz u kupu i 2 pobjede do kraja prvenstva, a na proljeće nam je potreban bar po jedan igrač u svakoj liniji.
-
MojaMalenkost
#4553 Re: FK Zeljeznicar
Šuška se da će potpisati Zeba ili Pelak i da će doći jedan (straša) špic.
-
F.G.R.
#4554 Re: FK Zeljeznicar
Samo ovo:Utokkha wrote:Čestitke Sarajevu na zasluženoj pobjedi.
Ne uzimajući u obzir da je Škoro bio u ofsajdu kod drugog gola, Sarajevo bi ga zabilo to je sigurno.
Stvarno će ispast da branim Šehu, no nije plaho kriv u situaciji prije prvog gola. Teren je bio izuzetno loš i ne treba velika pamet da se skonta da bilo koja žabica može završiti u golu.
Šeha je po meni bio izvrstan kakva nam je bila odbrana. Svi polete na jedno krilo i ostave kompletnu suprotnu stranu praznom. Da ćemo izgubiti postalo mi je jasno kada je Lazar Popović ušao u igru. Eto, Lazar je čovjek koji može napraviti drastičnu promjenu i pojačati tempo Željine igre. Nigdje veze...
Čala je pročitao Amara, kao što je Amar pročitao Denijala Pirića 2002. godine. Postava Želje i način igre je konstantan, ali ta igra ima more ograničenja. Kao što je trebalo zatvoriti Šašivarevića davno, tako je i ove godine bilo dovoljno pokriti Alena Mešanovića, duplirati Ćuluma kad je s loptom, derati po bokovima i eto bodova.
Drago mi je u neku ruku zbog Škore. Vidi se da je slavio najviše, jer ranije nikada nije ostvario pobjedu na Grbavici.
Rusmir Mrković je po meni korektno sudio utakmicu, ali je ovaj pomoćni napravio veliki previd, no koliko su Sarajevo potkradali u prethodnim kolima moralo im se vratiti.
U suštini, mrzim pametovati oko taktike, postave i sl.
Volim o navijanju.
Prvo o suprotnom taboru. Horde loše. Sorry, koliko god to zvučalo, bilo je novih pjesama koje mnogi nisu znali i zato se niste toliko čuli. Do prvog gola jednako i jedni i drugi, poslije gola Horde više navijaju. Kod izjednačenja Horde pokušavaju navijati, ali 5 minuta nakon toga šute i samo se Manijaci čuju, da bi poslije drugog gola Manijaci se skroz isključili i predali, a Horde ko pomalo nešto pjevale.
Lijepa bakljada HZ, vjetar nepovoljan (jugozapadni), pa im se dim vratio u lice. Jug je isto lijepo izgledao kod bakljade, ali mi je pun klinac onih topovskih udara i petardi koje se bacaju ljudima među noge. Izbor pjesama nije bio loš (od super do očaja tipa "Dunavom, brodovi..."; koji kloc vrati tu pjesmu?), ali ljudi koji vode navijanje na jugu nemaju veze s vezom. Forsira se da dio prema istoku navija, a odmah ispred more alealeatora koji samo pljeskaju. Nigdje veze...
http://www.youtube.com/watch?v=gDU17m5C6Bg
http://www.youtube.com/watch?v=G8aHpJnie58
Hvala lijepa, dovidjenja i prijatno!
-
Utokkha
#4555 Re: FK Zeljeznicar
F.G.R., tebi je referentni period 2002. (s obzirom na tvoju starosnu dob) i neka iza, a meni i poneki derbi od prije rata.
Nekada je sjever grmio kada je Đine bio na štangi, puno glasnije nego današnji.
Meni je izdanje HZ na prethodnom derbiju bilo puno bolje nego na ovom (buka kao kriterij).
Nekada je sjever grmio kada je Đine bio na štangi, puno glasnije nego današnji.
Meni je izdanje HZ na prethodnom derbiju bilo puno bolje nego na ovom (buka kao kriterij).
- burek_in_space
#4556 Re: FK Zeljeznicar
@ dobar_ti? OPOMENA za sada, a kada @Pape dodje, odluchice shta i kako dalje po pitanju ovog pisanja 
- Petit_Beurre
#4557 Re: FK Zeljeznicar
To mi nikada neće ući u glavu.dobar_ti? wrote:Jucer smo izgubili zbog Ibrahima Sehica, malog Ferica i Amara koji ga je stavio na tu poziciju u ovakvoj utakmici. Pitari ni krivi ni duzni dodjose do tri boda nakon tri pogleda prema golu. Nismo imal srece, ali nadam se da cemo nadoknaditi to vc sljedece kolo.
Svaka cast HZ koji su kao znak zahvalnosti Zeljinom sjeveru na aplauzu zbog odavanja pocasti Vedranu Puljicu poslali 3-4 baklje, te nekoliko topovskih udara.
Pročitao sam nekoliko puta da ste navalili na Bekrića. Pa momak je odigrao strašnu utakmicu, vukao i po 3 igrača njanja na leđima, driblao, asistirao, zabio je gol. Čovjek zvijezdu sa neba da vam skine vi to ne bi znali cijeniti.
Jedini krivac za ovaj poraz, ruku na srce je Amar. Postaviti Ferića u ovako važnoj utakmici je samoubistvo. Momak je ispadao u svakoj situaciji, loše se postavljao, i svi napadi, OZBILJNIJI, njanja su išli preko te strane. I što je još žalosnije pred kraj umjesto da ubaci Čolića pa Šimića prebaciti na lijevu a nek Benjo ode na desnu, on vadi Stanića- koji je koliko toliko nešto radio u napadu i driblao. Serdarević?
Šehić - Ne branim ga, ali bio sam golman, trenirao sam dugo vremena i znam kako je kad ti po onako grbavom terenu neko mlatne loptu sa 30 metara u ćošak, jednom da nezgodno odskoči to je 90% gol. Ja bih se prije pitao gdje je naša odbrana bila pa je Hadžić ili ko je već bio stigao prije njih. Na kraju krajeva gdje je ta ofsajd zamka?
Što se ove utakmice tiče, prolaznu ocjenu zaslužili su:
Ćulum,Bekrić,Stanić,Šimić
Ništa idemo dalje, kao i svaki put...
- ultima_palabra
#4558 Re: FK Zeljeznicar
Apsolutno si u pravu za Bekrića, bio je najbolji naš igrač. Mislim da je i Mešić odigrao korektno.Petit_Beurre wrote:To mi nikada neće ući u glavu.dobar_ti? wrote:Jucer smo izgubili zbog Ibrahima Sehica, malog Ferica i Amara koji ga je stavio na tu poziciju u ovakvoj utakmici. Pitari ni krivi ni duzni dodjose do tri boda nakon tri pogleda prema golu. Nismo imal srece, ali nadam se da cemo nadoknaditi to vc sljedece kolo.
Svaka cast HZ koji su kao znak zahvalnosti Zeljinom sjeveru na aplauzu zbog odavanja pocasti Vedranu Puljicu poslali 3-4 baklje, te nekoliko topovskih udara.
Pročitao sam nekoliko puta da ste navalili na Bekrića. Pa momak je odigrao strašnu utakmicu, vukao i po 3 igrača njanja na leđima, driblao, asistirao, zabio je gol. Čovjek zvijezdu sa neba da vam skine vi to ne bi znali cijeniti.
Jedini krivac za ovaj poraz, ruku na srce je Amar. Postaviti Ferića u ovako važnoj utakmici je samoubistvo. Momak je ispadao u svakoj situaciji, loše se postavljao, i svi napadi, OZBILJNIJI, njanja su išli preko te strane. I što je još žalosnije pred kraj umjesto da ubaci Čolića pa Šimića prebaciti na lijevu a nek Benjo ode na desnu, on vadi Stanića- koji je koliko toliko nešto radio u napadu i driblao. Serdarević?![]()
Šehić - Ne branim ga, ali bio sam golman, trenirao sam dugo vremena i znam kako je kad ti po onako grbavom terenu neko mlatne loptu sa 30 metara u ćošak, jednom da nezgodno odskoči to je 90% gol. Ja bih se prije pitao gdje je naša odbrana bila pa je Hadžić ili ko je već bio stigao prije njih. Na kraju krajeva gdje je ta ofsajd zamka?
Što se ove utakmice tiče, prolaznu ocjenu zaslužili su:
Ćulum,Bekrić,Stanić,Šimić
Ništa idemo dalje, kao i svaki put...
- veljaca
#4559 Re: FK Zeljeznicar
Bilo je isto i prosle utakmice .....dobar_ti? wrote:Jucer smo izgubili zbog Ibrahima Sehica, malog Ferica i Amara koji ga je stavio na tu poziciju u ovakvoj utakmici. Pitari ni krivi ni duzni dodjose do tri boda nakon tri pogleda prema golu. Nismo imal srece, ali nadam se da cemo nadoknaditi to vc sljedece kolo.
Ne mogu shvatiti te (ne)ljude koji bacaju baklje i topovske medju raju na Sjeveru ( gdje je i ne mali broj djece ... )
Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Trebali bi znati da je medju tom djecom i neko od rodbine ( mozda brat, mozda bratic ) njihovih drugova ( a mozda i njegov ) ......
OVO JE STVARNO OZBILJAN PROBLEM . I zato sam predlozio da sljedeci derbi Predsjednik Zujo komsijama dodijeli samo Istok .... jer su to i zasluzili zbog pojedinaca medju sobom ...
- Neelix
#4560 Re: FK Zeljeznicar
nemojmo pretjerivati, bolje baklje nego bombe. ne pravdam debile koji su bacali, ali nije da vi bacate ruzine latice.
- veljaca
#4561 Re: FK Zeljeznicar
Je li to ti mislis da si smijesan ...... Ako to mislis - ZALIM te ....Neelix wrote:nemojmo pretjerivati, bolje baklje nego bombe. ne pravdam debile koji su bacali, ali nije da vi bacate ruzine latice.
Eto kad si tako pametan - gdje su navijaci TM87 NA UTAKMICI bacali baklje, topovske udare ili petarde na navijace suprotnog tima ( da ne govorim o bombama )..... Ovo se kretenima ( ovim ne kazem da ste svi takvi ) dogadja vec drugi put ....
Bojim se da, ako se ponovi treci put - NECE BITI DOBRO - za one sa cijih strana to dolazi .... Sve ima svoju granicu ...
Last edited by veljaca on 09/11/2009 12:25, edited 1 time in total.
- dobar_ti?
#4562 Re: FK Zeljeznicar
Mala ispravka, nije drugi nego treci put. Prisjeti se derbija na Grbavici kada su oni bili podijeljeni pa je grupa koja je inace bila na zapadu Koseva bila na istoku Grbavice ispod lokomotive i njihove baklje su zavrsile na jugoistocnoj tribini gdje su vecinom penzioneri. Koliko se sjecam vi ste tu grupu navijaca karakterisali kao urbanu, "antisabansku" isl.veljaca wrote:Je li to ti mislis da si smijesan ...... Ako to mislis - ZALIM te ....Neelix wrote:nemojmo pretjerivati, bolje baklje nego bombe. ne pravdam debile koji su bacali, ali nije da vi bacate ruzine latice.
Eto kad si tako pametan - gdje su navijaci TM87 NA UTAKMICI bacali baklje, topovske udare ili petarde na navijace suprotnog tima ( da ne govorim o bombama )..... Ovo se kretenima ( ovim ne kazem da ste svi takvi ) dogadja vec drugi put ....
Bojim se da, ako se ponovi treci put - NECE BITI DOBRO - za one sa cijih strana to dolazi .... Sve ima svoju granicu ...
- aze
#4563 Re: FK Zeljeznicar
Nemojte molim vasveljaca wrote:Je li to ti mislis da si smijesan ...... Ako to mislis - ZALIM te ....Neelix wrote:nemojmo pretjerivati, bolje baklje nego bombe. ne pravdam debile koji su bacali, ali nije da vi bacate ruzine latice.
Te vase kako ih nazivate dede (ustvari krezavi klosari koji su dosli na tekmu da provociraju) su stajali tik pored kordona policije i konstantno provocirali momke koji su bili u djelu gdje su HZ.Gadjali su se upaljacima - zapravo cime god su stigli.Vrhunac je kada su pogodili Alaima nekim komadom metalne sipke .... Simpatizeri zeljeznicara koji su bili oko te grupice debila (mozda 10ak njih) koji su se gadjali iste nisu odvracali nego jos podrzavali .. I sta su ocekivali ?? u takoj situaciji kad su strasti toliko uzavrele da mogu se oni pravit ludi a da se nece naci sa druge strane neko pa ga u ovom slucaju tresnut bakljom ?
- Krvotok
#4564 Re: FK Zeljeznicar
Znam da ovo nije mjesto gdje će se nešto promijeniti, teško da će se promijeniti i na nekom drugom mjestu, pa i na pravom. Ljudi pa ja gledam ove igrače kad igraju, to veze s vezom nema, pa osnovne fudbalske vještine te igračke rupe u najvećoj mjeri ne poznaju, primanje lopte, dribling, pas, for...pa njima ne treba ništa drugo da rade sem sa loptom, da zaduže svaki po loptu i da sa njom spava, budi se, hoda po stanu, jede, kupa se. Toliko slabo vladanje loptom je neoprostivo, odatle sve ovo loše na terenu. Ne možeš nikakavu taktiku napraviti s ljudima koji štopaju loptu nogom koja je kao cjepanica, oni trebaju da druguju s loptom minimum 8 sati dnevno da nauče prvo da njome vladaju, a kad možeš sa loptom sve, onda na terenu neće biti 55 propalih pasova, 47 neuštopanih lopti, 33 centaršuta u publiku ili golmana, 15 šuteva u prazno 10 metara pored gola, kad to sve sabereš dobiješ impozantan broj neiskorištenih prilika...Amare daj im lopte da do stanova pimplaju, umjesto da u autima idu, i da na trening dolaze šutajući loptu, onda im neće teren biti mokar, klizav, razrovan, "težak", "lagan", i sve što se radi na treningu neka je sa loptom, dok ne nauče fudbalsku abecedu...e kada to savladaju, vratiće im se refleksi i osjećaj, onda će i lopte "dobiti oči" i zaigraće se fudbal u Dolini Ćupova...nema druge!
-
Adi_vp
#4565 Re: FK Zeljeznicar
Evo i Avaz realan po pitanju derbija.Da ne bude samo da je Oslobodjenje objektivno.
Clanak s naslovom GOL IZ OFSAJDA kaze:
Televizijski snimci pokazali su da je Sarajevo do pobjede doslo golom iz ofsajda,Skoro se nalazio u nedozvoljenoj poziciji,nakon cega je asistirao Jahovicu za 2:1.
Pomocni sudija Dalibor Draskovic koji se nalazio tacno pored Skore,dobio je negativnu ocjenu 7,4 sto ce ga najvjerovatnije kostati mjesta na listi internacionalnih sudija UEFA.
Na grbavici jos vise zamjerki imaju na drugog pomocnika,Zlatana Becirovica,cija je zastavica u drugom poluvremenu bila stalno u zraku,a igracima Zelje vecina napada je prekinuta zbog navodnih ofsajda.
Nakon izjava trenera pri kraju teksta stoji:Sarajevo je u Mostaru drasticno osteceno kada je Zrinjski postigao gol iz ofsajda,klub s Koseva reagirao je na pravi nacin,napravio snazan pritisak na sudijsku organizaciju,pa im je vec na Grbavici "vraceno" izgubljeno.
Amar dingospo isp'o pravi,nije htio ni ovaj put javno komentarisat' sudjenje..
Rece prethodno neko da Amara krivi zbog stavljanja Farica u prvih 11-i ja sam istog misljenja,jednostavno taj luksuz nije smio priustiti sebi nikako!Rekoh al ponavljam,Bekric je najbolji pojedinac bio u nasim redovima uz Culuma,prolazna jos i za Elvisa,Predraga i Srdjana...
Jebo ti to,na nasim ledjima se lomi kad sudacka banda ne radi pos'o posteno vec i pored dobrih primanja uzimaju sa strane i sude kako hoce...
Klub se treba oglasiti po ovom pitanju sto prije,jer ponukani i ohrabreni derbijem,vec u Laktasima bi ljudi u crnom mogli ponovo ravnat' racune preko nasih ledja...
Clanak s naslovom GOL IZ OFSAJDA kaze:
Televizijski snimci pokazali su da je Sarajevo do pobjede doslo golom iz ofsajda,Skoro se nalazio u nedozvoljenoj poziciji,nakon cega je asistirao Jahovicu za 2:1.
Pomocni sudija Dalibor Draskovic koji se nalazio tacno pored Skore,dobio je negativnu ocjenu 7,4 sto ce ga najvjerovatnije kostati mjesta na listi internacionalnih sudija UEFA.
Na grbavici jos vise zamjerki imaju na drugog pomocnika,Zlatana Becirovica,cija je zastavica u drugom poluvremenu bila stalno u zraku,a igracima Zelje vecina napada je prekinuta zbog navodnih ofsajda.
Nakon izjava trenera pri kraju teksta stoji:Sarajevo je u Mostaru drasticno osteceno kada je Zrinjski postigao gol iz ofsajda,klub s Koseva reagirao je na pravi nacin,napravio snazan pritisak na sudijsku organizaciju,pa im je vec na Grbavici "vraceno" izgubljeno.
Amar dingospo isp'o pravi,nije htio ni ovaj put javno komentarisat' sudjenje..
Rece prethodno neko da Amara krivi zbog stavljanja Farica u prvih 11-i ja sam istog misljenja,jednostavno taj luksuz nije smio priustiti sebi nikako!Rekoh al ponavljam,Bekric je najbolji pojedinac bio u nasim redovima uz Culuma,prolazna jos i za Elvisa,Predraga i Srdjana...
Jebo ti to,na nasim ledjima se lomi kad sudacka banda ne radi pos'o posteno vec i pored dobrih primanja uzimaju sa strane i sude kako hoce...
Klub se treba oglasiti po ovom pitanju sto prije,jer ponukani i ohrabreni derbijem,vec u Laktasima bi ljudi u crnom mogli ponovo ravnat' racune preko nasih ledja...
Last edited by Adi_vp on 09/11/2009 15:40, edited 1 time in total.
- belafonte
#4566 Re: FK Zeljeznicar
Evo dajem vam jos jednu sansu da ko ljudi cestitate pobjeduNSBiH
Drugi gol Sarajeva u derbiju je regularan
Nakon što su nekoliko puta pregledali snimak sa utakmice Željezničara i Sarajeva, stručne osobe koje su zadužene za suđenje u Premijer ligi BiH konstatovale su da je drugi pogodak tima sa Koševa regularan.
Naime, posljednji igrač ispred Ibrahima Šehića, golmana tima sa Grbavice bio je njegova saigrač, Predrag Šimić.
Da napomenemo, iz Željezničara su imali dosta primjedbi na suđenje pomoćnika Dalibora Draškovića, koji je od kontrolora dobio i negativnu ocjenu.
Kako su nam potvrdili iz krovne kuće bh. nogometa sada će protiv kontrolora suđenja biti proveden postupak, jer je pod pritiskom dao lošu ocjenu za asistenta vječitog derbija.
- aze
#4567 Re: FK Zeljeznicar
NSBiH
Nakon što su nekoliko puta pregledali snimak sa utakmice Željezničara i Sarajeva, stručne osobe koje su zadužene za suđenje u Premijer ligi BiH konstatovale su da je drugi pogodak tima sa Koševa regularan.
Naime, posljednji igrač ispred Ibrahima Šehića, golmana tima sa Grbavice bio je njegov saigrač, Predrag Šimić.
Da napomenemo, iz Željezničara su imali dosta primjedbi na suđenje pomoćnika Dalibora Draškovića, koji je od kontrolora dobio i negativnu ocjenu.
Kako su nam potvrdili iz krovne kuće bh. nogometa sada će protiv kontrolora suđenja biti proveden postupak, jer je pod pritiskom dao lošu ocjenu za asistenta vječitog derbija.
Naime, posljednji igrač ispred Ibrahima Šehića, golmana tima sa Grbavice bio je njegov saigrač, Predrag Šimić.
- burek_in_space
#4568 Re: FK Zeljeznicar
@ belissima, povedi rachuna o svom rjechniku
@S@din, ima razlog zashto su ti obrisani postovi, ovo ti je zadnja opomena pred ban!
@S@din, ima razlog zashto su ti obrisani postovi, ovo ti je zadnja opomena pred ban!
-
Utokkha
#4569 Re: FK Zeljeznicar
Ja sam bio na jugu skroz u dijelu prema istoku. Npr. niko od novinara ne izvještava da je Škoro pogodio stativu, nego pišu da je lopta prošla par centimetara pored gola (a fakat se odbila malo od stative).
Ofsajd je fakat bio (u akciji za gol, Škoro je bio bar metar u ofsajdu), ali ponavljam da bi Sarajevo došlo do još jednog gola bez obzira na sve...
Ofsajd je fakat bio (u akciji za gol, Škoro je bio bar metar u ofsajdu), ali ponavljam da bi Sarajevo došlo do još jednog gola bez obzira na sve...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#4570 Re: FK Zeljeznicar
@dobar_ti? ..... 14 dana
@Neelix, .... zadnja opomena zbog trolovanja teme.
@Neelix, .... zadnja opomena zbog trolovanja teme.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#4571 Re: FK Zeljeznicar
dobar ti to osuđujem ali to nije bio aplauz nego psovka...na nase "Vedran Puljic" oni su uzvikivali "jebo vas on" ali opet kazem na obje strane mora biti seljaka koji pokvare cjelokupnu atmosferudobar_ti? wrote:Jucer smo izgubili zbog Ibrahima Sehica, malog Ferica i Amara koji ga je stavio na tu poziciju u ovakvoj utakmici. Pitari ni krivi ni duzni dodjose do tri boda nakon tri pogleda prema golu. Nismo imal srece, ali nadam se da cemo nadoknaditi to vc sljedece kolo.
-
MojaMalenkost
#4573 Re: FK Zeljeznicar
Samo da znate da je još jedan naš brat otišao na bolji svijet.
Počivaj u miru Mimi!

Počivaj u miru Mimi!

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4574 Re: FK Zeljeznicar
Sta je bilo sa momkom?