Moze na meduim na 1080p bez problema, ja ga igrao na jos slabijoj konfi od te tvoje, imo 4 gb rama i core 2 quad procesor tako ne sekiraj se, jedino mi grafa bila jaca od te tvojekenan77 wrote: ↑22/09/2023 21:27intel i5 3350p ivy bridge 4x3,1-3,3HZ,ram 8gb, HD 500gb,grafika GT740 2GB GDDR3,windows 10..valjda mozeBosnian Dragon1 wrote: ↑22/09/2023 19:56
Ja ga igrao u vakat na asus r7 260x OC 2GB bez ikakvih problema, ali eto nadji neku sa bar 4GB da malo detalje uvecas
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
Bosnian Dragon1
#45326 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- Rootboi
#45327 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jesi siguran za ovo 4 MB?Tito_i_Partija wrote: ↑22/09/2023 18:29
GTA5 mi nije djelov'o toliko intenzivan grafički. Igr'o sam ga sa starom Radeon RX560 (4 MB) karticom, i nisam im'o nikakvih problema.
- Averus
#45328 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam tebi prigovorio nego pitačuTito_i_Partija wrote: ↑22/09/2023 20:38GTA V izaš'o na PC u Aprilu 2015. godine.SpoilerShow
Radeon RX560 izaš'o na tržište 18 Aprila 2017. godine, pune dvije godine kasnije.
Rambo, koji ti je kurac?![]()
Pitanje je šta je njemu dovoljno, a ne šta se smatra dovoljnim.
Meni ispod 60fps nije. A nekome je 30fps ekstra.
- House
- Riddle
#45330 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Objasnio sam vec.Bosnian Dragon1 wrote: ↑22/09/2023 19:59Aha , a sta se radi otprilike na tim eventima...Riddle wrote: ↑22/09/2023 14:57 Da, Division 1.
To je automatizovano. Svaki mjesec imas jedan event koji traje sedmicu. Naredni je 2. oktobra. Svake sedmice se resetuje i inventar koji mozes kupiti na raznim mjestima po gradu ili u DZ.
Ali to nista nije vazno dok ne budes lvl30. Sva oprema i oruzje koje si imao do levela 30 ti postaje beskorisna i sve to trebas rastaviti za dijelove. Onda kako pojacavas nivo opreme, tako se selis na visi nivo mape koju igras sve dok ne dostignes Tier 5 sto je nivo opreme 256 mislim. Onda znas da si u kasnoj fazi igre i tu trebas naci klasifikovane setove. To ti je ukratko. Ima tu jos masa stvari za raditi, ali to je vec nesto naprednije sto neces dugo vidjeti.
Nisam znao da ti oruzje postane beskorisno nakon level 30
Samo ti zavrsi pricu, sve ce ti biti jasnije kad se to desi.
- Tito_i_Partija
#45331 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma znate šta mislim.Rootboi wrote: ↑22/09/2023 21:34Jesi siguran za ovo 4 MB?Tito_i_Partija wrote: ↑22/09/2023 18:29
GTA5 mi nije djelov'o toliko intenzivan grafički. Igr'o sam ga sa starom Radeon RX560 (4 MB) karticom, i nisam im'o nikakvih problema.![]()
- Tito_i_Partija
#45332 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa onda lijepo postaviš pitanje, a ne da jeftinom doskočicom impliciraš kako jedna solidna kartica jedva pokreće igru staru gotov 10 godina.Averus wrote: ↑22/09/2023 21:42Nisam tebi prigovorio nego pitačuTito_i_Partija wrote: ↑22/09/2023 20:38GTA V izaš'o na PC u Aprilu 2015. godine.SpoilerShow
Radeon RX560 izaš'o na tržište 18 Aprila 2017. godine, pune dvije godine kasnije.
Rambo, koji ti je kurac?![]()
Treba postaviti kompletno pitanje, šta očekuje, na kojim postavkama itd.
Pitanje je šta je njemu dovoljno, a ne šta se smatra dovoljnim.
Meni ispod 60fps nije. A nekome je 30fps ekstra.
Meni je 1080p medium settings išla super.
-
DonieBrasco
#45333 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kakva su ovo vremena ljudi dragi proceosor i maticna ploca zadnje dvije-tri generacije cirka 1.000 KM. 
- hopi
#45334 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
uzeo prije par mjeseci hyperx pulsefire fps pro i evo počeo dupli klik da stvara, mada vrlo rijetko
hajde još je pod garancijom, uzeo ga u SA pa mi je usput odnijet ga, ne moram se peglati sa slanjem poštom
ali fakat nisam nikada imao probleme s duplim klikom s ovin noname jeftilen markama
onda corsair, sada ovaj dupli klik
hajde još je pod garancijom, uzeo ga u SA pa mi je usput odnijet ga, ne moram se peglati sa slanjem poštom
ali fakat nisam nikada imao probleme s duplim klikom s ovin noname jeftilen markama
- Tito_i_Partija
#45335 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Prob'o sam i ja prvo Axtona, al' nije mi baš godio, nisam bio oduševljen onim turretima. Al' kad sam onda kren'o opet od početka sa Mayom, sve je išlo super do kraja.Chmoljo wrote: ↑22/09/2023 20:53 Commandosa. Klasicna pucacina-deracina.
Imam i ovaj dlc, gdje se pojavljuje Mr. Torgue.
Rakk don't live much longer than a few years, but I treasure the time we had together. Poor Mister Torgue -- when Beasto died, he cried for a week. The kids made fun of him at school, but I told him not to pay them any mind."
Mr. Torgue: "BEING IN TOUCH WITH YOUR EMOTIONS IS NOT A CHARACTER FLAW!"![]()
Ne mogu ja bez magije, džaba je.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#45336 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ocito.
Meni turret glavu cuva. Ok skine on nesto protivnika, ali mi vise sluzi kao jastuk za metke, dok ja odradjujem protivnike. Ivijek ga bacim na istureno mjesto da skoncentrisu vatru na njega, docim ih ja skidam jedno po jednog.
Super je sto mozes biti metodican sa odredjenim protivnicima. Robotima redovno skinem ruke i onda su gotovo bezopasni. A to se rijesi sa dva dobro plasirana kratka rafala.
Meni turret glavu cuva. Ok skine on nesto protivnika, ali mi vise sluzi kao jastuk za metke, dok ja odradjujem protivnike. Ivijek ga bacim na istureno mjesto da skoncentrisu vatru na njega, docim ih ja skidam jedno po jednog.
Super je sto mozes biti metodican sa odredjenim protivnicima. Robotima redovno skinem ruke i onda su gotovo bezopasni. A to se rijesi sa dva dobro plasirana kratka rafala.
- Tito_i_Partija
#45337 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To je jedan od razloga zašto je igra tako dobra. Imaš 4 karaktera sa unikatnim skillovima i stilom igranja, pa uzmi šta ti odgovara. Tako nešto dotad nije im'o nijedan šuter, samo RPGs. I onda dodaš super priču punu humora i odličan loot system, i eto ti recepta za uspjeh.
Eventualno za moj sledeći run ću da probam Zer0 sniper build, jer generalno volim snajpere u šuterima.
Eventualno za moj sledeći run ću da probam Zer0 sniper build, jer generalno volim snajpere u šuterima.
- ferratilis
#45338 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Za ubuduce, svima koji planiraju kupovati mis: kupovati samo one koji imaju opticki senzor na lijevom i desnom kliku. Moja preporuka ti je Razer Deathadder V2, on je jeftiniji od ostalih. Neces nikad imat dvoklik. I dalje postoji mogucnost da ode scroll wheel ili side buttons, ali dvoklik neces imati sigurno.hopi wrote: ↑22/09/2023 22:54 uzeo prije par mjeseci hyperx pulsefire fps pro i evo počeo dupli klik da stvara, mada vrlo rijetko
Isto pravilo vazi i za controllere, samo hall effect senzori i nista drugo. Ko hoce da mu traje, naravno.
- hopi
#45339 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
OK hvala na odgovoru. Sada vidim da sam pisao u pc igre, zakleo bi se da sam u temu gajmerske konfiguracije.
-
NecuVise
#45340 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Je li ko otvarao miš i čistio? Imam solidan miš ali slabo hvata klikove, moram baš na vrhu pritisnuti da bi reagovao.
- typeOnegative
#45341 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Evo vidim na pc game pass dostupna Forza Motosport za pre-install... 120GB, izlazi za 16 dana
- Chmoljo
#45342 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja uzeo GeForce Now. Nema sta, sve radi ko sat. Jedino je razocarenje sto vidim da izdavaci znaju povlaciti svoje igre sa ove platforme.
Bas onako bezveze, igras nesto, ulupa 200-300 sati i ovima se nadigne, ne moze vise.
Bas onako bezveze, igras nesto, ulupa 200-300 sati i ovima se nadigne, ne moze vise.
- ferratilis
#45343 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kakvu to konekciju imas kad mozes to koristit?
To ti je tipican problem sa pretplatama, i na game passu je tako. Barem najave par sedmica unaprijed.
- _coRey_
#45344 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I zakljucana na 60fps na PCtypeOnegative wrote: ↑23/09/2023 12:59 Evo vidim na pc game pass dostupna Forza Motosport za pre-install... 120GB, izlazi za 16 dana
- Chmoljo
#45345 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
EON Full Duo.ferratilis wrote: ↑23/09/2023 17:25Kakvu to konekciju imas kad mozes to koristit?
To ti je tipican problem sa pretplatama, i na game passu je tako. Barem najave par sedmica unaprijed.
probao No man's Sky. prvo je bilo ogromno razočarenje jer je izgledalo sve ružno i granularno. a onda sam promijenio postavke na DLSS i sasvim druga priča.
ne znam da li ovdje najavljuju, ali obzirom da moja konfa nije toliko grozno loša da ne mogu igrati neke naslove, a opet moraš imati original da bi mogao ikako igrati... nz, vidjeću za idući mjesec.
ali sa dobrom konekcijom, stvarno nije loše. nema neke razlike. bar je ja ne vidim, ali ja nisam stvarno zahtjevan gejmer. daj fin fps i solidnu grafiku i ja sretan.
-
NecuVise
#45346 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
GeForce now je top, ja je još u beti koristio, igrao sa jaranima apex legends i nije bilo razlike između mene i njih koji su igrali na svojim kompjuterima. Kad pogledaš da za 40 KM dobiješ konfu sa rtx 4090 koja sama košta 5000 KM kod nas plus sve ostalo, to uopšte nije skupo. Naravno, ko ima potrebe za tim tierom. Meni je taj servis ekstra. To da će neko povući igru je problem jedino kod nekih neverending igara a ako uzmeš neku igru da pređeš onda ti je svejedno za to. Evo može se Starfield tako igrati, Microsoft je potpisao ugovor na 10 godina sa njima tako da igra neće nigdje 
- Chmoljo
#45347 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam uzeo od 20 maraka. Ne treba mi jace.
- Tito_i_Partija
#45348 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja mislio ovo nešto više u fazonu Gamepass-a, gdje plaćaš mjesečno al' igraš šta god je na ponudi, a ono moraš prvo kupit' igru da bi je igr'o na Geforce Now.Note: You must already own or purchase titles to play them on GeForce NOW.
Čmoljo, ti ionako često šibaš narodne verzije. Ne vidim baš poentu, iskreno.
- ferratilis
#45349 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I ja sam tek sad skontao da moras imati igru da bi je igrao preko geforce now. Ima mi smisla ako zelis igrati npr. Cyberpunk sa svim RTX efektima, a nemas RTX 4090. Ili generalno AAA igre sa dobrom grafikom, a nemas dobar PC. Vjerovatno vecini korisnika to ne treba, ali dobro je da postoji takav servis.
Ono sto se meni ne svidja kao staromodnom igracu koji voli imati sve igre na jednom mjestu je sto Microsoft i ostale kompanije vide svoju buducnost u cloudu. Sve je ok dok je cloud opcionalan, ali ako nekad postane obavezan, to nece biti dobro.
Cak i ideja samog game passa ili pretplata generalno, koliko god dobre bile, mi ne leze, jer ih dozivljavam vise kao katalog demo verzija igara nego nesto cemu se zelim posvetiti, ali vjerovatno sam u manjini.
Ono sto se meni ne svidja kao staromodnom igracu koji voli imati sve igre na jednom mjestu je sto Microsoft i ostale kompanije vide svoju buducnost u cloudu. Sve je ok dok je cloud opcionalan, ali ako nekad postane obavezan, to nece biti dobro.
Cak i ideja samog game passa ili pretplata generalno, koliko god dobre bile, mi ne leze, jer ih dozivljavam vise kao katalog demo verzija igara nego nesto cemu se zelim posvetiti, ali vjerovatno sam u manjini.
- ferratilis
#45350 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
https://www.dsogaming.com/pc-performanc ... -comeback/
No, Cyberpunk 2077 Update 2.0 is not the “greatest comeback”
September 23, 2023 John Papadopoulos
A few days ago, CD Projekt RED released Update 2.0 for Cyberpunk 2077 and to the surprise of no one, the media immediately started overhyping it. A lot of the media calls it “one of the greatest comebacks” and I’m left puzzled. How on Earth is this a comeback? And if this is the greatest comeback, what can we say about No Man’s Sky or Final Fantasy XIV? That they are the “super duper D comebacks“?
For starters, let’s see what Update 2.0 brings to the table. According to CDPR, Patch 2.0 revamps the police system and brings major Combat AI overhauls. Furthermore, it adds over 100 new items – weapons, cyberware & fashion, new story quests and gigs, as well as endless dynamic events & missions. CDPR has also introduced vehicle combat and mounted weaponry, redesigned cyberware and perks. The team has also increased the level cap, and added all-new relic skill tree and abilities.
So, we can all agree that Cyberpunk 2077 now has more content than before. It also has a functional police system (which should have been there from the get-go). Vehicle combat and mounted weaponry are also a welcome addition. All in all, this is a more polished version of CP2077 with more content. But is it an incredible comeback?
Let’s start with the obvious. Cyberpunk 2077 is still NOWHERE CLOSE to what CD Projekt RED promised in 2018. Back then, CDPR described the game as an “open world, narrative-driven role-playing game set in the universe of the classic pen & paper RPG system, Cyberpunk 2020” that would offer “an interactive dialogue system that gives them greater narrative agency.” These two things combined suggested that your choices would have a major impact on the story, similar to what we got in The Witcher 3. The main story remains the same and your choices have minimal impact on it. The main missions also remain the same, and most of them do not provide alternative ways to complete them. This was one of the things that impressed everyone in the E3 2018 Demo. So, the game is still nowhere close to its initial pitch.
Now I’m not downplaying CD Projekt RED here. The team has done an excellent job. With the addition of Path Tracing, it was able to surpass the graphics of the Gamescom 2018 Demo. And yes, the game is in a way better state than its original version.
HOWEVER, this overhaul is nowhere close to what Hello Games did with No Man’s Sky. It’s also nowhere close to what Square Enix did with Final Fantasy XIV. FF 14: A Realm Reborn is a completely different game than its original version. On the other hand, Cyberpunk 2077 plays exactly the same as before.
Realistically, if I had to compare Cyberpunk 2077 Version 2.0 with another game, that’d be Star Wars: Battlefront 2, Battlefield 4 or Fallout 76. These games launched with major issues but over time, their teams were able to significantly improve them. And that’s it. Hell, Fallout 76 may be a bigger comeback than CP2077 as Bethesda implemented human NPCs, something that completely changed the way you play the game.
I get it that Cyberpunk 2077 is the “next big thing for clicks“. I also know that everyone loves a comeback story. But let’s be realistic here. There is nothing wrong with calling Cyberpunk 2077 what it really is; a more polished and less buggy version with some additional content. It’s a solid game. But the “greatest comeback in video games“? Well… as the boss of one of our favorite fighting games says… don’t make me laugh.