BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
bumerangss

#45276 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

bumerangss wrote:Brat mi je danas u bhtelecomu podnio zahtjev za spajanje netflat5 i moja tv phone sto koristi 18 mjeseci u full paket. Rekli mu da trenutno nemaju gigaset telefona :roll: Hoce li on dobiti taj telefon kad ga nabave ili nece nikad? I odmah danas je uzeo mobitel LG K8 na 24 mjeseca tj ukupno 362KM ali nije imao nikakav popust jer kao nisu mu istekla 24 mjeseca koristenja moja tv. Je li to ispravno?
mirza, ing... ima li koga?

Sad sam zvao 1444 i rece teta da nece dobiti gigaset jer nije novi korisnik :-)

Teta nije znala reci kad ce moci uzeti neki novi uredjaj, je li dok otplati ovaj za 24 mjeseca ili za 6 mjeseci dok mu istekne 24 mjeseca koristenja moja tv a ustvari ne zna hoce li to biti novi ugovor za full paket ili ce biti anex predhodnog ugovora koji traje 18 mjeseci??? :-)

I sto je najgore, ja ga nagovorio za ovaj moj izbor da ujedini full paket i tri ultre i pristao je ali mi sad teta na 1444 rece da ne moze zato sto je uzeo na 24 mjeseca mobitel LG i zbog toga ne može ujediniti u moj izbor taj full i 3 ultre :-)

Oooooj Bože komplikacija! :skoljka:
rodjeni_95

#45277 Re: BHTelecom All About

Post by rodjeni_95 »

Hoće ovi moji da priključe MojaTV net paket. Tamo piše brzina neta 10/1 Mbs i čini mi se 140 kanala. Ali imaju ona 2 dodatna paketa - kod prvog je brzina 30/2 Mbs a drugog 100/3 Mbs.
E sad kad bi uzeo ovaj dodatni prvi paket da li bi brzina bila 40Mbs. (ovih 10 standardnih + ovih 30 dodatnih) ili bi brzina bila samo 30Mbs tj. od tog dodatnog paketa?

I još nešto,da li je ograničen download?
skupljac_zeljeza

#45278 Re: BHTelecom All About

Post by skupljac_zeljeza »

rodjeni_95 wrote:Hoće ovi moji da priključe MojaTV net paket. Tamo piše brzina neta 10/1 Mbs i čini mi se 140 kanala. Ali imaju ona 2 dodatna paketa - kod prvog je brzina 30/2 Mbs a drugog 100/3 Mbs.
E sad kad bi uzeo ovaj dodatni prvi paket da li bi brzina bila 40Mbs. (ovih 10 standardnih + ovih 30 dodatnih) ili bi brzina bila samo 30Mbs tj. od tog dodatnog paketa?

Zavisi od tehničkih mogućnosti. Ja sam uzeo paket 1 i maksimum koji su uspjeli izvući u tom 30+ je 42 mbps, a da radi uredno i tv.

Internet ti je flat.
mirza_15

#45279 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

bumerangss wrote:
bumerangss wrote:Brat mi je danas u bhtelecomu podnio zahtjev za spajanje netflat5 i moja tv phone sto koristi 18 mjeseci u full paket. Rekli mu da trenutno nemaju gigaset telefona :roll: Hoce li on dobiti taj telefon kad ga nabave ili nece nikad? I odmah danas je uzeo mobitel LG K8 na 24 mjeseca tj ukupno 362KM ali nije imao nikakav popust jer kao nisu mu istekla 24 mjeseca koristenja moja tv. Je li to ispravno?
mirza, ing... ima li koga?

Sad sam zvao 1444 i rece teta da nece dobiti gigaset jer nije novi korisnik :-)

Teta nije znala reci kad ce moci uzeti neki novi uredjaj, je li dok otplati ovaj za 24 mjeseca ili za 6 mjeseci dok mu istekne 24 mjeseca koristenja moja tv a ustvari ne zna hoce li to biti novi ugovor za full paket ili ce biti anex predhodnog ugovora koji traje 18 mjeseci??? :-)

I sto je najgore, ja ga nagovorio za ovaj moj izbor da ujedini full paket i tri ultre i pristao je ali mi sad teta na 1444 rece da ne moze zato sto je uzeo na 24 mjeseca mobitel LG i zbog toga ne može ujediniti u moj izbor taj full i 3 ultre :-)

Oooooj Bože komplikacija! :skoljka:
Ako nije dobio gigaset kada je uzimao phone (mislim da za phone nije isao) trebao bi ga dobiti ako prelazi na full. Medjutim, mislim da postoji ta ograda "ukoliko ih ima na stanju". Mislim da ce dobiti naknadno telefon ako ga sada ne dobije.

Ne znam sta se desava u tom slucaju kada uzmes telefon bez popusta. Trebalo bi nakon isteka tih 6 mjeseci (do prva 24 mjeseca) da stekne pravo na kupovinu sa popustom jer i taj aparat sto je uzet na 24 mjeseca nije uzet sa popustom. Doduse, ove zavrzlame oko kupovine opreme ne znam bas najbolje pa moguce i da grijesim.

MojaTV moj izbor ne bi trebao imati veze sa tim sto je uzeo telefon. Probaj ti otici u najblizi telecom shop pa to sve provjeri.
mirza_15

#45280 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

rodjeni_95 wrote:Hoće ovi moji da priključe MojaTV net paket. Tamo piše brzina neta 10/1 Mbs i čini mi se 140 kanala. Ali imaju ona 2 dodatna paketa - kod prvog je brzina 30/2 Mbs a drugog 100/3 Mbs.

Prvi paket je 10+/1. Ovo "+" znaci da ce brzina u tom paketu ici i do 25/1 ukoliko postoji tehnicka mogucnost.

Brzina u drugom paketu je 30+/2. Ovo "+" znaci da ce brzina ici i do 50/2 ukoliko postoji tehnicka mogucnost.
bumerangss

#45281 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

hvala mirza :thumbup:
REDDEVILS

#45282 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Cetvrtog maja podnio zahtjev za dodatni paket jedan, jesanestog zvao 1444 i rekosemi da postoji TM i da ce me zvati i jos nista. Danas sam isao u poslovnicu BH Telecoma da potpisem novi ugovor i dobio sam tablet za marku i sim karticu za mobilni internet e sad dali se kartica treba aktivirati dabi mi doslo 5 KM kredita ili dodje kartica sa 0 KM kredita . i pito sam na salteru za dodatni paket da mi provjeri i lik mi kaze prije petnaest dana su proslijedili nalog monterima. Molio bi mirzu da mi pojasni oko ove kartice za mobilni internet jer mogu slati poruke a na racunu mi pise da imam 0 KM kredita. :-?
Hyperthalamus

#45283 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Hyperthalamus wrote:
escobar__ wrote:Nema Paketa 1, dan 20. :lol:
Ja vec 11 dana nemam usluge nikako...pustili mi paket 1, nisu zamijenili modem, jer ih nemaju...smetnja prijavljena jos 26.05. nit' ko zove, niti dolazi. Danas zvao 1444 da vidim sta je sa prijavom...kaze teta...to stvarno nije ok, da toliko traje otklanjanje smetnji...evo vam broj montera, pa vidite s njima zasto je nalog toliko dugo na cekanju...zovi, zovi...niko se ne javlja.
Update.
Danas bio monter....donio innbox...sve proradilo ☺ .

http://www.speedtest.net/my-result/a/1984767597
mirza_15

#45284 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

REDDEVILS wrote:Cetvrtog maja podnio zahtjev za dodatni paket jedan, jesanestog zvao 1444 i rekosemi da postoji TM i da ce me zvati i jos nista. Danas sam isao u poslovnicu BH Telecoma da potpisem novi ugovor i dobio sam tablet za marku i sim karticu za mobilni internet e sad dali se kartica treba aktivirati dabi mi doslo 5 KM kredita ili dodje kartica sa 0 KM kredita . i pito sam na salteru za dodatni paket da mi provjeri i lik mi kaze prije petnaest dana su proslijedili nalog monterima. Molio bi mirzu da mi pojasni oko ove kartice za mobilni internet jer mogu slati poruke a na racunu mi pise da imam 0 KM kredita. :-?
Ultra ili neki mobilni internet?
mirza_15

#45286 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

BH Telecom povecao trzisni udio u fiksnoj i mobilnoj telefoniji u prvom kvartalu :faraon1:

Image

Image
REDDEVILS

#45287 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

mirza_15 wrote:
REDDEVILS wrote:Cetvrtog maja podnio zahtjev za dodatni paket jedan, jesanestog zvao 1444 i rekosemi da postoji TM i da ce me zvati i jos nista. Danas sam isao u poslovnicu BH Telecoma da potpisem novi ugovor i dobio sam tablet za marku i sim karticu za mobilni internet e sad dali se kartica treba aktivirati dabi mi doslo 5 KM kredita ili dodje kartica sa 0 KM kredita . i pito sam na salteru za dodatni paket da mi provjeri i lik mi kaze prije petnaest dana su proslijedili nalog monterima. Molio bi mirzu da mi pojasni oko ove kartice za mobilni internet jer mogu slati poruke a na racunu mi pise da imam 0 KM kredita. :-?
Ultra ili neki mobilni internet?
Karticu sam dobio uz Tablet ultra je.

https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M51add1ab5aa.html
doff

#45288 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

REDDEVILS wrote:Karticu sam dobio uz Tablet ultra je.

Taj kredit što dobiješ nalazi se na bonus računu a ne na glavnom. U tome je kvaka
valjuga

#45289 Re: BHTelecom All About

Post by valjuga »

Officer Crabtree wrote:Jedno laičko pitanje, ukoliko je telefon kupljen u BH Telecomu te potencijalno može se koristiti samo na BH Telecom mreži, da li njegovo "otključavanje" za druge mreže podrazumijeva i da oni uzmu taj telefon na nekoliko dana da to riješe, ili se to nekako drugačije rješava...

(Sorry na vjerovatno nestručnim terminima)
Odeš u poslovnicu BHT i podneseš zahtjev za otključavanje.
I za jednu ili dvije sedmice dobiješ kovertu sa uputstvom za otključavanje i sa kodom koji ćeš ukucat.
Walk in the park...
Edit: Telefon mora bit otplaćen i ne daješ ga nikom.Oni to sve bez telefona urade.
Last edited by valjuga on 07/06/2016 19:23, edited 1 time in total.
REDDEVILS

#45290 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

doff wrote:

Taj kredit što dobiješ nalazi se na bonus računu a ne na glavnom. U tome je kvaka
Kojem bonus racunu ne kontam :?:
Del_Boy1

#45291 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

REDDEVILS wrote:
doff wrote:

Kojem bonus racunu ne kontam :?:
Probaj sa *110# provjerit stanje bonus računa, ako je uopšte to moguće na toj kartici.
REDDEVILS

#45292 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Moze provjerio Sam stanje bonus racuna I on iznosi 2.80 KM Hvala :thumbup:
sencobih

#45293 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

mirza_15 wrote:BH Telecom povecao trzisni udio u fiksnoj i mobilnoj telefoniji u prvom kvartalu :faraon1:

Image

Image
Zar nije propao telekom? redovi na salterima za prelazak :?
mirza_15

#45294 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ja oplako kada sam vidio da je i fiksna u procentima povecala svoj udio u odnosu na konkurenciju. Izbise hejterima posljednji argument iz ruku. Znaci, povecana dobit, raste broj korisnika. Jos da mojatv ode preko 200.000 milja :mrgreen:
kakabanja213

#45295 Re: BHTelecom All About

Post by kakabanja213 »

Nas i Rusa 300 miliona. Bas si nam predstavio jako kompleksnu analizu stanja trzista.
Naravno nisam hejter, ali jednostavno nisam zadovoljan kvalitetom usluga Bh telecoma.
mirza_15

#45296 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

O uslugama nisam ni govorio. Neko je zadovoljan s njima, neko nije kao i kod svih operatera. Osvrnuo sam se samo na pricu kako propada BH Telecom, kako BH Telecom ima sve manje i manje korisnika itd. Pogledas onda relevantne pokazatelje i shvatis da to nema veze sa zivotom:

Dobit povecana
U prvom kvartalu rast udjela u mobilnoj i sto je i za mene iznenadjujuce u fiksnoj. Ovome je vjerovatno doprinio rast mojatv i pad fiksne kod drugih operatera. O mojatv necu ni da pricam. Ona konstatno raste.

Ovo je druga tema. Mozda je i povezana sa pricom o zadovoljstvu korisnika i uslugama koje se nude, ali nije prica o tome, a tice se bh telecoma i spada pod naslov ove teme.
sencobih

#45297 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

BH firma, a uz to radi dobro, trn u oku mnogima, knedla koju gutaju i dave se. Mnogi joj žele raspad ali ona sve jača i jača. Enigma za ove i one tamo. :bih: :bih: :bih:
Free Spirit

#45298 Re: BHTelecom All About

Post by Free Spirit »

Jedan od bitnih aduta BHT-a je pokrivenost udaljenijih sredina sa kompletnim paketom fiksnog, mobilnog, TV, internet saobraćaja. Takav slučaj je i kod mene bio, sad i da dođe druga firma ne bih mijenjao. Cijene možda jesu skuplje od većine (brzine i cijene net-a su bolne tačke) al znam da će bar jedan dio para koji dam biti potrošen na ovu državu i unaprjeđenje infrastrukture u istoj. Stari fura postpaid haman od kad je bio dostupan na našim prostorima, ja na ultri od kad je najmanja dopuna bila cvaja :roll: a buraz se prebacio na postpaid. Nije mi jasno što se i ja ne prebacim na student paket, ionako trošim minimum toliko na dopune :-D

Eksperimentisali smo i sa eronetom i skupo platili (stari naletio na ona govna od telefona pod ugovorom), halo nema dovoljno dobar signal za moje potrebe (imao sam jedno vrijeme broj dok se ašikovalo - i nervirao se bezveze). Džaba što se naplaćuje samo uspostava poziva kad ja za jedan telefonski razgovor moram nazvat 5 puta.

Drago mi je da su napokon povećali brzine na mojaTV, imamo Full+ paket od početka i sramota je da smo ovoliko plaćali za smiješnu brzinu. Pa dok sam bio u studentskom u Nedžarićima od Logosofta smo imali 4x brži net za iste pare :-x
mirza_15

#45299 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

A polako samo. Radi se jos uvijek infrastruktura za fiksnu mrezu. Kada se to "ispegla" tek tada ce postati zanimljivo :mrgreen: buducnost je u objedinjavanju 4 usluge (tripleplay+mobilna), a tu je telecom u velikoj prednosti, a vremenom i kvalitet dolazi do izrazaja. Samo da je jos sve parice svesti na manje od 700-800 metara, a ni to vise nije daleko. Tek tada pocinje dernek :mrgreen:
rizibizi

#45300 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

sencobih wrote:
mirza_15 wrote:BH Telecom povecao trzisni udio u fiksnoj i mobilnoj telefoniji u prvom kvartalu :faraon1:

Image

Image
Zar nije propao telekom? redovi na salterima za prelazak :?
Najavi se na sastanak kod direktora Drine on ce ti sve detaljno objasbiti ako bude mogao da te primi.
Locked