SDP
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#45326 Re: SDP
A gdje su te ruke?
-
putokaz1
#45327 Re: SDP
Bošnjačke ruke u RS?
Imat ćemo dvije koalicije
SDA-SBB
SDP-SBIH-NZBLOK-PBHNL..
Mozda čak i treću
Mali broj Bošnjaka će ući,možda i manji nego sad
Imat ćemo dvije koalicije
SDA-SBB
SDP-SBIH-NZBLOK-PBHNL..
Mozda čak i treću
Mali broj Bošnjaka će ući,možda i manji nego sad
-
ušće
#45328 Re: SDP
I ja se pitam...ruke su ruke i one odlučuju ili učestvuju u odlučivanju ...za ili protiv tvoja opcija ili moja opcija ili neka treća ...meni je važno da ih je sve manje iz mog naroda i da će ih svakim danom biti sve manje ...nije domovina SDA nit je to htio niti 1 mart...ako se opet vratimo na zakone o kojima pričamo imaš problem sa nedostatkom Srba u federaciji ...ali eto drž vuka a čobani ovce pojedoše....Chmoljo wrote:A gdje su te ruke?
-
putokaz1
#45329 Re: SDP
17 Srba u FBIH
USK-Musliman Srbin iz npr Nzblok
PK-Nema
TK-Srbin iz SDP
ZDK-Srbin iz SDP
SBK-Srbin iz SDP
BPK-Srbin Muslimanske Vjere iz LIBH
HNK-Srbin iz SDP
ZHK-Srbin iz NSRZB
KS-Jedan iz SDP,Jedan iz NS
10K-Dva iz SNSD
Maksimum 11
Kako sabrati 17?????????
USK-Musliman Srbin iz npr Nzblok
PK-Nema
TK-Srbin iz SDP
ZDK-Srbin iz SDP
SBK-Srbin iz SDP
BPK-Srbin Muslimanske Vjere iz LIBH
HNK-Srbin iz SDP
ZHK-Srbin iz NSRZB
KS-Jedan iz SDP,Jedan iz NS
10K-Dva iz SNSD
Maksimum 11
Kako sabrati 17?????????
- Chmoljo
#45330 Re: SDP
aha, znači ruku nema, jer nema naroda. jasno, nema ko da izabere te ruke.ušće wrote:I ja se pitam...ruke su ruke i one odlučuju ili učestvuju u odlučivanju ...za ili protiv tvoja opcija ili moja opcija ili neka treća ...meni je važno da ih je sve manje iz mog naroda i da će ih svakim danom biti sve manje ...nije domovina SDA nit je to htio niti 1 mart...ako se opet vratimo na zakone o kojima pričamo imaš problem sa nedostatkom Srba u federaciji ...ali eto drž vuka a čobani ovce pojedoše....Chmoljo wrote:A gdje su te ruke?
a đe narod?
-
ušće
#45331 Re: SDP
I ja se vala nešto pitam "đe je"Chmoljo wrote:aha, znači ruku nema, jer nema naroda. jasno, nema ko da izabere te ruke.ušće wrote: I ja se pitam...ruke su ruke i one odlučuju ili učestvuju u odlučivanju ...za ili protiv tvoja opcija ili moja opcija ili neka treća ...meni je važno da ih je sve manje iz mog naroda i da će ih svakim danom biti sve manje ...nije domovina SDA nit je to htio niti 1 mart...ako se opet vratimo na zakone o kojima pričamo imaš problem sa nedostatkom Srba u federaciji ...ali eto drž vuka a čobani ovce pojedoše....
a đe narod?
- Chmoljo
#45332 Re: SDP
eh eto, kad nađeš taj narod, prosvijetli i mene.
ili opet treba spominjati kako se uvijek kuka na posljedicu a nikada na uzrok? tipa, zašto je propao povratak? iz kojih razloga? čijih interesa? je li se nešto bolje moglo uraditi? i ono najbitnije, ko je odgovoran?
znam ja šta je značilo prijavljivanje prebivališta bez ikakvog dokaza. ali ta mogućnost je ostavljena samo da bi se dalo vremena da se ljudi vrate i tako ublaže rezultate etničkog čišćenja, imaju svoje predstavnike u skupštini RS, načelnike i sl. koliko je to vremena trebalo čekati da se primjeni zakonodavstvo koje se očekuje od svake normalne države?
jer koliko god to rješenje imalo svoju pravedničku crtu koju potenciraš, ono nije moglo dovijeka trajati. jedno je prebivalište, drugo je boravište. javašluk je jednostavno došao na naplatu.
ili opet treba spominjati kako se uvijek kuka na posljedicu a nikada na uzrok? tipa, zašto je propao povratak? iz kojih razloga? čijih interesa? je li se nešto bolje moglo uraditi? i ono najbitnije, ko je odgovoran?
znam ja šta je značilo prijavljivanje prebivališta bez ikakvog dokaza. ali ta mogućnost je ostavljena samo da bi se dalo vremena da se ljudi vrate i tako ublaže rezultate etničkog čišćenja, imaju svoje predstavnike u skupštini RS, načelnike i sl. koliko je to vremena trebalo čekati da se primjeni zakonodavstvo koje se očekuje od svake normalne države?
jer koliko god to rješenje imalo svoju pravedničku crtu koju potenciraš, ono nije moglo dovijeka trajati. jedno je prebivalište, drugo je boravište. javašluk je jednostavno došao na naplatu.
-
putokaz1
#45333 Re: SDP
Srebrenica,Osmaci i Vukosavlje nekad bješe Bošnjačko
-
ušće
#45334 Re: SDP
Mrsko mi citirati pa evo ovako
Nemam ja namjeru nikog prosvjetljivati nit dozvoljavam da mi na takav način neko popuje...
Zašto je propao povratak ...pa valjda zbog opstrukcija ,ti nisi bio sa povratnicima recimo oko 2000 ja jesam ti nisi spavao u šatoru i mokroj postelji ja jesam ja na kraju odustao ti nisi imao od čega odustajati ... opstrukcija pravili svi redom znači nema tu nikog bez oraha u džepu .samo su im interesi ponekad bili različiti...jeste trebalo urediti zakone o prebivalištu ( i ako vas mogu zamoliti prestanite mi izigravati profesora i upućivati me na to šta je šta )ali je prije toga je trebalo urediti mnoge prateće podzskonske akte jer su veće zloupotrebe sada sa istim nego sa onim nakaradnim...
Kada stignete pročitajte negdje nevolje rah.Bracike i ko mu je pravio najveće opstrukcije a Bracika nikada nije pripadao " zelenim" ...
Odgovornost treba tražiti od svih koji su bili u kolu ali to ne znači da treba raditi na tome da se ne dogodi da za 10 godina nema ko politički predstavljati interese nesrba u RS ...
Lijep pozdrav
Nemam ja namjeru nikog prosvjetljivati nit dozvoljavam da mi na takav način neko popuje...
Zašto je propao povratak ...pa valjda zbog opstrukcija ,ti nisi bio sa povratnicima recimo oko 2000 ja jesam ti nisi spavao u šatoru i mokroj postelji ja jesam ja na kraju odustao ti nisi imao od čega odustajati ... opstrukcija pravili svi redom znači nema tu nikog bez oraha u džepu .samo su im interesi ponekad bili različiti...jeste trebalo urediti zakone o prebivalištu ( i ako vas mogu zamoliti prestanite mi izigravati profesora i upućivati me na to šta je šta )ali je prije toga je trebalo urediti mnoge prateće podzskonske akte jer su veće zloupotrebe sada sa istim nego sa onim nakaradnim...
Kada stignete pročitajte negdje nevolje rah.Bracike i ko mu je pravio najveće opstrukcije a Bracika nikada nije pripadao " zelenim" ...
Odgovornost treba tražiti od svih koji su bili u kolu ali to ne znači da treba raditi na tome da se ne dogodi da za 10 godina nema ko politički predstavljati interese nesrba u RS ...
Lijep pozdrav
- Chmoljo
#45335 Re: SDP
kaže nemoj mi popovati, a onda krene popovati. pravi se englez, a onda se uvrijedi kada mu se nacrta.
nisam spavao u šatoru. ali nisam jedan od onih koji pod povratak podrazumijeva "vraćanje papaka odakle su šljegli". ljudi se moraju u nešto i vratiti, mora im se pružiti održivi povratak. fraza koja je postala otrcana.
i nemoj biti misteriozan, de reci ko je pravio najviše opstrukcija Braciki. i nemoj svi su. to je priča za malu djecu u školi, jer i oni kontaju da im učiteljica ne može ništa ako su svi ili nije niko. Lagumdžija? Komšić? Špirić? Milorad? Tihić? neki opštinski jad?
nisam spavao u šatoru. ali nisam jedan od onih koji pod povratak podrazumijeva "vraćanje papaka odakle su šljegli". ljudi se moraju u nešto i vratiti, mora im se pružiti održivi povratak. fraza koja je postala otrcana.
i nemoj biti misteriozan, de reci ko je pravio najviše opstrukcija Braciki. i nemoj svi su. to je priča za malu djecu u školi, jer i oni kontaju da im učiteljica ne može ništa ako su svi ili nije niko. Lagumdžija? Komšić? Špirić? Milorad? Tihić? neki opštinski jad?
- cyprus
#45336 Re: SDP
Provođenje povratka je morao biti CILJ BROJ 1 bošnjačkog političkog vrha nakon rata... Znači, ništa, apsolutno ništa nije smjelo biti važnije od toga... A koliko visoko je to zaista stajalo na listi prioriteta?
- Chmoljo
#45337 Re: SDP
da.
a svelo se na mahalsku priču: joj ovih seljaka, što se ne vraćaju otkud su došli.
ali mislim da nije za ovog topica definitivno...
@ušće, predlažem ti da otvoriš temu na kojoj bi mogao pisati o ovome, jer imaš i sam iskustva.
a svelo se na mahalsku priču: joj ovih seljaka, što se ne vraćaju otkud su došli.
@ušće, predlažem ti da otvoriš temu na kojoj bi mogao pisati o ovome, jer imaš i sam iskustva.
-
ušće
#45339 Re: SDP
Nije problem otvoriti temu ,ali pošto ja poznajem sebe vrlo vjerojatno bi brzo nekoga zatjerao gdje ne treba .ipak je to tema koja može nositi puno negativnog naboja...pozzChmoljo wrote:da.
Osim ako nisi ciljao na nešto drugo ,tada nije problem ne bježim...
- Chmoljo
#45340 Re: SDP
ciljao sam na kvalitetnu i informativnu temu.
a ne sjećam se da se neko posebno bavio ovim pitanjem, koje je bitno, ali je postalo izlizana frazetina.
a ne sjećam se da se neko posebno bavio ovim pitanjem, koje je bitno, ali je postalo izlizana frazetina.
- General War
#45341 Re: SDP
....eno naroda u tuzli, sarajevu...al ode glasacko tijelo ako se vrate...Chmoljo wrote:eh eto, kad nađeš taj narod, prosvijetli i mene.
- Teniser
#45342 Re: SDP
Boljeg suradnika od SDP a u vezi talova i drugih malverzacija s ciljem ojađivanja države i naroda SDA nikad neće imati.
Vrijeme je da crveni odu u povijest.
Vrijeme je da crveni odu u povijest.
-
putokaz1
#45343 Re: SDP
u Tuzli juče puna Dvorana na SDP skupu
- Ned071
#45344 Re: SDP
Povratak je propao jer se 80 posto protjeranih nikad nije ni htio vratiti... Da budemo iskreni
- vatrogasac
#45345 Re: SDP
Od preko 100.000 Tuzlaka moglo je više. Toliko je juče bilo na džumi samo u Prinčevoj džamiji.putokaz1 wrote:u Tuzli juče puna Dvorana na SDP skupu

-
putokaz1
#45346 Re: SDP
Nije TačnoNed071 wrote:Povratak je propao jer se 80 posto protjeranih nikad nije ni htio vratiti... Da budemo iskreni
Svi su htjeli vratiti
Ali Povratak je propao jer su Povratnici očekivali povratak na staro,vlast bez RS,Ono staro završiš školu radiš,imaš sigurnost ,na svojoj zemlji,i onu Sreću Života koja je bila 1946-1992
Očekivali su da će se država boriti za njih,da će im Alija pomoći ,da će im pare date za kuće,da će im s eobezbjediti sigurnost i d aće RS nestati za par godina
Postepeno su iz Kladnja,Tuzle ,Sarajeva odlazili za Ameriku,Kanadu ili se snalazili u Vogošći,Djeca nemaju volju da s evrate jer znaju da nema perpsektive
Stari bi se po koji i vratili radi emocija
Zamisli sad Izbor nekoga rodom iz Srebrenice da Živi gdje je odrastao u FBIH ili da se vrati na Razrušeno čega se sjeća samo po Zlu
Vogošća stan ili Selo kod Rudog Naravno Vogošća,Ilijaš itd
Kakvi takvi uslovi postoje u:Srebrenici,Prijedoru,Doboju,Zvorniku...
Ali Foča,Rudo,Čajniče,Rogatica,.....Zacementirano
Povratnici nema pravo na jezik,Historiju,Kulturu jedino su džamije obnovljene
- johntra
#45348 Re: SDP
jebo salu, bitno je da od tih 100.000+ Tuzlaka njih 70 posto glasa za SDP...vatrogasac wrote:Od preko 100.000 Tuzlaka moglo je više. Toliko je juče bilo na džumi samo u Prinčevoj džamiji.putokaz1 wrote:u Tuzli juče puna Dvorana na SDP skupu
- vatrogasac
#45349 Re: SDP
Kako to? A Gutić vlada kantonom u kome je i Tuzla.johntra wrote:
jebo salu, bitno je da od tih 100.000+ Tuzlaka njih 70 posto glasa za SDP...
-
putokaz1
#45350 Re: SDP
Gutić vlada jervatrogasac wrote:Kako to? A Gutić vlada kantonom u kome je i Tuzla.johntra wrote:
jebo salu, bitno je da od tih 100.000+ Tuzlaka njih 70 posto glasa za SDP...
SDA Pobjedi u
Banovućima ,Teočaku,Kladnjui,Srebreniku,Sapni,Doboj Istoku i Čeliću i ostvari dobar rezultat u Nekim drugim općinama