Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
honky tonk

#4551 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by honky tonk »

lavorpunvode wrote:"Ja sam nju, znate, volio.
To je bila ljubav na prvi pogled,
na posljednji pogled,
na pogled do groba."

Vladimir Nabokov
:thumbup:
Brkooo

#4552 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Brkooo »

O man you are busy working for the world, and the world is busy trying to turn you out.....

Abu Bakr
Pro

#4553 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Pro »

„Dvije stvari ispunjaju dušu uvijek novim i sve većim udivljenjem i strahopoštovanjem, što se više i ustrajnije razmišljanje bavi njima: zvjezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni.“
Pro

#4554 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Pro »

"Svaki čovjek dobro zna da na svijetu živi samo jednom, da je on nešto jedinstveno, i da ni u najrjeđem slučaju ne može od tako divne šarolike raznovrsnosti po drugi put nastati nešto tako jedinstveno kao što je on."
devito

#4555 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by devito »

"Tajanstvena je zemlja suza." Antoine de Saint-Exupéry
Pro

#4556 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Pro »

"Razum i logika u životu ne daju mnogo razloga za radost, a ni za patnju. Ko je ikada volio zato što je za to imao razloga ili zato što je to želio? Ljubav se boluje i što nas više boli to nam veću snagu daje."
Afanasi_94

#4557 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Afanasi_94 »

U krugu života ne postoje ni pobjede ni porazi. Postoje samo promjene.
ptičica

#4558 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

" Hodacemo bez razloga, radovacemo se, bez razloga, smejacemo se, bez razloga, s jednim jedinim razlogom, sto smo zivi i sto se volimo. A kud ces veci razlog."
Mesa Selimovic
ptičica

#4559 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

''Zar ne vidiš koliko mi je važno...? Da zatrpaš sobom prazninu što me plaši, da me izdvojiš između svih ljudi, da zaboraviš predrasude i zamišljeno nepotrebno dostojanstvo, da pošalješ do đavola sve pametne postupke, jer nisu pametni, da me uvjeriš kako mi daješ sebe cijelu u zamjenu za ono što gubim, ili da se praviš da je tako, da me obmaneš dok se ne naviknem na život, jer ovo što je sad, to nije život, već sjećanje i čekanje."
M. S.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4560 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

ptičica wrote:''Zar ne vidiš koliko mi je važno...? Da zatrpaš sobom prazninu što me plaši, da me izdvojiš između svih ljudi, da zaboraviš predrasude i zamišljeno nepotrebno dostojanstvo, da pošalješ do đavola sve pametne postupke, jer nisu pametni, da me uvjeriš kako mi daješ sebe cijelu u zamjenu za ono što gubim, ili da se praviš da je tako, da me obmaneš dok se ne naviknem na život, jer ovo što je sad, to nije život, već sjećanje i čekanje."
M. S.
cvrcak i mrav

#4561 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by cvrcak i mrav »

"Ja sam u snovima vec bila iscrtala nas buduci zivot. Tvrdjavicu zidovima opasanu.. Cvijece i psa.. I ljuljasku ispred kuce.. I klupu na kojoj cemo sjediti u suton i drzati se za ruke.
Zasto sam to krila? O istinskoj, golemoj ljubavi se ne govori. Ona se zivi. I suti."

Nura Bazdulj Hubijar
alkalna_baterija

#4562 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by alkalna_baterija »

Ljudi se ustvari boje, zato su surovi.

opet dobri stari Meša :)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4563 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

poticaj wrote:"Čovjek uvijek može navući masku na lice, a u sebi ostati onaj koji je bio. Ali šta ako maska sraste s licem? S vremenom ti postane sve teže igrati dvostruku igru, pa počneš sam sebe uvjeravati da doista i misliš to što govoriš, kako bi u vlastitim očima ostao čist. Ukratko, mozak ti se okameni." Ivo Brešan
Pro

#4564 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Pro »

Padovi dokazuju da si samo čovjek. A čovjek je ograničeno biće, ovisno o Bogu. Padovi ti dokazuju da je realnost života da možeš pasti. Važno je, međutim, ne ostati ležati nego se dignuti i ići naprijed. Padovi se tako popravljaju da im se nasmiješiš, oprostiš sebi i drugima i kreneš još odlučnije naprijed.
Zoya

#4565 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Zoya »

honky tonk wrote:
lavorpunvode wrote:"Ja sam nju, znate, volio.
To je bila ljubav na prvi pogled,
na posljednji pogled,
na pogled do groba."

Vladimir Nabokov
Pro

#4566 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Pro »

"Nema ničeg paradoksalnijeg od ženske pameti - žene je teško u što uvjeriti,treba ih navesti da uvjere same sebe; redosljed kojima se oslobađaju predrasuda je vrlo orginalan; da čovjek svlada njihovu dijalektiku, treba u glavi isprevrnuti sva školska pravila logike."

:)
shmizlica

#4567 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by shmizlica »

nikad se ne izvinjavaj. nikad ne pričaj o tome. pošalji cvijeće, bez pisma. samo cvijeće. ono pokriva sve, čak i grobove.

remark
Čudna sorta

#4568 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Čudna sorta »

“Mene su žene - dobre žene - plašile, jer su možda htjele moju dušu, a ja sam htio da sačuvam taj ostatak sebe.
Uglavnom sam žudio za kurvama, prostim ženama. jer su bile tupe i bezosjećajne i nisu imale osobnih prohtjeva. Ništa nisam gubio kad su odlazile.

Istovremeno, čeznuo sam za nježnom, dobrom ženom, usprkos previsokoj cijeni. Inače bih bio izgubljen.
Jak čovjek bi odustao i od jednih i od drugih. Ja nisam bio jak. I tako sam nastavio da se borim sa ženama, sa idejom o ženama.” Bukowski
lavorpunvode

#4569 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by lavorpunvode »

"Nije li mudrost baš to: Pomirenost sa svijetom koji nismo uspjeli da promijenimo. I sa životom na koji smo morali da pristanemo."

Ljiljana Habjanović Đurović
lavorpunvode

#4570 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by lavorpunvode »

"Čim znaš zašto nekog voliš, to znači da ga ne voliš."

Frederic Beigbeder
Pro

#4571 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Pro »

"Vidiš, još mislim dobro o tebi, i želim da se ponekad probudiš usred noći, i da dugo sjediš prekrštenih nogu na postelji, mučeći se kajanjem i stidom zbog mene. Ali, neka ti je prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih više nije bilo. Alahemanet, čovječe kao i svi ostali, koji čine zlo ali ga ne smišljaju. Od onih drugih, koji zlo smišljaju i određuju, neka Bog sačuva i tebe i mene."

alkalna_baterija

#4572 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Pro wrote:"Vidiš, još mislim dobro o tebi, i želim da se ponekad probudiš usred noći, i da dugo sjediš prekrštenih nogu na postelji, mučeći se kajanjem i stidom zbog mene. Ali, neka ti je prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih više nije bilo. Alahemanet, čovječe kao i svi ostali, koji čine zlo ali ga ne smišljaju. Od onih drugih, koji zlo smišljaju i određuju, neka Bog sačuva i tebe i mene."

alkalna_baterija

#4573 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

''Nikad čovjek ne može sve da predvidi, igramo na sreću više nego što mislimo.

Meša
lavorpunvode

#4574 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by lavorpunvode »

''U ovoj zemlji ljudi ne cijene jutro. Bude se na silu uz pomoć budilice koja im razbija san kao oštricom sjekire i od tog trenutka znaju samo za žurbu. Recite mi kakav može biti dan koji počinje takvim činom nasilja? U što se pretvaraju ljudi koji uz pomoć budilice svakog jutra dobiju jedan mali elektrošok? Oni se na taj način iz dana u dan privikavaju na nasilje, a odvikavaju od zadovoljstva. Vjerujte mi, karakter ljudi uvjetovan je njihovim jutrima.''

Milan Kundera
lavorpunvode

#4575 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by lavorpunvode »

"*Ne bojim se života ni ljudi, bojim se samo da me se tvoje srce ne zasiti."

Meša Selimović
Post Reply