Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Novak20

#4551 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Novak20 »

decembar2017 wrote:
Novak20 wrote:
Bloo wrote: A bosanski Hrvati?
Oni su izgleda peta kolona. :D
izbaci to "izgleda " i pogodak u sridu i sto je najgore toga se ni ne stide.
Nađoše li Šantića ?

Ostao je u Krajini do zadnjeg dana svog života pa ne vidim da je nekoga stid što ga još nema.
BHCluster

#4552 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by BHCluster »

Bloo wrote:
BHCluster wrote:
Bloo wrote: A bosanski Hrvati?
Bosanski Hrvati ne postoje to su Alijni Hrvati!
Zar nisi do sada naucio....svi smo mi Srbi :oops:
Ima i ta svoje.
decembar2017

#4553 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Novak20 wrote:
decembar2017 wrote:
Novak20 wrote:
Nađoše li Šantića ?

Ostao je u Krajini do zadnjeg dana svog života pa ne vidim da je nekoga stid što ga još nema.
dobro si naveo tipicnog primjera pete kolone i izdajnika ili ko je bih hrvat po ukusu hdz-a :thumbup:
Last edited by decembar2017 on 25/02/2019 15:19, edited 2 times in total.
BHCluster

#4554 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:
decembar2017 wrote:
Novak20 wrote:
Nađoše li Šantića ?

Jos da nije bila tema na forumu o doticnom ali nije to poenta.
Novak20

#4555 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Novak20 »

decembar2017 wrote:
Novak20 wrote:
decembar2017 wrote:
Nađoše li Šantića ?

dobro si naveo tipicnog primjera pete kolone i izdajnika :thumbup:
Pa jeste. Bilo je regularno suđenje kojim se utvrdilo da je peta kolona i izdajnik. Nakon čega je kažnjen dezintegracijom.

p.s. Izvinjavam se za off, neću više.
decembar2017

#4556 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Novak20 wrote:
decembar2017 wrote:
Novak20 wrote:
Nađoše li Šantića ?

dobro si naveo tipicnog primjera pete kolone i izdajnika :thumbup:
Pa jeste. Bilo je regularno suđenje kojim se utvrdilo da je peta kolona i izdajnik. Nakon čega je kažnjen dezintegracijom.
nije se utvrdilo sta je bilo, jedino se zna da je izdajnik i potokolonas nestao, da li su ga ubili cetnici za koje je radio, da li su to uradili rvati jer je i njih cinkario cetnicima a ne samo Armiju kao sto mu je bio zadatak po naredbi iz Zagreba ili su se ruke pozlatile za nekog iz Armije koji je kaznio izdajicu kako je i zasluzio ne zna se.

ali neka se vidi da je to rvat po ukusu hdz-a i kako oni vide primjer rvackog borca za Bosnu i Hercegovinu :thumbup:
dječak sa šibicama

#4557 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dječak sa šibicama »

BHCluster wrote:
dječak sa šibicama wrote:Potpuno je logicno ne kupovati proizvode firme ilitiga tvrtke Ante iz Kiseljaka a kupovati proizvod (sta god to bilo) Hanife iz Beca, to je taj patriotizam.
Kupuje li taj Ante iz Kiseljaka nesto made in BiH osim guznog papira ili samo kmechi?
Pa ne znam za Antu iskreno, ali za Hanifu sam 100% siguran da ne kupuje nista made in BiH, osim kad dodje na ljeto u domaju 15 dana.
SaraFina

#4558 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

dječak sa šibicama wrote:
BHCluster wrote:
dječak sa šibicama wrote:Potpuno je logicno ne kupovati proizvode firme ilitiga tvrtke Ante iz Kiseljaka a kupovati proizvod (sta god to bilo) Hanife iz Beca, to je taj patriotizam.
Kupuje li taj Ante iz Kiseljaka nesto made in BiH osim guznog papira ili samo kmechi?
Pa ne znam za Antu iskreno, ali za Hanifu sam 100% siguran da ne kupuje nista made in BiH, osim kad dodje na ljeto u domaju 15 dana.

Hanifa u Austriju nosi kofere selama, sudžuka, pašteta, sira i kajmaka. Domaćeg krompira i luka.
Od toga živi u dijaspori. I stalno joj pakete famElija šalje da ušpara pare :D
Na more kad krene opet u auto natrpa pašteta i selama... voća i povrća i pravac Neum. Evantualno Makarska.
Ne možeš na jednoj temi omalovažavati dijasporu, da su frontalni kokuzi i seljačine a na drugoj opet tvrditi da ne kupuju i ne jedu domaće! Budi dosljedan jednom u životu!
Pa nama famElija burad kiselog kupusa i turšije šalje. Vođe u Wieni je to Hanifi preskupo!

A Anto ništa domaće ne uzima. Opće poznato da je standard Hrvata u BiH iznad bošnjačkog.
Atiša se kupa u šampanjcu i jede kavijar. Te sirote Bošnje u svom BMW-u kupi na tromeđi i vodi u nadnicu!
BHCluster

#4559 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by BHCluster »

dječak sa šibicama wrote:
BHCluster wrote:
Pa kakva ti je to usporedba onda?
animals

#4560 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

Hanifa izgleda radi ko cistacica i zaradjuje 800 eurica, dok joj je sve u Becu preskupo..
i ide u Neum na more :D
Hanifa i Combe bacaju po forumu bombe..
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4561 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by mk ultra »

SaraFina wrote:

A Anto ništa domaće ne uzima. Opće poznato da je standard Hrvata u BiH iznad bošnjačkog.
Svaki post je sve manje relevantan...

Nemas dovoljno iskustva u BiH niti rada sa ljudima ;-)

Kad krene 5 kamiona Begeda iz kaknja sta mislis kuda idu?
Kuda transkop iz Banovica vozi?
Nije Bosna i Bosnjasko samo Sarajevo
SaraFina

#4562 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

mk ultra wrote:
SaraFina wrote:

Svaki post je sve manje relevantan...

Nemas dovoljno iskustva u BiH niti rada sa ljudima ;-)

Kad krene 5 kamiona Begeda iz kaknja sta mislis kuda idu?
Kuda transkop iz Banovica vozi?
Nije Bosna i Bosnjasko samo Sarajevo

Cijeli post je ironičan. Možeš razlučiti? :D cijeli... Od riječi do riječi. Jer je usporedba sama bila glupa.
Hafis

#4563 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hafis »

Kakvu je kaznu dijaspora namijenila ovim našim lokalnim Bošnjacima iz doline Neretve.
Odeš do Lidla u Metkovića, k'o da si u Mostaru.
Evo što kupuju od hrvatskih distributera i proizvođača ovdje u Mostaru, ali to je toliko daleko otišlo u antipatrijotizmu da idu u Metković u šoping.
Jebote, to je veleizdaja - pune proračun mrskih nam susjeda. Dobro mi što to radimo, ali oni?

Tetka, što misliš da se kakva čuka u Jablaničkom jezeru preimenuje u Goli otok, pa da se tamo otpremaju na preodgoj.
Bodkin

#4564 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

Hafis wrote:Kakvu je kaznu dijaspora namijenila ovim našim lokalnim Bošnjacima iz doline Neretve.
Evo što kupuju od hrvatskih distributera i proizvođača ovdje u Mostaru, ali to je toliko daleko otišlo u antipatrijotizmu da idu u Metković u šoping.
Jebote, to je veleizdaja - pune proračun mrskih nam susjeda. Dobro mi što to radimo, ali oni?

Tetka, što misliš da se kakva čuka u Jablaničkom jezeru preimenuje u Goli otok, pa da se tamo otpremaju na preodgoj.
Da piju samo preminger i oazu, jedu samo semic meso i livanjski sir i spavaju na kineskim dusecima uvezenim samo za ovu upotrebu preko hodzica iz zavidovica?
animals

#4565 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

Bodkin wrote:
Hafis wrote:Kakvu je kaznu dijaspora namijenila ovim našim lokalnim Bošnjacima iz doline Neretve.

Da piju samo preminger i oazu, jedu samo semic meso i livanjski sir i spavaju na kineskim dusecima uvezenim samo za ovu upotrebu preko hodzica iz zavidovica?
i brisu guzicu, sa domacim lepusinama :D
Nivelacija

#4566 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

Sjedio sam nekoliko puta u Kiseljaku, uglavnom da im doneses gajbe bilo kojeg bh piva besplatno osim hrv nece. Sta mislite ima li uopste naruciti naprimjer Preminger ili Sarajevsko?

Pa nisu oni glupe muje i fgr.
Bodkin

#4567 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

Ja jos nisam vidio da neko u sarajevu pije karlovacko ili ozujsko osim kad je neka promocija za sta zahvali vlasnicima kafica. Kakve gluposti valjas i sto je najgore ne kontas koliko si kontraproduktivan.

Ps. A tek po bosnjackim mjestascima slicnim kiseljaku nema nekog karlovackog
dječak sa šibicama

#4568 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dječak sa šibicama »

Uvijek sam najvise volio patriote koji se pokazuju markom piva koje cugaju.

Posebno one koji ne smiju piti alkohol zbog radi religije.
HardcoreMX

#4569 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HardcoreMX »

'Patriotizam je posljednje utočište hulja' Samuel Johnson
Bloo
Globalna šefica

#4570 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Nivelacija wrote:Sjedio sam nekoliko puta u Kiseljaku, uglavnom da im doneses gajbe bilo kojeg bh piva besplatno osim hrv nece. Sta mislite ima li uopste naruciti naprimjer Preminger ili Sarajevsko?

Ko kad sam ja pokušala naručiti Sarajevsko u Tuzli.... :mrgreen:
MarlboroGold

#4571 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote: Ko kad sam ja pokušala naručiti Sarajevsko u Tuzli.... :mrgreen:
Kako su te pogledali? :D
Nivelacija

#4572 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

Bloo wrote:
Nivelacija wrote:Sjedio sam nekoliko puta u Kiseljaku, uglavnom da im doneses gajbe bilo kojeg bh piva besplatno osim hrv nece. Sta mislite ima li uopste naruciti naprimjer Preminger ili Sarajevsko?

Ko kad sam ja pokušala naručiti Sarajevsko u Tuzli.... :mrgreen:
:brusli:
Bloo
Globalna šefica

#4573 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:
Nema je na meniju :cry:
Mislim jest karina od pive...al opet...
i Zenica je tu negdje, mada ima u par kafana :mrgreen:
MarlboroGold

#4574 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote:
Nema je na meniju :cry:
Mislim jest karina od pive...al opet...
Možda se može naći u okolini Tuzle... Živinice i tak to. Tu ima dosta pro Sarajevo/Željo raje, pa možda i kafana sa vašim pivom. U Tuzli nema šanse :D
Tačno... ne zna se koje je gore. Preminger je već bolji, ali ne može ni u istu rečenicu sa, recimo, zaječarskim, a kamo li paulanerom.
Nivelacija

#4575 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

Bloo wrote:
Hos samnom pa da vidis da ima :sampanjac: :cuga:
Locked