teško.. privatna imovina je bitnija da se štiti zakonom, a i postoji zakonska metoda tj. pauk za rješavanje takve situacije.. striktna su pravila kada se nečija imovina može oštetiti, a da ne bude sankcija i nadoknada šteteholowey wrote:a drzava protutuzbu za nadoknadu materijalne i nematerijalne stete zbog blokade koja bi sigurno bila visestruko veca od stete na autimajao_situacije wrote:Ma i meni je to bila prva reakcija ali onda kontam tužiće državu za odštetu, a ovako ako ikad hoće auto nazad moraju platiti državi.holowey wrote:
paukom? bagerom i grtalicom bih rascistio cestu da moze proci gradski saobracaj a ostalima dao 1 sat da se razidju inace ide druga tura bagera
Sarajevski taksisti- dno dna
- jao_situacije
#4551 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
- dzeno123
#4552 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
I izborise se ljudi, oborise ne zakonsku odluku ministra Bubice.
- NK33
#4553 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Hajd bar nisu ništa blokirali. Niko nikomdzeno123 wrote:I izborise se ljudi, oborise ne zakonsku odluku ministra Bubice.
- Reglan
#4554 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kakva su ovo govna, danas mi mama u bingu uzela par kesa kucnih potrebstina i sjede u sarajevo taxi do kuce, otkuca joj 3,5 marke ali govno joj naplati 8 maraka jer kao ima trosak gepeka.
Pa majku vam jebem sto meni nikad ne naplatite gepak nego zenama prosipate sliku.

Pa majku vam jebem sto meni nikad ne naplatite gepak nego zenama prosipate sliku.
-
Sharif
#4555 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
cuj trosak gepeka...
jebo te degena
- thekupus
#4556 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
hoce to kod taksista, haba se gepek 
-
razonoda
#4557 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Reglan wrote:Kakva su ovo govna, danas mi mama u bingu uzela par kesa kucnih potrebstina i sjede u sarajevo taxi do kuce, otkuca joj 3,5 marke ali govno joj naplati 8 maraka jer kao ima trosak gepeka.![]()
Pa majku vam jebem sto meni nikad ne naplatite gepak nego zenama prosipate sliku.![]()
![]()
![]()
- O'zone
- Globalni moderator
-
alenthekiller
#4559 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
gdje prestaje logika pocinje Bosna... davno receno
- seoBIH
#4560 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A cuj debila, zali se na nelegalne taksite, a u nastavk ukaze da nece placati kaznu za svoj prekrsaj, ma kakav god bio 
- JThomas
#4561 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
to je takso-logika, u svim segmentima života. jer oni su odbranili grad i to...
-
bumerangss
#4562 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Neko je otvorio temu "koliko zaradjuju taxisti" ali u ju je smjestio u Razne diskusuje pa sam ja dao svoje misljenje i tek poslije se sjetih da ima ova slicna tema pa molim sve koje to interesuje a posebno sa-taxiste da procitaju moj post i da daju svoj komentar ali iskreno
jer ja ga ne znam kopirati na ovu temu
a volio bih da znam 
- Nisrin
#4563 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
bumerangss wrote:Neko je otvorio temu "koliko zaradjuju taxisti" ali u ju je smjestio u Razne diskusuje pa sam ja dao svoje misljenje i tek poslije se sjetih da ima ova slicna tema pa molim sve koje to interesuje a posebno sa-taxiste da procitaju moj post i da daju svoj komentar ali iskrenojer ja ga ne znam kopirati na ovu temu
a volio bih da znam
Zaradjuju toliko da mogu hladno kupiti auto od 15000+ KM i napraviti kucu od 3 sprata najmanje, sjediti po kafanama kad ne rade itd, govorim za ove iz Sarajevo taxi-ja, za ostale ne znam...
- dzeno123
#4564 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
E jbg, sto onda raja ide na fukultete, zavrsava medicinu ako je tako? Hajmo svi biti taksiste.Nisrin wrote:bumerangss wrote:Neko je otvorio temu "koliko zaradjuju taxisti" ali u ju je smjestio u Razne diskusuje pa sam ja dao svoje misljenje i tek poslije se sjetih da ima ova slicna tema pa molim sve koje to interesuje a posebno sa-taxiste da procitaju moj post i da daju svoj komentar ali iskrenojer ja ga ne znam kopirati na ovu temu
a volio bih da znam
Zaradjuju toliko da mogu hladno kupiti auto od 15000+ KM i napraviti kucu od 3 sprata najmanje, sjediti po kafanama kad ne rade itd, govorim za ove iz Sarajevo taxi-ja, za ostale ne znam...
- gnjev
#4565 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Imas li 40-60k maraka za licence dzeno ?
- dzeno123
#4566 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nemam druze.gnjev wrote:Imas li 40-60k maraka za licence dzeno ?
- gnjev
#4567 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Eh u tome je stvar . I ja bih janjetine,al nema . Odoh zaklat pastetu .
- Nisrin
#4568 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
E jbg, sto onda raja ide na fukultete, zavrsava medicinu ako je tako? Hajmo svi biti taksiste.dzeno123 wrote:
Njima za licencu treba kao prosjecnom stomatologu za ordinaciju, a mnogi nemaju taj noovac da otvore ordinaciju...
- Ned071
#4569 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
stereotip i suplja najgore vrste. moj je otac radio nakon rata, jer mu je firma propala. od sest ujutro do osam navece, sa pauzama za rucak. ispocetka je bilo ok. zadnjih par godina pred penziju, kada poplaca sve dadzbine i troskove, plata mu je bila oko 800 maraka. tako da ne lupetas o stvarima koej ne znas.Nisrin wrote:bumerangss wrote:Neko je otvorio temu "koliko zaradjuju taxisti" ali u ju je smjestio u Razne diskusuje pa sam ja dao svoje misljenje i tek poslije se sjetih da ima ova slicna tema pa molim sve koje to interesuje a posebno sa-taxiste da procitaju moj post i da daju svoj komentar ali iskrenojer ja ga ne znam kopirati na ovu temu
a volio bih da znam
- šatirana_ljubičica
#4570 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ko zna pojedinim taxistima za šta je paravan taxi..
- Adriatic
#4571 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Tačno.šatirana_ljubičica wrote:Ko zna pojedinim taxistima za šta je paravan taxi..
Ili da povjerujemo da vozači Sa taksija kupuju nove mercedese od taksiranja.
- šatirana_ljubičica
#4572 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa da.Još kad pojedinima vidim face, osjećam se kao da me šef mafije voziAdriatic wrote:Tačno.šatirana_ljubičica wrote:Ko zna pojedinim taxistima za šta je paravan taxi..
- Adriatic
#4573 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ali da vidiš kako je ta banda organizovana.šatirana_ljubičica wrote:Pa da.Još kad pojedinima vidim face, osjećam se kao da me šef mafije voziAdriatic wrote:Tačno.šatirana_ljubičica wrote:Ko zna pojedinim taxistima za šta je paravan taxi..
Jednom me je jedan vozio i pričao kako ga je neki vozač ružno pogledao, šta li.
Tada je on sakupio svoje kolege, uhvatili ga i ubili boga u njemu.
I on je to pričao meni koga prvi put vidi.
Sila je to.
- šatirana_ljubičica
#4574 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma... njihove priče su posebna priča.. Ja ih u startu izignorišem tako da većina brzo odustane.Adriatic wrote: Ali da vidiš kako je ta banda organizovana.
Jednom me je jedan vozio i pričao kako ga je neki vozač ružno pogledao, šta li.
Tada je on sakupio svoje kolege, uhvatili ga i ubili boga u njemu.![]()
I on je to pričao meni koga prvi put vidi.
Sila je to.
- Nisrin
#4575 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ned071 wrote:Nisrin wrote:
stereotip i suplja najgore vrste. moj je otac radio nakon rata, jer mu je firma propala. od sest ujutro do osam navece, sa pauzama za rucak. ispocetka je bilo ok. zadnjih par godina pred penziju, kada poplaca sve dadzbine i troskove, plata mu je bila oko 800 maraka. tako da ne lupetas o stvarima koej ne znas.
Naravno da ne generalizujem, jer ne moze SVIMA biti isto, ali velika vecina stvarno ima auta od 15000KM i vise, pa birajiu gdje ce voziti, iako je Sarajevo brdoviti grad, idu u Tursku ili Dubai na odmor, prave trosspratnice, ali pritom OBAVEZNO KUKAJU!!!
Imam nekoliko takvih primjera oko sebe- nemaju sta jesti, placu, jadikuju ali su zato kupili golfa 6icu cim se pojavio...djeca im nosaju samo brendirane stvari, vise po kaficima, caste se svaku noc itd...ako je tako tesko, od cega onda?!
Nemaaa, svi posteni, cedni i rade za minimalac, u minusu posluju, ali rade i dalje