FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Better Man

#4551 Re: FC Barcelona

Post by Better Man »

elvis_sa wrote: Pa to je greska sir.Alexa Fergusona ne piquea.Sto mu nije pruzio pravu priliku,ali to nek ide njemu na dusu jer danas je pique najbolji ali UBJEDILJIVO igrac na svojoj poziciji.
Nije greška Fergusona, već je stvar da se Pique nije snašao u Enlgleskoj. Isto kao i Diego Forlan i da ne nabrajam druge koji su dolaskom u Englesku propali kao da nikad lopte nisu šutnuli kao Shevchenko, Rebrov itd.
Better Man

#4552 Re: FC Barcelona

Post by Better Man »

505sCrtom wrote:@hz__semir:

Kažeš "Onaj kepec može samo igrati u Barceloni i to samo zadnjih 15 minuta." Ej, čuješ li Ti sebe? SAMO u Barceloni. C c c. Pa čovjek je već bio kapiten u nekoliko utakmica.

Ja pokušavam da budem objektivan. Nadam se da nisam pristrasan. Evo redom. Bojanovo vrijeme tek dolazi, Ibrahimovićevo prolazi. Čovjek ima tek 20 godina. Jedini razlog zašto je Bojan još uvijek u BCN zato što se Ibrahimović "nije uklopio". Da su ga prodali, igrao bi utakmice, negdje u Malorci, Valenciji i sl. a ne bi sjedio na klupi. Nije on kriv što BCN ima bar 3-4 igrača ispred njega. Mislim, ko kupi Bojana danas sa jedno 5-6 miliona plate, dobio si je "bargain" za idućih 7-8 godina. (Samo što on od ove godine košta €100m). Zato držim da je Bojan bolji/isplativiji. Ibrahimović poslije Milana može samo u SAD (ali to je samo zbog para, ne zbog izazova i kvalitetnog fudbala).

Eto, neka Bojan nije bolji od Ibrahimovića. Šta je sa ostalima? Misliš li da je Arshavin bolji od Pedra trenutno? Ili Buffon od Valdesa? Za (onoliku) razliku u plati. Misliš li da je Ronaldo vrijedniji od Davida Ville za €6m? Ja mislim da ima puno precijenjenih igrača na ovom spisku. Drogba, Scholes, Ili Vieira. To su sve igrači čije vrijeme brzo prolazi. Je li misliš da je Rio Ferdinand bolji trenutno od Piquea?

Forlan 4.5, Sneijder 5.5, Milito 5, Berbatov 4.5, Nesta 4.5 ... (nisu barcini). Svi ovi igrači su podcjenjeni u odnosu na neke koji zarađuju duplo više. Mogao je i RM zadržati i Sneijdera i Robbena pa bi možda imali jači tim i od BCN ove godine. Ali jebi ga, nisu proda(va)li dovoljno majica pa su morali dovesti par manekena da zarade u Aziji. Tako je to u velikom businessu.

Moje mišljenje.
Kavih ba 100 miliona? Ne vrijedi Bojan ni pola tih para!
extraordinary

#4553 Re: FC Barcelona

Post by extraordinary »

Minimum fee release clause 100 miliona, to je minimalna cifra koju Barcelona MORA prihvatiti ukoliko je neko ponudi, s tim da Barcelona može ( i sigurno hoće ) prihvatiti i puno manje ponude dođu li na njihovu adresu.
elvis_sa

#4554 Re: FC Barcelona

Post by elvis_sa »

Better Man wrote:
elvis_sa wrote: Pa to je greska sir.Alexa Fergusona ne piquea.Sto mu nije pruzio pravu priliku,ali to nek ide njemu na dusu jer danas je pique najbolji ali UBJEDILJIVO igrac na svojoj poziciji.
Nije greška Fergusona, već je stvar da se Pique nije snašao u Enlgleskoj. Isto kao i Diego Forlan i da ne nabrajam druge koji su dolaskom u Englesku propali kao da nikad lopte nisu šutnuli kao Shevchenko, Rebrov itd.
Ma snasao bi se on da je dobio pravu sansu nije odigrao 10 utakmica kako treba....tako da ne vidim sto se ne bi snasao,jer sigurno od njega nisu bolji vidic i ferdinand.Za forlana se slazem jer njemu odgovara spanski stil jer se igra brze nego u engleskoj,a ferguson sada moze sanjati o forlanu jer takav igrac mu fali u napadu sa rooneyom.
extraordinary

#4555 Re: FC Barcelona

Post by extraordinary »

U Engleskoj se igra brži fudbal nego u Španiji, zato se mnogi ne snađu, tako da ti ta konstatacija ne stoji.
5 0 5

#4556 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Pique je tad imao 19-20 godina, i tih par sezona u Man U i u Zaragosi su mu sigurno pomogli da se razvije. Ferguson je jako dobar za mlade talente, jer ih on "usmjeri". Samo je njihova šteta što ga nisu zadržali duže. Sada bi imali vrhunskog igrača. Ali to se desilo i sa Ronaldom i nekim drugim igračima. RM "troši" fudbalere i njihova motivacija mi nikad nije bila jasna kod prodaja (bar u zadnjih desetak godina). Forlan je imao dobru sezonu u ManU koliko se sjećam. Imam osjećaj da bi Bojan dobro igrao u Arsenalu ili Liverpoolu, npr. Još je mlad. Ima vremena. Barcelonin je problem što ima previše dobrih mladih igrača. Eno, rasprodaše B tim, samo zato jer im veliki klubovi nude igranje u prvoj ligi i veću platu (što im BCN ne može priuštiti).

Sad, ovo o holanđanima bez karaktera, no comment.
Luigi

#4557 Re: FC Barcelona

Post by Luigi »

Meni je već godinama jedna od velikih misterija šta u Barceloni vide u Bojanu. Žali Bože para što ih bacaju, ono je smiješan igrač (da ne kažem napadač), to se pogotovo vidi u okruženju majstora koji su u timu.
5 0 5

#4558 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

@Luigi:

Ne bacaju oni nikakve pare. Bojan je njihovo dijete. Prodat će ga kad im dođe dobra ponuda i to je to. Za sad, on pošteno uradi tih svojih 15tak minuta. Opet, Ibrahimović mu je produžio vijek trajanja bar za godinu.
5 0 5

#4559 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Mogući sastav protiv Betisa:

Pinto
Adriano Milito Abidal Maxwell
Xavi Mascherano Keita
Pedro Bojan Afellay
5 0 5

#4560 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#4561 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

505sCrtom wrote:@Luigi:

Ne bacaju oni nikakve pare. Bojan je njihovo dijete. Prodat će ga kad im dođe dobra ponuda i to je to. Za sad, on pošteno uradi tih svojih 15tak minuta. Opet, Ibrahimović mu je produžio vijek trajanja bar za godinu.
Nemojmo se zavaravati, Bojan nije (i nece biti nikad) kalibar igraca za veliki klub. Mogu ga prodati Osasuni, Malagi, Fulhamu, Nurnbergu...i to nece biti za velike pare.
Luigi

#4562 Re: FC Barcelona

Post by Luigi »

Tomahawk11 wrote:

Nemojmo se zavaravati, Bojan nije (i nece biti nikad) kalibar igraca za veliki klub. Mogu ga prodati Osasuni, Malagi, Fulhamu, Nurnbergu...i to nece biti za velike pare.
Apsolutno se slažem, ono nije igrač za Barcelonu. Nadam se da će neki Englezi se zaletiti i kupiti ga (kao npr. Totenham Dos Santosa), teško da će uskoro ga prodati koliko ga cijene.
LSD

#4563 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Barceloni trebaju pravi špicevi, kompletni napadaci koji ce sijati strah i trepet u protivnickom 16-ercu (baš kao igraci tipa Villa,Messi,Pedro...prije toga Eto'o ,Henry,Zlatan)...dakle takav klub traži svjetsku klasu a neki prosjek...Bojan nije loš, al za nivo Barsine igre je slab.
elvis_sa

#4564 Re: FC Barcelona

Post by elvis_sa »

LSD wrote:Barceloni trebaju pravi špicevi, kompletni napadaci koji ce sijati strah i trepet u protivnickom 16-ercu (baš kao igraci tipa Villa,Messi,Pedro...prije toga Eto'o ,Henry,Zlatan)...dakle takav klub traži svjetsku klasu a neki prosjek...Bojan nije loš, al za nivo Barsine igre je slab.
Slazem se,ali mi nije jasno kako je barsa mogla prodat igraca tipa eto'a?Po meni ima sve predispozicije kao i David Villa,i nije sasluzio da ga se tek tako otarase.Uostalom i vidimo sta eto radi u seriji a,u ligi sampiona je vodeci strijelac ako se ne varam :)
elvis_sa

#4565 Re: FC Barcelona

Post by elvis_sa »

Veceras barsa igra u skoro najacem sastavu.Procitao sam da ce igrati Messi i Xavi.Stvarno Guardiola previse rizikuje sa messijem jer sta ako mu se povrijedi pred utakmicu sa arsenalom?Nepotrebo ga gura u vatru,a ima 5 golova prednosti uoci revansa.
5 0 5

#4566 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote:

Bojan on Sunday played his 150th official Barcelona game at the age of 20 years 141 days. Scored 38 goals

At the age of Bojan, Messi had played 85 games (36 goals) Messi reached 150 at the age of 21 years 283 days
2407

#4567 Re: FC Barcelona

Post by 2407 »

Image
:mrgreen:
Jack Be Nimble

#4568 Re: FC Barcelona

Post by Jack Be Nimble »

elvis_sa wrote:Veceras barsa igra u skoro najacem sastavu.Procitao sam da ce igrati Messi i Xavi.Stvarno Guardiola previse rizikuje sa messijem jer sta ako mu se povrijedi pred utakmicu sa arsenalom?Nepotrebo ga gura u vatru,a ima 5 golova prednosti uoci revansa.
Ma i neka se povredi na par sedmica. Volio bi vidjeti Barsu bez Mesija, pogotovo u LS.
5 0 5

#4569 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

elvis_sa wrote:Veceras barsa igra u skoro najacem sastavu.Procitao sam da ce igrati Messi i Xavi.Stvarno Guardiola previse rizikuje sa messijem jer sta ako mu se povrijedi pred utakmicu sa arsenalom?Nepotrebo ga gura u vatru,a ima 5 golova prednosti uoci revansa.

Gdje si to procitao? Ja mislim da je sastav ovaj gore koji sam naveo. Tražim link za "live stream". Ima li ko?
2407

#4570 Re: FC Barcelona

Post by 2407 »

505sCrtom wrote:

Gdje si to procitao? Ja mislim da je sastav ovaj gore koji sam naveo. Tražim link za "live stream". Ima li ko?
Bit ce ti ovdje sigurno:
http://nkora.net/
http://atdhe.net/
elvis_sa

#4571 Re: FC Barcelona

Post by elvis_sa »

Image

Evo vjerovatnog sastava veceras.Mada mislim da bi messi trebao pocet utakmicu ali eto....
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4572 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Xavi je jedini nezamjenjivi igrač u Barceloni.
elvis_sa

#4573 Re: FC Barcelona

Post by elvis_sa »

Ma i neka se povredi na par sedmica. Volio bi vidjeti Barsu bez Mesija, pogotovo u LS.[/quote]

Pa svaki tim ima svoju najvecu zvijezdu,Kao Arsenal Fabregasa,Chelsea Lamparda,Liverpool Torresa,Real C.Ronalda itd..Normalno da bi bilo teze bez messija,ali umije barsa igrati i bez njega,to su dokazali u nekoliko utakmica.
mrtva kokoš

#4574 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

http://atdhe.net/32821/watch-real-betis-vs-fc-barcelona
2:0 za betis nije ni 10 min. proslo :roll:
Charuga
Globalni moderator

#4575 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Za.eban Betis .. :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply