Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
htjela sam pohvaliti i prokomentirati svako jelo koje mi se svidi..a onda sam shvatila da mi od svega ide voda na usta i da bi svaki koment bio isti: svaka cast tako da..mashala danas je u mnogo domova bash mirisalo
Pileci rolat punjen crvenom paprikom i spinatom, kao prilog tjestenina u vrhnju
Treba nam sto veci pileci file koji cemo izrezati na tanje plohe..malo istuci i zaciniti (so,biber)
crvene paprike onako cijele staviti u rernu par minuta, pa u plasticnu kesu jos par minuta kako bi ih mogli lakse oguliti.....a spinat blansirati pa sa lukom i eventulano sitno isjeckanom paprikom preprziti nakratko...
Uzmemo piletinu pa na nju stavimo papriku i manju kolicinu spinat smjese...urolamo i stavimo u vatrostalnu posudu ...dodamo vrhnje preko piletine i ostavimo u rerni par minuta i to je to PRIJATNO
Humus
½ kg leblebija
3 češnja bijelog luka
15 g mljevenog kumina
ravna kafena kašičica soli
oko 50 ml maslinovog ulja (mada ne mora ovoliko, ja sam stavila samo malo, kao sto si vidjela na slici)
Leblebije potopite u vodi i neka stoje preko noći. Kuhajte ih sat i po ili dva, u zavisnosti u kom ste ih “stanju” kupili – ako su sušene ili drugačije termički neprerađene, neka bude dva sata; ukoliko su već pečene (onako kao grickalice), može i jedan sat na tihoj vatri. Sačuvajte vodu u kojoj su se kuhale ili onu iz konzerve. U blenderu ili nekom drugom aparatu za obradu namirnica, sjedinite leblebije, zgnječeni bijeli luk, kumin, so i ulje, meljite polako dodajući tečnost, ukoliko je potrebno, dok se ne postigne zeljena gustina.
u recept takodjer moze da ide i tahin (2-3 kasike), ja sam pravila bez.... evo video da pogledas ako te zanima