Uz blitvu i krompir.

Moderator: anex

Hvala.
Aha, da je ne tretiram baš kao kokoš nego kao ćurku.Sarah24 wrote: ↑19/12/2020 19:02![]()
Pa nisam ni ja neki strucnjak ali do sada sam je spremala na nacin da je lijepooo posolim, stavim malo vrlo malo ulja u tepsiju(jer pusti litar svoje masnoce) i na max 180 stepeni nekih sat vremena sa jedne strane okrenem je pa opet sat vremena na drugoj strani, mozda malo duze dok vidim kako je porumenila, ponekad stavim malo bibera i crvene paprike ali ja to stavljam u sve, mozda sa patkom ne ide nemam pojma ali bude lijepa ukusna i raspada se a ne prepece sehaha koji opisi uglavnom sto posto znam da hoce dugo pecenje na nizoj temp ( citaj prvi put ispekla na 250 za sat i osusila se hudnica ko ovo tvoje suho meso)
![]()
Sigurna sam da ima vecih strucnjaka eto neka me isprave slobodno![]()
Sad i meni rastu zazubice.Sarah24 wrote: ↑19/12/2020 19:59![]()
tako je...
Samo stavi u taj pekac i na slabu temperaturu duze vremena, ima da se raspada... ja imam isto onu serpu kamenu ali ne moze da stane imam i neki pekac ali u podrumu mrsko mi da trazim, ali jednom sam tako pekla, jos je bolja... mmmm, umirem sada od gladiiii![]()

Nije ni dalekobanjaluka078 wrote: ↑19/12/2020 20:33Oho! Samo nemoj vruće rakije!Da je bliže, da ponesem ovu jednu moju kuku.
![]()

Ovo bih mogla svaki dan jestihuxley wrote: ↑20/12/2020 00:12 Pasta školjkice (bolje zadržavaju rjeđe sosove od špageta i lingvinija), dagnje, kozice, kapice (scallops), bijelo vino, bijeli luk, peršun, krušne mrvice, čili (pahuljice - flakes), maslinovo ulje, limun. Kozice i kapice su pripremane odvojeno od dagnji.
Btw, odličnih jela i ideja na ovom podforumu, da ne bih lajkovo odvojeno. Svaka čast narode.
![]()
banjaluka078 wrote: ↑19/12/2020 17:59 Malo skuše u zimske dane, da si prizivam ljeto.
Uz blitvu i krompir.
![]()