Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zippoo87

#4551 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

Benq wrote:Ne znam da li je prevarant ili samo ne upucena osoba, ali u svakom slucaju bi se neko lako prevario ko je ne upucen u komponente , ima dosta djece i odraslih koji gledaju samo kolicinu rama ili koliko GHz ima procesor, jer je isti ovaj korisnik meni poslao ponudu za DDR2 memoriju navodeci pogresne specifikacije dijelova.

http://www.pik.ba/profil/ismar2588

http://pokit.org/get/?c5b209348af44f54b ... e842b2.jpg
ovo je neki nepismeni basljo...od njega ne bi uzeo ni da mi pokloni
tacno kada udjem na pik,shvatim koliko smo nepismen narod,sramotno i jadno
Pjanic15

#4552 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Pjanic15 »

Ima li ko problema sa pik-om? Neće poruke da mi učita i kad pritisnem na neku opciju zaledi se čitav pik. :-)
zippoo87

#4553 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

Pjanic15 wrote:Ima li ko problema sa pik-om? Neće poruke da mi učita i kad pritisnem na neku opciju zaledi se čitav pik. :-)
kod mene radi
ali mi je dosla poruka na mail,da je pik pustio novu verziju u rad,mozda zbog toga ima nekih problema
UltraBosnjak

#4554 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by UltraBosnjak »

Ja prodavao skuter i javi mi se lik, da mi da neke stvari u zamjenu i da ce mi doplatiti ali da ce naknadno dati novac.

Ja budala, koji ne uci na svojim greskama pristanem i onda mi se javlja kako je zajebo skuter ovo ono i da nema novca da mi da..

Od sada nikome necu nista popustati, pare na sunce, kako je napisano, sve fixno, marke necu spustiti nikome, u ovoj drzavi samo tako mozes prezivjeti, ako imas povjerenje najebo si. Glup sam ispao ali eto da podijelim.
dzemaludin007

#4555 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dzemaludin007 »

Dosao je i meni email za novu verziju, a nova je vec odavno.

Nego, bolje da malo updateuju Pik.ba za Android, to je sad raspad od aplikacije, ni notifikacije ne rade. :)
seoBIH

#4556 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

ja HI pito, kazu da ce uskoro haplikacija :mrgreen:
Pjanic15

#4557 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Pjanic15 »

zippoo87 wrote:
Pjanic15 wrote:Ima li ko problema sa pik-om? Neće poruke da mi učita i kad pritisnem na neku opciju zaledi se čitav pik. :-)
kod mene radi
ali mi je dosla poruka na mail,da je pik pustio novu verziju u rad,mozda zbog toga ima nekih problema
Ma imam i ja odavno tu novu verziju, ali sad su nešto uhebali danas, evo riješio sam, morao ugasiti adblock.
rangoj

#4558 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by rangoj »

UltraBosnjak wrote:Ja prodavao skuter i javi mi se lik, da mi da neke stvari u zamjenu i da ce mi doplatiti ali da ce naknadno dati novac.

Ja budala, koji ne uci na svojim greskama pristanem i onda mi se javlja kako je zajebo skuter ovo ono i da nema novca da mi da..

Od sada nikome necu nista popustati, pare na sunce, kako je napisano, sve fixno, marke necu spustiti nikome, u ovoj drzavi samo tako mozes prezivjeti, ako imas povjerenje najebo si. Glup sam ispao ali eto da podijelim.
Ti si liku dao skuter na povjerenje, a da ti doplati kasnije?! :)

Ući na greškama...!!

Meni je prije godinu i po, lik nudio za Nexus 7 plaćanje u ratama, u 3-4 rate, I odbijem ga naravno odmah, ali me onda krenuo spopadati, kako je on policajac i kako je upravo zato pošten i blabla.

Jedva sam ga otresao, nekoliko puta sam mu morao ponoviti da bez para nema sve i da je majka Tereza, a ne policajac :)

Nakon sedam dana mi se javila jeka djevojčica, koja je dogovorila prodaju a kada je trebalo preuzeti Tablet došao je njen tata - pogodite.... upravo taj policajac - naravno odnio svu lovu, jako sam i dogovorio sa njegovom cerkom :D

google Hammerhead
dzemaludin007

#4559 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dzemaludin007 »

Ne mogu da gledam slike na PIKu na oglasima, pretpostavljam da je i kod drugih tako :) Mnogo gube prodavaci sa tim. :D
Vjerovatno su zaboravili dio code-a :zzzz:
Drvosjeca iz Dejcica

#4560 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Lik pod userom "iphon_radnja" iz Gradačca kontaktirao me i dogovorili cijenu sa isporukom za LG Optimus 4X HD P880 sa mog profila. Sve mu spakovao idući dan i poslao poštom kao vrijednonosnio pismo i otkupninom. Paket se vraća na moju adresu sa porukom da je primalac odbio da primi paket. Kontaktiram ga ali bez odgovora. U dojmovima ima već 3-4 negativna komentara gdje je ljude isto tako izradio i vratio naručene artikle pa pazite ako vas kontaktira.

http://www.pik.ba/profil/iphon_radnja
Benq

#4561 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Benq »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Lik pod userom "iphon_radnja" iz Gradačca kontaktirao me i dogovorili cijenu sa isporukom za LG Optimus 4X HD P880 sa mog profila. Sve mu spakovao idući dan i poslao poštom kao vrijednonosnio pismo i otkupninom. Paket se vraća na moju adresu sa porukom da je primalac odbio da primi paket. Kontaktiram ga ali bez odgovora. U dojmovima ima već 3-4 negativna komentara gdje je ljude isto tako izradio i vratio naručene artikle pa pazite ako vas kontaktira.

Ja sa takvim likovima nebi ni radio pa kad bi mjesec dana morao da drzim artikal na piku. Jbg drug , to ti je skola za ubuduce..

Sad mu gledam malo po profilu... ovome je sevap ugasit profil , onakvo ponasanje i rijeci u negativnim dojmovima nisam nigdje vidio...
Nikoletina96

#4562 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Nikoletina96 »

Ja dosad nisam imao ni jednu neprijatnu situaciju, a kupovao sam bicikla slušalice delove za pc itd
Drvosjeca iz Dejcica

#4563 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Benq wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Lik pod userom "iphon_radnja" iz Gradačca kontaktirao me i dogovorili cijenu sa isporukom za LG Optimus 4X HD P880 sa mog profila. Sve mu spakovao idući dan i poslao poštom kao vrijednonosnio pismo i otkupninom. Paket se vraća na moju adresu sa porukom da je primalac odbio da primi paket. Kontaktiram ga ali bez odgovora. U dojmovima ima već 3-4 negativna komentara gdje je ljude isto tako izradio i vratio naručene artikle pa pazite ako vas kontaktira.

Ja sa takvim likovima nebi ni radio pa kad bi mjesec dana morao da drzim artikal na piku. Jbg drug , to ti je skola za ubuduce..

Sad mu gledam malo po profilu... ovome je sevap ugasit profil , onakvo ponasanje i rijeci u negativnim dojmovima nisam nigdje vidio...
Evo PIK mu suspendovao profil, nagradili me sa 5PIK kredita. :D

Ma znam druže, do sada nisam imao ovakvih problema, sve išlo regularno. A sada je ovim samo sebe zajeb'o.
Benq

#4564 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Benq »

Hehe svaka cast za PIK administraciju :) , zao mi je sto si imao lose iskustvo ali sta ces, svako je nekad imao bar jedno :)
channel10

#4565 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by channel10 »

Jel ovo pao pik? Niko nema aktivnih artikala :)
dzemaludin007

#4566 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dzemaludin007 »

channel10 wrote:Jel ovo pao pik? Niko nema aktivnih artikala :)
NIje pao, ali ima bagova dosta.

http://www.pik.ba/artikal/12824950/nexus-5/#pitanja

Kako ih zavlaci lik, nasmijase me komentari, imam osjecaj da ga i ne prodaje samo za*ebava :izet: :lol:
quarterback

#4567 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

Ima li neko iskustva sa
http://www.pik.ba/profil/st_rs

tip me pita da mu prodam objektiv od par stotina KM a nismo u istom gradu, nisam prije nikad slao vrijednije stvari kupcima, sta bi mi bilo najsigurnije da koristim 24vip ili ?

hvala puno, izvinjavam se na offtopicu!
Benq

#4568 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Benq »

quarterback wrote:Ima li neko iskustva sa
http://www.pik.ba/profil/st_rs

tip me pita da mu prodam objektiv od par stotina KM a nismo u istom gradu, nisam prije nikad slao vrijednije stvari kupcima, sta bi mi bilo najsigurnije da koristim 24vip ili ?

hvala puno, izvinjavam se na offtopicu!
Nemam iskustva s njim ali sudeci po profilu nebi trebao imati problema. Posalji mu preko 24Vip , ja sam dosta puta slao preko njih i maksimalno su korektni bili.

A za tebe je jos sigurnija varijanta da ti uplati pare na racun pa da mu posaljes , ali to je opet sve stvar povjerenja izmedju vas... Ne sekiraj , najgore sto se moze desiti je da se ne javi i ne preuzme artikal od kompanije preko koje budes poslao paket pa da onda ti platis postarinu kad ti se vrati paket, ali rijetko do toga dolazi.
quarterback

#4569 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

hvala puno Benq, imao sam dosta prodaja i kupovina preko pika ali nikad nisu bile vrijednije stvari van Sa.

Hvala !
seoBIH

#4570 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Kada saljes sa brzom postom, nema velikih problema. Fino navedeš da kupac moze otvoriti artikal, ako ste to i dogovorili, te on mora platiti prije nego ga uzme :)

Ako slučajno ne plati poštarinu, tj odbije primanje artikla iz njemu znanih razloga, nikako opravdano, prijaviš administraciji. Drug je tako vratio novac :)
dzemaludin007

#4571 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dzemaludin007 »

Da li je do mene ovo sto baguje PIK. Ne mogu slike gledati, ne mogu kontatirati prodavaca, kliknem i ukoci se cijeli sajt dok ne osvjezim. Da ne brisem kes bezveze. :) Ovo je danima vec ovako, probao u drugom browseru isto, a koristim Chrome. :zoka:

EDIT:

Ipak je od mene bilo, nije mi palo na pamet odma' (danima mi ovako :D) da onemogucim AdMuncher. Cim sam izuzeo ovaj sajt sve je OK. :) :sax: :izet:
forzamilan

#4572 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by forzamilan »

Ovaj pik je čudo i kakvih ljudi ima. Tražim kuler ima jedno 2 mjeseca jbt kao da tražim mjenjač za space shuttle. Prvo nađem kuler koji mi odgovara nazovem lika kad ipak kuler nije baš kao što je u oglasu ali hajde spusti mi malo cijenu sve dogovorimo pošaljem podatke i otada tajac ne javlja se lik.
Haj nađem drugog opet se sve dogovorimo samo još podatke da mu pošaljem jer nije kući vidim ne javlja se 3 dana reko gdje je zapelo kaže izvini prodo drugom a zamolio ga odmah da mi ga rezerviše... Onda nađem kuler koji mi odgovara nit pitam za cijenu samo šalji i to kod 2 lika kažu jbg nema na stanju čeka se dobavljač. Pa koju pi*** materinu stavljaš oglas ako nemaš robe? Mogu i ja tako staviti prodajem passata cc full oprema al nemam ga nastanju daj pare da ga ja iz Deutchlanda dovučem.

Onda prodajem grafu stavim fino fixna cijena nedam ispod najniža na piku cijena kako god haj spustim je uvijek za cenera radi dobre volje i troškova dostave opet pitaju koja je zadnja. Onda me nazove neki momčić na skype hoće da vidi sve kamerom ja mu trtaktat o grafičkoj ispričah kaže ok javim ti se za 2 dana da ti šaljem podatke otada šuti. Reko gdje je zapelo kaže nisam na piku često smrtni slučaj a na piku haman povazda online i ne bi čovjek popi*dio :-)

Ja kad sam prodavač potrudim se maksimalno da prodam izađem u susret šta već ne a dosta ovih švercera preko qrca rade samo daj pare ako ga nešto pitaš isto da si mu je*o što kažu komplet fameleju :o
Drasko2410

#4573 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Drasko2410 »

Korisnik : demox

http://www.pik.ba/profil/demox

Demox - prevarant iz Mostara, predstavio se kao Đemo : http://www.pik.ba/artikal/14655101/lcd- ... -17-incha/

Od navedenoga sam kupio monitor sa linka, u opisu možete pročitati : 'Prelijep monitor SLIM ultra tanak, kao sto se moze vidjeti na slikama, ispravan 100%'

Preko poruka prevarant demox još jednom potvrđuje da nema nikakvih problema sa monitorom. Nađemo se, još mi jednom kaže da je sve uredu, nema nikakvih problema.

Priključim ga doma i imam šta vidjeti, 2 velike parnice od 3cm, jedna manja, na desnoj strani crta od mrtvih piksela, puno se više vidi nego na slikama.

Pripazite svi na ovog prevaranta jer će iskoristiti vašu nepažnju (u ovom slučaju to što nisam osobno provjerio jeli sve uredu kako kaže).

Image Image
Sanchez22

#4574 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanchez22 »

Da li je neko kupovao obucu,narocito nike air i adidas,ima ih gomila na piku a vecina je kopija.
Ima li neko provjeren :-D
BadSanta

#4575 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BadSanta »

Trebala bih prodati neku obuću curi koja živi van Sa. Sudeći po profilu ne bi me trebala zajebati. Na koji mi je način najbolje to obaviti?
Post Reply