BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

febo_acm

#4551 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

mirza_15 wrote:Bas mi drago vidjeti reakciju hejtera na uspjeh bh telecoma.
ljudino... za firmu kao sto je BHT ovo su smijesni rezultati. smijesne ponude, smijesni radnici, sve smijesno... BHT ima toliki potencijal da raznese cijelo trziste, ali zbog stranacki nastrojenih ljudi i 80% nesposobnih radnika oni tapkaju u mjestu. niko sretniji od mene ne bi bio da ja za 20 km imam duplo bolju ponudu.

da malo karikiram, vi mozete osvojiti Ligu prvaka, ali se zadovoljavate kupom FBIH. i na kraju to slavite.
mirza_15

#4552 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

escobar__ wrote:m:tel je krš od mreže i fakat ne razumijem zašto bi neko sebi priuštio to nezadovoljstvo da koristi njihove usluge?

Pa ja u Tuzli na m:tel-u "surfao" na GPRS-u, ni EDGE nema u nekim dijelovima grada. :lol: :lol: :lol:

Telekomov 3G uhvatim na jebenoj Karauli, ovi hadalji u gradu nemaju Edge. :lol:
Ja kada sam to pisao ovi profesionalni antitelekomovci me htjeli rstrgati. Nisu dali reci takvo nesto. Kleli se u m:tel, izi... Vidim na temi da je dosta raje koji su ih poslusali brze bolje pobjeglo sa te mreze kada su vidjeli o cemu se radi.
Sanjarko

#4553 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Kako na Halu skida dokup. Hocu da za par dana na mjesecni dokup da dokupim dnevni, pa me zanima jel skida dnevni ili mjesecni prvo. Ko ono sa bonusom sto je radilo. Nisam dosad dokupljivao pa ne znam. Unaprijed hvala na odgovorima.
Niko.
Nisam vam valjda na ignoru. :? Treba mi dokup za tekme preko vikenda.
avaks

#4554 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Nisi na ignoru ali ti odgovor očigledno niko ne zna...
Kupi dnevni pa isprobaj jbg.

A ovo za mrežu je sve iz šupljeg u prazno, danas za 4KM kupiš karticu, dobiješ isto toliko kredita (tako da ne gubiš ništa), istestiraš sebi i odmah znaš na čemu si.
Ja sam do sada na temi naveo x mjesta gdje Eronet ima bolji signal od BHT, a Mtel u po' Sarajeva ima 3G/H gdje BHT jedva EDGE i sada konstatujemo da je BHT krš ma hajte molim vas :lol:
Ovaj radnik BHTa nije relevantan da priča išta o drugim operaterima jer koristi samo BHT i svi su mu kontakti na BHT tako da uopšte ne zna kakva je Mtel mreža i molim istog da ne truje temu bez razloga :lol:
Sanjarko

#4556 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

avaks wrote:Nisi na ignoru ali ti odgovor očigledno niko ne zna...
Kupi dnevni pa isprobaj jbg.

A ovo za mrežu je sve iz šupljeg u prazno, danas za 4KM kupiš karticu, dobiješ isto toliko kredita (tako da ne gubiš ništa), istestiraš sebi i odmah znaš na čemu si.
Ja sam do sada na temi naveo x mjesta gdje Eronet ima bolji signal od BHT, a Mtel u po' Sarajeva ima 3G/H gdje BHT jedva EDGE i sada konstatujemo da je BHT krš ma hajte molim vas :lol:
Ovaj radnik BHTa nije relevantan da priča išta o drugim operaterima jer koristi samo BHT i svi su mu kontakti na BHT tako da uopšte ne zna kakva je Mtel mreža i molim istog da ne truje temu bez razloga :lol:
Za mreze je suplja sto posto. Vecina stanovnistva u Bosni danas zivi u vecim i manjim gradovima i okolici istih i svi su pokriveni od strane svih telekoma dobro. Znaci od Bht, eroneta, mtela, tako i virtuelnih hala itd. Bio sam na svim ovim telekomima.

Isti signal itd. Gledaju se samo gige i koji je lovom povoljniji. Jbt pa ja evo da uspijem nabavit neki uredzaj povoljno ukino bi mtel preko stika koliko je taj stik nepovoljan naspram hala recimo. Al ne smijem jer bi mi mob vjerovatno pregorio da hvatam sa njega net. Al opet kontam da smanjim na 10 km ovo na stiku.

Suplja sto posto sto se tice pokrivenosti. Svi veci gradovi su dobro pokriveni, i manji isto i vecina stanovnistva zivi u tim gradovima i njihovoj okolici. A da moras imat net u nekoj prip-zdini, i ne moras. Sta ces u prip-zdini koji k-rac, i ako si vec, tu si malo da dahnes od neta itd. Zar moras imat net stalno. [PS. Avaks ne odnosi se na tebe nego na opcenito nas.]
avaks

#4557 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

mirza_15 wrote:Evo ga nasao se prozvan.
Jesi li to prešao na Mtel?
dugonja

#4558 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

escobar__ wrote:m:tel je krš od mreže i fakat ne razumijem zašto bi neko sebi priuštio to nezadovoljstvo da koristi njihove usluge?

Pa ja u Tuzli na m:tel-u "surfao" na GPRS-u, ni EDGE nema u nekim dijelovima grada. :lol: :lol: :lol:

lažeš ili mora da si na selu
u Tuzli je kod mene obratno!!!!!!
a imam mob sa dual sim
svugdje 3G na mtelu
bht samo edge u 3 dijela grada u kojima najviše boravim !!
haloo kojeg sam testirao takođe svugdje 3G
dakle bht najgori
možda je u pitanju preopterećwnost mreže ali sta god ne interesuje me
dugonja

#4559 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Kako na Halu skida dokup. Hocu da za par dana na mjesecni dokup da dokupim dnevni, pa me zanima jel skida dnevni ili mjesecni prvo. Ko ono sa bonusom sto je radilo. Nisam dosad dokupljivao pa ne znam. Unaprijed hvala na odgovorima.
Niko.
Nisam vam valjda na ignoru. :? Treba mi dokup za tekme preko vikenda.
razmišljaj svojim mozgom
ako je dokup samo na jedan dan normalno da on ima prioritet i da trošiš tu gigu za 1 KM prvo

jedino onaj bonus od 600 MB ima prioritet nad svakim dokupom, pa će ti dakle njega skidat sve dok ne ode 600 MB a tek onda ova giga na dan za markicu
jesil skonto ?
febo_acm

#4560 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

jel ovo dileja? :D Tuzla, dual sim, konvertori :D
Sanjarko

#4561 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dugonja wrote: razmišljaj svojim mozgom
ako je dokup samo na jedan dan normalno da on ima prioritet i da trošiš tu gigu za 1 KM prvo

jedino onaj bonus od 600 MB ima prioritet nad svakim dokupom, pa će ti dakle njega skidat sve dok ne ode 600 MB a tek onda ova giga na dan za markicu
jesil skonto ?
Hvala. :kiss: :thumbup: Duduk jbg. Pozz.
avaks

#4562 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

febo_acm wrote:jel ovo dileja? :D Tuzla, dual sim, konvertori :D
Lik je neuništiv kao i ovi telekomovci :mrgreen:
Malo malo eto ih iz banovića... Da se tako radi na implementaciji 4G mi bi sada zeznuli i Južnu Koreju :lol:
escobar__

#4563 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

dugonja wrote:

lažeš ili mora da si na selu
u Tuzli je kod mene obratno!!!!!!
a imam mob sa dual sim
svugdje 3G na mtelu
bht samo edge u 3 dijela grada u kojima najviše boravim !!
haloo kojeg sam testirao takođe svugdje 3G
dakle bht najgori
možda je u pitanju preopterećwnost mreže ali sta god ne interesuje me
Tuzla nije od Trga slobode do spomenika Meši i Ismetu. :thumbup:

I gle čuda, i Eronet i m:tel imaju ubitačan 3G signal u Tuzli, samo BH TElekom nema. :lol: :lol:

Ne bih m:tel koristio džaba da mi daju, kakvo je to nenadjebivo smeće od mreže.
dugonja

#4564 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

Stupine
Irac
Pazar

tri lokacije gdje mtel i eronet samo tako ferceraju sa 3G
dok usrani bhtelekom moram hodat po prostorijama da bi nafato neko ćoše gdje će se eventualno pojavit 3G a inače je na edge
febo_acm

#4565 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Ja sam se ponovo vratio na BHT. Na Stupu mi je uzasna 3Gmreza bila i Eronet i Mtel((Gofree)). Evo sada na BHT fercera dobro. Ja sam probao druge mreze, ali morao sam se vratiti na BHT. Valjda bude i kakva solidna ponuda...
Kiki_Musampa

#4566 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Kiki_Musampa »

dugonja wrote:Stupine
Irac
Pazar

tri lokacije gdje mtel i eronet samo tako ferceraju sa 3G
dok usrani bhtelekom moram hodat po prostorijama da bi nafato neko ćoše gdje će se eventualno pojavit 3G a inače je na edge
Lukavac,Lopare,Čelić,sjenjak-od08-14:00,Tešanj itd...Prekidi koje sam imao sa M:telom samo u Julu. Ja ne gotivim BH Telekom,ali im je mreža dosta stabilnija.Mreža Mtela je dobra,ali kako i oni priznaju ,imaju dosta neplaniranih prekida. Uzeti eronet kao ozbiljnu mrežu,a ne pokriva put Sarajevo-Tuzla komplet,je neozbiljno.

Opet napominjem,ko ne putuje non stop,on u drugim mrežama ima sasvim solidnu ponudu,ali što se tiče stabilnosti,tu već BH Telekom izlazi kao pobjednik. Tražiti rupe 3G interneta po Tuzlije bzze-kad sam htjeo prenijeti broj u HT ,odmah mi je cura rekla da vjerovatno kod kuće neću uvijek imati signala.
avaks

#4567 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

@Febo
Samo da stave ove NoLimit pakete tako da M bude 17,5KM, L bude 35KM, XL 50KM i to bi bila normalna i za naše uslove solidna ponuda a sve ovo ostalo je iz šupljeg u prazno :mrgreen:
Kiki_Musampa

#4568 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Kiki_Musampa »

febo_acm wrote:Ja sam se ponovo vratio na BHT. Na Stupu mi je uzasna 3Gmreza bila i Eronet i Mtel((Gofree)). Evo sada na BHT fercera dobro. Ja sam probao druge mreze, ali morao sam se vratiti na BHT. Valjda bude i kakva solidna ponuda...

Upravo,probao i Haloo i Mtel,i meni jednostavno ne odgovara.Biti nedostupan na poslu po par sati je za mene neprihvatljivo,i koliko god im ponuda bila dobra,ovo mora biti na prvom mjesti. Mtelov exra paket je najbolji trenutno,samo još stabilnost fali...
avaks

#4569 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Kiki_Musampa wrote: Uzeti eronet kao ozbiljnu mrežu,a ne pokriva put Sarajevo-Tuzla komplet,je neozbiljno.
Prošli mjesec sam putovao iz Sa do Tz, a koristim Eronet, i samo u tunelima nisam imao signal.
Što se mobilnog interneta tiče vjerovatno je bilo dijelova gdje je EDGE ali kod svakog operatera ti je tako. Sumnjam da i BHT ima 3g/H komplet jer sam testirao od Zenice prema Sarajevu pa se gubio recimo oko Drivuše, onda potez Dobrinje-Arnautovići gdje je kriminalan, oko Semizovca isto.
Znači neozbiljan je i BHT ako ćemo biti sitničavi jbg.
dugonja

#4570 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

ja ne znam koji qurac nekom treba 3G u vožnji :-)
valjda ti treba samo kad surfaš, a u vožnji ne znam kako neko može surfat
dakle u tim vukojebinama i inače svakako prebacim na edge jer je ta mreža stabilnija za pozive
kad želim surfat prebacim na 3G

baš kod bhtelekoma sam imao jednostavno blokiranje interneta i moro sam restartat vezu gašenjem pa paljenjem mobilnih podatak na sva tri dijela grada koje sam ranije naveo
rovac13

#4571 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

dugonja wrote:ja ne znam koji qurac nekom treba 3G u vožnji :-)
Po tebi svi na cesti su vozaci,nema suvozaca :D
kloniran

#4572 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

rovac13 wrote:
dugonja wrote:ja ne znam koji qurac nekom treba 3G u vožnji :-)
Po tebi svi na cesti su vozaci,nema suvozaca :D
who is back who is back :evil:
kloniran

#4573 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

avaks wrote:
Kiki_Musampa wrote: Uzeti eronet kao ozbiljnu mrežu,a ne pokriva put Sarajevo-Tuzla komplet,je neozbiljno.
Prošli mjesec sam putovao iz Sa do Tz, a koristim Eronet, i samo u tunelima nisam imao signal.
Što se mobilnog interneta tiče vjerovatno je bilo dijelova gdje je EDGE ali kod svakog operatera ti je tako. Sumnjam da i BHT ima 3g/H komplet jer sam testirao od Zenice prema Sarajevu pa se gubio recimo oko Drivuše, onda potez Dobrinje-Arnautovići gdje je kriminalan, oko Semizovca isto.
Znači neozbiljan je i BHT ako ćemo biti sitničavi jbg.
meni npr. na sva tri operatora prekine 3g u nedzaricima kod bitumenke kad stanem na semafor :lol:
Sanjarko

#4574 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

U tunelima ni jedan telekom nema signal kako znam, tako da je moguce da na nekim mjestima nemaju signal radi necega, kako Amerikanci kazu interferencija. Ne znam jel cak ovo termin uopste za to. Zbog necega, nekog ometanja od strane necega da nemaju signala. Kao primjer sa tunelima. Ama bas ni jedan telekom nema signala u tunelima kako ja znam. Nema ni radio signala kako znam.
kloniran

#4575 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

ima signala u tunelima, ne svim ali ima u pojedinima, a na auto putu u vecini tunela
danas postoje i mini repetitori za tunele tako da to nije neka novost
Post Reply