snimaj nek me vidi BaBo
Deblokada Sarajeva???
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4551 Re: Deblokada Sarajeva???
snimaj nek me vidi BaBo
-
internazionale
#4552 Re: Deblokada Sarajeva???
Zar ovo laprdalo jos nije pocrvenilo
Fake rambovac
Fake rambovac
- pici
#4553 Re: Deblokada Sarajeva???
eeee moj jadovane spavasli mirno..."Srbi će osloboditi Sarajevo, ili sporazumom ili nekim drugim sredstvom."
— Radovan Karadžić za beogradske novine, 15. aprila/travnja 1992.
inace 95 sam bio na nisicima u maju kad se uveliko pricalo o deblokadi, linija je pomjerena do samog nisickog platoa, golim oko se mogla vidjeti pravoslavna crkva, iza na onom putu u dubini su bili tenkovi procjena izmedju 10-30 tenkova a mozda i vise tako da je u startu bio odbacen plato za proboj jer to bi bilo samoubistvo, zapravo i nebi da se imalo jace artijeriske podrske... samo znam da je bilo nadzidzano minama i da su raja gubila nogu il zivot recimo pecajuci potocnu pastrmku i zagazis na minu bio je jedan nas tenkista i vazda nadzidza po desetak pastrmki i samo jedan dan eksplozija i zijani nogu... demineri i izvidjacko diverzantski vodovi su imali pune ruke posla u ciscenju mina... par momaka koje sam poznavao i koji su mi bile komsije su izgubile zivot ot tih mina...
- Dozer
#4554 Re: Deblokada Sarajeva???
pici wrote: cuj dozivjet ces prolazak kroz tunel... pa jebo vas ##%&/((!!""# onaj ko vas napravi... jestel ikad dozivjeli da promrzli, gladni, razderani, mokri, umorni, natovareni rancem, rpgom, bombama, kalasem, okvirima municije, prodjete samo u jednom pravcu kroz taj jebeni tunel jebo ga onaj ko ga izmisli i konstruisa pa takav kakav si penjes se uz jebeni igman NE puticima il kolima il helikopterom il zicarom nego uz zemlju gdje popnes se tri koraka i vratis se dva i tako uz citav igman popnes se odmoris ko nesta zapalis cigaru al i to je upitno jer radi odma praga pa mozes bez glave ostati itd itd... da nepricam kad krenes u akciju po mrklom mraku gdje ne znas ko je ko na dva metra a ne dalje pa opet moras u koloni jedan iza drugog na razmaku od deset metara pratiti onog ispred sebe pa kad on legne legnes i ti on ustane ustanes i ti on cucne cucnes i ti i tako prilazis bunkeru puzajuci i po dvjesta metara neprimjetno bez deminiranja bez izvidjanja ne znajuci ni ko ni sta ni skim samo da to moras dignut u zrak... ako ti se pripisa izvadis kitu i pisas lezeci uz samog sebe i to sto tise da nebi se culo...
pa jos opalis glavom od one grede jebo vas tunel leglo sverca i korupcije... nebi otiso tamo sad da mi platis milju mara... dobro posteno razmislio bi
Podsjeti me na jednu zajebanciju...
Krenulo se s Igmana preko Bjelasnice prema Proskoku, mrkla noc, svi natovareni k'o mazge, i lagano kroz sumu, pa Malo polje, pa suma, Veliko polje, pa onda dibidus u sumu. Tu nestade i ono malo svjetlosti od Mjeseca i zvijezda. Jedino sto "svijetli" su bjeonjace razrogacene do bola, a ni tada nista ne vidis (CPT, ti sve ovo znas kako je, jel' tako?
Negdje na pola puta, nakon 4-5h hodanja, svi vec krepani, idemo nekakvim malim proplankom s razrijedjenim drvecem, i tu k'o vidimo 1m oko sebe, kad mazlum ispred mene (ime poznato redakciji, op.a.), budala samo takva, uspori i sapce meni: "Radi sta i ja, sagni se koliko mozes, a onda prekoraci nesto visoko". Skontah odmah sta hoce blento, i reko': "Hajd'".
I budala se sage, kao da se provlaci ispod necega, a onda dize nogu metar u zrak, pa i drugu, kao da je prekoracio nesto. Ja, k'o prava budala, za njim. Prosli 1-2m, i on me povuce u stranu. I gledamo u onom mraku, koliko mozemo nazrijeti - svi redom rade isto
Zvecka oprema, oruzje, iz jurisnih nekome ispada municija, jebu majku kroz majku gdje se krenulo tuda kroz sumetinu, sto nismo cestom k'o ljudi... A nas dvojica hocemo da se raspadnemo od smijeha, drzimo jedan drugom usta da nas ne cuju
Prodje 20 ljudi, kad ce 1 (ime takodjer poznato redakciji, op.a.) - "Mamu vam hebem...jesu ovo ona 2 idiota zapoceli?!"
Tu smo brze-bolje zbrisali naprijed, umal' ne izginusmo u onom mraku
P.S. Za "dizajn" tunela "arhitekta" je dobio Ljiljana. Nije valjda da ne znas ko je to?
- pici
#4555 Re: Deblokada Sarajeva???
Dozer wrote:pici wrote: cuj dozivjet ces prolazak kroz tunel... pa jebo vas ##%&/((!!""# onaj ko vas napravi... jestel ikad dozivjeli da promrzli, gladni, razderani, mokri, umorni, natovareni rancem, rpgom, bombama, kalasem, okvirima municije, prodjete samo u jednom pravcu kroz taj jebeni tunel jebo ga onaj ko ga izmisli i konstruisa pa takav kakav si penjes se uz jebeni igman NE puticima il kolima il helikopterom il zicarom nego uz zemlju gdje popnes se tri koraka i vratis se dva i tako uz citav igman popnes se odmoris ko nesta zapalis cigaru al i to je upitno jer radi odma praga pa mozes bez glave ostati itd itd... da nepricam kad krenes u akciju po mrklom mraku gdje ne znas ko je ko na dva metra a ne dalje pa opet moras u koloni jedan iza drugog na razmaku od deset metara pratiti onog ispred sebe pa kad on legne legnes i ti on ustane ustanes i ti on cucne cucnes i ti i tako prilazis bunkeru puzajuci i po dvjesta metara neprimjetno bez deminiranja bez izvidjanja ne znajuci ni ko ni sta ni skim samo da to moras dignut u zrak... ako ti se pripisa izvadis kitu i pisas lezeci uz samog sebe i to sto tise da nebi se culo...
pa jos opalis glavom od one grede jebo vas tunel leglo sverca i korupcije... nebi otiso tamo sad da mi platis milju mara... dobro posteno razmislio bi![]()
![]()
![]()
![]()
Podsjeti me na jednu zajebanciju...
Krenulo se s Igmana preko Bjelasnice prema Proskoku, mrkla noc, svi natovareni k'o mazge, i lagano kroz sumu, pa Malo polje, pa suma, Veliko polje, pa onda dibidus u sumu. Tu nestade i ono malo svjetlosti od Mjeseca i zvijezda. Jedino sto "svijetli" su bjeonjace razrogacene do bola, a ni tada nista ne vidis (CPT, ti sve ovo znas kako je, jel' tako?). Jednim slobodnim prstom drzis ili pipas onoga ispred sebe, ciju siluetu tu i tamo pomalo i povremeno nazires (ako su se okice navikle na mrakan), i tako se ide satima, u koloni, jedan iza drugog. Svakih sat-sat i po stane se na 10-15 min. da se odmori, ruke najvise, vec tada otegljene do zemlje...
Negdje na pola puta, nakon 4-5h hodanja, svi vec krepani, idemo nekakvim malim proplankom s razrijedjenim drvecem, i tu k'o vidimo 1m oko sebe, kad mazlum ispred mene (ime poznato redakciji, op.a.), budala samo takva, uspori i sapce meni: "Radi sta i ja, sagni se koliko mozes, a onda prekoraci nesto visoko". Skontah odmah sta hoce blento, i reko': "Hajd'".
I budala se sage, kao da se provlaci ispod necega, a onda dize nogu metar u zrak, pa i drugu, kao da je prekoracio nesto. Ja, k'o prava budala, za njim. Prosli 1-2m, i on me povuce u stranu. I gledamo u onom mraku, koliko mozemo nazrijeti - svi redom rade isto![]()
![]()
![]()
Zvecka oprema, oruzje, iz jurisnih nekome ispada municija, jebu majku kroz majku gdje se krenulo tuda kroz sumetinu, sto nismo cestom k'o ljudi... A nas dvojica hocemo da se raspadnemo od smijeha, drzimo jedan drugom usta da nas ne cuju![]()
![]()
![]()
Prodje 20 ljudi, kad ce 1 (ime takodjer poznato redakciji, op.a.) - "Mamu vam hebem...jesu ovo ona 2 idiota zapoceli?!"![]()
![]()
![]()
![]()
Tu smo brze-bolje zbrisali naprijed, umal' ne izginusmo u onom mraku![]()
![]()
P.S. Za "dizajn" tunela "arhitekta" je dobio Ljiljana. Nije valjda da ne znas ko je to?
- Dozer
- pici
#4557 Re: Deblokada Sarajeva???
jooj da su samo skontali kako im se ispred rovova setkamo ko ferhadijom subotom navece 
- Dozer
#4558 Re: Deblokada Sarajeva???
Nista se to ne pika ako nije dokumentovnao 
- pici
#4559 Re: Deblokada Sarajeva???
pa kad ti ostane svjetleci metak u refuzi i punis okvir i po nesreci ga stavis... krene akcija i vidis svjetleci s nase strane frca istom mujo legenda
- Dozer
- pici
#4561 Re: Deblokada Sarajeva???
razmjene svega i svacega... da sam znao dasi ti steku bi ti donio
- Dozer
#4562 Re: Deblokada Sarajeva???
Taj slucaj mi je nepoznat...nisam vidio prase gore nikad 
- pici
#4563 Re: Deblokada Sarajeva???
Dozer wrote:Taj slucaj mi je nepoznat...nisam vidio prase gore nikad
onda mi je bosko buha bombe baco... e al badjo u naske a brat mu u cetnicima
e vako kad se dogovaras pa ide to vako vako vako pa stignes tude ima dva tri sata pjeske al sta je to za vas
- Dozer
#4564 Re: Deblokada Sarajeva???
Ne mora znaciti. Bilo je vise tura i vise nasih grupa. Ko zna ko je sta tu radiopici wrote: onda mi je bosko buha bombe baco... e al badjo u naske a brat mu u cetnicima![]()
![]()
![]()
Jedina nepoznanica je - gdje su nasli prasad
-
aldinjo
#4565 Re: Deblokada Sarajeva???
Ma sve je prodano. Znaju neki forumaši.CPT wrote:to je ta prica... a sad jos da citiras Biljanu Plavsic kako je Clinto obecao Srebrenicu/bombardovanje za 8000 mrtvih muslimana i tamandrugtito2011 wrote:Srbrenica je prodata. Sta je tu nejasno.CPT wrote:Da bar procitas o cemu se pricalo? Nigdje je nisam spomenuo ko je sta odbranio ili nije... Usput, receno je bilo da sve bilo "dogovoreno" tako da ne znam sta je bilo "odbranjeno" (po toj teoriji koja nije moja btw). Pricao sao o konkretnim neistinima koje se ovdje prodaju kao istina ili tajna jer je neko negdje "bio". O Srebrenici, o municiji iz PPU, o Seferu, itd, itd...
Nikad ja nisam vrijedjao vojnike ili poginule. U uzoj porodici imam 2x RVI. Da o poginulim i ne govorim. Bas zbog postovanje prema njima mi ove price o tome kako je sve dogovoreno, kako je Alija zrtovovao 8000 musliama u Srebrenici, kako su nacionalisti ovo ono,... idu na organ.a
onda red "postovanja" jelte
- pici
#4566 Re: Deblokada Sarajeva???
bogami prica mi tako... al ovo pjesacenje me je ubilo ja mislim da ovi maratonci kao najteza sportska disciplina su bili kita za nas, hodas natovaren ko mazga po nekoliko sati i onda se rokas pa se ko utvrdis pa ko pojedes ono lanc paketa a joj bio jedan dervis s nama pa jadnik potrefiga svako malo lanc sa svinjetinom i joj njegovog belaja de muntaj oko sebe kod koga nije klempaDozer wrote:Ne mora znaciti. Bilo je vise tura i vise nasih grupa. Ko zna ko je sta tu radiopici wrote: onda mi je bosko buha bombe baco... e al badjo u naske a brat mu u cetnicima![]()
![]()
![]()
- Dozer
#4567 Re: Deblokada Sarajeva???
A klepalo se po kucama znaci, a 
Jesi se bar zavjetov'o?
Jesi se bar zavjetov'o?
Last edited by Dozer on 20/09/2019 10:13, edited 1 time in total.
- pici
#4568 Re: Deblokada Sarajeva???
nisam ovoga mi krstaDozer wrote:A kepalo se po kucama znaci, a
Jesi se bar zavjetov'o?
- pici
#4569 Re: Deblokada Sarajeva???
pisas pisas majku ti jebem
- Dozer
#4570 Re: Deblokada Sarajeva???
Oklen vam bombe misu, a 
- CPT
#4571 Re: Deblokada Sarajeva???
Tacno znajualdinjo wrote:Ma sve je prodano. Znaju neki forumaši.![]()
![]()
- pici
#4572 Re: Deblokada Sarajeva???
Dozer wrote:Oklen vam bombe misu, a
eeee kad smo isli na žuč neko u refuzi donese gore na ciglanama u onom vrticu pune sanduke metaka i bombi bio je i ademovic tu ne znam odakle im
- BHCluster
#4573 Re: Deblokada Sarajeva???
@Dozer, @pici moj duboki naklon.
- Dozer
#4574 Re: Deblokada Sarajeva???
I nama 'vako nanesose svega u septembru '92, na Stupu, ispred EI/TAT-a. Kazu - ide se u deblokadu, s Igmana ce sopat nekakav brodski top "Sultan", kalibar 1.300.000mm, gdje opali ostane krater 15x15m. Ukopajte se iza kuca, i kad on zavrsi pripremu, vi krecete.pici wrote: eeee kad smo isli na žuč neko u refuzi donese gore na ciglanama u onom vrticu pune sanduke metaka i bombi bio je i ademovic tu ne znam odakle im![]()
A nas - 12. 6 nas i 6 ljudi iz IDC-a 1. K.
Dali nam gomilu kasikara i shock bombi, CS-a, municije, zolje...ma natovareni mi bas. "Spremni" za ciscenje fortificiranog terena i objekata...
I uzeli tlocrt EI i TAT-a, gledamo... A tamo nakih 30+ objekata. Sve hale, s gomilom rupa u podovima, izmedju gomile praznog prostora... K'o fol mi i plan napravili, ko ce kuda, kako, s cim i s kim... Komedija s 12 ljudi,a
Reko', ako se iko ziv ili bar u komadu vrati odavde, bice hit...
Al' sta da se radi. Tako naredjeno, i hajd'...Idemo, pa sta bude. I kontamo - valjda ce taj "Sultan" odraditi svoj posao po tim halama. Ako tako dere kako kazu, onda bi svaka granata trebalo da srusi pola hale...
I otisli na liniju, k'o fol se ukopali, nasli kojekakvih limova da pokrijemo te nazovi zaklone u zemlji...
I ono jutro kad je Suki treb'o poceti da bljuje vatru i oganj, pobije i porusi sve ispred nas i da mi samo usetamo i zauzmemo tih 30+ objekata...cekamo podijeljeni u 4 grupe po 3 covjeka, da prefuramo do ambulante, pa dalje... Bila je tamo i jos neka muslimanska jedinica, fakat se ne sjecam tacnog imena (mislim da je bilo El Fatih, ili tako nesto), njih 10-ak, pa bi oni, kao, isli po lijevom krilu.
6h ujutro, svice...7h...8...10...11... Niti cujemo niti vidimo to Sukijevo ravnanje, niti cujemo bilo kakvu pucnjavu igdje, niti nam iko ista javlja, dal' da krecemo ili da i dalje cekamo, ili da se povlacimo....
Odavno izasli iz rupa, sjedimo po kucama, kafa, dorucak...osmatramo. Tamo nikakvih desavanja. Nit' ko bjezi, nit' ko napada, nit' koga uopste vidimo
U 12 se pocnemo dovikivati izmedju kuca, zajebancija, smijeh...reko' - hajmo mi ba kuci, reci cemo da smo sve zauzeli i vratili se
Oplakali od sege, ostavili standardnu dvojicu na smjeni za osmatranje, i otisli nazad u lokalnu bazu. Tek nekad poslijepodne, oko 4-5, cujemo da je sve obustavljeno jer Suki nije ni dosao na Igman
P.S. Sad nesto kontam...da nam je bilo jos bar 2-3 ovakva kao CPT...ih...dokle bi mi dogurali...I Sloveniju bi oslobodili od Slovenaca...
A ilustracije radi, evo kako je to izgledalo i sta je trebalo da osvoji 12 ljudi, po planu i programu komande 1.K. (mora da je neko tamo noc prije gledao na VHS-u "Komandos" s Arcijem i Rambo 1,2,3 sa Slyem, pa kont'o - kad ova dvojica mogu sami, sa'ce ovo nasih 12 specijalaca i diverzanata, cas posla
Bijele linije - pravac naseg ulaska/napada
Crvena linija - prostor koji je trebalo osvojiti
Zuta linija - lijeva strana, 650m
Zelena linija - prednja strana, 360m
Plava linija - desna strana (prema Azicima), 370m
Narandzasta linija - zadnja strana/kraj (Prema Ilidzi), 240m
Ukupna povrsina za osvajanje - 234.000 kvadratnih metara (bez unutrasnjih kvadratura objekata)

CPT, kako bi ti ovo...ima li gdje kakav dokument koji ovako lijepo opisuje sve ono sto smo trebali raditi?
Sta mislis, koliko je BK i ostalog MTS-a, a pogotovo ljudi, potrebno da se zauzme ovo?
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#4575 Re: Deblokada Sarajeva???
sta znas mozda su samo dvojic-trojica "branila" ovaj prostor.
njih ste vala mogli povaljati i bez sukija
ps... top sultan treba da pripremi teren jedinici el fatih

njih ste vala mogli povaljati i bez sukija
ps... top sultan treba da pripremi teren jedinici el fatih