ne znam...mogu samo pretpostaviti da je to tadašnji amasador Jugoslavije pri UN-u ili tadašnji ministar vanjskih poslova...mislim da je tada bio Kočasnijeg_led wrote: ↑21/06/2025 22:40Ko je ovaj sto sjedi do Tita sa desne strane?JoseMujica wrote: ↑21/06/2025 21:41zatp što su čkapiPrpa.ba wrote: ↑21/06/2025 21:36 Zapadni rezimi se ne spremaju da "interveniraju", nego da izvrse agresiju na suverenu drzavu.
Doseljenicki rezim koji okupira Palestinu priprema teren, a ostali ce napasti veceras ili sutra navecer.
Iranu naravno nece niko pomoci, i kinezima i rusima je u interesu dalja destabilizacija bliskog istoka i imaju svoje racunice. Ocigledno je da iranske vlasti znaju da ce biti napadnuti, dok su smanjili sa udarima po doseljenickoj okupaciji u Palestini.![]()
jedan je čoek s mudima
![]()
IRAN
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#45376 Re: IRAN
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#45377 Re: IRAN
Navistička nuklearna postrojenja su ranjiva na Iranske igračke. Ima da cionisti budu svjetionik, pardon da svjetle.plavi_E wrote: ↑21/06/2025 22:52 Iranu niko sa strane nece pomoci niti je Iran racunao na neciju pomoc u ovoj situaciji. Iran je znao da ce se kad tad naci u ovoj situaciji. Iran nije ni racunao na neki posban PVO zato su sve najvaznije zakopali pod zemlju. Iran sad jednostavno ceka da vidi hoce li se Amerikanci umjesati. U tom slucaju ce vjerovatno ici na "kad je bal nek je maskenbal" jer jednostavno vise nece imati sta izgubiti.
-
preludezalude
#45378 Re: IRAN
Uopste se nebi cudio kad bi se desilo nakon americkog napada na Iran da Kina krene na Tajvan a Rusija energicnije na Ukrajinu sa istim americkim argumentom. Da li amerikanci mogu rizikovati rat na vise frontova... Situacija izmedju americkih interesa i zidovskog novca a odluku donosi biznismen sa nekoliko bankrota u svom zivotopisu...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#45379 Re: IRAN
to je čak Putko neki dan rekao na onom ekonomskom forumu u Lenjingradu...kaže Iran još ništa nije od nas tražioplavi_E wrote: ↑21/06/2025 22:52 Iranu niko sa strane nece pomoci niti je Iran racunao na neciju pomoc u ovoj situaciji. Iran je znao da ce se kad tad naci u ovoj situaciji. Iran nije ni racunao na neki posban PVO zato su sve najvaznije zakopali pod zemlju. Iran sad jednostavno ceka da vidi hoce li se Amerikanci umjesati. U tom slucaju ce vjerovatno ici na "kad je bal nek je maskenbal" jer jednostavno vise nece imati sta izgubiti.
-
geoxx
#45380 Re: IRAN
Pa prije ce Kina na Tajvan ako Ameri odstupe od Irana. To ce im biti signal da su prevagnuli izolacionisti u Trumpovoj administraciji, kojima je i sam Trump blizi.preludezalude wrote: ↑21/06/2025 22:57 Uopste se nebi cudio kad bi se desilo nakon americkog napada na Iran da Kina krene na Tajvan a Rusija energicnije na Ukrajinu sa istim americkim argumentom. Da li amerikanci mogu rizikovati rat na vise frontova... Situacija izmedju americkih interesa i zidovskog novca a odluku donosi biznismen sa nekoliko bankrota u svom zivotopisu...
Rusija energicnije? Lol
-
zigzag
#45381 Re: IRAN
Zna ono i da je neka odluka donesena u USA. A ni trump ne zna.palermo wrote: ↑21/06/2025 22:53 Moram priznati da me pomalo nervira ova sigurnost sa kojom I istaknuti forumasi predvidaju kako cce stvari teci.
Ja bih ipak rekao da ro niko ne zna. Vecina ovih predvodanja se temelji na nekakvim ranijim informacijama, iskustvima I paradigmama.
A promjene se desavaju zapravo samo onda kada se izadje iz uhodane paradigme I krene nekim novim.putem.
Isuvise je Iran velika zemlja I previse je muslimana na svijetu da bi neko mogao sa sigurnoscu reci kako ce stvari teci.
-
plavi_E
#45382 Re: IRAN
Iran do sada nije imao potrebe da pokaze sve svoje ratne mogucnosti. Moguci ulazak Amerike u rat mjenja sve jer Iran tad ulazi u modus borbe za opstanak. Svi govore o nekom mjenjanju rezima u Iranu a niko da se zapita koliko su arapski rezimi stabilni u slucaju zapaljenja cijelog regiona.
- skrbavi-admin
#45383 Re: IRAN
znam samo da nas ocekuje neki novi level podlosti ostaje da vvidimo kakve 
- Ludzak
#45384 Re: IRAN
Aa kakve koristi od tih previše muslimana u svijetu?palermo wrote: ↑21/06/2025 22:53 Moram priznati da me pomalo nervira ova sigurnost sa kojom I istaknuti forumasi predvidaju kako cce stvari teci.
Ja bih ipak rekao da ro niko ne zna. Vecina ovih predvodanja se temelji na nekakvim ranijim informacijama, iskustvima I paradigmama.
A promjene se desavaju zapravo samo onda kada se izadje iz uhodane paradigme I krene nekim novim.putem.
Isuvise je Iran velika zemlja I previse je muslimana na svijetu da bi neko mogao sa sigurnoscu reci kako ce stvari teci.
- shape of despair
#45385 Re: IRAN
Diskusija tece kako se stvari i desavaju. Osto kao i pojava poplave strucnjaka poslije nekog dogadaja gdje su svi sve kao zapravo nesto znali unaprijed al eto nisu nista pricali.l al sad su pametni.
Prvo 14 dana,onda odjednom masovne evakuacije,bombarderi ipak sve blize, avio tankeri sve blize, onaj nezna sta ce,hocel napast ili nece.
Kad kedan dan Izrael krsi sve pred sobom ide prica izrael prejak, kad gubi, iran prejak.
Mi mozemo samo posmatrati i po forumu seruckati
Prvo 14 dana,onda odjednom masovne evakuacije,bombarderi ipak sve blize, avio tankeri sve blize, onaj nezna sta ce,hocel napast ili nece.
Kad kedan dan Izrael krsi sve pred sobom ide prica izrael prejak, kad gubi, iran prejak.
Mi mozemo samo posmatrati i po forumu seruckati
-
Naslovnica
#45386 Re: IRAN
Leo Matessnijeg_led wrote: ↑21/06/2025 22:40Ko je ovaj sto sjedi do Tita sa desne strane?JoseMujica wrote: ↑21/06/2025 21:41zatp što su čkapiPrpa.ba wrote: ↑21/06/2025 21:36 Zapadni rezimi se ne spremaju da "interveniraju", nego da izvrse agresiju na suverenu drzavu.
Doseljenicki rezim koji okupira Palestinu priprema teren, a ostali ce napasti veceras ili sutra navecer.
Iranu naravno nece niko pomoci, i kinezima i rusima je u interesu dalja destabilizacija bliskog istoka i imaju svoje racunice. Ocigledno je da iranske vlasti znaju da ce biti napadnuti, dok su smanjili sa udarima po doseljenickoj okupaciji u Palestini.![]()
jedan je čoek s mudima
![]()
- ultima_palabra
#45387 Re: IRAN
Jos cekamo da nam tu analizu bacis…Ludzak wrote: ↑21/06/2025 23:06Aa kakve koristi od tih previše muslimana u svijetu?palermo wrote: ↑21/06/2025 22:53 Moram priznati da me pomalo nervira ova sigurnost sa kojom I istaknuti forumasi predvidaju kako cce stvari teci.
-
HelaS
#45388 Re: IRAN
Naslovnica wrote: ↑21/06/2025 23:10Leo Mates, Jevrej po religiji
- Ludzak
#45389 Re: IRAN
Ee pa nikakva. Eto ti analize.ultima_palabra wrote: ↑21/06/2025 23:12Jos cekamo da nam tu analizu bacis…Ludzak wrote: ↑21/06/2025 23:06Aa kakve koristi od tih previše muslimana u svijetu?palermo wrote: ↑21/06/2025 22:53 Moram priznati da me pomalo nervira ova sigurnost sa kojom I istaknuti forumasi predvidaju kako cce stvari teci.
- no_sekirli
#45390 Re: IRAN
Ja se iskreno nadam da je na sceni veliki blef USA, kako bi ovo sve stalo, a da se Izrael izvuce kao fol neporazen, a Iran pristane na neke.stare/nove uvjete u vezi obogacivanja urana.
Naravno, posto je Pakistan vec predlozio, ukoliko bude ovaj moj pretpostavljeni scenario, Krampu je zagarantiran Nobel
Jebo li ga Nobel, i svi njegovi potomci.
Nema smisla da USA napravi full scale napad, nemaju uopce jos nikakvog povoda. Nije poginuo ni jedan Amer, niti je napadnuta njihova vojska, cak ni kamenom. Za false flag je sada vec kasno, jer cijeli svijet vide da gomilaju dole masineriju. Plus, Kramp ce se suociti sa masovnim demonstracijama cim se 10 ljudi vrate pokriveni zastavama.
Na kraju ce krvnici Rusi najvise profitirati, a uz njih i prekodrinski i lokalni cetnici.
Naravno, posto je Pakistan vec predlozio, ukoliko bude ovaj moj pretpostavljeni scenario, Krampu je zagarantiran Nobel
Nema smisla da USA napravi full scale napad, nemaju uopce jos nikakvog povoda. Nije poginuo ni jedan Amer, niti je napadnuta njihova vojska, cak ni kamenom. Za false flag je sada vec kasno, jer cijeli svijet vide da gomilaju dole masineriju. Plus, Kramp ce se suociti sa masovnim demonstracijama cim se 10 ljudi vrate pokriveni zastavama.
Na kraju ce krvnici Rusi najvise profitirati, a uz njih i prekodrinski i lokalni cetnici.
- Edin H.
#45391 Re: IRAN
Htio nam Azerbejdžanac napasti bazu na Kipru.
Uhapsili smo ga zbog terorizma
https://www.theguardian.com/uk-news/202 ... -in-cyprus
Uhapsili smo ga zbog terorizma
https://www.theguardian.com/uk-news/202 ... -in-cyprus
- Tananarive
#45392 Re: IRAN
da budemo precizni ima dovoljno Šiita da nije svejednoLudzak wrote: ↑21/06/2025 23:06Aa kakve koristi od tih previše muslimana u svijetu?palermo wrote: ↑21/06/2025 22:53 Moram priznati da me pomalo nervira ova sigurnost sa kojom I istaknuti forumasi predvidaju kako cce stvari teci.
-
talijan97
#45393 Re: IRAN
To bi bilo top, stavise preoptimisticnono_sekirli wrote: ↑21/06/2025 23:17 Ja se iskreno nadam da je na sceni veliki blef USA, kako bi ovo sve stalo, a da se Izrael izvuce kao fol neporazen, a Iran pristane na neke.stare/nove uvjete u vezi obogacivanja urana.
Naravno, posto je Pakistan vec predlozio, ukoliko bude ovaj moj pretpostavljeni scenario, Krampu je zagarantiran NobelJebo li ga Nobel, i svi njegovi potomci.
-
geoxx
#45394 Re: IRAN
Ne znam kakav to profit Rusi mogu izvuci. Cak mogu podosta izgubiti jer im odgovara stabilan Iran, a ne haos tamo.
Razumio bih tu logiku da je ko drugi predsjednik, a ne Trump.
Razumio bih tu logiku da je ko drugi predsjednik, a ne Trump.
Last edited by geoxx on 21/06/2025 23:25, edited 1 time in total.
-
JovicSA
#45395 Re: IRAN
Velikom kinetičkom energijom i materijalom koji je svojom gustim vrlo gust, osiromašeni uranijuma. Prolazi kao kroz puter, ne bi vjerovao.kamberovica polje wrote: ↑21/06/2025 20:36A proći će kako?
Bušenjem?
Nizom detonacija?
Ljudi dragi, jeste vi svjesni šta je 60 m betona?
Pa TBMovi za bušenje tunela napreduju desetak metara dnevno kroz granitnu stijenu.
Last edited by JovicSA on 21/06/2025 23:29, edited 1 time in total.
- Edin H.
#45396 Re: IRAN
Skinuše Izraelci još dva iranska komandanta
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#45397 Re: IRAN
Mogu i jedni i drugi tamo oko Jerusalema da pošalju nešto i da se nešto veliko desi. I da se optuži neka druga strana.plavi_E wrote: ↑21/06/2025 23:03 Iran do sada nije imao potrebe da pokaze sve svoje ratne mogucnosti. Moguci ulazak Amerike u rat mjenja sve jer Iran tad ulazi u modus borbe za opstanak. Svi govore o nekom mjenjanju rezima u Iranu a niko da se zapita koliko su arapski rezimi stabilni u slucaju zapaljenja cijelog regiona.
Uglavnom ako ne uspiju srokati Iran avijacijom, poslije građanskim ratom..Arapi će ginuti za američke interese.
- no_sekirli
#45398 Re: IRAN
Jebga, kakva se apokalipsa valja iza horizonta, moramo biti optimisti, inace ce brzo morati stvoriti zaliha apaurinatalijan97 wrote: ↑21/06/2025 23:24To bi bilo top, stavise preoptimisticnono_sekirli wrote: ↑21/06/2025 23:17 Ja se iskreno nadam da je na sceni veliki blef USA, kako bi ovo sve stalo, a da se Izrael izvuce kao fol neporazen, a Iran pristane na neke.stare/nove uvjete u vezi obogacivanja urana.
Naravno, posto je Pakistan vec predlozio, ukoliko bude ovaj moj pretpostavljeni scenario, Krampu je zagarantiran NobelJebo li ga Nobel, i svi njegovi potomci.
Na kraju ce krvnici Rusi najvise profitirati, a uz njih i prekodrinski i lokalni cetnici.![]()