Kejn wrote:Prebjezi iz DF-a o svojoj bivšoj partiji
"....Kako su naveli, ne podržavaju i ne žele sudjelovati “u političkom aktivizmu kojim dominira: populizam i politikanstvo kroz osvrtanje na događaje ili dnevno-politička zbivanja pri čemu se ne nude ili ne predlažu konkretna rješenja; koketiranje sa najugroženijim slojevima društva (radnici, demobilisani borci i dr.) bez ponuđenih rješenje i pretpostavljenog ishoda, a što može proizvesti ozbiljne posljedice, kao i ispoljavanje “viška” patriotizma i eksploatisanje komunističkih fraza, u obliku najjeftinijeg političkog alata za svojevrsnu zloupotrebu emocija kod najslabijih kategorija društva”.
Upravo su opisali većinu simpatizera SDP-a na ovoj temi...
SDP
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#45476 Re: SDP
-
Stari_demagog
#45477 Re: SDP
Ljudi za SDP glasaju zbog čistoće same stranke.
-
putokaz1
#45478 Re: SDP
Neznam šta to znači vidjet ćemoStari_demagog wrote:Ljudi za SDP glasaju zbog čistoće same stranke.
Sutra nam je skup podrške SDP načelniku očekuje se
Atmosfera je ko dadolazi TITO
Svi najavljuju dolazak
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#45479 Re: SDP
putokaz1 wrote:Neznam šta to znači vidjet ćemoStari_demagog wrote:Ljudi za SDP glasaju zbog čistoće same stranke.
Sutra nam je skup podrške SDP načelniku očekuje se
Atmosfera je ko dadolazi TITO
Svi najavljuju dolazak
-
putokaz1
#45480 Re: SDP
Neznam na šta aludira kolega ali Sala podrške SDP načelniku je bila prepuna
-
Stari_demagog
#45481 Re: SDP
Ugasite se petokolonasi, hebo vas srpski i hrvatski jezik u usta.
-
putokaz1
#45482 Re: SDP
91Stari_demagog wrote:Ugasite se petokolonasi, hebo vas srpski i hrvatski jezik u usta.
Adil Beg i Muhamed su tražili da se uzme ime Bošnjak a Alije nije bio Za pa je naziv Stranke ostao bez nacionalnog predznaka
-
Stari_demagog
#45483 Re: SDP
Ako je postojala dilema oko nacije 91. nije postojala oko jezika. Pogledaj kojim jezikom su ljudi govorili.putokaz1 wrote:91Stari_demagog wrote:Ugasite se petokolonasi, hebo vas srpski i hrvatski jezik u usta.
Adil Beg i Muhamed su tražili da se uzme ime Bošnjak a Alije nije bio Za pa je naziv Stranke ostao bez nacionalnog predznaka
-
putokaz1
#45484 Re: SDP
-1993 je bio maternji i naš jezik u školi kratkoStari_demagog wrote:Ako je postojala dilema oko nacije 91. nije postojala oko jezika. Pogledaj kojim jezikom su ljudi govorili.putokaz1 wrote:91Stari_demagog wrote:Ugasite se petokolonasi, hebo vas srpski i hrvatski jezik u usta.
a sad se govori izgleda njemački svi odoše tamo
- cadburry
#45485 Re: SDP
Dok je ovakvih "petokolonasa", ova zemlja ima sansu da opstane. Da se tvoji pitaju, razjebali bi je oni davno radi begluka u 5 kantona.Stari_demagog wrote:Ugasite se petokolonasi, hebo vas srpski i hrvatski jezik u usta.
- ultima_palabra
#45486 Re: SDP
Sta je problem? Sto tvrde da je bosanski/srpski/hrvatski jedan jezik sa tri imena? Zar nije?
-
putokaz1
#45487 Re: SDP
Crnogorskiultima_palabra wrote:Sta je problem? Sto tvrde da je bosanski/srpski/hrvatski jedan jezik sa tri imena? Zar nije?
-
Stari_demagog
#45488 Re: SDP
Kad u Srbiji i Hrvatskoj bude jedan onda moze i ovdje. Ovako nek prestanu eksperimentisati na nama.ultima_palabra wrote:Sta je problem? Sto tvrde da je bosanski/srpski/hrvatski jedan jezik sa tri imena? Zar nije?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#45489 Re: SDP
evo čitam članak na klixu vezano za to i uredno se spominju tri jezika. tako da ne vidim šta nam žulja kontraobavještajca.ultima_palabra wrote:Sta je problem? Sto tvrde da je bosanski/srpski/hrvatski jedan jezik sa tri imena? Zar nije?
iako je struka davno rekla svoje vezano za jezik u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i CG, kad se to struka slušala na ovim prostorima?
- Chmoljo
#45490 Re: SDP
znači, Alija najgori od sve djece. ono potpiso konstitutivnost i šta sad...Stari_demagog wrote:Kad u Srbiji i Hrvatskoj bude jedan onda moze i ovdje. Ovako nek prestanu eksperimentisati na nama.ultima_palabra wrote:Sta je problem? Sto tvrde da je bosanski/srpski/hrvatski jedan jezik sa tri imena? Zar nije?
- Kejn
#45491 Re: SDP
Koja struka? Enver Kazaz jel?
- Kejn
#45492 Re: SDP
Jel zaista vjeruješ u ove gluposti ili si zaista reprezentativni predstavnik prosječnog glasača SDP-a?putokaz1 wrote:91Stari_demagog wrote:Ugasite se petokolonasi, hebo vas srpski i hrvatski jezik u usta.
- ultima_palabra
#45493 Re: SDP
Pa tamo i jeste jedanStari_demagog wrote:Kad u Srbiji i Hrvatskoj bude jedan onda moze i ovdje. Ovako nek prestanu eksperimentisati na nama.ultima_palabra wrote:Sta je problem? Sto tvrde da je bosanski/srpski/hrvatski jedan jezik sa tri imena? Zar nije?
-
Stari_demagog
#45494 Re: SDP
U pravu si, razlika je samo u definiciji, sve je srpski odnosno hrvatski.ultima_palabra wrote:Pa tamo i jeste jedanStari_demagog wrote:Kad u Srbiji i Hrvatskoj bude jedan onda moze i ovdje. Ovako nek prestanu eksperimentisati na nama.ultima_palabra wrote:Sta je problem? Sto tvrde da je bosanski/srpski/hrvatski jedan jezik sa tri imena? Zar nije?
-
Stari_demagog
#45495 Re: SDP
Djecak, jos na popisu 91. vecina stanovnistva je rekla da govori bosanskim. Kad ste mi toliko bistri i kad pokusavate u istu ravan staviti tri jezika prethodno bih vas zamolio da ovaj pionirski pokusaj prvo provedete u Srbiji i Hrvatskoj i natjerate njih da jezik ne zovu srpskim i hrvatskim nego bosanski/srpski/hrvatski. Moj jezik je bosanski kao i jezik 53 % stanovnistva BiH i nek mi ne poturaju ova ostala dva, iako je sve jedan jezik apsolutno me ne zanima. Susjedne drzave mi negiraju jezik, a vi njihov ovdje velikodusno promovisete. Za medalje ste kvislinzi.Chmoljo wrote:znači, Alija najgori od sve djece. ono potpiso konstitutivnost i šta sad...Stari_demagog wrote:Kad u Srbiji i Hrvatskoj bude jedan onda moze i ovdje. Ovako nek prestanu eksperimentisati na nama.ultima_palabra wrote:Sta je problem? Sto tvrde da je bosanski/srpski/hrvatski jedan jezik sa tri imena? Zar nije?
- Chmoljo
#45496 Re: SDP
sad bih ja kao trebao sa tobom pričati o jeziku, a vrlo vjerovatno da i ne znaš porijeklo riječi kvisling, kao što nisi imao pojma ko su Chomsky i Klein, al si se svejedno trpo u taj razgovor.Stari_demagog wrote:Djecak, jos na popisu 91. vecina stanovnistva je rekla da govori bosanskim. Kad ste mi toliko bistri i kad pokusavate u istu ravan staviti tri jezika prethodno bih vas zamolio da ovaj pionirski pokusaj prvo provedete u Srbiji i Hrvatskoj i natjerate njih da jezik ne zovu srpskim i hrvatskim nego bosanski/srpski/hrvatski. Moj jezik je bosanski kao i jezik 53 % stanovnistva BiH i nek mi ne poturaju ova ostala da, iako je sve jedan jezik apsolutno me ne zanima. Susjedne drzave mi negiraju jezik, a vi njihov ovdje velikodusno promovierte. Za medalje ste kvislinzi.
kao što si i trubio da su crveni kmeri uveli entitetska državljanstva, ne imajući pojma da je to Daytonska kategorija, pa si se ušutio, jer ti se jezik ne može slomiti u "Alija izdajnik i kvisling".
deda.
- Chmoljo
#45497 Re: SDP
Snježana Kordić.Kejn wrote:Koja struka? Enver Kazaz jel?
a Kazaz, onakav kakav je, više pijan zaboravi, nego što taj sa tvog avatara zna.
-
Stari_demagog
#45498 Re: SDP
Otkad se entitetsko drzavljanstvo spominje? Od popisa stanovnistva, ko ga utrpa u popis? Normalno da ne moze, Alija je jos tad bio okruzen velikim brojem kvislinga samo tad nisu smjeli biti glasni kao danas i da se je njih pitalo mi bi poslije krvavog rata odmah agresorima pruzili ruku i vratili se u Jugoslaviju protiv koje smo za nezavisnost ratovali.Chmoljo wrote:sad bih ja kao trebao sa tobom pričati o jeziku, a vrlo vjerovatno da i ne znaš porijeklo riječi kvisling, kao što nisi imao pojma ko su Chomsky i Klein, al si se svejedno trpo u taj razgovor.Stari_demagog wrote:Djecak, jos na popisu 91. vecina stanovnistva je rekla da govori bosanskim. Kad ste mi toliko bistri i kad pokusavate u istu ravan staviti tri jezika prethodno bih vas zamolio da ovaj pionirski pokusaj prvo provedete u Srbiji i Hrvatskoj i natjerate njih da jezik ne zovu srpskim i hrvatskim nego bosanski/srpski/hrvatski. Moj jezik je bosanski kao i jezik 53 % stanovnistva BiH i nek mi ne poturaju ova ostala da, iako je sve jedan jezik apsolutno me ne zanima. Susjedne drzave mi negiraju jezik, a vi njihov ovdje velikodusno promovierte. Za medalje ste kvislinzi.
kao što si i trubio da su crveni kmeri uveli entitetska državljanstva, ne imajući pojma da je to Daytonska kategorija, pa si se ušutio, jer ti se jezik ne može slomiti u "Alija izdajnik i kvisling".
deda.
- Chmoljo
#45499 Re: SDP
tako je. nema veze što piše u ustavu, bitno je od kada se spominje na kafama.Stari_demagog wrote:Otkad se entitetsko drzavljanstvo spominje? Od popisa stanovnistva, ko ga utrpa u popis? Normalno da ne moze, Alija je jos tad bio okruzen velikim brojem kvislinga samo tad nisu smjeli biti glasni kao danas i da se je njih pitalo mi bi poslije krvavog rata odmah agresorima pruzili ruku i vratili se u Jugoslaviju protiv koje smo za nezavisnost ratovali.
-
Stari_demagog
#45500 Re: SDP
Do tad ni Srbi nisu znali da stoji u ustavu. Zahvaljuju SDP-u sto ih je napomenuo.Chmoljo wrote:tako je. nema veze što piše u ustavu, bitno je od kada se spominje na kafama.Stari_demagog wrote:Otkad se entitetsko drzavljanstvo spominje? Od popisa stanovnistva, ko ga utrpa u popis? Normalno da ne moze, Alija je jos tad bio okruzen velikim brojem kvislinga samo tad nisu smjeli biti glasni kao danas i da se je njih pitalo mi bi poslije krvavog rata odmah agresorima pruzili ruku i vratili se u Jugoslaviju protiv koje smo za nezavisnost ratovali.