Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Organization: Group of Architects, Museum of Yugoslav History
Project partners: Group of Architects (Belgrade), SF: ius – Social fringes: interesting untold stories (Zagreb), Museum of Modern Art (Ljubljana) and Historical Museum of Bosnia and Herzegovina (Sarajevo). The exhibition is realized with the support of NGO Positive Youth (Kraljevo) and the Leftist movement Solidarnost (Skopje).
The project “Inappropriate monuments” is supported by Balkan Arts and Culture Fund – BAC (BAC is supported by the Swiss Government through the Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) and the European Cultural Foundation), Ministry of Culture and Information of the Republic of Serbia, Croatian Ministry of Culture, Ministry of Culture of the Republic of Slovenia, Kultura Nova Foundation.
KENJAC wrote:Vrlo moguce , obzirom na godine, da je Muha stvarno djetinjstvo proveo u Ferhadiji!
Muha , ko je bio gradonacelnik Saraj Hana kad si se rodio ?
doceko oslobodioce
što se klik klaka tice vazda mi je zglob šake bio otecen
pa sam taj fol koristio na odsluženju vojnog roka--nakucam kašikom zglob i longeta 15 dana
Ovaj solo sam MORAO nauciti na gitari jer je stari ZAHTIJEVAO to a ja tek poceo uciti akorde Srecom nije toliko zahtjevno, zamisli da me natjerao na Cliff of Dover od Erica Johnsona
dodjem na ovu temu pa na youtubu ostanem par sati
ja mislim da je svima bilo prvo na gitari smoke on the water
radostan dan wrote:jooj, pusti ga majke ti, plako kenjac za titom, a imo 11 godina kad je umro...taman dijete ne plače za bakom, ili roditeljem u tim godinama (bože me oprosti) jer ne može da poimi u kompletu situaciju koja ga je snašla, al eto moj drug može. e jbg...
16 punih !
26 punih i bio na braniku domovine s petokrakom na kapi. I njebo ko zuti sve dok je drug Tito bolovo. E kenjac, omladino moja!
E moj stari Kenjce... Dzaba mi objasnjavamo ovim zelenkurovima sta je ta Juga....
Mi smo plakali za covjekom jer smo ga voljeli. Ovi sad placu samo jer se boje revizije zaposljavanja, pa se boje da ce ih iduci na ulicu izbacit.
KENJAC wrote:Vrlo moguce , obzirom na godine, da je Muha stvarno djetinjstvo proveo u Ferhadiji!
Muha , ko je bio gradonacelnik Saraj Hana kad si se rodio ?
doceko oslobodioce
što se klik klaka tice vazda mi je zglob šake bio otecen
pa sam taj fol koristio na odsluženju vojnog roka--nakucam kašikom zglob i longeta 15 dana
Eki tapetata na zidu ...
Sine dragi, kakve smo mi u kuci imali tapete
Hajd , ove ostale i nekako, ali sto su u kuhinji bile psihodelicne , sumpor te jebo..
Al eto , bila moda !
Mislis da su Svedi imali bolje u kuci u to vrijeme??
Moji starci kupili kucu koja je sagradjena 1980-e. Krenuo stari da renovira i prepravlja i nasao stare tapete... Ja ono "U jebote koje tapete, da te depresija uFati" kad ce stari "Pa i kod nas su tih godina bile ovakve. Takav trend bio". Nesto smedje sa nekakvim sarama...
radostan dan wrote:ja sam plako...spuco me keno u cjevanicu sekund prije će me stari zovnuti...
I ja sam garant plakao. Valjda vise iz razloga zbog cega obicno djeca od godinu i po placu nego zbog Tita. Stara je garant plakala a za starog cisto sumnjam. On tvrdi da jedini politicar za kojim je on plako je bio Dzemal Bijedic.