Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Banksy wrote:
Nije realno očekivati da se, u ovom trenutku, ovako heterogena grupa usaglasi po bilo kojem pitanju koje se tiče budućnosti Bosne i Hercegovine. Vjerovatnije su preporuke, mišljenja i stavovi koji ne zahtijevaju nikakvu konkretnu akciju. Što, na koncu, znači otvorena vrata RS-u da radi što želi. Ono što je neizvjesno i od čega sve ovisi je karakter odgovora iz Sarajeva.
Ugradnja novih neonki u trezoru? Da bi se rahat mogla pisati pisma strancima
Ne brinem ja dok je nama slobodarske Tuzle, ima nas ko braniti ako, gluho bilo, zatreba.
Vidim, Dodik ima apsolutnu podršku ruske ambasade gdje otvoreno tvrde da su na njegovoj (nasilničkoj) strani. S druge strane, američka ambasada je poprilično tiha, i to brine. I umjesto da Bakir ide u Vašington, koje je za Sarajevo uvijek bilo što i Moskva za RS, pa i više, on ide ozloglašenom Erdoganu otvarati mostove. Svojevoljno gubiti silu zaštitnicu, a otvoreno i agresivno igrati za negativce, ne vidim tu veliku političku mudrost.
Banksy wrote:
Nije realno očekivati da se, u ovom trenutku, ovako heterogena grupa usaglasi po bilo kojem pitanju koje se tiče budućnosti Bosne i Hercegovine. Vjerovatnije su preporuke, mišljenja i stavovi koji ne zahtijevaju nikakvu konkretnu akciju. Što, na koncu, znači otvorena vrata RS-u da radi što želi. Ono što je neizvjesno i od čega sve ovisi je karakter odgovora iz Sarajeva.
ili ono sto im se dozvoli.
do Sarajeva je...ni do koga vise...lopta je u sarajevskom( politickom) dvoristu..
Nije samo sarajevskom i nije samo u politickom dvoristu. Na svakome je ako nece da stavi javno do znanja, prvo svojim predstavnicima , citavom svijetu i na kraju i ovim krvnicima koji ostre nozeve, da ne zeli cekati sa glavom na panju sta mu krvnici spremaju da se barem spremi da im to ne dozvoli.
Banksy wrote:
Ne brinem ja dok je nama slobodarske Tuzle, ima nas ko braniti ako, gluho bilo, zatreba.
Vidim, Dodik ima apsolutnu podršku ruske ambasade gdje otvoreno tvrde da su na njegovoj (nasilničkoj) strani. S druge strane, američka ambasada je poprilično tiha, i to brine. I umjesto da Bakir ide u Vašington, koje je za Sarajevo uvijek bilo što i Moskva za RS, pa i više, on ide ozloglašenom Erdoganu otvarati mostove. Svojevoljno gubiti silu zaštitnicu, a otvoreno i agresivno igrati za negativce, ne vidim tu veliku političku mudrost.
Pa shvati jednu stvar, Bakira boli dupe i za drzavom i narodom. Prva granata, eto njega dole u Stambolu na Bosforu.
Bradafilozof wrote:ne kontam ove što govore da odluka pic a mora biti jednoglasna. pa kao da se i do sada rusija nije suprotstavljala, a bilo je masa odluka protiv četnika.
Masa odluka prije 2005, poslije toga kapak. I pitaj se sto bas 2005 i sto je bas u to vrijeme pocelo ovo otvoreno pokazivanje velikosrpske strategije.
Da nije bas u to vrijeme pocela ova politika Rusije prema Americi i EU koju vidimo danas
tada je (a i mnogo prije) pocelo....sada je doslo do kulminacije
srpski ideolozi su misljenja da trebaju da iskoriste povoljan trenutak dok zapadom vlada islamofobija.
jer doci ce vrijeme kad ce svejtski igraci osmislit i stvoriti novog neprijatelja ...a ne znaju ko bi to mogao biti
dakle, po njima je dosao trenutak....sad ili nikad
za ocekivati je par "teroristickih napada" da bi se sve ono sto dolazi moglo opravdati pred svijetom (kao npr. pa i vi djelujete preventivno i tako to)
Banksy wrote:
Tokom rasprave na današnjoj sjednici Parlamenta BIH poslanica SNSD-a Milica Marković je, govoreći o zajedničkoj vježbi MUP-a RS i MUP-a Srbije, održanoj tokom vikenda, izrekla je u najmanju ruku skandaloznu i prijeteću poruku.
Marković je naime, prenosi TV1, prilikom rasprave izjavila: " Bošnjaci se i trebaju prepasti te vježbe koja je pokazala snagu Srbije i RS-a".
Poslanik SDA u PD PSBIH Asim Sarajlić je reagujući na ovu izjavu kazao kako je jasno da se stanovnici Podrinja plaše, jer je tamo ipak počinjen genocid i u kojem su učestvovali pripadnici MUP-a Srbije i vojske RS.
Sadik Ahmetović je u svojoj reakciji kazao kako je izjava Milice Marković strašna prijetnja koja je stigla sa govornice državnog Parlmenta. On je dodao da mu ja žao što isti taj parlament nije imao snage da osudi ovakvu retoriku te na taj način građanima pošalje poruku da će ova zemlja biti mirna i stabilna.
SDP je napustio sjednicu Parlamenta BIH, te su iz ove stranke poručili kako ne mogu preći preko brutalnih prijetnji SNSD-a.
Gdje su kozmopolite, legaliste i potlaceni pripadnici pravoslavne separatisticke manjine da nam objasne zasto bismo se trebali prepasti?
I još jednu stvar treba imati na umu, a vrlo je važna. Dodik je u vrlo nezavidnoj finansijskoj situaciji, a krcat kriminalnim aferama koje ga pritišću i preko kojih ga svako, kad ga potroši, može strpati u zatvor. U toj situaciji, bilo kakav konflikt, pa i oružani, za njega je povoljna opcija za ostanak u sedlu.
S druge strane, Bakir je svoj novac tek počeo iznositi na svjetlo dana i legalizirati, tek uživa u plodovima pljačke, zato njemu nikakav konflikt, ni u kojoj situaciji neće biti drag. Vrlo je važno znati ovo, da su to početne pozicije, kad se sutra bude pregovaralo, o bilo čemu.
Banksy wrote:I još jednu stvar treba imati na umu, a vrlo je važna. Dodik je u vrlo nezavidnoj finansijskoj situaciji, a krcat kriminalnim aferama koje ga pritišću i preko kojih ga svako, kad ga potroši, može strpati u zatvor. U toj situaciji, bilo kakav konflikt, pa i oružani, za njega je povoljna opcija za ostanak u sedlu.
S druge strane, Bakir je svoj novac tek počeo iznositi na svjetlo dana i legalizirati, tek uživa u plodovima pljačke, zato njemu nikakav konflikt, ni u kojoj situaciji neće biti drag. Vrlo je važno znati ovo, da su to početne pozicije, kad se sutra bude pregovaralo, o bilo čemu.
Zapazanje na mjestu. Bake je garant stabilnosti, frajer se namirio, nije zlopamtilo, pa ako treba i popustit samo da se tesko uspostavljena ravnoteza ne remeti
Banksy wrote:I još jednu stvar treba imati na umu, a vrlo je važna. Dodik je u vrlo nezavidnoj finansijskoj situaciji, a krcat kriminalnim aferama koje ga pritišću i preko kojih ga svako, kad ga potroši, može strpati u zatvor. U toj situaciji, bilo kakav konflikt, pa i oružani, za njega je povoljna opcija za ostanak u sedlu.
Sad citam fbih likvidna, znaci rs je finansijski dobro uzdrmana. Istog sam razmisljanja, neam vise para, puno kriminala, neko mora odgovarati za to sve, a nasi nisu u stanju popraviti ovu bjedu i mozda je lakse gurnuti narod u konflikt a ovaj isti se ispalit u moskvu. Vidjet cemo ali cjevi su ociscene za nedaj Boze kakvog belaja.
Sad citam fbih likvidna, znaci rs je finansijski dobro uzdrmana. Istog sam razmisljanja, neam vise para, puno kriminala, neko mora odgovarati za to sve, a nasi nisu u stanju popraviti ovu bjedu i mozda je lakse gurnuti narod u konflikt a ovaj isti se ispalit u moskvu. Vidjet cemo ali cjevi su ociscene za nedaj Boze kakvog belaja.
Dodi je vrijeme ić, na isti onaj način kako je i postavljen na vlast. Možeš kako hoćeš ali nećeš dokle hoćeš, on je toga svjestan i zna da je došao đavo po svoje. Igra na dobro uhodanu kartu referenduma i prijetnji nečim, nezna ni on sam čime al hajd samo da se malkice skrene pažnja nebil guzove spasio.
Kao sto sam vec rekao, PIC nakon danasnjeg cirkusa fakticki vise ne postoji (a samim tim ni OHR).
Belaja ce biti, to je skoro pa neminovno...
A ako ga ne bude, za to nece biti zasluzan Bog ili stranci, vec mi sami - u skladu sa starom narodnom - si vis pacem, para bellum.
Šta onda reći za Dragana Čovića i njegov HDZ koji su puni kao brod a prizivaju uspostavu Herceg-Bosne koja bi dovela do rata u dva mješovita kantona. Očito da ciljevi separatističkih politika su iznad kriminalnih afera, korupcije i stanja na računu.
Da i to mene zanima. Hajd jebo Dodika valja nam djecu odgajati medju ovim lesinarima na sve tri strane. Ocigledno se i dalje krece od mitova. Poslije dodika dodik.
Kao sto sam vec rekao, PIC nakon danasnjeg cirkusa fakticki vise ne postoji (a samim tim ni OHR).
Belaja ce biti, to je skoro pa neminovno...
A ako ga ne bude, za to nece biti zasluzan Bog ili stranci, vec mi sami - u skladu sa starom narodnom - si vis pacem, para bellum.
bez obzira na veliki trud nekih forumasa da relatiziviraju trenutno stanje ovo postaje sve vise i vise misljenje vecine na forumu. a neki tvrde da je u RL vec odavno tako. a kako i ne bi nakon poruke majkiceve.
Šta onda reći za Dragana Čovića i njegov HDZ koji su puni kao brod a prizivaju uspostavu Herceg-Bosne koja bi dovela do rata u dva mješovita kantona. Očito da ciljevi separatističkih politika su iznad kriminalnih afera, korupcije i stanja na računu.
Moje mišljenje je da koriste priliku, ali će čekati ishod utakmice sa RSom.
Prva transa od 150 miliona bi trebala doci nekad sredinom septembra, kontam MMF nije toliko lud da daje pare tamo gdje ce biti belaja.
Ameri se usutili to mi je malo cudno. Varijacija milion, PIC zabrani referendum, CIK ne dostavi biracke spiskove, Srbija pozove predstavnike RSa, i iazdju u javnost sa saopstenjem da je tako najbolje za vlaski zivalj u BiH i da ovo nije najpovoljniji trenutak.
eee...kad se sjetim da kolega @Skijas duze vrijeme pise sta treba i kako se treba ponasati i da postoji velika mogucnost da dodje do ovog scenarija koje je tu...pred nama...na pragu.
....taj isti @Skijas je bio ismijavan
Pa dobro moramo izvdojiti neke stvari ako bi se ratovalo zasto? Treba jasno naznaciti kojibsu razlozi. Ako je to ugrozenost srba onda hajmo praviti analizu. Medjutim ako su to dugovanja i kriminal onda hajmo hapsenje. Sakrivanje iza referenduma je samo privremena stvar. Balon mora negdje puci.
mO k3 wrote:jedino sta moze da spasi bih od sukoba je hapsenje dodika , iskreno mene zabrinjava citava situacija
sam cin hapsenja Dodika bi izazvao sukobe...
ko bi ga hapsio...???
policija RS-a koju on kontrolise....???
SIPA....u tom slucaju bi doslo do sukoba...
ne smije se zaboraviti da Dodik ima vec oformljenu privatnu "vojsku"..."farmaland" i jos nekoliko "zastitnih agencija"....koje su dobro naoruzane i uvjezbane...
julisiz es grant wrote:Hoćemo li imat' internet i Fejsbuk ako bude rata?
Ja fakat ne mogu zamisliti da će nam to moći isključiti, ko što su struju i vodu
Treba skontat kakav dobar blog/vlog instagram profil sa linije da se kakave pare zarade. Furat kakvu modu na linije, ne znam nisam pametan