Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
- helo
Danas ti je konferencija za štampu i novine u Visokom, i na Visoćici. Dolaze novinari u velikom broju i turisti da vide zidove koje su iskopali. Ako ti nije teško možeš otiči i do Visokog nije to nakraj svjera. Sarajevo Visoko 25 minuta auto vožnje.dexcox wrote:no dobro dosta sprdnje ,,,a sta su danas iskopali ? imal napretka piramidoljubci moji ?
- seljak_cojek
-
Legolas
Upravo sam pročitao u Avazu da je Federalno ministarstvo za kulturu i sport povuklo dozvolu za radove na Visočici, zbog toga što taj akt nije bio "pravno valjan" i da će valjda dozvola biti ponovo izdata kada se formira komisija stručnjaka koja bi nadgledala radove.
-
El-bosniaco
daj dokaz, daj posalji tekst , slabo ja tebi sta vjerujemUpravo sam pročitao u Avazu da je Federalno ministarstvo za kulturu i sport povuklo dozvolu za radove na Visočici, zbog toga što taj akt nije bio "pravno valjan" i da će valjda dozvola biti ponovo izdata kada se formira komisija stručnjaka koja bi nadgledala radove.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Da tacno je pise u Avazu.El-bosniaco wrote:daj dokaz, daj posalji tekst , slabo ja tebi sta vjerujemUpravo sam pročitao u Avazu da je Federalno ministarstvo za kulturu i sport povuklo dozvolu za radove na Visočici, zbog toga što taj akt nije bio "pravno valjan" i da će valjda dozvola biti ponovo izdata kada se formira komisija stručnjaka koja bi nadgledala radove.
-
El-bosniaco
pa sta sad onda ???
koliko ce se cekati dok dodji ti strucnjaci sto ce nadgledati
-
Legolas
- helo
dali vama radi ovo što je BHtelekom stavio kameru za direktno pračenje??
http://bihlive.bih.net.ba/index.php?id=527
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
helo wrote:dali vama radi ovo što je BHtelekom stavio kameru za direktno pračenje??
-
Piramidos
nobady netreba zaustaviti kopanje nego treba dovesti samo prave strucnjake a ne alternativce koji proucavaju letece tanjire, raskrinkavaju zavjere itd itd ... grad i oko grada treba sve da se otkopa i pokaze svjetu prava istina a ne ubleha u tome je razlikanobody wrote:uspjeli ste zaustaviti radove, svaka cast
sad sve ponovo zakopati i zaboraviti cijelu pricu o piramidi
neka sljedeca pokoljenja kopaju![]()
- seljak_cojek
Citat Avaz:El-bosniaco wrote:pa sta sad onda ???
"-Ministarstvo će formirati komisiju koju će činiti arheolozi i stručnjaci iz Zemaljskog muzeja, Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, Akademije nauka i umjetnosti i druge, s ciljem da se da stručno mišljenje o zahtjevu Ministarstva za obrazovanje ZDK - kaže se, između ostalog, u rješenju."
Citat Avaz:
"-Mi smo u oktobru prošle godine tražili, a oni odbili formiranje komisije. Sada ih pozivamo da nam se pridruže, da dođu i vide naše rezultate. Ne želim vjerovati da će neko doći i osporiti naš put i ove sjajne rezultate. Upravo sam ispratio ljude iz Federalne vlade i svi su za ovo što radimo - kaže Osmanagić"
Moje mišljenje:
U oktobru prošle godine nije bilo ni jednog očitog dokaza da nešto ima ispod Visočice, sada kad su otkopali ono kamenje, proradila sujeta, sad bi da i oni imaju neke zasluge, pa makar i nasilu. tužno, tužno
- dexcox
helo wrote:dali vama radi ovo što je BHtelekom stavio kameru za direktno pračenje??

ja samo ovo vidim
- dexcox
napokon neka normalna vijest, sad cemo vidjeti sta kazu strucnjaci.seljak_cojek wrote: "-Ministarstvo će formirati komisiju koju će činiti arheolozi i stručnjaci iz Zemaljskog muzeja, Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, Akademije nauka i umjetnosti i druge, s ciljem da se da stručno mišljenje o zahtjevu Ministarstva za obrazovanje ZDK - kaže se, između ostalog, u rješenju."
kakva ba sujeta.
- kriticarka_nikova
i ja vidim samo tu sliku,jel neko zna stvarno jesu radovi obustavljeni?Joj bas ce biti tuzno ako budu obustavljeni,a mi besposlicari jedva cekamo rezultate 
- seljak_cojek
Oni su dobri samo dok ne dokažu da su u pravu i pokažu kamenje za koje nikom nije palo na pamet da postoji. A sad kad su dokazali da brdo nije samo brdo odjednom treba dovoditi stručnjake i zabraniti mu dalje kopanje dok se stručnjaci iz Zemaljskog muzeja ne nakanu doći i dati svoje "STRUČNO" mišljenje na osnovu višegodišnjeg iskustva nakuljenog po kancelarijama muzeja.Piramidos wrote:nobady netreba zaustaviti kopanje nego treba dovesti samo prave strucnjake a ne alternativce koji proucavaju letece tanjire, raskrinkavaju zavjere itd itd ... grad i oko grada treba sve da se otkopa i pokaze svjetu prava istina a ne ubleha u tome je razlikanobody wrote:uspjeli ste zaustaviti radove, svaka cast
- max_power
ono gore je bila salaPiramidos wrote:nobady netreba zaustaviti kopanje nego treba dovesti samo prave strucnjake a ne alternativce koji proucavaju letece tanjire, raskrinkavaju zavjere itd itd ... grad i oko grada treba sve da se otkopa i pokaze svjetu prava istina a ne ubleha u tome je razlikanobody wrote:uspjeli ste zaustaviti radove, svaka cast
mozda bi neki i voljeli da se radovi obustave ali sad je kasno
poslije svih ovih slika, javnost hoce da zna sta se tu krije...