BHTelecom All About
Moderator: Benq
- BarbaDue
#45251 Re: BHTelecom All About
Veliko sranje ste napravili što ste razvalili Premi paket. Mene ste zeznuli pravo. Čak i kada pređem na Moj izbor neću imati olakšice i popust na kupovinu mobilnog telefona kao tada.
Gledam sad, LG G3 na Premi paketu je bio pristojnih 3-4 KM sada na MojaTV Full 15-ak KM.
Vozdra kupovina telefona preko vas!
Gledam sad, LG G3 na Premi paketu je bio pristojnih 3-4 KM sada na MojaTV Full 15-ak KM.
-
ing-ecc
#45252 Re: BHTelecom All About
Nesto si to ti barba pogresno skonto?? Moze biti samo bolje, sastavis Moj izbor za preko 86 km i odmah je bolje nego na PremijuBarbaDue wrote:Veliko sranje ste napravili što ste razvalili Premi paket. Mene ste zeznuli pravo. Čak i kada pređem na Moj izbor neću imati olakšice i popust na kupovinu mobilnog telefona kao tada.
-
prelivoda
#45253 Re: BHTelecom All About
Baš odosmo u off topictandrli wrote:jes da je offtopic ali opet je u komšiluku internet operatera/vezaprelivoda wrote:Fazon je u tome što su žice upletene, svaka boja je upletena različit broj obrtaja po metru dužnom u parice. Te parice (dvije žice) su upletene i izmežu sebe. To se radi zbog toga da ne dođe do "preslušavanja" preskakanja signala sa jedne žice na drugu (kroz PVC) izolaciju.tandrli wrote:
P.S. otišla mi UTP kliješta .. imal ko prijedlog koja uzet (samo ne Genelec-Gembird smeca)
Zato su i žice kroz koje ne ide signal direktno vrlo bitne za kvalitet signala.
Kada bi razmotao žice, na par metara, dobio bi vrlo slabe rezultate brzine, ili mreže nikako nebi bilo.
Kod tebe se očigledno vidi velika spremnost da nešto naučiš od drugih, pa mi je drago da sam pokušao da ti objasnim.
ali sve ovo što govoriš nema veze da žice koje su van upotrebe tj. 2 parice mogu doprinjeti kvalitetu konekcije...
ovo sve što si reko u zadnjem postu stoji tako za žice kroz koji signal ide..
kao što sam posto sliku .. a dao i citat na engleskom .. kako ti pokušavaš da šalješ neki vid signala pa makar i statični ako hub ima samo 4 kontakta za Lan kablo i nikakav vid elektro signala ne putuje kroz 4 druge žice
ako tvrdiš da mrtve žice mogu kupiti RF signal i tako smanjiti uticaj na one 4 žive .. u to neplaniram da ulazim jer bih morao da postam postove ljudi koji se bave mrežama i uticajima/neuticajima rf signala a onda odosmo tamo đe sunce ne sja
pozzz
-
bumerangss
#45254 Re: BHTelecom All About
vjerovatno zato sto je prije bilo nekih 5% premi paketa od svih paketa moja tv pa su ih na taj nacin i nagradili a sad kad 50% paketa moja tv je full onda je malo teze dati tolike olaksiceBarbaDue wrote:Veliko sranje ste napravili što ste razvalili Premi paket. Mene ste zeznuli pravo. Čak i kada pređem na Moj izbor neću imati olakšice i popust na kupovinu mobilnog telefona kao tada.
-
bumerangss
#45255 Re: BHTelecom All About
A zasto je bitno da je preko 86 KM?ing-ecc wrote:Nesto si to ti barba pogresno skonto?? Moze biti samo bolje, sastavis Moj izbor za preko 86 km i odmah je bolje nego na PremijuBarbaDue wrote:Veliko sranje ste napravili što ste razvalili Premi paket. Mene ste zeznuli pravo. Čak i kada pređem na Moj izbor neću imati olakšice i popust na kupovinu mobilnog telefona kao tada.
-
bumerangss
#45256 Re: BHTelecom All About
Da pitam koliko se internet netFlat5 uspori na kompjeueru ako se odjednom preko wifi nakace 4 mobitela koja su uglavnom na fb? Opcenito da mi neko objasni meni kao laiku, ne strucnim rijecnikom, koliko na tom internetu može biti "nakaceno" mobitela preko wi-fi a koliko npr na paket full koji ima net od 25 MB?
Koji internet koriste npr kafici gdje ima 50 100 ljudi koji koriste wifi?
- BarbaDue
#45257 Re: BHTelecom All About
OK, možeš li mi to objasniti?ing-ecc wrote:Nesto si to ti barba pogresno skonto?? Moze biti samo bolje, sastavis Moj izbor za preko 86 km i odmah je bolje nego na PremijuBarbaDue wrote:Veliko sranje ste napravili što ste razvalili Premi paket. Mene ste zeznuli pravo. Čak i kada pređem na Moj izbor neću imati olakšice i popust na kupovinu mobilnog telefona kao tada.
Sklopi mi paket koji je preko 86 km i pokaži mi kolike će mi biti olakšice za kupovinu mobilnih telefona!?
- erotica
#45258 Re: BHTelecom All About
Dal se neko sjeća jel timeshift bio omogućen na BHT hd prije dvije godine za vrijeme sp. Meni se čini da jeste, pa mogu li ovi momci iz telekoma vidjeti šta po tom pitanju da se aktivira i sad za ep
-
hladan.preminger
#45259 Re: BHTelecom All About
Mjesec i po dana problema sa intenetom i dalje nista se nepoduzima da se problem rjesi.

- Dozer
#45260 Re: BHTelecom All About
Laicki - ako ti konekcija ima propusnost od tih navedenih 25 MB/s, to znaci da ti je brzina downloada oko 2,5 MB/s.bumerangss wrote:Da pitam koliko se internet netFlat5 uspori na kompjeueru ako se odjednom preko wifi nakace 4 mobitela koja su uglavnom na fb? Opcenito da mi neko objasni meni kao laiku, ne strucnim rijecnikom, koliko na tom internetu može biti "nakaceno" mobitela preko wi-fi a koliko npr na paket full koji ima net od 25 MB?
Svi uredjaji koji koriste tu konekciju dijele tih 25 MB/s.
Dakle, manje uredjaja na konekciji = veca brzina na pojedinacnim uredjajima. I obratno - vise uredjaja na konekciji = manja brzina na pojedinacnim uredjajima.
Na konekciju (pretpostavljam da mislis na WiFi) moze biti zakaceno onoliko uredjaja koliko je to omoguceno WiFi uredjajem, tj. routerom, a obicno su po defaultu nastimani tako da DHCP moze dodijeliti do 155 IP zasebnih adresa (npr. najcesci raspon je 192.168.0.100 - 192.168.0.255), sto znaci da bi trebalo biti moguce istovremeno/simultano kacenje 155 uredjaja.
Naravno, ovo je rijetko moguce jer sama propusnost standardnih WiFi routera tesko da moze omoguciti ovoliki broj simultanih konekcija, a najcesce se desava da si zakacen na WiFI mrezu, ali nemas vanjsku konekciju, tj. izlaz na internet.
Da ti ne tupim dalje, to je ukratko to - vise uredjaja = manja brzina, manje uredjaja = veca brzina.
Da bi ti bilo jasnije, zamisli flasu Kole od 1L. Ako je pijes sam, cijeli litar je tvoj i moze u cugu piti koliko hoces. A, ako vas je npr. cetvero, dopasce te 2,5 dcl. Ako vas je 10, dopasce te 1 dcl, itd., i to je to.
-
punosvega
#45261 Re: BHTelecom All About
Sto opet ne mora da bude 100% tacno jer ipak zavisi i od toga da li svi uredjaji istovremeno i koriste puni potencijal (dodijeljenog dijela) konekcije pa je tako moguce ostvariti vecu brzinu downloada na jednom uredjaju ako ostali u datom momentu pristupaju nekom manje zahtjevnom sadrzaju. Otprilike kao da ce neko popiti samo 1dl kole pa tebi ostane vise.Dozer wrote: Da ti ne tupim dalje, to je ukratko to - vise uredjaja = manja brzina, manje uredjaja = veca brzina.
Da bi ti bilo jasnije, zamisli flasu Kole od 1L. Ako je pijes sam, cijeli litar je tvoj i moze u cugu piti koliko hoces. A, ako vas je npr. cetvero, dopasce te 2,5 dcl. Ako vas je 10, dopasce te 1 dcl, itd., i to je to.
- Dozer
#45262 Re: BHTelecom All About
Pa naravno. Sve zavisi koji uredjaj koliko "vuce" u nekom momentu.
Poenta je da se ukupna kolicina dijeli na sve prikacene uredjaje.
A nemaju routeri ogranicenje od 8 uredjaja. Ali im je problem upravo sta i navedoh - nema sanse ni da mogu simultano podrzati 155 uredjaja.
Mozda ce im dodijeliti IP, ali ce ta konekcija na pojedinacnim uredjajima biti tako spora da niko nista nece moci otvoriti.
S ovim su se sigurno svi do sada sreli po kaficima, hotelima, i sl. - da imaju WiFi mrezu, konektovani su na nju, ali nista ne mogu otvoriti.
To je upravo zato sto je na jednom AP-u previse zakacenih uredjaja, a AP nema kapaciteta da ih sve opsluzi, sto onda dovede do pretrpavanja cacha AP-a i blokade.
Kola je tu opet dobar primjer - ako u nju slamku odjednom gurne 30 ljudi, doci ce do zagusenja na grlu flase, pa niko nece moci popiti nista
A nemaju routeri ogranicenje od 8 uredjaja. Ali im je problem upravo sta i navedoh - nema sanse ni da mogu simultano podrzati 155 uredjaja.
Mozda ce im dodijeliti IP, ali ce ta konekcija na pojedinacnim uredjajima biti tako spora da niko nista nece moci otvoriti.
S ovim su se sigurno svi do sada sreli po kaficima, hotelima, i sl. - da imaju WiFi mrezu, konektovani su na nju, ali nista ne mogu otvoriti.
To je upravo zato sto je na jednom AP-u previse zakacenih uredjaja, a AP nema kapaciteta da ih sve opsluzi, sto onda dovede do pretrpavanja cacha AP-a i blokade.
Kola je tu opet dobar primjer - ako u nju slamku odjednom gurne 30 ljudi, doci ce do zagusenja na grlu flase, pa niko nece moci popiti nista
- tandrli
#45263 Re: BHTelecom All About
pa da si ikad probao da pustiš signal lan kroz 10m ove žice .. vidia bi ša bi se desiloprelivoda wrote:
Baš odosmo u off topica ja taman pomislio da ti predložim da više ne kupuješ mrežni kabl, kad je ovakav telefonski jefitiniji.
očito ne razumiješ o kvalitetu bakra kod prenošenja signala .. tako da ću savjete o ovome ići kod provjerenih izvora
over and out
-
bumerangss
#45264 Re: BHTelecom All About
ti to slikovito objasnišDozer wrote:Pa naravno. Sve zavisi koji uredjaj koliko "vuce" u nekom momentu.
nisam znao da pored tema o karcinomu i diskus hernijama znas dosta i o tehnoligiji, racunarima... ja sam tu slab
- Dozer
#45265 Re: BHTelecom All About
Imam ja i nekih Microsoft certifikata 
- Sir Charles
#45266 Re: BHTelecom All About

Cijeli dan varira izmedju ovih vrijednosti
- pepeljara
#45267 Re: BHTelecom All About
3g danas u k...u lokacije scc, nakas , importanne E stoji i vuce ko jugo na 30%brdu 
- escobar__
#45268 Re: BHTelecom All About
Nema Paketa 1, dan 20. 
- Hyperthalamus
#45269 Re: BHTelecom All About
Ja vec 11 dana nemam usluge nikako...pustili mi paket 1, nisu zamijenili modem, jer ih nemaju...smetnja prijavljena jos 26.05. nit' ko zove, niti dolazi. Danas zvao 1444 da vidim sta je sa prijavom...kaze teta...to stvarno nije ok, da toliko traje otklanjanje smetnji...evo vam broj montera, pa vidite s njima zasto je nalog toliko dugo na cekanju...zovi, zovi...niko se ne javlja.escobar__ wrote:Nema Paketa 1, dan 20.
- strong69
#45270 Re: BHTelecom All About
Nadam se da je pitanje na pravom mjestu. Hoće li u ponudi BH Telekoma biti uskoro Huawei P9 Max ili HTC 10? Hvala unaprijed.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#45271 Re: BHTelecom All About
MojatV phone, nema nikakvog otplacivanja, istekao ugovor. Šta može dobiti potpisivanjem novog ugovora za 1KM?
- emotivac
#45272 Re: BHTelecom All About
Ja cekam i mjesec dana malo vise od tebe, tjesi seescobar__ wrote:Nema Paketa 1, dan 20.
-
Officer Crabtree
#45273 Re: BHTelecom All About
Jedno laičko pitanje, ukoliko je telefon kupljen u BH Telecomu te potencijalno može se koristiti samo na BH Telecom mreži, da li njegovo "otključavanje" za druge mreže podrazumijeva i da oni uzmu taj telefon na nekoliko dana da to riješe, ili se to nekako drugačije rješava...
(Sorry na vjerovatno nestručnim terminima)
-
quarterback
#45274 Re: BHTelecom All About
nisam siguran, mislim da posalju nekakav kod za otkljucavanje ako je period zakljucanosti istekaoOfficer Crabtree wrote:Jedno laičko pitanje, ukoliko je telefon kupljen u BH Telecomu te potencijalno može se koristiti samo na BH Telecom mreži, da li njegovo "otključavanje" za druge mreže podrazumijeva i da oni uzmu taj telefon na nekoliko dana da to riješe, ili se to nekako drugačije rješava...
-
bumerangss
#45275 Re: BHTelecom All About
Brat mi je danas u bhtelecomu podnio zahtjev za spajanje netflat5 i moja tv phone sto koristi 18 mjeseci u full paket. Rekli mu da trenutno nemaju gigaset telefona
Hoce li on dobiti taj telefon kad ga nabave ili nece nikad? I odmah danas je uzeo mobitel LG K8 na 24 mjeseca tj ukupno 362KM ali nije imao nikakav popust jer kao nisu mu istekla 24 mjeseca koristenja moja tv. Je li to ispravno?