BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
AmirBaa
#45301 Re: BHTelecom All About
djaba im da imaju 30974307 milijardi profita kad je meni upload ovakav http://postimg.org/image/ft490p6gh/ 
-
sencobih
#45302 Re: BHTelecom All About
@rizibizi
To kasni analiza iz beograda? Strpi se, radi nadlezni sektor na tome
To kasni analiza iz beograda? Strpi se, radi nadlezni sektor na tome
-
rizibizi
#45303 Re: BHTelecom All About
Velika novost uz danasnji racun.Snizenje cijena medjunarodnih poziva iz mobilne mreze.Hvala vam sto ste se sjetili svi smo s nestrpljenjem cekali ovo pojeftinjenje,sad ce moj drug Bik koji sjedi sa svog ultra broha moci zvati svoju nanu u Keniju da se sut isprica.Realno ne znam nikoga ko je dovoljno lud i pun para da s mobitela pravi medjunarodne pozive ali eto nek je jeftinije pa kako god.
Kakvog Bg ja u sred sehera,na privremenom odmoru u Dalmaciji.Nemam ja nadlezni sektor samo svoj dzep.
Kako je RAK najavio ocekivao sam kad se vratim za 13-15 km svega ko kod torcidasa kad ono samo jeftiniji razgovori preko grane.Negdje se nesto pojebalo u komunikaciji ocigledno pa se niste skontali sta treba nivelisati.
Kakvog Bg ja u sred sehera,na privremenom odmoru u Dalmaciji.Nemam ja nadlezni sektor samo svoj dzep.
Kako je RAK najavio ocekivao sam kad se vratim za 13-15 km svega ko kod torcidasa kad ono samo jeftiniji razgovori preko grane.Negdje se nesto pojebalo u komunikaciji ocigledno pa se niste skontali sta treba nivelisati.
-
kakabanja213
#45304 Re: BHTelecom All About
Mirza, nije valjda da mislite u telekomu da cete od prosjecnog korisnika fiksne povecati prihode ili dobit. Imate li ikakvu analizu navika prosjecnog korisnika fiksne, prosjecan broj godina korisnika fiksne ili neki poslovni plan u skladu sa tim analizama. Evo ti jedna mala analiza moje ulice. Imas 10 kuca koje su prije 1 godinu imale na ponudi velnet i bh telecom. 8 kuca je imalo osnovni paket velneta (samo analogija). Ostalo dvoje je imalo Moja tv premi (105 km). Ja sam imao bar jos 4 usluge bh telecoma.
Dolazi Telemach i gubite ova 2 premi paketa. Od ovih ostalih 8, cetvoro uzima moja tv (zbog PINK i eto sto je telekom nasa firma) a cetvoro ide na telemah. E vidis vi ste tu povecali udio ali da li ste ista dobili. Znas li kakve su vam sanse da prodate bilo kakavu drugu uslugu? Nikakva. Sad ce vam jos i postapide ovi otkazati jer su dobili fiksnu. Ode to na prepaid. A produzava se datum vrijednosti dopune. I naravmo vecina poziva ide sa besplatne fiksne. A brzine, Hd, shiftovi , moji izbori i ostalio to ti prosjecnom korisniku fiksne nista ne treba.
Dolazi Telemach i gubite ova 2 premi paketa. Od ovih ostalih 8, cetvoro uzima moja tv (zbog PINK i eto sto je telekom nasa firma) a cetvoro ide na telemah. E vidis vi ste tu povecali udio ali da li ste ista dobili. Znas li kakve su vam sanse da prodate bilo kakavu drugu uslugu? Nikakva. Sad ce vam jos i postapide ovi otkazati jer su dobili fiksnu. Ode to na prepaid. A produzava se datum vrijednosti dopune. I naravmo vecina poziva ide sa besplatne fiksne. A brzine, Hd, shiftovi , moji izbori i ostalio to ti prosjecnom korisniku fiksne nista ne treba.
-
sencobih
#45305 Re: BHTelecom All About
Lijepo si to izračunao, ali nažalost rezultat je netačan. Sjedi 1. 
- HB_BHF
#45306 Re: BHTelecom All About
Raja, da ne otvaram novu temu... Planiram uzeti na rate mob. u telekomu: Samsung J5 ili LG K10. Mob. je za ćaleta, znači njemu je bitno da sve fercera kako treba (mejlovi, viber, web, pregled pdf dokumenata) i da je što bolja baterija. Da čujem preporuke, J5 ili K10 ili neki drugi?
-
batara
#45307 Re: BHTelecom All About
Samsung J5HB_BHF wrote:Raja, da ne otvaram novu temu... Planiram uzeti na rate mob. u telekomu: Samsung J5 ili LG K10. Mob. je za ćaleta, znači njemu je bitno da sve fercera kako treba (mejlovi, viber, web, pregled pdf dokumenata) i da je što bolja baterija. Da čujem preporuke, J5 ili K10 ili neki drugi?
Beton telefon, ja ga uzeo prije 2mjeseca preko telekoma, prezadovoljan sam
Preopteretio sam ga sa svim mogucim aplikacijama; viber, what's up, facebook, messenger, office, adobe..da ne nabrajam jos koje..Dosad nijednom nije zasteko, radi ko singerica
- Quaresma
#45308 Re: BHTelecom All About
također, bježi od LGijevih telefona, osim samo flagshipa, sve ispod samo bacanje para
- ElRe
#45309 Re: BHTelecom All About
Kao sto je i bilo price, MojaTV Moj izbor je najbolji produkt BH Telecoma u zadnjih 20ak godina. Realno, i jedinstven koncept na Balkanu. DT sa Magentom i MTS sa BOX paketima imaju slucan nacin pakateriranja, ali puno zaostaju u pogledu mogucih opcija za uvezivanje.
Naravno, MojaTV Moj izbor je dao rezultat i na trzistu, pa je BH Telecom poprilicno preuzeo korisnika Telemachu na dijelu terirorija koje pokriva HS (Sarajevo i Mostar). U Tuzli takodje Telemach ne uspijeva da napravi znacajniji prodor. Ponuda Logosofta u odnosu na BH Telecom je svakako inferiorna.
Naravno, MojaTV Moj izbor je dao rezultat i na trzistu, pa je BH Telecom poprilicno preuzeo korisnika Telemachu na dijelu terirorija koje pokriva HS (Sarajevo i Mostar). U Tuzli takodje Telemach ne uspijeva da napravi znacajniji prodor. Ponuda Logosofta u odnosu na BH Telecom je svakako inferiorna.
-
hladan.preminger
#45310 Re: BHTelecom All About
Nakon mjesec i po dana, neke se posvetio problemu i za par minuta na centrali i par klikova rješio problem.
Nije mi jasno zasto treba toliko vremena da se rješi tako obican problem.
Nije mi jasno zasto treba toliko vremena da se rješi tako obican problem.
-
kakabanja213
#45311 Re: BHTelecom All About
Ok samo sta dalje prodati tim korisnicima. Djaba ti sve ako su oni npr. kao moj otac. Jos uvijek mu nije najjasnije kako u ovaj izbor ne moze uvezati telefon u drugom stanu koji je na telemachu. A sigurno je intelektualno i tehnoloski vise potkovan u odnosu na 90% svojih vrsnjaka. Ili mojoj mami da je dovedena optika dovedena do kuce a da se sada moraju kablovi provesti do uticnice. Kaze nikakvi kablovi ne dolaze u obzir pa makar nikad ne imala ni telefon ni televiziju. Jednostavno ne treba im.ElRe wrote:Kao sto je i bilo price, MojaTV Moj izbor je najbolji produkt BH Telecoma u zadnjih 20ak godina. Realno, i jedinstven koncept na Balkanu. DT sa Magentom i MTS sa BOX paketima imaju slucan nacin pakateriranja, ali puno zaostaju u pogledu mogucih opcija za uvezivanje.
-
mirza_15
#45312 Re: BHTelecom All About
Ne treba ni mojim. Govorimo o generaciji koja ce koristi mobilne telefone i kojoj ce biti dosta jos nekoliko programa na TV-u. Oni ni internet ne koriste. Oni nisu ni "meta".
Za 10-tak godina (nije to puno kada je globalno planiranje u pitanju) cemo pricati o IoT-u, pametnim kucama, nadzoru automobila npr., i o 5G mrezama. Telecom je jedini u BiH radio neki projekat vezano za IoT. Kod nas to jos nije zanimljivo, ali vec se zahuktava u Hrvatskoj npr. A za tih 10 godina ces vec imati informaticki pismenu generaciju koja ce imati svoje porodice (citaj, koja ce da zaradjuje pare i odlucuje o njihovom trosenju) i koja ce znati da prepozna prednosti tih ponuda. Itekako ce se imati sta prodati u buducnosti. Sada je aktuelan quad play, pa ce biti 4G/5G mreza, pa onda sve ono sto ce primjena 5G mreza donijeti sa sobom. Uz sve to, paralelno, ce ici i implementacija IoT-a. IoT je sasvim sigurno, usluga buducnosti. Sa IoT-om neces vise samo komunicirati na daljinu putem interneta, nego ces i sa udaljenih lokacija obavljati poslove za koje sada moras biti na lokaciji. IoT i 5G ce obiljeziti buducnost kada su telekomunikacije u pitanju.
Za 10-tak godina (nije to puno kada je globalno planiranje u pitanju) cemo pricati o IoT-u, pametnim kucama, nadzoru automobila npr., i o 5G mrezama. Telecom je jedini u BiH radio neki projekat vezano za IoT. Kod nas to jos nije zanimljivo, ali vec se zahuktava u Hrvatskoj npr. A za tih 10 godina ces vec imati informaticki pismenu generaciju koja ce imati svoje porodice (citaj, koja ce da zaradjuje pare i odlucuje o njihovom trosenju) i koja ce znati da prepozna prednosti tih ponuda. Itekako ce se imati sta prodati u buducnosti. Sada je aktuelan quad play, pa ce biti 4G/5G mreza, pa onda sve ono sto ce primjena 5G mreza donijeti sa sobom. Uz sve to, paralelno, ce ici i implementacija IoT-a. IoT je sasvim sigurno, usluga buducnosti. Sa IoT-om neces vise samo komunicirati na daljinu putem interneta, nego ces i sa udaljenih lokacija obavljati poslove za koje sada moras biti na lokaciji. IoT i 5G ce obiljeziti buducnost kada su telekomunikacije u pitanju.
-
kakabanja213
#45313 Re: BHTelecom All About
Sacekaj niste jos ni 3g kako treba implementirali. U zapadnoj Hercegovini na ogranicenom broju mjesta ima 3g signal. Evo zab pola sata cu u Posusje. Ruku dajem vise nema nego ima 3g nisam odavno bio. U Mostaru je sve vise i vise rupa 3g signala (ovaj HVO dio). Kakav crni 3g.mirza_15 wrote:Ne treba ni mojim. Govorimo o generaciji koja ce koristi mobilne telefone i kojoj ce biti dosta jos nekoliko programa na TV-u. Oni ni internet ne koriste. Oni nisu ni "meta".
I stvarno mislis da vam je strukutura korisnika takva. Pa time shift je najavaljen na pocetku Moja Tv a implemetiran ograniceno prije pola godine.
- almirony
#45314 Re: BHTelecom All About
@mirza_15
Dosadno mu, loži te
Dosadno mu, loži te
-
mirza_15
#45315 Re: BHTelecom All About
Ociglednoalmirony wrote:@mirza_15
Dosadno mu, loži te
-
kakabanja213
#45316 Re: BHTelecom All About
Ne rise Almire, valja sad u slobodarske krajeve.
Mirza ovo je jedini koji vam je ostao vjeran da ga znam a da mu mozete prodati svasta.
Mirza ovo je jedini koji vam je ostao vjeran da ga znam a da mu mozete prodati svasta.
- almirony
#45317 Re: BHTelecom All About
Tacno ću te prijaviti moderatorimakakabanja213 wrote:Ne rise Almire, valja sad u slobodarske krajeve.
Do zadnje kapi krvi za BHT
-
kakabanja213
#45318 Re: BHTelecom All About
Trebam li te podsjetiti na komentare o liku koji ti je postavljao router prije 15 tak dana, odnosno o kolicini njegovog znanja.almirony wrote:Tacno ću te prijaviti moderatorimakakabanja213 wrote:Ne rise Almire, valja sad u slobodarske krajeve.
Mirza ovo je jedini koji vam je ostao vjeran da ga znam a da mu mozete prodati svasta.![]()
![]()
Do zadnje kapi krvi za BHTnek nam i raja ima za plate, ha ja
-
GaRGa
#45319 Re: BHTelecom All About
izjava godine

Djaba ti sve ako su oni npr. kao moj otac. Jos uvijek mu nije najjasnije kako u ovaj izbor ne moze uvezati telefon u drugom stanu koji je na telemachu. A sigurno je intelektualno i tehnoloski vise potkovan u odnosu na 90% svojih vrsnjaka.
-
sencobih
#45320 Re: BHTelecom All About
bi li moglo u moj izbor da uđe i plaćanje saobraćajnih kazni na rate?GaRGa wrote:izjava godine
Djaba ti sve ako su oni npr. kao moj otac. Jos uvijek mu nije najjasnije kako u ovaj izbor ne moze uvezati telefon u drugom stanu koji je na telemachu. A sigurno je intelektualno i tehnoloski vise potkovan u odnosu na 90% svojih vrsnjaka.
- almirony
#45321 Re: BHTelecom All About
@kakabanja213
Vjerovatno su u Telemachu svi PhD informatike.
No, to nema nikakve veze sa uslugom koju nude, a koja je meni bitna. Nikakav cable net, se ne moze mjeriti sa VDSLom i ti sam to znas (znaci poznavajuci te, ocekujem te vrlo brzo da svratis kod prijatelja i zatrazis paket
). Znaci VDSL je bitan i to je meni bitno, a ovo ostalo, niko se nije naucen rodio 
Vjerovatno su u Telemachu svi PhD informatike.
No, to nema nikakve veze sa uslugom koju nude, a koja je meni bitna. Nikakav cable net, se ne moze mjeriti sa VDSLom i ti sam to znas (znaci poznavajuci te, ocekujem te vrlo brzo da svratis kod prijatelja i zatrazis paket
-
mirza_15
#45322 Re: BHTelecom All About
Time shift je bio od pocetka ponude mojaTV. Prosiren je prije izvjesnog vremena na veci broj programa. Vidis da neki to tek uvode i najavljuju kao revoluciju plus naplacujukakabanja213 wrote: Sacekaj niste jos ni 3g kako treba implementirali. U zapadnoj Hercegovini na ogranicenom broju mjesta ima 3g signal. Evo zab pola sata cu u Posusje. Ruku dajem vise nema nego ima 3g nisam odavno bio. U Mostaru je sve vise i vise rupa 3g signala (ovaj HVO dio). Kakav crni 3g.
I stvarno mislis da vam je strukutura korisnika takva. Pa time shift je najavaljen na pocetku Moja Tv a implemetiran ograniceno prije pola godine.
3G je jedno, 5G nesto sasvim drugo. 4G nema zbog politike. BH Telecom ga davno implementirao. Sto se tice 3G signala svi imaju rupe ponegdje, ali ih BH Telecom ima najmanje. Ubjedljivo najbolja 3G mreza u drzavi. Mislis da HT u Hrvatskoj, kao najjaci operater nema rupa? A ako se nastavi trend tehnoloskog razvoja kakav ima BH Telecom vjeruj mi da necemo uopste kaskati za regionom. Nikada i nismo, cak smo isli i naprijed do ovog 4G i politike oko digitalizacije TV signala.
- ElRe
#45323 Re: BHTelecom All About
Ako se gleda realno jedini konkurent BH Telecomu u Bosni je MTS kojeg nema u Federaciji. Telemach to nije, nema mobilnu i uskoro (1-2 godine) je nece imati. Kao sto Mirza rece buducnost (10 godina) je u mobili, a u Bosni BH Telecom tu ima najbolje osnove. UG ce u regionu vjerovatno kupiti Telenor mobilnu diviziju (SCG), u Slo vec imaju Tuš Mobil, ali u Bosni bez vece reorganizacije trzista nemaju i nece imati mobilu.
-
hladan.preminger
#45324 Re: BHTelecom All About
mirza_15 wrote:Ne treba ni mojim. Govorimo o generaciji koja ce koristi mobilne telefone i kojoj ce biti dosta jos nekoliko programa na TV-u. Oni ni internet ne koriste. Oni nisu ni "meta".
Imam pitanje/pomoć.
Imam telfon HTC ONE M7, i ne mogi nikako naštimati HDSPA na njemu, vec samo radi EDGE. Imam internet paket na prepaidu od 500MB, ali ga ne mogu iskorisiti, zbog slabe brzine. Na prijesnjem HTC ONE X je sve radilo bez problema, brzina bila oko 4Mbps.
Imaju li kakve postavke za taj telefon posben ili?
- avaks
#45325 Re: BHTelecom All About
U mrežnim postavkama prebaci da ti podrazumijevana veza bude 3G/WCDMA a ne samo 2G. Vjerovatno zato nemaš 3G ili H+ osim ako u mjestu gdje si nema 3G signala.