I od svega na planeti lik nadje ono najgore
Aluminij Mostar
Moderator: anex
-
howdy
#4551 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Jesi se naguglo slika?
-
Guadalajara
#4552 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Evo posjekose prasume amazona. I nasi ljudi iz Bosne radili su na ovome projektu.
https://www.upmpulp.com/about-upm-pulp/ ... ay-bentos/
-
howdy
#4553 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ta ce sume? Pitaj ovog kolegu dimnjacara.Guadalajara wrote:Evo posjekose prasume amazona. I nasi ljudi iz Bosne radili su na ovome projektu.![]()
- p206
#4554 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Švabo do 2022 zatvara sve nuklearne elektrane,
baš me zanima kako će to nadoknaditi
još u ovo doba kad se prelazi na električnog Golfa
baš me zanima kako će to nadoknaditi
još u ovo doba kad se prelazi na električnog Golfa
- славянин
#4555 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Guadalajara wrote:Evo posjekose prasume amazona. I nasi ljudi iz Bosne radili su na ovome projektu.![]()
China reassigns 60,000 soldiers to plant trees in bid to fight pollution
Area to be planted by the end of the year is roughly the size of Ireland
Kada imas cime onda mozes i sume da obnavljas, ali kada sjeces iste za potrebe lozenja sporeta dok se bavis industrijom drzanja 20 ovaca 2 krave i 18 kokoski to malo teze ide.It comes as part of China's plan to plant at least 84,000 square kilometres (32,400 square miles) of trees by the end of the year, which is roughly equivalent to the size of Ireland.
The aim is to increase the country's forest coverage from 21 per cent of its total landmass to 23 per cent by 2020, the China Daily newspaper reported.
- General War
#4556 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nazalost u pravu si, razumijem @vivaldija, ali u govnima smo i do sada dok je ovaj qurac od kompanije radio, i gikil, i soda....ispade da se aluminiju nije pomoglo ni bane, a 280 miliona ukucano do sada...evo ovo je ocit razlog zasto ove stranke opstaju i kako, samo je stvar kako ce ko svoju guzicu prodat...a trebalo bi biti i upozorenje i uhljebima da prije ili kasnije medo zakucat ce i na njihova vrata...sto prije to bolje, kako?... pa kad djaba prestanu pare dobivat ...kakvi mi i ekonomija u ovakvom politickom okruzenju.howdy wrote:Samo treba pare iz budzeta upumpavat u nekretnine po Hrvatskoj, Turskoj i Grckoj i pickama materinama.славянин wrote:Ugasen je vec nema potrebe za sekiracijom, nego treba vec razmisljati o buducim uspjesnim projektima zatvaranjaGuadalajara wrote:HERCEGOVAČKI DIV![]()
GASI TO![]()
![]()
Nakon što je u prethodnoj godini u Bosni i Hercegovini zabilježen rast fizičkog obima industrijske proizvodnje, na osnovu trenutno raspoloživih podataka može se zaključiti da on nije nastavljen u 2019. godini.Dobro je ocekivati je da ce jos plodonosnih ovakvih vijesti biti , dobro idu projekti ovi zatvori ugasi.U Informaciji o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period od januara do marta 2019. godine, a koju je izradila Direkcija za ekonomsko planiranje BiH, navedeno je da je prema raspoloživim podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine za prvi kvartal u 2019. godini registrovan pad fizičkog obima industrijske proizvodnje od 5,1 posto u odnosu na isti period prethodne godine.
Ja koliko se sjecam cilj je bio skinut mrske komunjare i bicemo Svicarska.
Nista ja nemam protiv Aluminija, jebo sam mater i Silajdzicu kad prodade zeljezaru za marku, jebo sam mu mater kad je prodo Tuzlansku banku.
Jebem im svima mater.
Gasi govna, jebo i narod i ekonomiju i sve. Sto se prije pogasi, prije ce bit nekog desavanja, ili rata ili revolucije.
- bh.tornjak
-
Benjo34
#4558 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Jel može meni neko kao ekonomskom laiku objasniti, kako jedna kompanija, kao Aluminij, može svojim zatvaranjem napraviti štetu državi, ako uzmemo u obzir da je nabila ogromne dugove, da nije plaćala svoje obaveze, nikako a tražila je subvencije, plus nije ništa uradila da se reformiše da bi postala ono što se od jednog giganta očekuje da bude? Zar može biti koristi od bacanja novca u bunar? Naravno 900 radnika nema više platu al jel 900 radnika vrijedno žrtve ionako napaćene nam ekonomije, pogotovo kad uzmemo u obzir da se ništa ne bi promijenilo i gubici bi se samo gomilali
-
Ci-Nick
#4559 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
vivaldi wrote:ako ti je slucajno promaklo, prije dva sam postavio link o tome kakve je beneficije dobila firma tvoje zene, ali cu izdovojit sam jedan dioCi-Nick wrote:Da ih treba subvencionirati sa 10.000 KM po radnom mjestu sigurno bi se našao model.vivaldi wrote:
nije.
jel tebi u redu da njih zatvore oni sto uzimaju i vise od toga, ima ih 50 puta vise od ovih, a pritom ne samo da nista ne proizvode vec su te hiljade koje uzimaju na guzove jos i najmanja steta?
Rudnici i Željeznice otprilike toliko dobivaju ali njima treba minimalno 70.000 KM po uposlenom.
Uz to ne treba zaboraviti da se gubitak akumulira već 12 godina, i da su u tom periodu imali plate kakve su u Mittalu Zenica sada ne bi govorili o spašavanju Aluminija.
Moja žena je 2008. u Mittalu imala platu 1.200 KM, VS obrazovanje, kad je došla recesija smanjena plata na 1.000 KM i tek je prije godinu dana plata došla na nivo iz 2008. godine.
Dakle imali su 12 godina da nešto poduzmu,.. poduzeli su, povećavali plate i isplaćivali otpremnine kao da se radi o Daimleru,..
U konačnici, najbolji primjer beskrajnih povlastica ArcelorMittalu na koju je ukazao Eko Forum jeste činjenica da im Grad Zenica potpuno besplatno i trajno (!?) ustupa prostor deponije Rača za odlaganje industrijskog otpada. Pri tome, ta deponija nema okolinsku dozvolu! Istovremeno, Grad Zenica za odlaganje otpada na deponiji Moščanica naplaćuje 25 do 50 maraka po toni otpada. Kako ArcelorMittal godišnje odloži više od 600 hiljada tona, računica kaže da grad ovoj kompaniji godišnje „poklanja“ više od 15 miliona maraka, gotovo trećinu svog budžeta!
-
daddy-kool
#4561 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Na kraju krajeva, FBiH jeste pokušala pomoći poslovanje privatne firme Aluminij, i to vrlo izdašno - reda 100 miliona u zadnjih 6 mjeseci. Prije toga prodajom struje ispod proizvodne cijene, jer nije postojao drugi zakonski način dotiranja pojedine fabrike zbog diskriminacije drugih i pravljenja distorzija na tržištu. I mnogo godina prije toga, redovno, sve ukupno skoro 300 miliona KM. Još jedna poenta, vlada je bila spremna i sada pomoći, ali je Aluminij namjerno havarisan. Pa šta su radili zadnjih 6 mjeseci dok su poslovali bez troškova energije i ko zna još čega? Smanjivali dugove? HDZ je namjerno iskasapio Aluminij, prije svega finansijski, isključenje struje je bila samo finalna predstava za javnost i najmanja šteta od svega pobrojanog.
- славянин
#4562 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Vlada je upumpala pare, u istoj vladi sjede oni koji kradu pare iz tog aluminija.Da su htjeli pomoc bilo bi posla za policiju,tuzilastvo. Trebalo se skakati po medijima prije nego je ovdje doslo.Mislim da je vlada tj "koalicija" u vladi podjelila kolac.daddy-kool wrote:Na kraju krajeva, FBiH jeste pokušala pomoći poslovanje privatne firme Aluminij, i to vrlo izdašno - reda 100 miliona u zadnjih 6 mjeseci. Prije toga prodajom struje ispod proizvodne cijene, jer nije postojao drugi zakonski način dotiranja pojedine fabrike zbog diskriminacije drugih i pravljenja distorzija na tržištu. I mnogo godina prije toga, redovno, sve ukupno skoro 300 miliona KM. Još jedna poenta, vlada je bila spremna i sada pomoći, ali je Aluminij namjerno havarisan. Pa šta su radili zadnjih 6 mjeseci dok su poslovali bez troškova energije i ko zna još čega? Smanjivali dugove? HDZ je namjerno iskasapio Aluminij, prije svega finansijski, isključenje struje je bila samo finalna predstava za javnost i najmanja šteta od svega pobrojanog.
-
daddy-kool
#4563 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Opet vlada kriva?славянин wrote:Vlada je upumpala pare, u istoj vladi sjede oni koji kradu pare iz tog aluminija.Da su htjeli pomoc bilo bi posla za policiju,tuzilastvo. Trebalo se skakati po medijima prije nego je ovdje doslo.Mislim da je vlada tj "koalicija" u vladi podjelila kolac.daddy-kool wrote:Na kraju krajeva, FBiH jeste pokušala pomoći poslovanje privatne firme Aluminij, i to vrlo izdašno - reda 100 miliona u zadnjih 6 mjeseci. Prije toga prodajom struje ispod proizvodne cijene, jer nije postojao drugi zakonski način dotiranja pojedine fabrike zbog diskriminacije drugih i pravljenja distorzija na tržištu. I mnogo godina prije toga, redovno, sve ukupno skoro 300 miliona KM. Još jedna poenta, vlada je bila spremna i sada pomoći, ali je Aluminij namjerno havarisan. Pa šta su radili zadnjih 6 mjeseci dok su poslovali bez troškova energije i ko zna još čega? Smanjivali dugove? HDZ je namjerno iskasapio Aluminij, prije svega finansijski, isključenje struje je bila samo finalna predstava za javnost i najmanja šteta od svega pobrojanog.
Pa vlada nije mogla ući u dio svog posjeda do prije 5 godina koliko pravna država funkcioniše za ovu fabriku.
Nemoj da se opet vrtimo u krug i razvodnjavamo priču. Naravno da je trebalo da se Čović uhapsi i osudi još prije 15 godina, ali mi živimo u ovoj i ovakvoj državi a ne nekoj imaginarnoj u kojoj bi nešto trebalo. Ovo je PDF politika, valjda su ove stvari poznate.
- славянин
#4564 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pa ko je odgovoran u Federaciji.. kako ne moze uci u posjed tj. zasto niko nije skakao po medijima,pokretao istrage,lijepio bilborde,objavljivao informacije??? Kada kazemo vlada - ko sjedi u istoj i dali misli itko da je istim u interesu da rastjeraju lopove iz drzavnih firmi i firmi gdje drzava drzi vecinu dionica i slicno ?daddy-kool wrote:
Opet vlada kriva?
Pa vlada nije mogla ući u dio svog posjeda do prije 5 godina koliko pravna država funkcioniše za ovu fabriku.
Nemoj da se opet vrtimo u krug i razvodnjavamo priču. Naravno da je trebalo da se Čović uhapsi i osudi još prije 15 godina, ali mi živimo u ovoj i ovakvoj državi a ne nekoj imaginarnoj u kojoj bi nešto trebalo. Ovo je PDF politika, valjda su ove stvari poznate.
Opet - pomaganje aluminiju ne znaci upumpati pare da se pokradu nego rastjerati one koji ih kradu.
-
daddy-kool
#4565 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Opet, da li se ti sjećaš ne tako davnog protivustavnog referenduma u RS?славянин wrote:Pa ko je odgovoran u Federaciji.. kako ne moze uci u posjed tj. zasto niko nije skakao po medijima,pokretao istrage,lijepio bilborde,objavljivao informacije??? Kada kazemo vlada - ko sjedi u istoj i dali misli itko da je istim u interesu da rastjeraju lopove iz drzavnih firmi i firmi gdje drzava drzi vecinu dionica i slicno ?daddy-kool wrote:
Opet vlada kriva?
Opet - pomaganje aluminiju ne znaci upumpati pare da se pokradu nego rastjerati one koji ih kradu.
Da li je iko odgovarao zbog toga?
Ima li pravne države?
Ista kao da živimo u Austriji da ministri podnose ostavke zbog skandala, i sudovi osuđuju zbog korupcije i korporativne krađe.
Pošto živimo u ovakvom okruženju kakvom živimo, Aluminiju nije bilo pomoći zato što HDZ to nije htio.
- славянин
#4566 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
A niko se nije bunio. Prece bilo ko ce staviti zastavu u hodnik i oce li zasjedu napraviti posle osam navecer da je ukradu od aluminija
barem za narod . Prioriteti onih u vladi poznati tj punjenje dzepova.
Porediti ovo i imaginarne referendume koji mogu posluziti kao toalet papir meni barem nije logicno... preca mi je fabrika od dodikovih politickih manevara da okupi politicko stado.
Porediti ovo i imaginarne referendume koji mogu posluziti kao toalet papir meni barem nije logicno... preca mi je fabrika od dodikovih politickih manevara da okupi politicko stado.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#4567 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Aluminij u posljednih 15ak godina

Sprzio je jedan dobar dio autoputa.
Sprzio je 2-3 vrhunske bolnice.
Koliko je jos trebao sprziti prije nego skontamo da od njega nema nista. Klinički je bio mrtav, samo je skinut sa aparata.

Sprzio je jedan dobar dio autoputa.
Sprzio je 2-3 vrhunske bolnice.
Koliko je jos trebao sprziti prije nego skontamo da od njega nema nista. Klinički je bio mrtav, samo je skinut sa aparata.
-
baglama
#4568 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Okani se Vivaldi a I ti Slavjanine
Dole je samo vazno ko te guzi a ne kako to radi.
Ja osobno mislim da je kradeze sebe obezbjedio za iducih 5 izbora da ce 200 celijasa u mirovinu a 700 uhljeba na drugu sisu.
Sad mogu samo zamislit koja ce se pops odvrnuti na elektro privredi HZHB ili kako se vec zove.
Umjetnost je prevariti latine.
Samo vas cekam kad onaj sto Ima 570 KM invalidske (jer su ga pricepila vrata od trezora pocne ispunjavati svoj Dio tala.
Da je onaj francuz tu sve bi vas zaposlio kao sobarice.
Sto se tice kladionica Pa nije pekara da Moras u nju
Dole je samo vazno ko te guzi a ne kako to radi.
Ja osobno mislim da je kradeze sebe obezbjedio za iducih 5 izbora da ce 200 celijasa u mirovinu a 700 uhljeba na drugu sisu.
Sad mogu samo zamislit koja ce se pops odvrnuti na elektro privredi HZHB ili kako se vec zove.
Umjetnost je prevariti latine.
Samo vas cekam kad onaj sto Ima 570 KM invalidske (jer su ga pricepila vrata od trezora pocne ispunjavati svoj Dio tala.
Da je onaj francuz tu sve bi vas zaposlio kao sobarice.
Sto se tice kladionica Pa nije pekara da Moras u nju
-
doktor78
#4569 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Dobar tekst na Jutarnjem o Aluminiju.
Demantuje se tvrdnja Boze Ljubica i objasnjavaju se razlike o kupovini el.en. za Mittal i Aluminij
Demantuje se tvrdnja Boze Ljubica i objasnjavaju se razlike o kupovini el.en. za Mittal i Aluminij
- General War
#4570 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Da je pravne drzave, policija i tuzilastvo moraju reagovati bez miga vlade...vec je SIPA davno trebala cesljati kombinat, ali eno nekakve sosone po Zenici hvataju. Svi znaju dokle mogu ici...zato propast aluminija ( ako nije predstava za javnost) je jako pozitivna stvar, ne radi hrvata vec radi kasice prasice uhljeba.славянин wrote:Vlada je upumpala pare, u istoj vladi sjede oni koji kradu pare iz tog aluminija.Da su htjeli pomoc bilo bi posla za policiju,tuzilastvo. Trebalo se skakati po medijima prije nego je ovdje doslo.Mislim da je vlada tj "koalicija" u vladi podjelila kolac.daddy-kool wrote:Na kraju krajeva, FBiH jeste pokušala pomoći poslovanje privatne firme Aluminij, i to vrlo izdašno - reda 100 miliona u zadnjih 6 mjeseci. Prije toga prodajom struje ispod proizvodne cijene, jer nije postojao drugi zakonski način dotiranja pojedine fabrike zbog diskriminacije drugih i pravljenja distorzija na tržištu. I mnogo godina prije toga, redovno, sve ukupno skoro 300 miliona KM. Još jedna poenta, vlada je bila spremna i sada pomoći, ali je Aluminij namjerno havarisan. Pa šta su radili zadnjih 6 mjeseci dok su poslovali bez troškova energije i ko zna još čega? Smanjivali dugove? HDZ je namjerno iskasapio Aluminij, prije svega finansijski, isključenje struje je bila samo finalna predstava za javnost i najmanja šteta od svega pobrojanog.
- mO k3
#4571 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
@general da je pravna država , danas bi bilo drugi političari na vlasti , imali bi još 2,3 državna zatvora i ne bi došlo do zatvaranja alumijuma
- General War
#4572 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Naravno, ali kad ta ista policija, tuzioci...sudije, nebudu imali odakle plate primiti...valjda ce im tad uci iz dupeta u glavu.mO k3 wrote:@general da je pravna država , danas bi bilo drugi političari na vlasti , imali bi još 2,3 državna zatvora i ne bi došlo do zatvaranja alumijuma
Last edited by General War on 14/07/2019 08:38, edited 1 time in total.
- He1972
#4573 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
vivaldi wrote:Pročitati ovaj fb status uposlenika Aluminija, a posebno ono pri kraju statusa, u vezi uloge Vlade FBiH.
ma dzaba sve kolega. sta taj radnik zna. ako "ekonomista", a izgleda da je i zubar, kaze da je jedino ispravno da se je dalje tako nastavilo sa tom firmom onda je to tako.
sta kaze cim zaboli ti bi vadio. a ono smrdi preko 10 godina bez ikakvih znakova da bi se sta promijenilo.
a vrhunac mu je ono ismijavanje onih sivaca i predstavljanje kao zaostalih u proslom mileniju. u njegovoj ekonomiji je izgleda posteno zaradjivati hljeb nesto vrijedno podsmijeha.
njegova vizija ekonomije je jedina vrijedna podsmijeha.
onim slikama nisam ismijavao nikoga. pogotovo radnicku klasu. nisam ni ja ispao iz carskih muda.
ali to se ne bi moglo reci npr za tebe. ti si neko o je na ovom forumu prije 2-3 godine u etno naletu forumske borbe s nekim forumasima ovdje stavljao slike neke socijalne ugorzene porodice i slike gladne i slinave djece. tada ti je kolega dnaguba ocinski savjetovao da se ne spustas na "njihov nivo" iako si se ti samom tom objavom vec bio spustio na najnizi moguci nivo. ali si poslije dangubinog savjeta to bio izbrisao.
ako bi ja ikoga ismijavao, mozda bih poceo od tvog ne znanja.
upravo si ti meni prije nekoliko godina ljepio linkove sa avaza i tekst o nekom piljaru iz rs-a kojem su neki ljudi rekli kako da on popunjava pdv prijave i kako rs krade pdv od federacija. nakon toga si mi ovdje lijepio linkove kako federacija trazi od mmf da uradi analizu raspodjele pdv-a i prekine se kradja one famozne milijarde maraka sto se ukrade svake godine (na stranu sto je apsurdna sva ta prica o izmisljenom piljaru koji sam popunjava pdv prijave, a vjerovato i ne znas sta je tu sve apsurdno)
da je meni do ismijavanja i nabijanja na nos i nekakvog samodokazivanja ja bih tebe druze haubica davno pitao znas li sta je odogovrio mmf?
ne znas. znam da ne znas. ne znas, ne zato sto mmf nije odgovorio (a odgovorio je ima mozda i 2 godine) nego sto ti to nisi procitao na slobodnoj bosni i ostali. a nisi mogao procitati zato sto im se nije svidio mmf-ov odgovor. postedili su oni tebe druze haubica i cirkusa koji je slijedio poslije toga pa cu te i ja postediti.
ja to znam bar godinu dana a evo sad prvi put to pisem na forumu, nije mi palo na pamet da sad ja to nekome ovdje nabijam na nos,
i nisi ti jedini. tu je i drug spreca koji je isto prije 2-3 godine cuo za nekakav ekonosmki spisak (zna on koji) pa ga ovdje poturo bas ko da zna o cemu se radi. tada sam mu rekao da taj spisak moze naci na netu za 2 minuta i da ga ja cekam upravo tada da ga objavi, ali sam ga opomenuo da kada to uradi neko od nas dvojice ce se provaliti, a da to necu biti ja. naravno, nije ga objavio, ali od tada naravno kad god ima priliku voli nesto hinjski na moj racun.
a tek kad se sjetim daltona, hercegovca i te klike s kojima sam diskutovao. otkako je stvarnost demantovala njihove teorije, i oni su nestali
bolan ja sam na forumu 10 godina. meni je prica uvijek ista, ne zato sto sam pametniji od drugih vec sto je moja prica bazirana na zvanicnim podacima kojih procitam mali milion godisnje, a ne na shitty portlaima. moja prica ce se promjeniti samo, ako i kada se promjene podaci.
a to sto se podaci nekom svidjaju ili ne svidjaju nije do mene.
sta god ti mislio, ne sladim se ja nikome i nicemu. ni u zivotu ni na forumu
neznanja se piše spojeno
- mayab
#4574 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ma Božo je valjda odavno poznat (svima koji trezveno razmišljaju i nisu pod uticajem HDZ-HNS -a )kao Čovićev potrčko, sluga , dupelizac, koji javno "psuje", "pljuje" , lupeta u javnosti "šporke riči" ,doktor78 wrote:Dobar tekst na Jutarnjem o Aluminiju.
dok DČ predstavlja intelektualnu i moralnu gromadu od koga nećeš čuti niti jednu ružnu, negativnu riječ, niti jedno zapinjanje u njegovom milozvučnom izlaganju, uvijek nasmijan, sa blago zakrivljenim ustima optimističnog razmišljanja i pogleda njegovih očiju

-
-
-
-
-
-

- General War
#4575 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
He1972 wrote:vivaldi wrote:Pročitati ovaj fb status uposlenika Aluminija, a posebno ono pri kraju statusa, u vezi uloge Vlade FBiH.
ma dzaba sve kolega. sta taj radnik zna. ako "ekonomista", a izgleda da je i zubar, kaze da je jedino ispravno da se je dalje tako nastavilo sa tom firmom onda je to tako.
sta kaze cim zaboli ti bi vadio. a ono smrdi preko 10 godina bez ikakvih znakova da bi se sta promijenilo.
a vrhunac mu je ono ismijavanje onih sivaca i predstavljanje kao zaostalih u proslom mileniju. u njegovoj ekonomiji je izgleda posteno zaradjivati hljeb nesto vrijedno podsmijeha.
njegova vizija ekonomije je jedina vrijedna podsmijeha.
onim slikama nisam ismijavao nikoga. pogotovo radnicku klasu. nisam ni ja ispao iz carskih muda.
ali to se ne bi moglo reci npr za tebe. ti si neko o je na ovom forumu prije 2-3 godine u etno naletu forumske borbe s nekim forumasima ovdje stavljao slike neke socijalne ugorzene porodice i slike gladne i slinave djece. tada ti je kolega dnaguba ocinski savjetovao da se ne spustas na "njihov nivo" iako si se ti samom tom objavom vec bio spustio na najnizi moguci nivo. ali si poslije dangubinog savjeta to bio izbrisao.
ako bi ja ikoga ismijavao, mozda bih poceo od tvog ne znanja.
upravo si ti meni prije nekoliko godina ljepio linkove sa avaza i tekst o nekom piljaru iz rs-a kojem su neki ljudi rekli kako da on popunjava pdv prijave i kako rs krade pdv od federacija. nakon toga si mi ovdje lijepio linkove kako federacija trazi od mmf da uradi analizu raspodjele pdv-a i prekine se kradja one famozne milijarde maraka sto se ukrade svake godine (na stranu sto je apsurdna sva ta prica o izmisljenom piljaru koji sam popunjava pdv prijave, a vjerovato i ne znas sta je tu sve apsurdno)
da je meni do ismijavanja i nabijanja na nos i nekakvog samodokazivanja ja bih tebe druze haubica davno pitao znas li sta je odogovrio mmf?
ne znas. znam da ne znas. ne znas, ne zato sto mmf nije odgovorio (a odgovorio je ima mozda i 2 godine) nego sto ti to nisi procitao na slobodnoj bosni i ostali. a nisi mogao procitati zato sto im se nije svidio mmf-ov odgovor. postedili su oni tebe druze haubica i cirkusa koji je slijedio poslije toga pa cu te i ja postediti.
ja to znam bar godinu dana a evo sad prvi put to pisem na forumu, nije mi palo na pamet da sad ja to nekome ovdje nabijam na nos,
i nisi ti jedini. tu je i drug spreca koji je isto prije 2-3 godine cuo za nekakav ekonosmki spisak (zna on koji) pa ga ovdje poturo bas ko da zna o cemu se radi. tada sam mu rekao da taj spisak moze naci na netu za 2 minuta i da ga ja cekam upravo tada da ga objavi, ali sam ga opomenuo da kada to uradi neko od nas dvojice ce se provaliti, a da to necu biti ja. naravno, nije ga objavio, ali od tada naravno kad god ima priliku voli nesto hinjski na moj racun.
a tek kad se sjetim daltona, hercegovca i te klike s kojima sam diskutovao. otkako je stvarnost demantovala njihove teorije, i oni su nestali
bolan ja sam na forumu 10 godina. meni je prica uvijek ista, ne zato sto sam pametniji od drugih vec sto je moja prica bazirana na zvanicnim podacima kojih procitam mali milion godisnje, a ne na shitty portlaima. moja prica ce se promjeniti samo, ako i kada se promjene podaci.
a to sto se podaci nekom svidjaju ili ne svidjaju nije do mene.
sta god ti mislio, ne sladim se ja nikome i nicemu. ni u zivotu ni na forumu
neznanja se piše spojeno
A tek vidi mu gloOve, to si zaboravio primjetit