Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Kralj Tvrtko I.
#4551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vjerovatno ne mogu izmjeriti brzinu telemacha 
- Maharadza
#4552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Blokirali nas, ubili ih u pojam neprestanim mjerenjem pa dojadili ljudima!Kralj Tvrtko I. wrote:vjerovatno ne mogu izmjeriti brzinu telemacha
- mumi80
#4553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidim da se oni ne javljaju (vjerovatno slave Dan nezavisnosti). Nat Geo, Discovery i Animal Planet sigurno nemaju titl, ovi ostali kako neko reće nekad radi nekad ne.semir1988 wrote:ne bih ti znao..jer nemam hd paketa
pitanje za @telemach
koji HD prorami imaju prevod..a koji ne..
Sretan vam svima Dan neazvisnosti!
-
semir1988
- dječak sa šibicama
#4555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja od sinoc fatam komsijin Telemach signal uz pomoc riblje kosti, obicne antene.
- Asiklar
#4556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
dječak sa šibicama wrote:Ja od sinoc fatam komsijin Telemach signal uz pomoc riblje kosti, obicne antene.
- Asiklar
#4557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bolje imati 5 stabilnih nego 100 nestabilnih. Polahko sad ce gradjevinska sezona pa cu vas pitati koliko vam je tad brzina kad neka budala presjece kabal. Telemach i back-up link = nespojivi pojmoviBaDa wrote:e jesi vala pehharell wrote:Vela havle sto oplakah na sabahu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A meni sinoc struje nestalo taman kad sam procitao da su pustili brzine, i ja tako iznerviran odem spavat, al evo vidim jutros odvrnuli pipuJa vam rekoh sinoc da se isplati odbrojavat i u 00:00 restartovat
![]()
hahahaha ma sinoc dernek bio na telemach temi
![]()
ja se nisam nadao da ce poslije 00:00 pustiti brzine! gledam bht temu ljudima 5mb brzina ko da im je nova godina ahahaha
![]()
- chudjenhe
#4558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nije se moralo dugo cekati na ovakav osvrtAsiklar wrote:BaDa wrote:harell wrote:Bolje imati 5 stabilnih nego 100 nestabilnih. Polahko sad ce gradjevinska sezona pa cu vas pitati koliko vam je tad brzina kad neka budala presjece kabal. Telemach i back-up link = nespojivi pojmovi
a cek, u cemu je caka, meni ce ovo biti trece ljeto, valjda je i prije bila ta gradjevinska sezona, nisam imao problema...
-
GoodTaste
#4559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam sada trio paket i placam 43km + telefona sto potrosim, zanima me da li se moze preci na ovaj, isto tako, trio paket od 49.90km u kojem se dobije skoro pa dupla brzina interneta i besplatni pozivi ka fixnim mrezama u BiH ? Dal' tu ostaje 300 minuta unutar Telemach mreze i 100min. prema inostranstvu (fiksni) ? Procedura prelaska je ... ?
- bato99
#4560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
dječak sa šibicama wrote:Ja od sinoc fatam komsijin Telemach signal uz pomoc riblje kosti, obicne antene.
-
DON_eARL
#4561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imaš SuperMix S Start paket, i možeš preći na skuplji paket u svakom momentu. Sa TRIO paketom ćeš imati besplatnih 1500 minuta prema fiksnim brojevima u BiH (naplaćuju 0,03KM po pozivu). Ako pređeš na TRIO paket, gubiš 300 minuta unutar Telemach mreže i 100 minuta prema inostanstvu.GoodTaste wrote:Imam sada trio paket i placam 43km + telefona sto potrosim, zanima me da li se moze preci na ovaj, isto tako, trio paket od 49.90km u kojem se dobije skoro pa dupla brzina interneta i besplatni pozivi ka fixnim mrezama u BiH ? Dal' tu ostaje 300 minuta unutar Telemach mreze i 100min. prema inostranstvu (fiksni) ? Procedura prelaska je ... ?
Za proceduru najbolje nazovi 1430.
Edit: Izgubićeš i besplatni SK HD paket, ako pređeš na DUO.
Last edited by DON_eARL on 01/03/2013 17:22, edited 1 time in total.
- BaDa
#4562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
evo ga poceli su da lupetaju bzvzAsiklar wrote:Bolje imati 5 stabilnih nego 100 nestabilnih. Polahko sad ce gradjevinska sezona pa cu vas pitati koliko vam je tad brzina kad neka budala presjece kabal. Telemach i back-up link = nespojivi pojmoviBaDa wrote:e jesi vala pehharell wrote:Vela havle sto oplakah na sabahu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A meni sinoc struje nestalo taman kad sam procitao da su pustili brzine, i ja tako iznerviran odem spavat, al evo vidim jutros odvrnuli pipuJa vam rekoh sinoc da se isplati odbrojavat i u 00:00 restartovat
![]()
hahahaha ma sinoc dernek bio na telemach temi
![]()
ja se nisam nadao da ce poslije 00:00 pustiti brzine! gledam bht temu ljudima 5mb brzina ko da im je nova godina ahahaha
![]()
- Maharadza
#4563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
KING!dječak sa šibicama wrote:Ja od sinoc fatam komsijin Telemach signal uz pomoc riblje kosti, obicne antene.
-
GoodTaste
#4564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Necu duo, nego TRIO (net, tv, tel)DON_eARL wrote:Imaš SuperMix S Start paket, i možeš preći na skuplji paket u svakom momentu. Sa TRIO paketom ćeš imati besplatnih 1500 minuta prema fiksnim brojevima u BiH (naplaćuju 0,03KM po pozivu). Ako pređeš na TRIO paket, gubiš 300 minuta unutar Telemach mreže i 100 minuta prema inostanstvu.GoodTaste wrote:Imam sada trio paket i placam 43km + telefona sto potrosim, zanima me da li se moze preci na ovaj, isto tako, trio paket od 49.90km u kojem se dobije skoro pa dupla brzina interneta i besplatni pozivi ka fixnim mrezama u BiH ? Dal' tu ostaje 300 minuta unutar Telemach mreze i 100min. prema inostranstvu (fiksni) ? Procedura prelaska je ... ?
http://www.telemach.ba/MIX+paketi/1385/ ... keti.shtml
Sa ovim sto mu je cijena 49.90km gubim SK HD paket, gubim 300min prema telemach mrezi i 100min prema inostranstvu, a samo se dobija prema svim fixnim djabe (uspostava poziva 0.03) i umjesto 8 dobije se 15 internet ?
ako je tako onda se ne isplati ...
- plagijator1975
#4565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa ako ti je dosta 8 mb/s kao meni ostani na Super mix paketu, ja vise preferiram tv tako da koristim Super mix s+ za 50 KM radije nego trio paket.GoodTaste wrote:Necu duo, nego TRIO (net, tv, tel)DON_eARL wrote:Imaš SuperMix S Start paket, i možeš preći na skuplji paket u svakom momentu. Sa TRIO paketom ćeš imati besplatnih 1500 minuta prema fiksnim brojevima u BiH (naplaćuju 0,03KM po pozivu). Ako pređeš na TRIO paket, gubiš 300 minuta unutar Telemach mreže i 100 minuta prema inostanstvu.GoodTaste wrote:Imam sada trio paket i placam 43km + telefona sto potrosim, zanima me da li se moze preci na ovaj, isto tako, trio paket od 49.90km u kojem se dobije skoro pa dupla brzina interneta i besplatni pozivi ka fixnim mrezama u BiH ? Dal' tu ostaje 300 minuta unutar Telemach mreze i 100min. prema inostranstvu (fiksni) ? Procedura prelaska je ... ?
Sa ovim sto mu je cijena 49.90km gubim SK HD paket, gubim 300min prema telemach mrezi i 100min prema inostranstvu, a samo se dobija prema svim fixnim djabe (uspostava poziva 0.03) i umjesto 8 dobije se 15 internet ?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Asiklar
#4566 Kakav je odnos DSL-a i drugih širokopojasnih tehnologija?
BHT-ov DSL je u prednosti nad ostalim tehnologijama, jer nudi zagarantovanu brzinu između korisničke terminalne opreme i Internet čvorišta, kao i veću razinu zaštite i sigurnosti, što druge tehnologije (Telemachov Docsis) ne mogu ponuditi iz tehničkih razloga.chudjenhe wrote:
nije se moralo dugo cekati na ovakav osvrt![]()
a cek, u cemu je caka, meni ce ovo biti trece ljeto, valjda je i prije bila ta gradjevinska sezona, nisam imao problema...
Još jedna prednost DSL-a je i jednostavnost konfiguracije računara ili mreže računara za pristup Internetu putem ove veze, koja je ostvariva na više različitih načina, a opet kroz minimalna ili nikakva ulaganja u opremu.
Kada je riječ o mediju za prenos podataka, DSL je u prednosti nad ostalim tehnologijama, jer je medij bakrena parica i tu paricu koristi samo jedan korisnik, što znači da nije u pitanju dijeljeni medij, te na brzinu komunikacije ne utiče činjenica da i ostali korisnici na istom čvorištu (DSLAM-u) maksimalno koriste svoju konekciju, kao što je to slučaj sa kablovskim, bežičnim ili satelitskim vezama na Internet.
Dijeljeni medij je takav da u isto vrijeme samo jedan korisnik može primati ili slati podatke preko njega, te se to odvija u malim vremenskim periodima. Na primjer, ako se koristi dijeljeni medij čija je brzina pristupa 10 Mbit/s, a na njega je povezano 100 korisnika brzinama po 1 Mbit/s, znači da 10 korisnika brzo ispuni tih 10 Mbit/s, a kada se i jedanaesti korisnik uključi u promet, tada svim korisnicima opada brzina da bi se napravilo "mjesta" za jedanaestog.
Prednost takvih tehnologija je u nižoj cijeni korištenja u odnosu na DSL, ali je mana što zbog pomenutog efekta dijeljenog medija brzina pristupa Internetu i vrijeme odziva može dosta varirati, dok je kod DSL veze situacija obrnuta – za nešto višu cijenu korisnik dobiva vezu na Internet konstantne brzine i vremena odziva. Upravo ova konstantnost nosi velike prednosti kada su izuzetno popularne on-line igre u pitanju.
Sigurnosni aspekt dijeljenog medija u odnosu na DSL je druga stvar na koju korisnici trebaju obratiti pažnju. Svi podaci na dijeljenom mediju su (u nešifrovanom obliku) vidljivi svim korisnicima na njemu, te se relativno lako mogu "prisluškivati", dok je to na DSL vezama nemoguće.
DSL-a je u prednosti i u pogledu jednostavnosti konfiguracije računara ili, čak, mreže računara za pristup Internetu putem ove veze, koja je ostvariva na više različitih načina, a opet kroz minimalna ili nikakva ulaganja u opremu.
+ na ovo sve dodajmo pucanje optike
-
DON_eARL
#4567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moja greška, na TRIO sam i mislio.GoodTaste wrote:
Necu duo, nego TRIO (net, tv, tel)
Tako je kako sam ti napisao, i sam koristim SuperMix paket i lično ga ne bih mijenjao za TRIO, jer mi mnogo više odgovaraju pogodnosti iz trenutnog paketa od 50KM, nego TRIO paketu.
Uostalom, možeš uključiti FlatBIH i na SuperMIX paket, plaćat ćeš 10KM više, i imati 1500 minuta prema fiksnim mrežama.
Ako možeš živjeti sa 8Mbps, onda ti je ovo najbolja opcija.
- Maharadza
#4568 Re: Kakav je odnos DSL-a i drugih širokopojasnih tehnologija
Asiklar wrote:BHT-ov DSL je u prednosti nad ostalim tehnologijama, jer nudi zagarantovanu brzinu između korisničke terminalne opreme i Internet čvorišta, kao i veću razinu zaštite i sigurnosti, što druge tehnologije (Telemachov Docsis) ne mogu ponuditi iz tehničkih razloga.chudjenhe wrote:
nije se moralo dugo cekati na ovakav osvrt![]()
Još jedna prednost DSL-a je i jednostavnost konfiguracije računara ili mreže računara za pristup Internetu putem ove veze, koja je ostvariva na više različitih načina, a opet kroz minimalna ili nikakva ulaganja u opremu.
Kada je riječ o mediju za prenos podataka, DSL je u prednosti nad ostalim tehnologijama, jer je medij bakrena parica i tu paricu koristi samo jedan korisnik, što znači da nije u pitanju dijeljeni medij, te na brzinu komunikacije ne utiče činjenica da i ostali korisnici na istom čvorištu (DSLAM-u) maksimalno koriste svoju konekciju, kao što je to slučaj sa kablovskim, bežičnim ili satelitskim vezama na Internet.
Dijeljeni medij je takav da u isto vrijeme samo jedan korisnik može primati ili slati podatke preko njega, te se to odvija u malim vremenskim periodima. Na primjer, ako se koristi dijeljeni medij čija je brzina pristupa 10 Mbit/s, a na njega je povezano 100 korisnika brzinama po 1 Mbit/s, znači da 10 korisnika brzo ispuni tih 10 Mbit/s, a kada se i jedanaesti korisnik uključi u promet, tada svim korisnicima opada brzina da bi se napravilo "mjesta" za jedanaestog.
Prednost takvih tehnologija je u nižoj cijeni korištenja u odnosu na DSL, ali je mana što zbog pomenutog efekta dijeljenog medija brzina pristupa Internetu i vrijeme odziva može dosta varirati, dok je kod DSL veze situacija obrnuta – za nešto višu cijenu korisnik dobiva vezu na Internet konstantne brzine i vremena odziva. Upravo ova konstantnost nosi velike prednosti kada su izuzetno popularne on-line igre u pitanju.
Sigurnosni aspekt dijeljenog medija u odnosu na DSL je druga stvar na koju korisnici trebaju obratiti pažnju. Svi podaci na dijeljenom mediju su (u nešifrovanom obliku) vidljivi svim korisnicima na njemu, te se relativno lako mogu "prisluškivati", dok je to na DSL vezama nemoguće.
DSL-a je u prednosti i u pogledu jednostavnosti konfiguracije računara ili, čak, mreže računara za pristup Internetu putem ove veze, koja je ostvariva na više različitih načina, a opet kroz minimalna ili nikakva ulaganja u opremu.
+ na ovo sve dodajmo pucanje optike
Fireman jesi to ti!?
PS.
...sa teme!
- harell
#4569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jao vidi eseja, znaci ne vjerujem
Koji je ovo nivo? kako se spadne na ovo? sto reko hercegovac, jadan vam je zivot kad vam je telemah jedina briga 
- BaDa
#4570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma sta vam je vise ja sutra odoh odjaviti telemach i da prijavim bht a imam razlogaharell wrote:Jao vidi eseja, znaci ne vjerujem![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koji je ovo nivo? kako se spadne na ovo? sto reko hercegovac, jadan vam je zivot kad vam je telemah jedina briga
-
Mustang1
#4571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma jasta je onaj vatrogasac .. Samo on spominje gradjevinsku sezinu

-
iceman2010
#4572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel to dobro citam? Ima korisnika telemach-a kojima ne treba 15 Mbps? I jos niste razapeti na stub srama? Sta?! Ne skidate po 10 filmova i 3 igrice dnevno? Pa kako mozete zivjeti bez toga 
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- Lakat Jebić
#4573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
meni je prije jedno 10tak dana nestalo par kanala, izmedju ostalog i facetv i tv1 itd. a i saltanje kanala nevjerovatno sporo ide. jel jos nekom, mogul ja sta odradit, il da ih zovem da dodju?
- Telemach
#4574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
iceman2010 wrote:Jel to dobro citam? Ima korisnika telemach-a kojima ne treba 15 Mbps? I jos niste razapeti na stub srama? Sta?! Ne skidate po 10 filmova i 3 igrice dnevno? Pa kako mozete zivjeti bez toga