Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
512MB

#4551 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Ide jos jednim na 5k pa tek onda novi ATH od 25k
MarlboroGold

#4552 Re: Bitcoins

Post by MarlboroGold »

Krokodajl wrote:
512MB wrote:
Krokodajl wrote:Paz'te se ovih dana.
Cega, kolesterina?
Čitam ovaj sastanak Makron - Merkel u vezi regulacija kriptovaluta, a i ova najava u Južnoj Koreji, moglo bi doći do oscilacija na tržištu pa da se neko ne zalijeće sada ko budala.
Ma nema od toga ništa. Sad najveću grešku mogu uraditi paničari pa izgubiti na volatilnosti. Tako su mnogi postali nocoineri želeći da vrate makar dio uloženog, a BTC se oporavio i skočio na astronomsku vrijednost, pa su se ujeli za guzicu. Samo treba strpljenja imati i barem osnovno znanje u vezi berzi i sličnog što ima veze sa špekulacijama.
shiljak

#4553 Re: Bitcoins

Post by shiljak »

Dok bitcoin ne pređe 20.000 nećemo znat hoće li past :-D Ako ostane približno ovoj cifri što je sad narednih dana onda će ove druge valute da rastu :-D

Najvažnije je da se ne prodaje kad već pada naglo, jer se tad izgubi. Ili prodati unaprijed ili ne prodavati nikako ovih dana :-D
MarlboroGold

#4554 Re: Bitcoins

Post by MarlboroGold »

Kupiš ETH i XRP i staviš da se kiseli barem do kraja godine. Nekako mi se to čini kao najsigurnija metoda - pogotovo XRP.

https://xtrabytes.global/ - interesantno.
shiljak

#4555 Re: Bitcoins

Post by shiljak »

kad god ripple imam obično stellar više naraste :-D
512MB

#4556 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Osnovno pravilo, kupuj kad je najveca panika, prodaj kad je najvece zadovoljstvo.
HowForWhom

#4557 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Djeluje da se sprema jos jedan pad
almir90

#4558 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

Pitar_na_motoru wrote:Djeluje da se sprema jos jedan pad
Mislim da je ovo nije ništa strašno, klasično kretanje gore-dole, tu su oni koji češće trguju i to je to. Mislim da će se ovako održavati stanje u narednim danima; možda krajem mjeseca ili početkom Februara bude nagli skok, pa onda nagli pad. Obično se tako tržište kreće, poslije ovog naglog pada, trebao bi jedan jači skok, pa nagli pad, a ovo između standardno.

Naravno, svi možemo samo nagađati iz prethodnih dešavanja - ali sve u svemu dosta je nepredvidivo. Ipak, na tržištu znaju najbolje oni koji imaju dovoljno kapitala da isti kontrolišu rast i pad.

Gledao sam grafikone dešavanja prošle godine, ne znam kolike su šanse da se u približno istom periodu dešavaju slične situacije. Evo vidjeli smo ovaj klasičan pad, koji je standardan za ovo doba. Da li će se slične situacije dešavati i u budućnosti, pa da kroz analizu odrediš kada pratiti ulazak i izlazak. Ali sve je to samo puko nagađanje.

Totalno nepredvidivo tržište za nas obične smrtnike, samo se možemo nadati da nas posluži sreća. Zato ovo i spada u veoma rizično ulaganje.
mO k3

#4559 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

Dobro jutro drugari :)
mO k3

#4560 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

512MB wrote:Osnovno pravilo, kupuj kad je najveca panika, prodaj kad je najvece zadovoljstvo.
osnovno pravilo je ne gubi novac :)
almir90

#4561 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

mO k3 wrote:
512MB wrote:Osnovno pravilo, kupuj kad je najveca panika, prodaj kad je najvece zadovoljstvo.
osnovno pravilo je ne gubi novac :)
I drugo pravilo je, ne zaboravi pravilo broj 1. :D
almir90

#4562 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

mO k3 wrote:Dobro jutro drugari :)
U kakve dionice inače ulažeš, ako nije tajna (nije bitno koliko si uložio, već samo kompanije)? Trguješ li online preko neke platforme ili koristiš klasičnog brokera?
mO k3

#4563 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

almir90 wrote:
mO k3 wrote:Dobro jutro drugari :)
U kakve dionice inače ulažeš, ako nije tajna (nije bitno koliko si uložio, već samo kompanije)? Trguješ li online preko neke platforme ili koristiš klasičnog brokera?
online preko moje banke mozes slobodno znati nemam sta da krijem

imam apple , bmw , barrick gold , do skora sam imao Bet at Home , ali sam ih prodao sa guboitkom od 8% jer mi je drug rekao da bi mogle pasti na 80 €, imam ETF-s gdje mjesecno sparam po 50 euro na svaki , onda uletio sam upravo cisto spekulativno na Steinhoff dionice tu sam u plusu 33% sada stoje na 0,51 prosjek 0,44 ili tako nesto posto sam kupio vise transi na 0,30 pa na 0,60 pa sam prodao polovicu na 0,56 pa sam za tu polovicu kada su pale kupio na 0,41 ako se ne varam nadam se da ce u sljedecih par dana da idu prema 1,20
almir90

#4564 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

mO k3 wrote: online preko moje banke mozes slobodno znati nemam sta da krijem

imam apple , bmw , barrick gold , do skora sam imao Bet at Home , ali sam ih prodao sa guboitkom od 8% jer mi je drug rekao da bi mogle pasti na 80 €, imam ETF-s gdje mjesecno sparam po 50 euro na svaki , onda uletio sam upravo cisto spekulativno na Steinhoff dionice tu sam u plusu 33% sada stoje na 0,51 prosjek 0,44 ili tako nesto posto sam kupio vise transi na 0,30 pa na 0,60 pa sam prodao polovicu na 0,56 pa sam za tu polovicu kada su pale kupio na 0,41 ako se ne varam nadam se da ce u sljedecih par dana da idu prema 1,20
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Hvala za info!
mO k3

#4565 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

almir90 wrote:
mO k3 wrote: online preko moje banke mozes slobodno znati nemam sta da krijem

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Hvala za info!
nema na cemu :) samo ne pitaj me nista za opcije call ili put to me ne zanima niti hocu da razumijem
Luxor-Concorde

#4566 Re: Bitcoins

Post by Luxor-Concorde »

Koji wallet koristite za altcoine/shitcoine ? :)
mirza1h

#4567 Re: Bitcoins

Post by mirza1h »

Luxor-Concorde wrote:Koji wallet koristite za altcoine/shitcoine ? :)
Exodus podržava velik broj altcoina.
mirza1h

#4568 Re: Bitcoins

Post by mirza1h »

edit
Last edited by mirza1h on 11/02/2018 11:29, edited 1 time in total.
SHTEVELEC

#4569 Re: Bitcoins

Post by SHTEVELEC »

mirza1h wrote:Da vas obavijestim da je deposit sa Payeer-a i AdvCash-a na Yobit.net besplatan. Ako je neko koristio moj metod preko BestChange-a, ovo mu je dosta jeftinija verzija. Yobit ima ogroman broj coin-a, oko 6500 parova(uglavnom shitcoin-i xD). Minimalni order je 0.0001 BTC(oko 1,1$ trenutno) u odnosu na Binance/Bitfinex 0.001(11,1$) pogodno za manje order-e. Withdraw fee je 0.0005 BTC za sve coin-e što nekome može odgovarati a nekome baš i ne. Možete i withdraw direktno na Payeer ili AdvCash sa fee-om od 3%. Ako hoće neko da se registruje, zamolio bih ga da koristi refferal link: https://yobit.io/?bonus=XGfpQ
Evo se registrovah - znaci ovdje koliko vidim mogu da prodajem coine za dolare ili eure (nesto kao Exmo)? Zahtjeva li stranica verifikaciju (ne mogu nigdje da nadjem, zato pitam)?
mirza1h

#4570 Re: Bitcoins

Post by mirza1h »

SHTEVELEC wrote: Evo se registrovah - znaci ovdje koliko vidim mogu da prodajem coine za dolare ili eure (nesto kao Exmo)? Zahtjeva li stranica verifikaciju (ne mogu nigdje da nadjem, zato pitam)?
Možeš na svakom exchange-u prodat coin-e za $ ili € samo što ovdje možeš povući na AdvCash ili Payeer, ne znam jel ti to odgovara? Pošto nema deposita pomoću swifta ne zahtijevaju verifikaciju, ja mislim.
Puf

#4571 Re: Bitcoins

Post by Puf »

mirza1h wrote:Da vas obavijestim da je deposit sa Payeer-a i AdvCash-a na Yobit.net besplatan. Ako je neko koristio moj metod preko BestChange-a, ovo mu je dosta jeftinija verzija. Yobit ima ogroman broj coin-a, oko 6500 parova(uglavnom shitcoin-i xD). Minimalni order je 0.0001 BTC(oko 1,1$ trenutno) u odnosu na Binance/Bitfinex 0.001(11,1$) pogodno za manje order-e. Withdraw fee je 0.0005 BTC za sve coin-e što nekome može odgovarati a nekome baš i ne. Možete i withdraw direktno na Payeer ili AdvCash sa fee-om od 3%. Ako hoće neko da se registruje, zamolio bih ga da koristi refferal link: https://yobit.io/?bonus=XGfpQ
Hvala, sacu se registrovati. Ovo je super ako je tako kao sto pise
SHTEVELEC

#4572 Re: Bitcoins

Post by SHTEVELEC »

mirza1h wrote:
SHTEVELEC wrote: Evo se registrovah - znaci ovdje koliko vidim mogu da prodajem coine za dolare ili eure (nesto kao Exmo)? Zahtjeva li stranica verifikaciju (ne mogu nigdje da nadjem, zato pitam)?
Možeš na svakom exchange-u prodat coin-e za $ ili € samo što ovdje možeš povući na AdvCash ili Payeer, ne znam jel ti to odgovara? Pošto nema deposita pomoću swifta ne zahtijevaju verifikaciju, ja mislim.
Ma ja, to mi treba, prob'o se registrovat' na exmo al' ne znam vise ni sam koliko cekam verifikaciju, idu mi lagano na zivce a nemam nigdje ni jedan drugi account, tako da mi je ovo ok
KAMI666

#4573 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

Puf wrote:
Drugovi cuvajte se da ta stranica nije scam.
Evo citam reviews, ne izgleda dobro: https://www.cryptocompare.com/exchanges ... eviews/USD
Ja bih drzao prste dalje od tog exchanga .

Prije nego se bilo gdje registrujete, uvijek pretrazite na Google sta drugi misle o toj stranici i kakva su iskustva imali.
HowForWhom

#4574 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

KAMI666 wrote:
Puf wrote:
Drugovi cuvajte se da ta stranica nije scam.
Evo citam reviews, ne izgleda dobro: https://www.cryptocompare.com/exchanges ... eviews/USD

Prije nego se bilo gdje registrujete, uvijek pretrazite na Google sta drugi misle o toj stranici i kakva su iskustva imali.
ali ako nista moze posluziti za prebaciti na binance dalje.... tako sam ja sa exmo uradio
mirza1h

#4575 Re: Bitcoins

Post by mirza1h »

KAMI666 wrote: Drugovi cuvajte se da ta stranica nije scam.

Na ovoj stranici gore ljudi pišu i za Binance i Bitfinex da su scam i imaju niske ove ocjene. Ljudima malo kasni deposit oni odmah napišu scam. Yobit ima dnevni volume od 38m $, neko bi primjetio da je scam. Naravno treba biti oprezan sa svim, pogotovo u crypto svijetu. I ja se osjećam prevareno kad vidim da ne mogu povuć coin-e sa Binance ili Bitfinex a da ne izgubim barem 15-20$ u procesu. I ovo je samo moja preporuka, svako ulaže na svoju odgovornost, i nek svako za sebe istraži prije nego uloži.
Post Reply