Ma vani sam, to i jest problem.. mada Austrija nije toliko rigorozna kao njemačka, al opet ne rizikuje mi se.. s druge strane znam da imaju vpn-ovi, ali za neki dobar i kvalitetan treba platit 60-80 eura na godisnjem nivou.irac300 wrote:U Quasaru imas vecinu stvari u 1080p i to izvorni full HD, za razliku od ovih obicnih stream addona. Doduse, ne znam jesi li iz BiH ili u inostranstvu?mufa1 wrote:Ja bi bio presretan da mi sve sto pokusam otvorit nadje bar jedan 1080p aktivan izvor, a ljudi hoce filmove u 4k..
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- mufa1
#4551 Re: Kodi/XBMC Media centar
-
jasko__
#4552 Re: Kodi/XBMC Media centar
Raspberry Pi 2 - ne uspijevam instalirati ni quasar ni elementum...grešku izbaci, ne kontam zašto..skinem verziju za linux, probao i sa univerzalnom..može li ko pomoći???
-
jasko__
#4553 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ovo je živa istina majke mi...hajd prije 3-4 godine kad sam tek otkrio Kodi i kad je 1080p išao glatko, ali sad, ma nema šansemufa1 wrote:Ja bi bio presretan da mi sve sto pokusam otvorit nadje bar jedan 1080p aktivan izvor, a ljudi hoce filmove u 4k..
- irac300
#4554 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jesi probao sa Arm v7 verzijom za linux?jasko__ wrote:Raspberry Pi 2 - ne uspijevam instalirati ni quasar ni elementum...grešku izbaci, ne kontam zašto..skinem verziju za linux, probao i sa univerzalnom..može li ko pomoći???
Last edited by irac300 on 02/11/2018 14:31, edited 1 time in total.
-
Ammarzinho
#4555 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jel' imao neko probleme sa ovim crashom kad se pokrene Kodi (na njemu imam green build), znači automatski na startupu aplikacije izbaci na home screen ... Pokusavao sam sa force stop i clear cache, al' ne ide ... Neko imao isti problem ?
- irac300
#4556 Re: Kodi/XBMC Media centar
Sa buildom je uvijek neko sranje. Ko zna kakvog sve smeća se nakupi koje uzrokuje problem. Odradi čistu instalaciju i instaliraj par addona, bit ćeš miran.Ammarzinho wrote:Jel' imao neko probleme sa ovim crashom kad se pokrene Kodi (na njemu imam green build), znači automatski na startupu aplikacije izbaci na home screen ... Pokusavao sam sa force stop i clear cache, al' ne ide ... Neko imao isti problem ?
-
jasko__
#4557 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jesam...našao sam ovo uputstvoirac300 wrote:Jesi probao sa Arm v7 verzijom za linux?jasko__ wrote:Raspberry Pi 2 - ne uspijevam instalirati ni quasar ni elementum...grešku izbaci, ne kontam zašto..skinem verziju za linux, probao i sa univerzalnom..može li ko pomoći???
https://howtomediacenter.com/en/install-elementum-kodi/
i tu piše ovako: Raspberry Pi 2 and 3 running Raspbian use the Linux arm7 package.
Al djaba, izbacuje grešku...a nisam nikad imao problema sa instaliranjem bilo kojeg addona
- irac300
#4558 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kakvu grešku ti izbacuje?jasko__ wrote:Jesam...našao sam ovo uputstvoirac300 wrote:Jesi probao sa Arm v7 verzijom za linux?jasko__ wrote:Raspberry Pi 2 - ne uspijevam instalirati ni quasar ni elementum...grešku izbaci, ne kontam zašto..skinem verziju za linux, probao i sa univerzalnom..može li ko pomoći???
https://howtomediacenter.com/en/install-elementum-kodi/
i tu piše ovako: Raspberry Pi 2 and 3 running Raspbian use the Linux arm7 package.
Al djaba, izbacuje grešku...a nisam nikad imao problema sa instaliranjem bilo kojeg addona
-
jasko__
#4559 Re: Kodi/XBMC Media centar
MOracu kad dođem kuci vidjet, ne sjecam se sad...al znam da nece ni quasar ni elementum
-
c_g
#4560 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja prvi put instalirao Kodi, ubacio sam Exodus, sad me jedino zezaju malo titlovi. Npr. otvorim neku seriju, ne ide dobar prijevod, nije tačan, kako to da popravim?
-
Ammarzinho
#4561 Re: Kodi/XBMC Media centar
I ja mislim da je to jedino rješenje. A što je najgore, na laptopu mu mi sa istim buildom i istim addonim radi najnormalnijeirac300 wrote:Sa buildom je uvijek neko sranje. Ko zna kakvog sve smeća se nakupi koje uzrokuje problem. Odradi čistu instalaciju i instaliraj par addona, bit ćeš miran.Ammarzinho wrote:Jel' imao neko probleme sa ovim crashom kad se pokrene Kodi (na njemu imam green build), znači automatski na startupu aplikacije izbaci na home screen ... Pokusavao sam sa force stop i clear cache, al' ne ide ... Neko imao isti problem ?
- mufa1
#4562 Re: Kodi/XBMC Media centar
c_g wrote:Ja prvi put instalirao Kodi, ubacio sam Exodus, sad me jedino zezaju malo titlovi. Npr. otvorim neku seriju, ne ide dobar prijevod, nije tačan, kako to da popravim?
Jesi aktivirao oficielni titlovi.com addon? A ako ne pasu titlovi, onda jednostavno ucitas neki drugi.. ja obicno gledam da se nazivi poklapaju..
- irac300
#4563 Re: Kodi/XBMC Media centar
Možeš ručno dotjerivati titlove. Na radnoj traci idi na ikonicu za titlove, vidjet ćeš opciju ''subtitle offset'', pa tu idi u minus ili plus. Ali uvijek prije toga probaj drugi link pokrenuti, možda titlovi nisu urađeni za tu verziju koju si otvorio.c_g wrote:Ja prvi put instalirao Kodi, ubacio sam Exodus, sad me jedino zezaju malo titlovi. Npr. otvorim neku seriju, ne ide dobar prijevod, nije tačan, kako to da popravim?
- Sanjarko
#4564 Re: Kodi/XBMC Media centar
Posto razumijem Engleski, a onako i Spanjolski i Italijanski titl mi toliko i ne treba. Sala mala.
Skidao skinove. Izgleda za laptopa je Amber najbolja ali cu provjeriti jos koju.
Skidao skinove. Izgleda za laptopa je Amber najbolja ali cu provjeriti jos koju.
- Sanjarko
#4565 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nekako mi se instalirao Wraith adon. Pun k-bip filmova na njemu.
-
c_g
#4566 Re: Kodi/XBMC Media centar
Uspio sam, hvala ti.mufa1 wrote:Jesi aktivirao oficielni titlovi.com addon? A ako ne pasu titlovi, onda jednostavno ucitas neki drugi.. ja obicno gledam da se nazivi poklapaju..
-
brazzo19
#4567 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pokusavam gledati neke domace serije na green adonu medjutim pola nece da mi otvori, recimo serija konak kod hilmije ide svaka epizoda bez problema dok recimo pokusao sam otvoriti bilo koju epizodu serije ubice moga oca ili zigosani u reketu i kada kliknem na epizodu nista se ne desava ii izbaci error addona cak i kada kliknem na vrhu sto pise upari ovdje pa na seriju opet se nista ne desava a isto tako i preko olpair . com preko telefona uparim linkove opet nece da pokrene, ne znam stvarno do cega je ili mozda ima neki drugi link za uparivanje? Mozete li vi probati kod sebe pokrenuti seriju ubice moga oca ili zigosani u reketu.
- vatrogasac
#4568 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kada kasni titl obično krenem sa +4 ili +6, ali često kako teče film tako i dalje pomjera i do kraja filma više se ne može pratiti pa ako nema boljih sačekam sedmicu dvije dok ne uzađe neki sređen. Nije uvijek slučaj. Juče hoću da pogledam Oceanovih 8 i morao sam svaki pomjeriti na +4 i do polovine filma je sve bilo uredno. Ne stigoh ga završiti.irac300 wrote:Možeš ručno dotjerivati titlove. Na radnoj traci idi na ikonicu za titlove, vidjet ćeš opciju ''subtitle offset'', pa tu idi u minus ili plus. Ali uvijek prije toga probaj drugi link pokrenuti, možda titlovi nisu urađeni za tu verziju koju si otvorio.c_g wrote:Ja prvi put instalirao Kodi, ubacio sam Exodus, sad me jedino zezaju malo titlovi. Npr. otvorim neku seriju, ne ide dobar prijevod, nije tačan, kako to da popravim?
Što se tiče Quasara i njegovih 1080p na 4K TV-u slika je fantastična. Moguće je da i procesor na TV-u uradi manji upscaling pa bude sasvim Ok.
- irac300
#4569 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne razumijem je l' to +4 misliš na sekunde? To mi je mnogo ako je tako. Kod mene na Quasaru 99% titlovi uvijek odgovaraju bez podešavanja. Uvijek pratim za koju verziju postoji titl, pa nju i pokrenem. Problem mi prave addoni koji nisu torrent. U njima kada pokrenem stream, često bježe titlovi, pogotovu nakon tzv. ''crnih rupa'' mjesta gdje se ubacuju reklame. Pa moram po 2,5 sekundi ubrzavati ili usporavati titlove.vatrogasac wrote:Kada kasni titl obično krenem sa +4 ili +6, ali često kako teče film tako i dalje pomjera i do kraja filma više se ne može pratiti pa ako nema boljih sačekam sedmicu dvije dok ne uzađe neki sređen. Nije uvijek slučaj. Juče hoću da pogledam Oceanovih 8 i morao sam svaki pomjeriti na +4 i do polovine filma je sve bilo uredno. Ne stigoh ga završiti.irac300 wrote:Možeš ručno dotjerivati titlove. Na radnoj traci idi na ikonicu za titlove, vidjet ćeš opciju ''subtitle offset'', pa tu idi u minus ili plus. Ali uvijek prije toga probaj drugi link pokrenuti, možda titlovi nisu urađeni za tu verziju koju si otvorio.c_g wrote:Ja prvi put instalirao Kodi, ubacio sam Exodus, sad me jedino zezaju malo titlovi. Npr. otvorim neku seriju, ne ide dobar prijevod, nije tačan, kako to da popravim?
Što se tiče Quasara i njegovih 1080p na 4K TV-u slika je fantastična. Moguće je da i procesor na TV-u uradi manji upscaling pa bude sasvim Ok.
- irac300
#4570 Re: Kodi/XBMC Media centar
Brazzo, evo sad sam otvorio obje epizode Žigosanih, rade. Provjerio sam i Ubice moga oca, otvorilo mi sve epizode koje sam pokušao.brazzo19 wrote:Pokusavam gledati neke domace serije na green adonu medjutim pola nece da mi otvori, recimo serija konak kod hilmije ide svaka epizoda bez problema dok recimo pokusao sam otvoriti bilo koju epizodu serije ubice moga oca ili zigosani u reketu i kada kliknem na epizodu nista se ne desava ii izbaci error addona cak i kada kliknem na vrhu sto pise upari ovdje pa na seriju opet se nista ne desava a isto tako i preko olpair . com preko telefona uparim linkove opet nece da pokrene, ne znam stvarno do cega je ili mozda ima neki drugi link za uparivanje? Mozete li vi probati kod sebe pokrenuti seriju ubice moga oca ili zigosani u reketu.
-
brazzo19
#4571 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Brazzo, evo sad sam otvorio obje epizode Žigosanih, rade. Provjerio sam i Ubice moga oca, otvorilo mi sve epizode koje sam pokušao.brazzo19 wrote:Pokusavam gledati neke domace serije na green adonu medjutim pola nece da mi otvori, recimo serija konak kod hilmije ide svaka epizoda bez problema dok recimo pokusao sam otvoriti bilo koju epizodu serije ubice moga oca ili zigosani u reketu i kada kliknem na epizodu nista se ne desava ii izbaci error addona cak i kada kliknem na vrhu sto pise upari ovdje pa na seriju opet se nista ne desava a isto tako i preko olpair . com preko telefona uparim linkove opet nece da pokrene, ne znam stvarno do cega je ili mozda ima neki drugi link za uparivanje? Mozete li vi probati kod sebe pokrenuti seriju ubice moga oca ili zigosani u reketu.
Što onda meni brate error izbacuje i na tv.u i pc.u doduse iz oonog njihovog repositorya sam instalirao samo green adon i nista vise od ostalih adona sto su bili? Jesi li uparivao linkove ili kliktao na nesto, molim te objasni treba mi bas ovaj adon za domace stvari dok za strane filmove i serije koristim quasar i nemam nikakvih problema i extra je.
- irac300
#4572 Re: Kodi/XBMC Media centar
Samo Green addon sam instalirao. Evo testirao sam opet na boksu, rade. Prvi puta sam na računaru probao. Linkovi rade isključivo sa olpairom, znači preko telefona samo upario i fercera. Stvarno ne znam što kod tebe neće, pogotovu što ti neke serije hoće, a neke neće. Probaj restartovati TV (iz struje isključi) pa pokušaj ponovo. Ako ni to ne pomogne, deinstaliraj addon i uradi novu instalaciju.brazzo19 wrote:irac300 wrote:Brazzo, evo sad sam otvorio obje epizode Žigosanih, rade. Provjerio sam i Ubice moga oca, otvorilo mi sve epizode koje sam pokušao.brazzo19 wrote:Pokusavam gledati neke domace serije na green adonu medjutim pola nece da mi otvori, recimo serija konak kod hilmije ide svaka epizoda bez problema dok recimo pokusao sam otvoriti bilo koju epizodu serije ubice moga oca ili zigosani u reketu i kada kliknem na epizodu nista se ne desava ii izbaci error addona cak i kada kliknem na vrhu sto pise upari ovdje pa na seriju opet se nista ne desava a isto tako i preko olpair . com preko telefona uparim linkove opet nece da pokrene, ne znam stvarno do cega je ili mozda ima neki drugi link za uparivanje? Mozete li vi probati kod sebe pokrenuti seriju ubice moga oca ili zigosani u reketu.
Što onda meni brate error izbacuje i na tv.u i pc.u doduse iz oonog njihovog repositorya sam instalirao samo green adon i nista vise od ostalih adona sto su bili? Jesi li uparivao linkove ili kliktao na nesto, molim te objasni treba mi bas ovaj adon za domace stvari dok za strane filmove i serije koristim quasar i nemam nikakvih problema i extra je.
Edit:
Restartuj i modem, zna nekada i do toga biti.
-
brazzo19
#4573 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo reinstalirao addon na pc.u resetovao ruter i modem, upario linkove na olpair kliknem na prvu epizodu zigosani u reketu samo mi u donjem desno uglu vrti krug par sekundi i onda samo stane i nista se ne desava kao da nisam ni kliknu da pokrenem tako isto i za drugu epizodu e fakat ne kontam sta je u pitanju, na tv.u cu probati kada dodjem kuci ali isto mi se ovako desava kao na pc.u sada, dok recimo konak kod hilmije ili neki strani film iz tog addona pokrene za par sekundi bez ikakvih problema, znaci neke stvari rade neke ne rade ....
- irac300
#4574 Re: Kodi/XBMC Media centar
Mislim da je kod tebe problem sa uparivanjem. Za Konak kod Hilmije ne treba uparivanje, za neke druge serije kao ove što ti želiš treba. Je l' ideš preko telefona kada otvaraš olpair? Probaj kao na ovom videu, ovo su oni iz Green addona i dali uputstvo.brazzo19 wrote:Evo reinstalirao addon na pc.u resetovao ruter i modem, upario linkove na olpair kliknem na prvu epizodu zigosani u reketu samo mi u donjem desno uglu vrti krug par sekundi i onda samo stane i nista se ne desava kao da nisam ni kliknu da pokrenem tako isto i za drugu epizodu e fakat ne kontam sta je u pitanju, na tv.u cu probati kada dodjem kuci ali isto mi se ovako desava kao na pc.u sada, dok recimo konak kod hilmije ili neki strani film iz tog addona pokrene za par sekundi bez ikakvih problema, znaci neke stvari rade neke ne rade ....
https://www.youtube.com/watch?v=74J2UTA ... grEsXVb7YM
-
brazzo19
#4575 Re: Kodi/XBMC Media centar
Upratim i preko PC i preko moba i pise da je upareno ali nece da otvori sada cu da vidim sta kazu na videu pa da pogledam tako.irac300 wrote:Mislim da je kod tebe problem sa uparivanjem. Za Konak kod Hilmije ne treba uparivanje, za neke druge serije kao ove što ti želiš treba. Je l' ideš preko telefona kada otvaraš olpair? Probaj kao na ovom videu, ovo su oni iz Green addona i dali uputstvo.brazzo19 wrote:Evo reinstalirao addon na pc.u resetovao ruter i modem, upario linkove na olpair kliknem na prvu epizodu zigosani u reketu samo mi u donjem desno uglu vrti krug par sekundi i onda samo stane i nista se ne desava kao da nisam ni kliknu da pokrenem tako isto i za drugu epizodu e fakat ne kontam sta je u pitanju, na tv.u cu probati kada dodjem kuci ali isto mi se ovako desava kao na pc.u sada, dok recimo konak kod hilmije ili neki strani film iz tog addona pokrene za par sekundi bez ikakvih problema, znaci neke stvari rade neke ne rade ....
https://www.youtube.com/watch?v=74J2UTA ... grEsXVb7YM