Narod i Pravda (Konakovic)
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#4551 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da nije sda-ovac ne bih ni znao sta se pise u avazu sb zurnalu i sl bljuvotinama
-
MUNAFIK
#4552 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
SBB I DF odavno imaju sve dogovoreno sa SDA... I mnogi su na forumu ovdje pisali da su svjesni da je je DF kukavicije jaje ali eto hajde da se pokusa jer možda oni izabrani nece slušat šefa...
Ista stvar je sa SBBom, pa SBB je bio u isto vrijeme na vlasti u koaliciji sa SDA i bio dio 6torke, naravno mnogi su pisali da ce traziti razlog da napuati 6torlu i ode sa SDA radi spasa drzave i tako je i bilo...
Svo ovo pisanje Avaza je samo los pokusaj napada na KIFLU jer ih NIP mete sa politicke scene...
Ista stvar je sa SBBom, pa SBB je bio u isto vrijeme na vlasti u koaliciji sa SDA i bio dio 6torke, naravno mnogi su pisali da ce traziti razlog da napuati 6torlu i ode sa SDA radi spasa drzave i tako je i bilo...
Svo ovo pisanje Avaza je samo los pokusaj napada na KIFLU jer ih NIP mete sa politicke scene...
- drug_profi
#4553 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da se razumijemo, Kifla je meni buduci protivnik i toga sam svjestan, strahujem od tih buducih dana, ali sad mi je saveznik i svaka mu cast.
- tvojkomsija
#4554 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zasto protivnik?drug_profi wrote: ↑01/02/2020 21:29 Da se razumijemo, Kifla je meni buduci protivnik i toga sam svjestan, strahujem od tih buducih dana, ali sad mi je saveznik i svaka mu cast.
- drug_profi
#4555 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zato sto cemo kad se rjesimo termita i bandita, kad se rodi pravna drzava, morati da se svadjamo oko ljudskih prava, vjeronauka, Busuladzica (izvrtanja istorije)...tvojkomsija wrote: ↑01/02/2020 21:32Zasto protivnik?drug_profi wrote: ↑01/02/2020 21:29 Da se razumijemo, Kifla je meni buduci protivnik i toga sam svjestan, strahujem od tih buducih dana, ali sad mi je saveznik i svaka mu cast.
- tvojkomsija
#4556 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Za nekih 6-7 godina doc ce to na red.drug_profi wrote: ↑01/02/2020 21:34Zato sto cemo kad se rjesimo termita i bandita, kad se rodi pravna drzava, morati da se svadjamo oko ljudskih prava, vjeronauka, Busuladzica (izvrtanja istorije)...tvojkomsija wrote: ↑01/02/2020 21:32Zasto protivnik?drug_profi wrote: ↑01/02/2020 21:29 Da se razumijemo, Kifla je meni buduci protivnik i toga sam svjestan, strahujem od tih buducih dana, ali sad mi je saveznik i svaka mu cast.
Sad smo u fazi da mozemo birat samo po postenju i radu.
Nekad ce doc i ljevica-desnica na red. Trenutno to uopce nije bitno. Neka islamski radikali izgrade autoput sto se mene tice nije problem
- drug_profi
#4557 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa to sam i rekao, samo drugim rjecima, u inicijalnom postu.tvojkomsija wrote: ↑01/02/2020 21:39Za nekih 6-7 godina doc ce to na red.drug_profi wrote: ↑01/02/2020 21:34Zato sto cemo kad se rjesimo termita i bandita, kad se rodi pravna drzava, morati da se svadjamo oko ljudskih prava, vjeronauka, Busuladzica (izvrtanja istorije)...
Sad smo u fazi da mozemo birat samo po postenju i radu.
Nekad ce doc i ljevica-desnica na red. Trenutno to uopce nije bitno
- paleoconservative
#4558 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dihitomija izmedju dva ideoloski isprofilisana pokreta je nesto sto bi trebalo odgovarati nekom buducem, hipotetskom okruzenju u kojem bi se BiH nasla AKO se rjesimo kancer rane bh. drustva (kao i ponaosob Bosnjaka), a to je naravno SDA.
Do tada, ja uopste ne vidim nikakvog povoda za konflikt izmedju ove nove desnice, ideoloski vodjene tradicijom, odgovornoscu i postenjem, i nove trzisno orijentisane ljevice, koja definitivno nosi dozu progresivizma i transparentnosti na dugo neuzburkanu politicku bh. scenu. Pa u svim zemljama sa parlamentarnom kulturom potupuno je normalno i prihvaceno da ideoloski suprotne politicke opcije vladaju na taj nacin da prioritete gradjana stavlja u prvi plan, a nebitno ideolosko gombanje u neki sporedni.
Ono sto bi bilo steta jeste da dusmani iskoriste prirodne, ideoloske i racionalno obrazlozene razlike izmedju tradicije i progresivizma kao "manu" ne-SDA-istomisljenika i time navuku glasace na kanibalizaciju, sve u korist Ridjobradog i njegovih tender efendija. U ovom momentu, konzervativci, liberali i progresivci u bh. drustvu moraju uvidjeti egzistencijalnu prepreku za zivot u ovoj drzavi, a tek nakon kemoterapije ostaje prostora da se zamaramo podjelama politickog kompasa. To je svakako, u ovom stanju, decenijama udaljeno od nas.
Do tada, ja uopste ne vidim nikakvog povoda za konflikt izmedju ove nove desnice, ideoloski vodjene tradicijom, odgovornoscu i postenjem, i nove trzisno orijentisane ljevice, koja definitivno nosi dozu progresivizma i transparentnosti na dugo neuzburkanu politicku bh. scenu. Pa u svim zemljama sa parlamentarnom kulturom potupuno je normalno i prihvaceno da ideoloski suprotne politicke opcije vladaju na taj nacin da prioritete gradjana stavlja u prvi plan, a nebitno ideolosko gombanje u neki sporedni.
Ono sto bi bilo steta jeste da dusmani iskoriste prirodne, ideoloske i racionalno obrazlozene razlike izmedju tradicije i progresivizma kao "manu" ne-SDA-istomisljenika i time navuku glasace na kanibalizaciju, sve u korist Ridjobradog i njegovih tender efendija. U ovom momentu, konzervativci, liberali i progresivci u bh. drustvu moraju uvidjeti egzistencijalnu prepreku za zivot u ovoj drzavi, a tek nakon kemoterapije ostaje prostora da se zamaramo podjelama politickog kompasa. To je svakako, u ovom stanju, decenijama udaljeno od nas.
- drug_profi
#4559 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Upravo tako. Moj jedini strah je da još nismo zreli za to.paleoconservative wrote: ↑01/02/2020 22:27 Do tada, ja uopste ne vidim nikakvog povoda za konflikt izmedju ove nove desnice, ideoloski vodjene tradicijom, odgovornoscu i postenjem, i nove trzisno orijentisane ljevice, koja definitivno nosi dozu progresivizma i transparentnosti na dugo neuzburkanu politicku bh. scenu. Pa u svim zemljama sa parlamentarnom kulturom potupuno je normalno i prihvaceno da ideoloski suprotne politicke opcije vladaju na taj nacin da prioritete gradjana stavlja u prvi plan, a nebitno ideolosko gombanje u neki sporedni.
A moj post od kojeg pocinje ova diskusija je vise napisan kao pohvala Kifli, te podsjetnik da smo u ovome zajedno i da se iskreno nadam da cemo svi mi znati da u buducnosti cijenimo tudje stavove iako su drugaciji od nasih jer su i jednim i drugim ciljevi isti. Napredak. Boljitak.
- paleoconservative
#4560 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dum spiro, spero. Za herojske preokrete treba imati herojske hrabrosti.
Zivio!
-
putokaz1
#4561 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
SDA nemože biti poražena,pogotov ne Kiflom koja je u trgovini 0,1 Pfeninga
Jedi gdje SDA može izgubiti
MOŽE ali nemora da će
jest
Grad Sarajevo
To je maksimum koji 4orka može izvuć
Jedi gdje SDA može izgubiti
MOŽE ali nemora da će
jest
Grad Sarajevo
To je maksimum koji 4orka može izvuć
- Styling
#4562 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hajde prevedi ovaj svoj post, ziv bio. Mozda bi ti neko i odgovorio ali pises kriptovane postove.
-
putokaz1
#4563 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa jednostavno
SDA je zemlja
Trnovo,Hadzici,Ilidža,Ilijaš,Vogošća su NEDODIRLJIVI
4orka ako ostane,bude pametna i ima sreće MOŽE uzeti Gradski dio
Isto vaši i za ostatak BH
4orka+ može uzeti Tuzlu Zenicu,Goražde Bihać ali
Sapnu,Brezu,Praču...Nemože
SDA je zemlja
Trnovo,Hadzici,Ilidža,Ilijaš,Vogošća su NEDODIRLJIVI
4orka ako ostane,bude pametna i ima sreće MOŽE uzeti Gradski dio
Isto vaši i za ostatak BH
4orka+ može uzeti Tuzlu Zenicu,Goražde Bihać ali
Sapnu,Brezu,Praču...Nemože
- Teletubbies
#4564 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dosta vas je bilo, godinu dana niste ništa uradili, nesposbnjakoviči, pomešće vas Mario pfffff

-
putokaz1
#4565 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koji Mario Baloteli 
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#4566 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
dino mi je na pressingu izgledao kao da ga nesto muči i kao da ima ogroman teret na ledjima.
- Styling
- madner
#4568 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Covjek ima svoju rubriku u Avazu. Dnevna doza o lokalnoj minornoj 
-
orbita12
#4569 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Fahro se javio u komentarima na Dininoj fb stranici ali ubrzo izbrisao komentar hahaha , ali uslikali su ga
Što ga Dino prca
Što ga Dino prca
-
sahara1428
-
sahara1428
#4571 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

jb ga glupa, da prostite, sta se ima javljati, kad ne zna, pa ljudi moji kakav debakl sami sebi prave![]()
![]()
![]()
- Styling
#4572 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Meni se cini da su pomalo svi ljubomorni na Dinu i njegovu popularnost pa idu djonom. Sve su to materijali za fine tuzbe za klevetu.
- ultima_palabra
#4573 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Postavio je visoke standarde, ne znam može li iko u stranci to da prati. Šta ako kandidati za lokalne izbore ne budu na nivou? Ovo dosad što sam vidio me nije impresioniralo, ako bude dovlačio kadrove iz propalih stranaka neće valjati, a ne znam koliko može privući nekih neukaljanih lica.
-
orbita12
#4574 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma Fahru boli briga i za strankom i za bilo kime, on ima 60-tak godina koliko sam upratio, njemu je samo cilj da bude jos 4 godine, samo da bi se sacuvao zatvora, samo ne znam kako to ne vide ovo malo ljudi sto mu je ostalo u stranci, kao ne vide da bi ih sve prodao samo da sebe sacuva. Sreca u nesreci je sto je on vec u godinama, vec mu smrtovnica viri iz dzepa, znam da je ruzno to reci ali taj covjek ne zasluzuje lijepe rijeci
- JohnnyS
#4575 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Čovjek zna kako s njima jer je od njih potekao. A narod se na ovim prostorima pali na mačo vođe, velika je budućnost pred njim