Sa tim da u Sarajevu ne pale aute po predgradjima
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- dječak sa šibicama
#4551 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Realno, Sarajevo je metropola, Pariz i Sarajevo u pet deka.
- Sanjarko
#4552 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Meni se u Sarajevu saobracaj nesvidza. Ali kako znam ni Sarajlijama.
- denimb
#4553 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa dok su mu roditelji bili zivi slao njima, a uvijek prije nego sto posalje nazove kaze to je vama a 200 dolara od toga je je za janjeFudo387 wrote:denimb wrote:Jbg sklop svjetskog gradjanina...meni dajdza dosao poslije rata iz Amerike, otisao nekad prije rata u sedamdesetim...covjek se nije mogao nacuditi koliki smo divljaci, koliko smo zaostali kako je kod njih sve fancy u ameriKi...ovi mladji rodjaci ga nalozili da jedemo i pse, jbg ostala iz rata navika...dok je bio tu kad god im prahne janje pocnu Bobija po avliji ganjati...derali ga svaki drugi dan...kad je krenuo kaze meni slat cu im ja pare samo im ne daj da Bobija pojedu, salji reko boli me kuac, cuvat cu ja Bobija![]()
Jel stvarno levat slao lovu da Bobija ne spucate?
-
Fudo387
#4554 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
e svastadenimb wrote:Pa dok su mu roditelji bili zivi slao njima, a uvijek prije nego sto posalje nazove kaze to je vama a 200 dolara od toga je je za janjeFudo387 wrote:denimb wrote:Jbg sklop svjetskog gradjanina...meni dajdza dosao poslije rata iz Amerike, otisao nekad prije rata u sedamdesetim...covjek se nije mogao nacuditi koliki smo divljaci, koliko smo zaostali kako je kod njih sve fancy u ameriKi...ovi mladji rodjaci ga nalozili da jedemo i pse, jbg ostala iz rata navika...dok je bio tu kad god im prahne janje pocnu Bobija po avliji ganjati...derali ga svaki drugi dan...kad je krenuo kaze meni slat cu im ja pare samo im ne daj da Bobija pojedu, salji reko boli me kuac, cuvat cu ja Bobija![]()
Jel stvarno levat slao lovu da Bobija ne spucate?
- triconja
#4555 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sarajevo nije zivo nego poprima odlike onih koji su odgovorni za njega, pa kako mene tako i svih vas koji ga pljujete ili velicate. Ne more se pobjec od onoga sto si, mores se jedno vrijeme prodavat da si ono sto nisi ali situacija na terenu prica drugu pricu.
- 512MB
#4556 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mozete vi branit neobranjivo, i cuki je njegova koliba naj naj... Sarajevo je neplanski izgradjena kasaba sa malo vise ljudi, doslovno mini centar okruzen favelama sa katastrofalnom infrastrukturom, uskim ulicama i nekulturnim narodom. Zadnji put kad sam poslovno bio dole obuhvatila me neka tjeskoba u grudima, usi zaglusile mislio sam hercika ce me strefit. Popustilo tek kad sam kreno prema Mostaru... Dobijem napad klaustrofobije kad i pomislim da moram dole na vise dana. Volio bih i ja da je drugcije ali jebiga nije, sta se moze..
- muha_sa
#4557 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nije do Sarajeva vec do tebe stari512MB wrote:Mozete vi branit neobranjivo, i cuki je njegova koliba naj naj... Sarajevo je neplanski izgradjena kasaba sa malo vise ljudi, doslovno mini centar okruzen favelama sa katastrofalnom infrastrukturom, uskim ulicama i nekulturnim narodom. Zadnji put kad sam poslovno bio dole obuhvatila me neka tjeskoba u grudima, usi zaglusile mislio sam hercika ce me strefit. Popustilo tek kad sam kreno prema Mostaru... Dobijem napad klaustrofobije kad i pomislim da moram dole na vise dana. Volio bih i ja da je drugcije ali jebiga nije, sta se moze..
- insomnia78
#4558 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Samo gumedječak sa šibicama wrote:Realno, Sarajevo je metropola, Pariz i Sarajevo u pet deka.
- denimb
#4559 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To stvarno nije do Sarajeva nego do tvoje psihe, i nemoj se s tim zafrkavati jer stvarno mozes imati posljedice po zdravlje ako ti se to desava.
-
swanfilter
#4560 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
duminjo wrote:pricati, kako je sarajevo selendra, moze samo nepismen i zatucan covjek. Kad neko takvu glupost izvali, predstavio se dovoljno.
Crijeva, iznutrice, ..., po ulici nije bas odlika grada ... Pa bez zamjere. Protiv Sa nista, to je glavni grad moje drzave, ali neke stvari i toliko godina nakon rata ...
-
Fudo387
#4561 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa sto nisi ljudima reko, odveli bi te da ti stravu neko salije, ima onih nana sto znaju. Vidis da si naograjso.512MB wrote:Mozete vi branit neobranjivo, i cuki je njegova koliba naj naj... Sarajevo je neplanski izgradjena kasaba sa malo vise ljudi, doslovno mini centar okruzen favelama sa katastrofalnom infrastrukturom, uskim ulicama i nekulturnim narodom. Zadnji put kad sam poslovno bio dole obuhvatila me neka tjeskoba u grudima, usi zaglusile mislio sam hercika ce me strefit. Popustilo tek kad sam kreno prema Mostaru... Dobijem napad klaustrofobije kad i pomislim da moram dole na vise dana. Volio bih i ja da je drugcije ali jebiga nije, sta se moze..
- ultima_palabra
#4562 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sarajevo je super dok si solo i zajebajes se. Kad dobijes porodicu skontas koliko stvari nedostaje.
- ultima_palabra
#4563 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovo je slucaj kad se opanak popapuci... nema doktora za to.muha_sa wrote:nije do Sarajeva vec do tebe stari512MB wrote:Mozete vi branit neobranjivo, i cuki je njegova koliba naj naj... Sarajevo je neplanski izgradjena kasaba sa malo vise ljudi, doslovno mini centar okruzen favelama sa katastrofalnom infrastrukturom, uskim ulicama i nekulturnim narodom. Zadnji put kad sam poslovno bio dole obuhvatila me neka tjeskoba u grudima, usi zaglusile mislio sam hercika ce me strefit. Popustilo tek kad sam kreno prema Mostaru... Dobijem napad klaustrofobije kad i pomislim da moram dole na vise dana. Volio bih i ja da je drugcije ali jebiga nije, sta se moze..morat ceš potražit pomoc strucnjaka
- 512MB
#4564 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To je razlika izmedju grada Beca i sela Sarajeva. Bec je metropola, al ipak ljudi redovno razgovaraju o stvarima koje treba mijenjat, popravljat, unapredjivat... Dok u Rajvosa, kad ukazes na to da nije lijepo da unutrice i frisko oderana zivotinjska koza lezi na trotoaru, dobijes prvi komentar "poserem ti se u usta" (citat Havana)
A kamoli da kritikujes AQI index od 500 il nemogucnost nocnog posjecivanja cenife zbog nestanka vode, tek se onda krene na barikade
A kamoli da kritikujes AQI index od 500 il nemogucnost nocnog posjecivanja cenife zbog nestanka vode, tek se onda krene na barikade
- muha_sa
#4565 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
sve je to OK512MB wrote:To je razlika izmedju grada Beca i sela Sarajeva. Bec je metropola, al ipak ljudi redovno razgovaraju o stvarima koje treba mijenjat, popravljat, unapredjivat... Dok u Rajvosa, kad ukazes na to da nije lijepo da unutrice i frisko oderana zivotinjska koza lezi na trotoaru, dobijes prvi komentar "poserem ti se u usta" (citat Havana)
tebe više treba brinut to gušenje, tjeskoba-osjecaj da ce te hercika spucat
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4566 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Trola ovaj pokusaj Zviza
-
swanfilter
#4567 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bas, gdje je onaj gospodin Zviz?
- HAVANA
#4568 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znamo mi dobro sta je kritika.Dobronamjerna kritika je uvijek ok.I sami kritikujemo mnoge stvari svaki dan.Znas ti dobro na sta mi reagujemo512MB wrote:To je razlika izmedju grada Beca i sela Sarajeva. Bec je metropola, al ipak ljudi redovno razgovaraju o stvarima koje treba mijenjat, popravljat, unapredjivat... Dok u Rajvosa, kad ukazes na to da nije lijepo da unutrice i frisko oderana zivotinjska koza lezi na trotoaru, dobijes prvi komentar "poserem ti se u usta" (citat Havana)
-
Suzie Q
#4569 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne trebas sve gledati iz perspektive Sarajeva. Koliko sam skuzila ta zena je sa nekog sela iz livanjskog kraja. Zao mi je sto ne mogu postaviti sliku kao dokaz, ne uspijeva mi s mobitela.muha_sa wrote: al-ovo gore je odron i ne mogu vjerovat da neko povjeruje da je istinaeto ona žali što ne može kantu sa vodom trehnut niz ulicu
od sutra cu po vas dan stajat na balkonu i gledat žene kako trehaju vodu niz ulicu il s balkona
Naazalost i to je jedna od stvari s kojima se suocavamo kada odemo vani, svi smo u istom košu i ruralni i urbani. Zemlja porijekla svima ista.
- muha_sa
#4570 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ma jašta--nek žena ima otvoren fejsbuk profil i služit se istimSuzie Q wrote:Ne trebas sve gledati iz perspektive Sarajeva. Koliko sam skuzila ta zena je sa nekog sela iz livanjskog kraja. Zao mi je sto ne mogu postaviti sliku kao dokaz, ne uspijeva mi s mobitela.muha_sa wrote: al-ovo gore je odron i ne mogu vjerovat da neko povjeruje da je istinaeto ona žali što ne može kantu sa vodom trehnut niz ulicu
od sutra cu po vas dan stajat na balkonu i gledat žene kako trehaju vodu niz ulicu il s balkona
Naazalost i to je jedna od stvari s kojima se suocavamo kada odemo vani, svi smo u istom košu i ruralni i urbani. Zemlja porijekla svima ista.
Suzie
- animals
#4571 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Negdje u 17 stoljecu i u Londonu su izmet bacali sa prozora na ulicu..
a vidi gdje su danas..
znaci perspektiva je tu..
a vidi gdje su danas..
znaci perspektiva je tu..
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#4572 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sarajevo je samo veće tj prostranije selo od ostalih sela u BiH i ima tu (ne)sreću da je sve medijski popraćenije. Da je Zenica, Tešanj, Mrkonjić ili bilo koji drugi grad na tom mjestu sve bi isto bilo. Mentalitet svih ljudi skoro pa isti, nema razlike skoro, seljaci tamo seljaci vamo. Primitivci ovdje, primitivci ondje.
-
swanfilter
#4573 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ko drugi ovako nes da izjavi nego Mknalty 
- Plaut
#4574 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sarajevo je super, podsjeća na Beograd u Jugoslaviji. Svi rade, oni dobijaju najviše 
-
cassius
#4575 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mozes mi sve dirat, al ne dam na Sarajvo.Cudan mentalitet sarajlija skroz. Jedne godine kad vas pukne reality check , bice gdje sam bio sta sam radio