Muzički Almanah (naš život u muzici)
Moderator: _BataZiv_0809
- Bloo
- Globalna šefica
#4551 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
And all the good things come from Tuscaloosa. Prvi put sam čula Dinah na nekoj prastaroj kaseti i to pjesmu What a difference a day makes. Žena nevjerovatno čistog i jasnog glasa.
-
John Cleese
#4552 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Kralj boema vEruje u ljubav. Prvi put sam cuo Sabana na nekom zestokom, visednevnom svadbenom veselju i to pjesmu Uvenu ce narcis bEli, dok su mi za vrat padale vrele caure raznih kalibara i ledena srca od razbijenih casa i flasa. Covjek zvonkog, kristalno cistog glasa sa eklekticnim trilerima od kojih bi i namjestaj proplakao.
U to ime, za drustvo u separeu, jos jednom - Uvenu ce narcis bEli:
U to ime, za drustvo u separeu, jos jednom - Uvenu ce narcis bEli:
- medvjed23
#4553 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
društvo u separeu reportira: izginusmo
- medvjed23
#4554 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
ne dale slomljenu flašu u podlakticu, ne! to je ipak samo pjesma!
- medvjed23
#4555 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
stani zeko, jebo ga ti, taj nož je za teletinu, ne za vene!
- Ommadawn
#4557 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Najprecjenjenija grupa!Banksy wrote:
-
Hakiz
#4558 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Meni su Indexi dragi zato što dolaze iz perioda i okruženja u kojem su muzičari uglazbljivali poeziju pisanu od ozbiljnih pjesnika. Kada su tekstovi mnogih pjesama nisu bili banalni. Čak i kada su govorili o istim stvarima o kojima govore tekstovi današnjih pjesma, a to je u 90 % slučajeva ljubav.Ommadawn wrote:Najprecjenjenija grupa!Banksy wrote:...Indexi...
Mene živo interesuje kada će se na ovim područjima pojaviti opet album kao što je bio album Bolera "O Jesenjinu". Sve eventualne mane na stranu.
- Ommadawn
#4559 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Smiri se bolan, ja zajebavam BanksyHakiz wrote:
Meni su Indexi dragi zato što dolaze iz perioda i okruženja u kojem su muzičari uglazbljivali poeziju pisanu od ozbiljnih pjesnika. Kada su tekstovi mnogih pjesama nisu bili banalni. Čak i kada su govorili o istim stvarima o kojima govore tekstovi današnjih pjesma, a to je u 90 % slučajeva ljubav.
Mene živo interesuje kada će se na ovim područjima pojaviti opet album kao što je bio album Bolera "O Jesenjinu". Sve eventualne mane na stranu.
Jer Indexe kad spomeneš moraš ustati.
A Bolero - u onom moru škarta osamdesetih jedina kvalitetna grupa.
-
Hakiz
#4560 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Izvinjavam se.Ommadawn wrote:Smiri se bolan, ja zajebavam BanksyHakiz wrote:
Meni su Indexi dragi zato što dolaze iz perioda i okruženja u kojem su muzičari uglazbljivali poeziju pisanu od ozbiljnih pjesnika. Kada su tekstovi mnogih pjesama nisu bili banalni. Čak i kada su govorili o istim stvarima o kojima govore tekstovi današnjih pjesma, a to je u 90 % slučajeva ljubav.
Mene živo interesuje kada će se na ovim područjima pojaviti opet album kao što je bio album Bolera "O Jesenjinu". Sve eventualne mane na stranu.![]()
- Banksy
#4561 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ommadawn wrote:
Smiri se bolan, ja zajebavam Banksy![]()
prije, u moru kvalitete osamdesetih, jedini škart
- Ommadawn
#4562 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Koje bona kvalitete? Merlin, Valentino, Kerber, Armija B??Banksy wrote:Ommadawn wrote:
Smiri se bolan, ja zajebavam Banksy![]()
![]()
prije, u moru kvalitete osamdesetih, jedini škart![]()
![]()
Jebo me grom ludi kud te počeh zajebavat’...
- medvjed23
#4563 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
jesmo li ponekad trunku previše samouvjereni u subjektivnim ocjenama šta valja a šta ne valja? znamo da se kvalitet umjetnosti najčešće ne može vagati, mjeriti il na drugi način precizno utvrditi.. zato ću ja nešto što, po mom mišljenju, ne posjeduje zavidnu umjetničku vrijednost uglavnom prokomentarisati sa: ne sviđa mi se.. riječi kao što su škart ili smeće impliciraju prenapuhavanje subjektivnog suda.. bar je moj doživljaj takav, moguće da je pogrešan..
-
Hakiz
#4564 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Slažem se. I ja više volim koristiti ocjene "sviđa mi se ili ne sviđa" nego "valja ili ne valja".medvjed23 wrote:jesmo li ponekad trunku previše samouvjereni u subjektivnim ocjenama šta valja a šta ne valja? znamo da se kvalitet umjetnosti najčešće ne može vagati, mjeriti il na drugi način precizno utvrditi.. zato ću ja nešto što, po mom mišljenju, ne posjeduje zavidnu umjetničku vrijednost uglavnom prokomentarisati sa: ne sviđa mi se.. riječi kao što su škart ili smeće impliciraju prenapuhavanje subjektivnog suda.. bar je moj doživljaj takav, moguće da je pogrešan..
Osim kada me iznerviraju. Što je lako uraditi
Ali, postoji li nešto šta je objektivno loše nezavisno od ličnog doživljaja. Da li je turbo-folk moguće ocjenjivati sa valja ili ne valja ili isključivo sa sviđa mi se ili ne sviđa. Da li je Ždrepčeva krv, kiselina sa kojom smo skoro svi tamo osamdesetih počeli piti vino, loš ili se samo nekima ne sviđa.
- medvjed23
#4565 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
recimo da postoje objektivno dobra djela iz kojih je jasno vidljiv veliki talenat autora.. a objektivno loša? ne znam.. tu su stvari komplikovane jer suština umjetnosti nije (samo) u tehniciranju.. i uz najprostiju tehniku moguće je napraviti djelo koje nosi emociju koja je velikom broju ljudi bliska.. i ako je već tako, ko sam ja da senzibilitet tih ljudi omalovažavam?
- Banksy
#4566 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
A-r-m-i-j-a- B...Ommadawn wrote:
Koje bona kvalitete? Merlin, Valentino, Kerber, Armija B??
Azra, Film, Haustor, Arsen, Idoli, Sklonište, Valjak, Dugme, Balašević, Lačni Franz, Bajaga, Josipa, Kazalište, Ekatarina, Partibrejkersi, i Paraf i Boa i Pankrti i Idijoti i Xenia, i Pekinška patka i Orgazam i Kičma, i još i još...
- Ommadawn
#4567 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Dodaj i Pop Masinu i njihov prvi album "Kiselina".Banksy wrote:A-r-m-i-j-a- B...Ommadawn wrote:
![]()
Azra, Film, Haustor, Arsen, Idoli, Sklonište, Valjak, Dugme, Balašević, Lačni Franz, Bajaga, Josipa, Kazalište, Ekatarina, Partibrejkersi, i Paraf i Boa i Pankrti i Idijoti i Xenia, i Pekinška patka i Orgazam i Kičma, i još i još...
- Banksy
#4568 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
To su sedamdesete. Pop mašina, Time, September, Indexi, Buldožer, Korni grupa, itd, sedamdesete. Ti si govorio o 'škartu osamdesetih'.
- hadzinicasa
#4569 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
joj Banksy sto ih nabrojaBanksy wrote:A-r-m-i-j-a- B...Ommadawn wrote:
![]()
i u ovom drugom postu....
nostalgicnom sakom u stomak, izbi mi dah
- Banksy
#4570 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
A gdje su Dino Dvornik i Kineski zid, Cacadou Look, VIA Talas, Laboratorija zvuka, Oliver Mandić, Psihomodo Pop, tad je baš cvjetalo hiljade cvjetova, i najprobirljiviji bi našli nešto za sebe...
- Bloo
- Globalna šefica
#4571 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
ParaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaafBanksy wrote:A-r-m-i-j-a- B...Ommadawn wrote:
![]()
napad bubuljicaaaaaaaaaaa
Last edited by Bloo on 14/02/2018 15:28, edited 1 time in total.
-
John Cleese
#4572 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Sve je to, o mila moja, prekrio ruzmarin... snjegovi... i shash...Banksy wrote:A gdje su Dino Dvornik i Kineski zid, Cacadou Look, VIA Talas, Laboratorija zvuka, Oliver Mandić, Psihomodo Pop, tad je baš cvjetalo hiljade cvjetova, i najprobirljiviji bi našli nešto za sebe...
-
John Cleese
- Banksy
#4574 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Glede shashi, pade mi na pametJohn Cleese wrote:Sve je to, o mila moja, prekrio ruzmarin... snjegovi... i shash...Banksy wrote:A gdje su Dino Dvornik i Kineski zid, Cacadou Look, VIA Talas, Laboratorija zvuka, Oliver Mandić, Psihomodo Pop, tad je baš cvjetalo hiljade cvjetova, i najprobirljiviji bi našli nešto za sebe...
https://www.youtube.com/watch?v=viwhX98zbSE
-
John Cleese
#4575 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Vilmos kauboj i ekipaBanksy wrote:Glede shashi, pade mi na pametJohn Cleese wrote:Sve je to, o mila moja, prekrio ruzmarin... snjegovi... i shash...Banksy wrote:A gdje su Dino Dvornik i Kineski zid, Cacadou Look, VIA Talas, Laboratorija zvuka, Oliver Mandić, Psihomodo Pop, tad je baš cvjetalo hiljade cvjetova, i najprobirljiviji bi našli nešto za sebe...![]()
https://www.youtube.com/watch?v=viwhX98zbSE