supercali wrote:primera je prvenstveno real i barca u slucaju ligue 1 to bi bilo psg i barca ok tu bi bili na pocetku slabiji u poredjenju real barca al to bi vremenom postalo kao i clasico
u primeri imaju valencia atletico i sevilla koji su kao iznad drugih to su u francuskoj lyon marseille i monaco
ajmo reci da su spanci tu u prednosti po zadnjim rezultatima i sl al i to bi se vjerovatno promijenilo dolaskom barce
ostatak lige je vjerovatno slabiji od spanije al vazi isto kao i gore s tim da bi dobili espanjola kao pofinu ekipu
sto se tice publiciteta barca je brand u svijetu bilo da igra u la ligi ili u ligue1
za njih u ovom slucaju jedino ne odgovara liga catalunya
francuska je finansijski jaca od spanije sto bi se pozitivno odrazilo na finansije kluba posebno na pocetku pripajanja
tv prava ne znam kako su rijesena u francuskoj al vjerujem da bi imali otprilike istu sumu kao sto sada imaju u spaniji jer kao sto rekoh francuska je finansijski jaca i automatski imaju jaca tv prava sto cini mi se pokriva beinsport
Ne moze PSG nikad biti rival poput Real Madrida, ne znam koliko vremena da prodje.
Valencia, Atletico, Sevilla nisu i ne mogu biti pandan Lyonu, Marseille ili Monacu.
Atletico finalista LP, Sevilla redovno osvaja LE, pobrojanih francuskih klubova nigdje. Nije adekvatno poredjenje.
Uostalom, ako izuzmes Barcu, onda ispade Primera skoro pa egal sa Ligue 1, a to nije ni blizu.
Mozda je Francuska finansijski jaca od Spanije, ali to nema previse veze sa Barcom. Barcine finansije ne zavise od Spanije. Mozda bi u pocetku bio neki bum, ali dugorocno gledano....ne bi to bas tako dobro izgledalo.
Uostalom, znas li koliku lovu donosi samo El Clasico? Kako zvuci Real Madrid - Barcelona.....ma pusti i TV prava i sve.
Uostalom, koliko su Francuzi uopste spremni na Barcu, koliko je zele u svojoj ligi?