Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
pumica

#45251 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pumica »

:lol: trenutak kada ... :lol: :lol: :lol:
Tiger 033

#45252 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tiger 033 »

"NATO da nas ubedi da je dobar za Srbe"

"NATO ima prilike da nas ubedi da je to dobar savez za Srbe. Neka NATO otvori nekoliko fabrika namenske industrije, zaposli Srbe, i Srbi će možda promeniti svoje mišljenje", naveo je Dodik za novi NIN.

"Ali, kako možete objasniti da je u RS ukinute su sve fabrike namenske industrije pod pritiskom međunarodnog faktora, a u drugom delu BiH, u Federaciji, ima ih šest. NATO nije ovde bez šanse, samo ja nisam spreman da blanko dam svoju podršku. Ako narod kaže da treba potpisati pristupanje tom savezu, ja ću potpisati", dodao je on."

itd...itd...itd...cuj u Pederaciji šes' a u Genocidnoj ni je'na :-) :!: :!: :!:
General War

#45253 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

oakville wrote:
General War wrote:
oakville wrote:

I šta je Dodik pogrešno rekao? Kakavi "bosanski srbi" kakva trabunjanja, postoje samo Srbi koji se nalaze izvan svoje matične države Srbije.
Jest tema zajebancija...ali jeli se ti zajebavas ili stvarno zakljucujes ovo?
Pa jel ti demokratski izabrani predstavnik Srba u BiH to rekao ili ja? Otkad je većinskom voljom izabrani demokratski predstavnik srba u BiH Karadžić rekao "mi ćemo živjeti sami" (i bogami se to i ostvarilo), ozbiljno shvatam demokratsku volju srpskog naroda koja u ovom slučaju govori kroz Milorada Dodika.
Sve zavisi od percepcije (iz vana)...zive veciniski u svom toru koji je dio ipak BiH...gdje nisu vecina...npr: Ja kao predsjednik mjesne zajedice mogu isto tako negirati da sam Tuzlak vec "Mosnicanin" :lol: :-)
razumibezumlje

#45254 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by razumibezumlje »

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=997275 .... Pa zar precednik licno mora da reaguje protiv ovih dzihatlija ?! Pa di je MZ sad ?! :-) :-)
oakville

#45255 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by oakville »

General War wrote:
oakville wrote:
Pa jel ti demokratski izabrani predstavnik Srba u BiH to rekao ili ja? Otkad je većinskom voljom izabrani demokratski predstavnik srba u BiH Karadžić rekao "mi ćemo živjeti sami" (i bogami se to i ostvarilo), ozbiljno shvatam demokratsku volju srpskog naroda koja u ovom slučaju govori kroz Milorada Dodika.
Sve zavisi od percepcije (iz vana)...zive veciniski u svom toru koji je dio ipak BiH...gdje nisu vecina...npr: Ja kao predsjednik mjesne zajedice mogu isto tako negirati da sam Tuzlak vec "Mosnicanin" :lol: :-)
Srbi žive u "toru" koji se zove Republika Srpska, i koji je više dio Srbije nego BIH. A Srbi su i većina u RS-u i tamo suvereno vladaju.

Znači ti kad budeš imao "republiku mosničku" s parlamentom, policijom i svim ostalim, možeš se porediti s njima.
155_mm

#45256 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Tiger 033 wrote:"NATO da nas ubedi da je dobar za Srbe"

"NATO ima prilike da nas ubedi da je to dobar savez za Srbe. Neka NATO otvori nekoliko fabrika namenske industrije, zaposli Srbe, i Srbi će možda promeniti svoje mišljenje", naveo je Dodik za novi NIN.

"Ali, kako možete objasniti da je u RS ukinute su sve fabrike namenske industrije pod pritiskom međunarodnog faktora, a u drugom delu BiH, u Federaciji, ima ih šest. NATO nije ovde bez šanse, samo ja nisam spreman da blanko dam svoju podršku. Ako narod kaže da treba potpisati pristupanje tom savezu, ja ću potpisati", dodao je on."

drago mi je da je neko napokon spoznao pravi znacaj namjenske industrije u dobrijeh bosnjana. a ko ce drugi nego preCednik. precednik bi i u mrski NATO pristupio da mu daju bar pola sto bosnje imaju od namjenske. a ako izuzmemo zadnje dvje godine bosnje su od rata na ovamo sve radile da pokradu i uniste namjensku industriju.
covjece da je preCedniku jedna onakva fabrika kao IGMAN po nekim izjavama najveca u europi a medju 5 u svijetu koja proizvodi specijalna snajperska zrna. nemogu ni zamisliti kako bi nam se preCednik sa svojom rajom kurcio. a onaj prvi u bosnjaka vjerovatno i ne zna gdje je ta fabrika.

P.S. nego sta nam je to preCednika natjeralo da okrene pricu u vezi NATO?
General War

#45257 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

oakville wrote:
General War wrote:
oakville wrote:
Srbi žive u "toru" koji se zove Republika Srpska, i koji je više dio Srbije nego BIH. A Srbi su i većina u RS-u i tamo suvereno vladaju.

Znači ti kad budeš imao "republiku mosničku" s parlamentom, policijom i svim ostalim, možeš se porediti s njima.
Daj ba..sve to sto se kurce sa parlamentom, preCednikom i policijom je stvar "precutne saglasnosti" ovih branilaca BiH a ne neka stvarna na ustavu utemeljena fakta i ne slazem se da su blizi sa beogradom nego sa BiH...u snovima mozda da, ali realnost je da kes se prikuplja na nivou BiH PDV, pasos...njihova bliskost sa beogradom je proporcionalna Bakirovom bliskoscu sa Turskom.

I da, kod mene nije parlamentarni sistem u MZ vec Monarhija :D a Kengle je zaduzen za javni red i mir :lol: tako da...
Dobrinja80

#45258 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Dobrinja80 »

"Ali, kako možete objasniti da je u RS ukinute su sve fabrike namenske industrije pod pritiskom međunarodnog faktora, a u drugom delu BiH, u Federaciji, ima ih šest.
NATO nije ovde bez šanse, samo ja nisam spreman da blanko dam svoju podršku. Ako narod kaže da treba potpisati pristupanje tom savezu, ja ću potpisati", dodao je on."

To Baja ti treba da objasnis, nije međunarodni faktor ta preduzeća upropastio opljačkao i prodao mašine . Ima na temi 'http://forum.klix.ba/bh-vojna-industrij ... 73756.html' objašnjeno kako su Srbi prodavali te strojeve nazad u Federaciju.

http://forum.klix.ba/bh-vojna-industrij ... 73756.html
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#45259 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

U pravu je Guardian!Pomahnitalim TeheranĐijama toliki objekti namjenske industrije,a miroljubivim hipi-šumnjacima nijedan.Ako NATO želi
privući šumnjake sebi,neka im otvori 7-8 fabrika namjenske industrije.Malo tenkova,haubica,raketnih sistema zemlja-zemlja.....Da se zaradi
koja markica.A ono što se ne proda,bilo bi korišteno u miroljubive svrhe.Vatrometi,rastjerivanje gradonosnih oblaka....i tako :mrgreen:
Skijaš

#45260 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Skijaš »

Dobrinja80 wrote:Neka NATO otvori nekoliko fabrika namenske industrije, zaposli Srbe, i Srbi će možda promeniti svoje mišljenje", naveo je Dodik za novi NIN.
I da nađu kupca za šećeranu u Bijeljini. To je minimum minimuma. Pa tek onda o NATO integracijama.
čaika

#45261 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

prljavi Hare wrote:
Pozlaćeni spomenik za predsednika Turkmenistana :lol: :lol: :lol:
Tanjug | 25. 05. 2015. - 12:14h | Komentara: 5

U Turkmenistanu je danas otkriven prvi spomenik u čast predsednika Gurbangulija Berdimuhamedova - pozlaćena, šest metara visoka statua
lidera na konju koji se propinje na beloj litici

Image
Sramota je velika da sličan spomenik nije dignut našem Guardianu,velika sramota!!! :mrgreen:

Trebalo bi angažovati najveće umjetnike današnjice da ovjekovječe u zlatu momenat kada je Guardian probijao koridor ili kada je ranjavan
NATO gelerima braneći nebo iznad šumske tokom odbrambeno-oslobodilaćkog rata.
Ne mora čak biti ni momenat iz rata,može se ovjekovječiti momenat kada Guardian spašava trudnice iz nadolazeće bujice izazvane dejstvom
imperijalističkog HAARP-a na slobodarsku šumsku,ili trenutak kada svojim atletskim tijelom blokira pomahnitalu vodu.....
Možda čak i zamrznuti trenutak oplodnje nerotkinja,spomenik prožet dozom erotike? :mrgreen:

Kako god,ali sramota je ništa ne poduzeti po ovom pitanju.Pa je li to preCednik tamo nekog Turkmenistana veći Baja od načeg Guardiana? :kiss:
Tačno tako, neopisiva sramota da još nema takvog spomenika za našeg velikana. Sve ove scene koje si naveo su istinite i ocrtavaju herojstvo Guardiana, teško se odlučiti samo za jednu. Ja naginjem spomenicima sa temom društvenog napretka, jer Guardian znači vječni napredak Šumske. A napredak pod Guardianom nema granice, samo nebo je granica. Zato bi bilo najbolje da spomenik Guardianu bude sa tematikom aviona, sa oznakama i simbolikom Sky Šumske. Na taj način odala bi se počast aerodromima koje je Guardian izgradio, onim u Trebinju i Sokocu, i svim budućim širom Šumske.

Image

Evo npr. ova slika. Guardian upravo doputovao sa Bliskog istoka gdje su ga pozvali da posreduje u najnovijim sukobima. Tokom leta oplođavao je nerotkinje koje su mu uvrnule kravatu u zanosu seanse. U lijevoj ruci drži slušalice jer mora biti stalno na vezi, da ne bi budalaši nešto usrali na Bliskom istoku kada njega nema. Do izražaja dolazi i njegova atletska figura, muževno držanje, oštar pogled i prefinjena odjeća. U pozadini se vidi avion Sky Šumske, ona izdajnička zastava na repu ne postoji, to je Avaz namontirao. :D Idealan motiv za spomenik.

Image

Ova slika asocira na dane ratovanja sa moćnim NATO savezom. Tada je poručnik Guardian rukovodio odbranom aerodroma Mahovljani, i uspješno obavio povjereni zadatak. Ovako je izgledalo kada je Guardian upravljao radarskim sistemom i kordinisao navođenjem "Kub" projektila. Slika je iz drugog perioda, kada je Guardian pilotirao iznad Šumske u potrazi za skrivenim terorističkim kampovima. Otuda nepoverljiv pogled prema sumnjivom objektu na zemlji, Guardian je još tada imao informaciju da se neki Nermin sprema da podlo nasrne na Šumsku. Vidi se pronicljivost Guardiana i opreznost kada je sigurnost Šumske u pitanju, ratovanje sa NATO savezom kojeg je pobijedio ostavilo je trag ozbiljnosti i nepovjerljivosti prema podanicima imperijalista. :D
Danguba

#45262 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

prije neki dan preCednik je bio na konsultacijama u beogradu.
priblizavanje zapadu i okretanje guzice rusiji on nam na ovaj nacin saopstava dok to vucic radi iz tirane. :izet:

...ali ne padajte mnogo na floskule velikosrba. :wink:

p.s. i sta ce mu namjenska industrija kada bi i nju unistio. moras biti ''ekspert'' da ti EP, poste, sume...posluju sa gubicima. :D
155_mm

#45263 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

interesantna je ova preCednikova nicim izazvana izjava o NATO. pogotovo kad se uzme u obzir nedavna takodje nicim izazvana izjava ivanica da BiH ne moze u NATO dok joj to srbija ne dozvoli.

posto su u toku pripreme za vucicevu posjetu bajdenu i tu se unaprijed razmjenjuju teme razgovora, vjerovatno je jedna od tema blokada srbije euroatlanskim integracijama BiH koju u ime srbije vec skoro deceniju provode dvojac Dodik-Covic.

izgleda je vec sad jasno sta ce bajden traziti od vucica pa preCednik priprema raju da ne bi ispalo da to rade po naredbi iz USA.

a ovo ucijenjivanje NATO od strane preCednika mi je nekako najsimpaticnije. tu vidim potvrdu tvrdnje da je namjenska industrija jedan od najvaznijih stubova mira u BiH. nazalost ona nije ni blizu pozicije gdje bi trebala biti. pogotovo tu mislim na PRETIS.
SmokingMan

#45264 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SmokingMan »

Samo se vi sprdajte sa najvećim srpskim sinom svih vremena. 8-)

Image
glockov kolac

#45265 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by glockov kolac »

Za Mileta nine 5 do 12, vec 12 i 5... Barem tako sat pokazuje 8-)
glockov kolac

#45266 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by glockov kolac »

glockov kolac wrote:Za Mileta nine 5 do 12, vec 12 i 5... Barem tako sat pokazuje 8-)
Za Mileta nije 5 do 12, vec 12 i 5... Barem tako sat pokazuje 8-)
glockov kolac

#45267 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by glockov kolac »

.
glockov kolac

#45268 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by glockov kolac »

Koliko sam zabrinut za Presjednika, vise ne znam ni forum koristiti... :sad:
155_mm

#45269 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

bitno je takodje naglasiti da bi po preCednikovoj izjavi u tim tvornicama namjenske mogli da budu zaposleni samo srbi. to ti se zove sumska demokratija.
Vares City

#45270 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Vares City »

Niz vodu,..bi'ce hrane za somove :skoljka: :bih: :bih:
Država

#45271 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Država »

Manje putnika na Aerodromu Banja Luka

Promet na Aerodromu Banja Luka u prvom tromjesečju ove godine bilježi pad u odnosu na isti period prethodne godine.

Image

Broj letova stranih aviona bio je manji za 30,3 posto, a broj letova domaćih aviona za 29,6 posto, podaci su Zavoda za statistiku RS.

U istom periodu broj prevezenih putnika domaćim avionima manji je za 11,3 posto.

Statističari su zabilježili da je u padu i promet u telekomunikacionom saobraćaju u prvom tromjesečju 2015. godine u odnosu na isti period prethodne godine.

Broj minuta razgovora u fiksnoj telefoniji manji je za šest posto, a broj minuta razgovora u mobilnoj telefoniji za 11,4 posto.

Istovremeno, broj pretplatnika u mobilnoj telefoniji veći je za 4,3 posto u odnosu na isti period lani.

U prvom tromjesečju ove godine, i broj pismonosnih pošiljki u odnosu na isti period prošle godine bio je manji za tri posto, a broj paketskih pošiljki za čak 59,8 posto, dok je broj telegrama bio veći za 29,5 posto.

U željezničkom saobraćaju, u prvom tromjesečju 2015. godine, obim prevezene robe veći je za 7,1 posto u odnosu na isti period prethodne godine, a obim rada mjeren ostvarenim tonskim kilometrima veći je za 5,1 posto.

Međutim, prevezeno je 6,8 posto manje putnika, a broj ostvarenih putničkih kilometara manji je za 8,7 posto.

TeheranĐije su sve svoje snage usmjerili da opstruiraju letove aviona u RS-u. Naime, u centrali u Budimpešti je smišljen opaki plan gašenja Air Srpske, a sve s namjerom da se nebeski narod, potpuno neosnovano, spusti na zemlju. Srećom, PreCjednik je prokužio i ovu igranku i vrlo brzo će naručiti 30 Air Bus-ova za potrebe nerotkinja i članova SNSD-a.

E Alija, Alija, gdje će ti duša, Alija...

:sax:
mO k3

#45272 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Država wrote:Manje putnika na Aerodromu Banja Luka

Promet na Aerodromu Banja Luka u prvom tromjesečju ove godine bilježi pad u odnosu na isti period prethodne godine.

Image

Broj letova stranih aviona bio je manji za 30,3 posto, a broj letova domaćih aviona za 29,6 posto, podaci su Zavoda za statistiku RS.

U istom periodu broj prevezenih putnika domaćim avionima manji je za 11,3 posto.

Statističari su zabilježili da je u padu i promet u telekomunikacionom saobraćaju u prvom tromjesečju 2015. godine u odnosu na isti period prethodne godine.

Broj minuta razgovora u fiksnoj telefoniji manji je za šest posto, a broj minuta razgovora u mobilnoj telefoniji za 11,4 posto.

Istovremeno, broj pretplatnika u mobilnoj telefoniji veći je za 4,3 posto u odnosu na isti period lani.

U prvom tromjesečju ove godine, i broj pismonosnih pošiljki u odnosu na isti period prošle godine bio je manji za tri posto, a broj paketskih pošiljki za čak 59,8 posto, dok je broj telegrama bio veći za 29,5 posto.

U željezničkom saobraćaju, u prvom tromjesečju 2015. godine, obim prevezene robe veći je za 7,1 posto u odnosu na isti period prethodne godine, a obim rada mjeren ostvarenim tonskim kilometrima veći je za 5,1 posto.

Međutim, prevezeno je 6,8 posto manje putnika, a broj ostvarenih putničkih kilometara manji je za 8,7 posto.

TeheranĐije su sve svoje snage usmjerili da opstruiraju letove aviona u RS-u. Naime, u centrali u Budimpešti je smišljen opaki plan gašenja Air Srpske, a sve s namjerom da se nebeski narod, potpuno neosnovano, spusti na zemlju. Srećom, PreCjednik je prokužio i ovu igranku i vrlo brzo će naručiti 30 Air Bus-ova za potrebe nerotkinja i članova SNSD-a.

E Alija, Alija, gdje će ti duša, Alija...

:sax:
Poz iz cetniteta .... toalni kolaps jos slijedi..... kroz trn prodji pa ce te vidjeti koliko je prodavnica zatvoreno , koliko poslovnih prostora je na prodaju ili na iznamljivanje ....
Osim toga kada hoces nesto da kupis, ali nemaju na lageru prvo se u teheran zove da bi dobili iz centralnog lagera....
mO k3

#45273 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

koliko je to letova zapravo 30% manje?? od 3 leta jedan ne spusta se na vele aerodrom znaci 30% :) :mrgreen:
155_mm

#45274 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

dobroovo za "aredrom" i za letove to ce precednik rijesiti. malo se provoza sa svojim avionom iznad sinovi jabuka da vidi kako zriju a samim tim poboljsava stastistiku na aerodromu.

nego meni nje jasno ovo "dok je broj telegrama bio veći za 29,5 posto.". kakvi sad crni telegrama? ko to kome salje telegrame po sumskoj?
Danguba

#45275 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

Letim skoro iz Tuzle za ... i pored mene ''mamara'' malo zesca. :D Prica po prica ona iz B.Luke i brat je dovezao do Tuzle da moze odletjeti. Nakon izvjesnog a kratkog vremena pita ona za neka jezera koja vidi i ja skontam da se vide ribnjaci izmedju Dervente i Prnjavora. Uprem ja ocima jer znam da se moze i dalje vidjeti i pitam nju ''vidis onu cestu sto se blago krivuda''? Vidim, veli ona(BGradiska-B.Luka autoput)...aha, a vidis li onu pravu a siroku liniju pored puta? Vidim. E to su Zaluzani pored B.Luke. Do Austrije nije nista progovorila. :D Tako blizu a tako daleko.
Locked